Επιστρέφω λίγο πίσω την κουβέντα στα καλώδια μιας και πετάξαμε όλοι κάποιες σκόρπιες απόψεις που θα ήθελα να συνοψίσω.
Χάρις στο άδειασμα της αποθήκης του Sonus Naturalis εγω και ο Vlad μπορέσαμε να ακούσουμε (ο vlad μάλλον θα παντρευτεί) κάποια από τα καλώδια ηχείων της γνωστής Nordost.
Εγω δοκίμασα το βασικό 14-2
O Vlad το μεσαίο
Το αρχικό Blue Heaven ήταν δύσκολο να βελτιωθεί, αλλά η έκδοση LS ξεπερνά εύκολα τις επιδόσεις του διάσημου προκατόχου του, ζωντανεύοντας ακόμη και οικονομικές συσκευές και ηχεία.
www.diapasonhifi.gr
Τα καλώδια της συγκεκριμένης εταιρείας θέλουν πολύ προσεκτική ακρόαση σε σύστημα που γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί έχουν χαρακτήρα.
Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές ακούω ένα από τα κορυφαία της εταιρείας
ο Tyr 2 αντιπροσωπεύει την κορυφή της σειράς Norse 2. Συνδυάζοντας τη φυσική δυναμική με το βάρος και την κλίμακα του πραγματικού κόσμου, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά χωρίς υπερβολές, επιτρέποντας στις παραστάσεις ή τις ηχογραφήσεις, καθώς και στα ηλεκ
www.diapasonhifi.gr
Μετά από πολλές προσπάθειες και αρκετά τηλέφωνα κατάφερα να πάρω τα παραπάνω demo γνωστού αντιπροσώπου για να λύσω τις απορίες μου.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες άκουσα αυτό καλύτερα η το άλλο λιγότερο όπως γράφω συχνά.
Αντίθετα όπως έγραψα παραπάνω θα τονίσω οτι τα καλώδια έχουν πολύ χαρακτήρα.
Εχεις κάνει χρόνια ενα κόπο να φέρεις το σύστημα σου με το ταδε μηχάνημα έτσι με το τάδε καλώδιο αλλιώς ακούς χρόνια ενισχυτές για να διαλέξεις λάμπα η τρανζίστορ, βελτιώνεις την ακουστική του χώρου σου μέχρι ηχεία αλλάζεις και ξαφνικά αλλάζεις καλώδια ηχείων και ακούς τον ήχο της nordost, σε κάποια συστήματα αυτό είναι ευεργετικό σε κάποια άλλα οχι.
Θα μας πει και ο Vlad την άποψη του, μιας και το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα