Το chat του δικάναλου

Η διαφορα πραγματικου κοστους για εναν κατασκευαστη μεταξυ 150 και 550 ευρω μηχανηματων, ειναι τοσο μικρη , που αυτο που λεει ο Βλαδιμηρος δεν ειναι καθολου απιθανο. Θα ελεγα οτι ειναι συνηθες φαινομενο. Στη διαφορα κοστους, υπολογισε και το αν ο κατασκευαστης ειναι π.χ Κινεζος, Αγγλος κλπ , αν ειναι "επωνυμος" η ανωνυμος ΟΕΜ κατασκευαστης, αν διαφημιζει στα περιοδικα ή οχι και ενα σωρο αλλα τετοια. Το γουστο και οτι αλλο ειπαμε εδω , ας τα αφησουμε/προσθεσουμε τελευταια .
Δεν σχολιάζω κατι με την τιμη η απο το review του.
Με τo dino εχω ζησει χρόνια και ηταν και η επιλογη σαν βάση για το reference diy phono που επισης ειχα για πολυ καιρό και θέριζε οτι εβρισκε στο δρόμο του.

Δεν ειπα οτι σχολιασες κατι τετοιο. Εγω τα αναφερα. Διοτι, μια διαφορα 150 με 550 κανει πολλους να πιστευουν οτι το ακριβοτερο ειναι σιγουρα καλυτερο. Το αναφερα ως παραδειγμα, που ενδεχομενως να δικαιολογει και την αποψη του Βλαδιμηρου και οχι μονο.

• Like
Reactions: mparaxir
Με τo dino εχω ζησει χρόνια και ηταν και η επιλογη σαν βάση για το reference diy phono που επισης ειχα για πολυ καιρό και θέριζε οτι εβρισκε στο δρόμο του.
Ε δεν είχε καμία σχέση το απλό dino με αυτό που λες..
χώρια την τροφοδοσία του, τι εξτρά είχε μέσα το κύκλωμα.. θυμάσαι;;;

Εκει που ενα phono θα τα βρει σκουρα, ειναι οταν το κρινεις με μια αδιαμφισβητητα αψογη κεφαλη , στημενη σωστα και με μουσικη/ηχογραφηεις με απαιτησεις.
Εκει, ξεχωριζουν τα "αρνια απο τα εριφια" .

Ε δεν είχε καμία σχέση το απλό dino με αυτό που λες..
χώρια την τροφοδοσία του, τι εξτρά είχε μέσα το κύκλωμα.. θυμάσαι;;;
Και τι δεν είχε, ας το θυμηθουμε
Δες μονο την πυραμιδα απο mundorff πανω στη πλακετα του dino

Εκει που ενα phono θα τα βρει σκουρα, ειναι οταν το κρινεις με μια αδιαμφισβητητα αψογη κεφαλη , στημενη σωστα και με μουσικη/ηχογραφηεις με απαιτησεις.
+1 (y)

Να ρωτήσω κάτι σε ορισμένα συστήματα σε φωτογραφίες βλέπω επάνω σε συσκευές να τοποθετούν ένα κυκλικό Μεταλλικό αντικείμενο σαν record clump περίπου. Τι είναι αυτό και τι δουλειά κάνει? Ευχαριστώ πολύ

Να ρωτήσω κάτι σε ορισμένα συστήματα σε φωτογραφίες βλέπω επάνω σε συσκευές να τοποθετούν ένα κυκλικό Μεταλλικό αντικείμενο σαν record clump περίπου. Τι είναι αυτό και τι δουλειά κάνει? Ευχαριστώ πολύ
Στοπ πόρτας είναι και η χρησιμότητά του είναι να κρατάει στη θέση τους ελαφρά μηχανήματα όπως dac / phono stages κλπ τα οποία κάνουν βόλτες συχνά πυκνά από το βάρος των καλωδίων.

ή θα απογειωθεί............

Αυτό το έχεις ακούσει δηλαδή;
Είναι outstanding product. 🤗

όχι δεν το έχω ακούσει 😣

Καμία παρεξήγηση! Μάλλον έχω μία έμφυτη αποστροφή στις ορολογίες αυτές!

Μόλις φύγω από δουλειά κοπανάω Nostradamus. Για να δουμε
Ουτε εγω θα τις ονομαζα ετσι μιας και μια ορολογία κρυβει ολοκληρη ερευνα-θεωρία απο πίσω της, εμεις απλά ακουμε και ανταλλασουμε απόψεις και οταν ακουσουμε μια εκφραση που εχει πλάκα πχ ΣΑΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ τη χρησιμοποιούμε στις ακροάσεις που κάνουμε παρεα για να τσεκάρουμε ο ένας τα αυτιά του άλλου μέχρι να βρούμε τα κοινά μας πατήματα. Μιας και κακά τα ψέματα ο καθένας μας ακούει διαφορετικά.

