Το chat του δικάναλου

Αυτό το τριήμερο επισκέφτηκα το χώρο του Sonus Naturalis και με δύο λόγια δηλώνω ότι άλλαξε η άποψη μου για τα ενεργά ηχεία. Ο φίλος αν και έχει αφήσει το hi-end για πιο studio κατεύθυνση κάποια διαμάντια του παρελθόντος που κρύβονται σκεπασμένα στο χώρο του (lurne) θα τον κάνουν να επιστρέψει.
Έφυγα και με κάποια καλώδια rca για δοκιμή που μου ήταν εντελώς άγνωστα τα audience au24sx και τα symphonic line.
θα του τα γυρίσεις αν σου αρέσουν;;;; :ROFLMAO:

εγώ κάτι nordost για ηχεία , δεν του τα γύρισα πίσω.... :ROFLMAO::ROFLMAO:

Ο Μιχάλης έμπειρος και κατασταλαγμενος ,κανει αυτο που (λέω εγώ τώρα) θα επρεπε να κανουμε ολοι μας.
Χώνει χρήμα εκεί που ξέρει οτι τα φύκια και οι φιδεμποροι ,δεν μπορούν να σταθούν ούτε ένα μιλοσεκοντ .
Στον επαγγελματικό ηχο!
Αυτά που άκουσες είναι η studio pro σειρά της focal (jmlab για τους hiendαδες) ,που αν τα πουλούσαν στους χρυσαυτιαδες θα τα κοστολογουσαν τριπλάσια τιμή και δεν θα έβγαζαν κιχ!
Οπως και μερικα αλλα μηχανηματα που εχει.(το prism νομιζω)
Δυστυχώς δεν ειχα (εχω) τα χρήματα που κοστίζουν, για να τα αγοράσω....πέρσυ .

Ο μεγάλος μου καημός είναι να έχω ένα τέτοιο

Έναν τέτοιο
Και δύο τέτοια

Μετά θα συζητούσαμε σε άλλη βάση ,τι σημαίνει μουσική αναπαραγωγή :)

Last edited:
Ο Μιχάλης έμπειρος και κατασταλαγμενος ,κανει αυτο που (λέω εγώ τώρα) θα επρεπε να κανουμε ολοι μας.
Χώνει χρήμα εκεί που ξέρει οτι τα φύκια και οι φιδεμποροι ,δεν μπορούν να σταθούν ούτε ένα μιλοσεκοντ .
Στον επαγγελματικό ηχο!
Αυτά που άκουσες είναι η studio pro σειρά της focal (jmlab για τους hiendαδες) ,που αν τα πουλούσαν στους χρυσαυτιαδες θα τα κοστολογουσαν τριπλάσια τιμή και δεν θα έβγαζαν κιχ!

Έναν τέτοιο
Και δύο τέτοια

πως θα συζητούσαμε αφού στις εντάσεις που θα έπαιζαν δεν θα ακούγαμε ούτε την σκέψη μας, πόσο μάλλον τον συνομιλητή μας;;; :LOL:

για τα φύκια και τους ..φιδέμπορους , συμφωνώ "εν πολλοίς" , όχι καθολικά όμως

πως θα συζητούσαμε αφού στις εντάσεις που θα έπαιζαν δεν θα ακούγαμε ούτε την σκέψη μας, πόσο μάλλον τον συνομιλητή μας;;; :LOL:

για τα φύκια και τους ..φιδέμπορους , συμφωνώ "εν πολλοίς" , όχι καθολικά όμως
1) Θα συζητούσαμε μετά από... α)την ακροαση και β)οταν θα συνερχοσουν απο το σοκ!:LOL:
2) Vlad δεν το συζητώ καθόλου....ΔΕΝ υπάρχουν φιδεμποροι στον επαγγελματικό χώρο....τους τρώει η μαρμάγκα ακαριαία.
Μην μπερδεύουμε τα κόστη που ΚΑΙ εκεί είναι (πολλές φορες) δυσθεώρητα.....είναι γιατί ΠΡΈΠΕΙ να είναι και οχι γιατι γουστάρουν οι μαγκες οι κατασκευαστές, να είναι.
Οι lab gruppen για παράδειγμα, έχουν κομματια με κανα 11αρι χιλιάδες 👀
Οι τιμές των function one είναι καλύτερα να μην γράφουν,μην έχουμε και κανα καρδιακό βραδιάτικα!

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
1) Θα συζητούσαμε μετά από... α)την ακροαση και β)οταν θα συνερχοσουν απο το σοκ!:LOL:
ποιά ακρόαση και ποιό σοκ;; τα τύμπανα στα αφτιά μου θα χαιρέταγα άπαξ δια παντός , όχι από κακή ποιότητα ήχου φυσικά, αλλά από τα ντεσιμπέλ!
2) Vlad δεν το συζητώ καθόλου....ΔΕΝ υπάρχουν φιδεμποροι στον επαγγελματικό χώρο....τους τρώει η μαρμάγκα ακαριαία.
μα δεν είπα το αντίθετο.
στον hifi (hiend) χώρο ΔΕΝ είναι όλοι φιδέμποροι (αυτό ήθελα να εννοηθεί , μάλλον το κατάλαβες αλλιώς)
και επειδή έχω ακούσει ακριβά επαγγελματικά μηχανήματα, η γνώμη μου είναι ότι αν θέλει κάποιος να έχουν και ποιότητα ήχου και να είναι αθόρυβα σε κατάσταση ηρεμίας, θα πρέπει να πληρώσει πολλά λεφτά.
αλλιώς σε ηχητική στάθμη περί τα 60-65db, το βουητό θα ενοχλεί πολύ.. εμένα τουλάχιστον
Μην μπερδεύουμε τα κόστη που ΚΑΙ εκεί είναι (πολλές φορες) δυσθεώρητα.....είναι γιατί ΠΡΈΠΕΙ να είναι και οχι γιατι γουστάρουν οι μαγκες οι κατασκευαστές, να είναι.
Οι lab gruppen για παράδειγμα, έχουν κομματια με κανα 11αρι χιλιάδες 👀
Οι τιμές των function one είναι καλύτερα να μην γράφουν,μην έχουμε και κανα καρδιακό βραδιάτικα!
πραγματικά χρειάζεσαι τέτοια ισχύ στο σπίτι σου;;
ακόμα και 100τμ σαλόνι να είχες;;
μήπως πρόσεξες τα βατόμετρα στον τελικό τι watt έγραφαν όταν το ντεσιμπελόμετρο έγραφε γύρω στα 90db;;

Οι Ερμηδες φίλε,είχαν για πρωινό τα 200 watt του τελικού μου (rotel).
Οταν εκανα πάρτυ ,στα έξοδα συνυπολογιζα και το κόστος δύο τουίτερ που σίγουρα καιγονταν θεαματικά..
Ευτυχώς είχε προστασία και έκλεινε μόνος του ,όποτε την γλίτωναν τα αλλά μεγάφωνα

Οταν πήρα τον crown (480 w/c στα 4 ohm), απλά τα ΕΛΙΩΝΑ κυριολεκτικά ,μαζί με κάτι ψιλά από γουφερ και μιντρεϊτζ.
Πλην ομως δεν τα εκαιγα.:LOL:

Άρα ναι, τα βαττ ειναι πάντα χρήσιμα .
Δεν καις τα μεγάφωνα.....λιώνεις τα πηνία ΚΑΙ ότι πλαστικό συνορεύει με αυτά.
Και αυτό ΔΕΝ είναι πλάκα .
Είναι ο λόγος που σουταρισα τους Ερμηδες.😭

Εξάλλου στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάν για σκοινί

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΌ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΨΙΘΥΡΙΣΤΆ??....(άκου 62 db..πιο δυνατά παίζει ένα τραντζιστορακι sangean που εχω)😡😀

Last edited:
  • Haha
Reactions: n_olympios
Ο καλός μου γείτονας ο Μιχάλης (συνταξιούχος εδω και πολλα χρονια) ειχε δισκάδικο στο βύρωνα ολη του τη ζωη, για να προσελκυσει τους πελάτες του επαιζε πάντα τσίτα τον ολοκληρωμένο της sansui και τον ακουγαν 2 τετραγωνα μακρυα.
Φυσικά καθε 2 μήνες στην καλύτερη, ηθελε ηχεία και έτσι γνωριστήκαμε, ηταν τα πρωτα χαρτζιλικια που εβγαλα μόνος μου επισκευάζοντας και αργοτερα (απο τους πρωτους πειραματισμους μου) φτιαχνοντάς του ηχεία.
Κάποια στιγμή οταν παντρέυτηκα μετακόμισα απέναντι απο το Μιχάλη και μιας και τα χούγια δεν κόβονται πολλα Σαββάτα η Κυριακές ξυπνάω απο τα λαικά ασματα του Χρυστοδουλόπουλου και άλλων που αντιχούν σε ολη τη γειτονιά (και όχι μόνο).
Καλές οι εντάσεις αλλα κατα την ταπεινή μου άποψη για λίγο.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ λεω καλημέρα στο Μιχάλη στα 5 μέτρα και δεν με ακούει πρεπει να ουρλιάξω για να γυρίσει και να μου απαντήσει,

ο νοών νοείτω

https://www.google.com/url?sa=t&rct...word_id=1636&usg=AOvVaw0gz0oMmPZgpQ1Wxx7wzXTW

Τη Nordost και τα προιόντα της τα θεωρω υπερεκτιμημένα τα συγκέκριμένα τα δικά σου όμως τα έχω ακούσει και πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους.
Εγω τα καλώδια τα επέστρεψα κατά 50% τα πολυ ακριβά τα γύρισα πίσω, (αν και τα κράτησα πολυ λίγο και ίσως δεν είχα αρκετό χρόνο να τα κρίνω σωστά) τα φτηνά λόγο μήκους 2μ τα ανταλαξαμε με καποια λιγο ακριβότερα δικά μου αλλα πιο κοντά.

Last edited:

Ευτυχως που δεν ειναι μελος του φορουμ να σας ........................... διαβαζει και θυμηθει.................... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Οι Ερμηδες φίλε,είχαν για πρωινό τα 200 watt του τελικού μου (rotel).
Οταν εκανα πάρτυ ,στα έξοδα συνυπολογιζα και το κόστος δύο τουίτερ που σίγουρα καιγονταν θεαματικά..
Ευτυχώς είχε προστασία και έκλεινε μόνος του ,όποτε την γλίτωναν τα αλλά μεγάφωνα

Οταν πήρα τον crown (480 w/c στα 4 ohm), απλά τα ΕΛΙΩΝΑ κυριολεκτικά ,μαζί με κάτι ψιλά από γουφερ και μιντρεϊτζ.
Πλην ομως δεν τα εκαιγα.:LOL:

Άρα ναι, τα βαττ ειναι πάντα χρήσιμα .
Δεν καις τα μεγάφωνα.....λιώνεις τα πηνία ΚΑΙ ότι πλαστικό συνορεύει με αυτά.
Και αυτό ΔΕΝ είναι πλάκα .
Είναι ο λόγος που σουταρισα τους Ερμηδες.😭

Εξάλλου στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάν για σκοινί

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΌ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΨΙΘΥΡΙΣΤΆ??....(άκου 62 db..πιο δυνατά παίζει ένα τραντζιστορακι sangean που εχω)😡😀
σε συνθήκες πάρτυ είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να κάψουν μεγάφωνα και όχι μόνο tweeters.. ειδικά όταν τα ηχεία δεν είναι φτιαγμένα για τέτοιο σκοπό.
μία αιτία είναι η συνεχής λειτουργία χωρίς διάλειμμα για να κρυώσουν τα πηνία.. κάποια στιγμή απλά λιώνουν και ..κόβονται.
άλλη αιτία εξίσου σοβαρή, είναι η ποιότητα του σήματος.. κακή με παραμόρφωση σημαίνει ότι αυτό που θα φτάσει στα μεγάφωνα θα έχει παραμόρφωση σε μεγάλο ποσοστό , ικανό να κάνει την ζημιά.
φυσικά το οποιοδήποτε eq που "πάει προς τα πάνω", απλά μειώνει τον χρόνο αντοχής των μεγαφώνων σε τέτοιες συνθήκες..
έχω κάνει στο παρελθόν πάρτυ με πολύ μικρότερο ενισχυτή και μικρότερης αντοχής ηχεία (sansui AU-D55 με NM Acoustics AD-F Classic).
δεν έκανα καμία ζημιά ενώ όλοι χόρευαν σαν τρελοί.
φίλος την ίδια περίοδο με τα ίδια ηχεία και καλύτερο ενισχυτή, έλιωσε μέχρι και τα woofers.. γιατί;; γιατί είχε τα tone control τερματισμένα.

η μεγάλη ένταση δεν απαιτεί υποχρεωτικά πολλά watts.. είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να πάρεις όλα τα watt ενός ενισχυτή.. γι'αυτό σε ρώτησα αν πρόσεξες τα βατόμετρα στον τελικό μου όταν το ντεσιμπελόμετρο έγραφε 90+db...
εγώ που τα παρακολουθούσα, έβλεπα να "γράφουν" κάτω από 30w μέσο όρο..
ο ενισχυτής πήγαινε "χαλαρά" στην ουσία και δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα ακόμα και αν ήταν πολύωρη η λειτουργία του.. όμως θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν μείωνες την ένταση στο DAP σου.. θυμάσαι την παραμόρφωση που "έβγαινε" σε κάποια σημεία;;
να μια αιτία καταστροφής αν έκανες πάρτυ πχ....

ρωτάς αν "χρειάζομαι" αυτό το στερεοφωνικό για να ακούω 60-65-70db... μα φυσικά!
εγώ το ακούω "γεμάτο" και σε αυτές τις εντάσεις.. τίποτα δεν μου λείπει, ακόμα και τα μικροδυναμικά έχουν έντονη παρουσία και ας είναι η ένταση "χαμηλή".
φυσικά κάποιες στιγμές γουστάρω λίγα "γκάζια" και του τα χώνω... αλλά δεν γουστάρω να ενοχλώ τους γύρω μου που δεν μου φταίνε σε κάτι....

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Τη Nordost και τα προιόντα της τα θεωρω υπερεκτιμημένα τα συγκέκριμένα τα δικά σου όμως τα έχω ακούσει και πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους.
Εγω τα καλώδια τα επέστρεψα κατά 50% τα πολυ ακριβά τα γύρισα πίσω, (αν και τα κράτησα πολυ λίγο και ίσως δεν είχα αρκετό χρόνο να τα κρίνω σωστά) τα φτηνά λόγο μήκους 2μ τα ανταλαξαμε με καποια λιγο ακριβότερα δικά μου αλλα πιο κοντά.
και γω τα θεωρώ υπερεκτιμημένα.
αλλά με τον Μιχάλη συμφωνήσαμε μια τιμή λογική και για τους δυό μας.. πολύ μακριά από την τιμή που πωλούνται σήμερα τα νέα μοντέλα.
αλλιώς θα τα είχε βάλει για πούλημα στις αγγελίες.....

αν δεν μείωνες την ένταση στο DAP σου.. θυμάσαι την παραμόρφωση που "έβγαινε" σε κάποια σημεία;;
Μιας και το έγραψες, ας ενημερώσουμε (για όποιον δεν το γνωρίζει) ότι στο bt dac του Vlad όταν ειχα τερμα την ένταση στο dap, στα πιο πολλά τραγούδια όχι μόνο παραμορφωνε, αλλα μέχρι και μεγάφωνα μπορούσες να καψεις από ένα περίεργο "πατ-πατ" που ακουγόταν.
Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ στο δικό μου bt receiver της Audioengine, αλλά στου Vlad συνέβαινε συνέχεια.
Οπότε... το νου σας με την ένταση του οποιουδήποτε bt tramsmiter.!

• Like
Reactions: vlad66
ένα περίεργο "πατ-πατ" που ακουγόταν.
Αυτο πιθανον να οφειλεται απο κτυπημα του coil former στον πισω πολο του μαγνητη κατα την επιστροφη του.
Το ειδα σε καποιες περιπτωσεις στο παρελθον.

Αυτο πιθανον να οφειλεται απο κτυπημα του coil former στον πισω πολο του μαγνητη κατα την επιστροφη του.
Το ειδα σε καποιες περιπτωσεις στο παρελθον.
ακουγόταν και σε χαμηλή ένταση.
σαν να υπήρχε στιγμιαία υπεροδήγηση σε κάποιο τμήμα της αλυσίδας στην σύνδεση.. το Digital Audio Player του Μιχάλη , έδινε ασύρματα (με Βluetooth) στο DAC μου το οποίο έχει και αυτό volume γιατί είναι και ενισχυτής ακουστικών..
μάλλον το DAC "μπούκωνε" και δημιουργούσε το πρόβλημα.. λίγες μονάδες κάτω στην ένταση του DAP του Μιχάλη και το πρόβλημα λύθηκε.
το DAC μου δίνει σήμα line στον προενισχυτή με rca φυσικά.
το μαραφέτι αυτό έχει αρκετές ψηφιακές εισόδους.. θα μπορούσε να οδηγήσει απευθείας τον τελικό, αλλά οι αναλογικές πηγές θα έμεναν εκτός σύνδεσης.

Στον επαγγελματικό ηχο!

Έναν τέτοιο
Και δύο τέτοια

Επαγγελματικά-Ξεπαγγελματικά, αυτά εδώ που αναφέρεις είναι χαϊεντάδικα επαγγελματικά! 😁 ;)

• Like
  • Haha
Reactions: vlad66 and mdvq
και γω τα θεωρώ υπερεκτιμημένα.
αλλά με τον Μιχάλη συμφωνήσαμε μια τιμή λογική και για τους δυό μας.. πολύ μακριά από την τιμή που πωλούνται σήμερα τα νέα μοντέλα.
αλλιώς θα τα είχε βάλει για πούλημα στις αγγελίες.....
Να πούμε όμως ότι ήταν άστρωτα και ότι παίζουν για πρώτη φορά στο χώρο σου. Βλαδίμηρε χρωστάς αναλυτική παρουσίαση των καλωδίων! Έχουμε καιρό να δούμε στο φόρουμ review για καλώδια. :cool:
Να προκύψει και κανένα καθώς πρέπει flame! 😉
Αν δεν γίνει flame για καλώδια για τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; 😂

• Haha
Reactions: vlad66
σε συνθήκες πάρτυ είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να κάψουν μεγάφωνα και όχι μόνο tweeters.. ειδικά όταν τα ηχεία δεν είναι φτιαγμένα για τέτοιο σκοπό.
μία αιτία είναι η συνεχής λειτουργία χωρίς διάλειμμα για να κρυώσουν τα πηνία.. κάποια στιγμή απλά λιώνουν και ..κόβονται.
άλλη αιτία εξίσου σοβαρή, είναι η ποιότητα του σήματος.. κακή με παραμόρφωση σημαίνει ότι αυτό που θα φτάσει στα μεγάφωνα θα έχει παραμόρφωση σε μεγάλο ποσοστό , ικανό να κάνει την ζημιά.
φυσικά το οποιοδήποτε eq που "πάει προς τα πάνω", απλά μειώνει τον χρόνο αντοχής των μεγαφώνων σε τέτοιες συνθήκες..
έχω κάνει στο παρελθόν πάρτυ με πολύ μικρότερο ενισχυτή και μικρότερης αντοχής ηχεία (sansui AU-D55 με NM Acoustics AD-F Classic).
δεν έκανα καμία ζημιά ενώ όλοι χόρευαν σαν τρελοί.
φίλος την ίδια περίοδο με τα ίδια ηχεία και καλύτερο ενισχυτή, έλιωσε μέχρι και τα woofers.. γιατί;; γιατί είχε τα tone control τερματισμένα.

η μεγάλη ένταση δεν απαιτεί υποχρεωτικά πολλά watts.. είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να πάρεις όλα τα watt ενός ενισχυτή.. γι'αυτό σε ρώτησα αν πρόσεξες τα βατόμετρα στον τελικό μου όταν το ντεσιμπελόμετρο έγραφε 90+db...
εγώ που τα παρακολουθούσα, έβλεπα να "γράφουν" κάτω από 30w μέσο όρο..
ο ενισχυτής πήγαινε "χαλαρά" στην ουσία και δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα ακόμα και αν ήταν πολύωρη η λειτουργία του.. όμως θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν μείωνες την ένταση στο DAP σου.. θυμάσαι την παραμόρφωση που "έβγαινε" σε κάποια σημεία;;
να μια αιτία καταστροφής αν έκανες πάρτυ πχ....
Αυτο με πηγαινει πισω πανω απο 30 χρονια οταν δυο αδελφια,ηλεκτρονικοι,ειχαν αγορασει απο το Ν.Μενδρινο 7: ζευγαρια JM Lab Orianne για ποιοτικο ηχο σε ντισκοτεκ.Πολυ συντομα καηκαν ολα.

• Like
  • Wow
Reactions: mdvq and vlad66