Ουτε εγω θα τις ονομαζα ετσι μιας και μια ορολογία κρυβει ολοκληρη ερευνα-θεωρία απο πίσω της, εμεις απλά ακουμε και ανταλλασουμε απόψεις και οταν ακουσουμε μια εκφραση που εχει πλάκα πχ ΣΑΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ τη χρησιμοποιούμε στις ακροάσεις που κάνουμε παρεα για να τσεκάρουμε ο ένας τα αυτιά του άλλου μέχρι να βρούμε τα κοινά μας πατήματα. Μιας και κακά τα ψέματα ο καθένας μας ακούει διαφορετικά.
Κοιτα τωρα κατι παραξενο. Με τον Βλαδιμηρο ,εχουμε κοινα πραγματα στη κατοχη μας. Απο κεφαλες, καλωδια, phono .............. Οταν συζηταμε για κατι που ακουσαμε και το περιγραφουμε ο ενας στον αλλο, παντα το κανουμε με βαση τη συγκριση με κατι αλλο που εχουμε και οι δυο. Δεν ακουσα το συστημα του, δεν ακουσε το δικο μου. Μπορει να μη μου αρεσει το συστημα του, μπορει να μην του αρεσει το δικο μου οταν τα ακουσουμε και τα δυο και οι δυο. Ομως , καταλαβαινει ο ενας τι του περιγραφει ο αλλος, σε πολυ μεγαλο βαθμο.
Το "σαν κατσαρολες" ειναι καπως αντιληπτο , αλλα αν ρωτησω π.χ τι κατσαρολες ; Αλουμινενιες, χαλκινες , stainless steel ??? Και πως τις χτυπας; Με ξυλινη κουταλα ; Stainless steel ; :unsure:

Κοιτα τωρα κατι παραξενο. Με τον Βλαδιμηρο ,εχουμε κοινα πραγματα στη κατοχη μας. Απο κεφαλες, καλωδια, phono .............. Οταν συζηταμε για κατι που ακουσαμε και το περιγραφουμε ο ενας στον αλλο, παντα το κανουμε με βαση τη συγκριση με κατι αλλο που εχουμε και οι δυο. Δεν ακουσα το συστημα του, δεν ακουσε το δικο μου. Μπορει να μη μου αρεσει το συστημα του, μπορει να μην του αρεσει το δικο μου οταν τα ακουσουμε και τα δυο και οι δυο. Ομως , καταλαβαινει ο ενας τι του περιγραφει ο αλλος, σε πολυ μεγαλο βαθμο.
Το "σαν κατσαρολες" ειναι καπως αντιληπτο , αλλα αν ρωτησω π.χ τι κατσαρολες ; Αλουμινενιες, χαλκινες , stainless steel ??? Και πως τις χτυπας; Με ξυλινη κουταλα ; Stainless steel ; :unsure:
είναι λίγο δύσκολο να μην σου αρέσει ο ήχος εδώ μετά την τελευταία προσθήκη.......

IMG_20220708_014551[1].jpg

• Like
Reactions: n_olympios
Στοπ πόρτας είναι και η χρησιμότητά του είναι να κρατάει στη θέση τους ελαφρά μηχανήματα όπως dac / phono stages κλπ τα οποία κάνουν βόλτες συχνά πυκνά από το βάρος των καλωδίων.
εγώ γέλασα με αυτό, αλλά όταν το ξανασκέφτηκα είπα, -..δίκιο έχει....

έχουμε ένα για να μην αφήνει μια μπαλκονόπορτα να κλείσει και να έχουν πρόσβαση τα γατιά στο wc τους..
θεόβαρο είναι.. δεν κλάνει το κλαμπ του πικάπ μπροστά του με τα 465γρ που ζυγίζει.

IMG_20220708_020614[1].jpg

• Like
Reactions: Haagenti
Λιγα λιγα μας τα λες (y)

Εχω και γω κατι σε prototype που λειτουργει τελεια εδω και λιγες μερες ........ τα πικαπ πηραν φωτια :LOL:

Last edited:
Λιγα λιγα μας τα λες (y)
λίγο τα έχω ακούσει.. συνέχεια δουλειά χωρίς ρεπό και διαολεμένη ζέστη.
περισσότερο μια νύχτα αφού με τα χίλια ζόρια του πέρασα ακίδες και βραχυκυκλωτήρες.. (το βάρος του δεν είναι για την ηλικία μου πια...)
σε πολύ χαμηλή ένταση πήρα την πρώτη γεύση με την αλυσίδα ΜΚ2/2m blue/mf Lx2 και ας έτρεχε ποτάμι ο ιδρώτας.
μετά από 2-3 μέρες άκουσα σε νορμάλ ένταση μια πλευρά δίσκου με thorens/jico sas/spa και αυτό ήταν όλο....
να φύγει το γαμωκαλόκαιρο επιτέλους , ούτε ο Τάμπυ δεν έχει δυνάμεις και διάθεση για τίποτα...

IMG_20220706_160326[1].jpg

Εχω και γω κατι σε prototype που λειτουργει τελεια εδω και λιγες μερες ........ τα πικαπ πηραν φωτια :LOL:
εσύ μπορείς να ακούς μουσική με το AC να δουλεύει.. εγώ με τίποτα.
εκτός του ότι δεν γίνεται να καπνίζω με το AC αναμμένο, φοβάμαι το like που θα μου κάνει η ΔΕΗ... φτάνει το μέσα της κρεβατοκάμαρας κάθε βράδυ.
ελπίζω το like να είναι μικρό γιατί του ζητάω 28 βαθμούς με το κομπρεσέρ να κάνει μεγάλα διαλείμματα.

• Like
Reactions: spmk
Καλα εσυ το ανεβασες σε αλλο επίπεδο απλα κατσαρολα = οχι πιατινι.
Για δες που αντι για καθαρότητες χαλκου και χωρητικότητες καλωδιων τελικά το γυρισαμε στις κατσαρολες. :LOL: