Το chat του δικάναλου

Δεν καταλαβαίνω. Αυτός δίνει και σχέδιο για καμπίνα. Σκέτα τα μεγάφωνα ή δίνει μαζί και κιτ για συναρμολόγηση;
Πάνε σε οροφή;
Σκέφτομαι και το υπνοδωμάτιο.
Έχω βρεί ένα Luxman 10ετίας του '90 2x60 Watt/@8 Ohm στα 100 ευρώ!
(Στο υπνοδωμάτιο έχω αυτή τη στιγμή ένα παλιό Sansui 2x20 Watt.)
Περίμενε βρε να σχολάσω και θα το βγάλω φωτό δίπλα στο ATC για να καταλάβεις το μέγεθος του....

Μεγαλούτσικα και όμορφα είναι!
Αλλά αφού τα μεγάφωνα έρχονται σκέτα, τις καμπίνες ποιός τις έφτιαξε;

Υ.Γ. Τώρα το παρατήρησα. Ωραίος ο ASR εκεί επάνω! :)

Εγώ έφτιαξα τα κουτιά, τα μικρά ανέλαβαν τις διακοσμητικές λεπτομέρειες (τα dust cup προς τα μέσα) και το optimize στον ήχο (με κάτι άγνωστα παιχνίδια που έβαλαν από το bass reflex στο κουτί)
@vlad66 αν βάλεις το χέρι σου στο bass reflex μπορείς να το τραβήξεις και να βγει.
Σφηνωμένο είναι, όχι κολλημένο από ότι θυμάμαι.

Εγώ έφτιαξα τα κουτιά, τα μικρά ανέλαβαν τις διακοσμητικές λεπτομέρειες (τα dust cup προς τα μέσα) και το optimize στον ήχο (με κάτι άγνωστα παιχνίδια που έβαλαν από το bass reflex στο κουτί)
@vlad66 αν βάλεις το χέρι σου στο bass reflex μπορείς να το τραβήξεις και να βγει.
Σφηνωμένο είναι, όχι κολλημένο από ότι θυμάμαι.
καλά θυμάσαι.
θα μπορέσω να βγάλω το χέρι μου μετά;; :LOL:

Καλά ρε συ Βλαδίμηρε έχεις το melinoe σε βινύλιο...πολύ ψαχμένο στον χώρο του avant-garde...μωρέ μπράβο... γρήγορα λίστα δισκοθηκης είσαι κρυφό ταλέντο....χαχαχα

• Haha
Reactions: vlad66
Καλά ρε συ Βλαδίμηρε έχεις το melinoe σε βινύλιο...πολύ ψαχμένο στον χώρο του avant-garde...μωρέ μπράβο... γρήγορα λίστα δισκοθηκης είσαι κρυφό ταλέντο....χαχαχα
αυτό πρόσεξες;;;
τον ASR μόνο του και έρημο όχι;; :ROFLMAO:

@Sonus Naturalis
εκείνο το νήμα στην μουσική κατηγορία είναι μία ακόμα αιτία που το τροφοδοτικό του asr αργεί να τελειώσει...
αύριο θα προσπαθήσω να αντισταθώ και να μην μπω, μπας και τελειώσω αυτό που πρέπει να γίνει.... :LOL:

το είδα σήμερα σε κεντρικό σημείο και τσαντίστηκα... δεν ξέρω γιατί

View attachment 215118
Εσυ το είδες και τσαντίστηκες, εμένα που με πλησιασε βγαίνοντας απο γνωστό δισκάδικο στο μοναστηράκι με το χαρτί στο χέρι τι να πώ??
Κατι κανονίσματα διαβαζω πιο πάνω φροντισε να με ξεχάσεις.

Μεγαλούτσικα και όμορφα είναι!
Αλλά αφού τα μεγάφωνα έρχονται σκέτα, τις καμπίνες ποιός τις έφτιαξε;

Υ.Γ. Τώρα το παρατήρησα. Ωραίος ο ASR εκεί επάνω! :)
Eγω βλέπω τον προ και μου τρέχουν τα σάλια, αλλα θα πρέπει να αλλαξω και τα δύο συστήματα μου, εχουν ολοκληρωμένους και τα δυο

Έγραψα το ίδιο ποστ και το έσβησα.
Αλήθεια,αυτά τα ηχεία που έβαλα,τα ήξερες?
Μπρρρρ δεν τα έβαζα σπίτι μου που να παίζαμε καλύτερα και από τους ίδιους τους Pink Floyd 😸
View attachment 214953

2023410_130943_HX2D54.jpg
1683896538268.jpeg1683896549846.jpeg

Επιστρέφω λίγο πίσω την κουβέντα στα καλώδια μιας και πετάξαμε όλοι κάποιες σκόρπιες απόψεις που θα ήθελα να συνοψίσω.
Χάρις στο άδειασμα της αποθήκης του Sonus Naturalis εγω και ο Vlad μπορέσαμε να ακούσουμε (ο vlad μάλλον θα παντρευτεί) κάποια από τα καλώδια ηχείων της γνωστής Nordost.
Εγω δοκίμασα το βασικό 14-2
O Vlad το μεσαίο
Τα καλώδια της συγκεκριμένης εταιρείας θέλουν πολύ προσεκτική ακρόαση σε σύστημα που γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί έχουν χαρακτήρα.
Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές ακούω ένα από τα κορυφαία της εταιρείας
Μετά από πολλές προσπάθειες και αρκετά τηλέφωνα κατάφερα να πάρω τα παραπάνω demo γνωστού αντιπροσώπου για να λύσω τις απορίες μου.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες άκουσα αυτό καλύτερα η το άλλο λιγότερο όπως γράφω συχνά.
Αντίθετα όπως έγραψα παραπάνω θα τονίσω οτι τα καλώδια έχουν πολύ χαρακτήρα.
Εχεις κάνει χρόνια ενα κόπο να φέρεις το σύστημα σου με το ταδε μηχάνημα έτσι με το τάδε καλώδιο αλλιώς ακούς χρόνια ενισχυτές για να διαλέξεις λάμπα η τρανζίστορ, βελτιώνεις την ακουστική του χώρου σου μέχρι ηχεία αλλάζεις και ξαφνικά αλλάζεις καλώδια ηχείων και ακούς τον ήχο της nordost, σε κάποια συστήματα αυτό είναι ευεργετικό σε κάποια άλλα οχι.
Θα μας πει και ο Vlad την άποψη του, μιας και το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα

• Like
Reactions: Tzimisce
Οταν λες εχει χαρακτηρα εννοεις χρωματισμο ?
Κι αν ναι, σε ποια σημεια ?

Επιστρέφω λίγο πίσω την κουβέντα στα καλώδια μιας και πετάξαμε όλοι κάποιες σκόρπιες απόψεις που θα ήθελα να συνοψίσω.
Χάρις στο άδειασμα της αποθήκης του Sonus Naturalis εγω και ο Vlad μπορέσαμε να ακούσουμε (ο vlad μάλλον θα παντρευτεί) κάποια από τα καλώδια ηχείων της γνωστής Nordost.
Εγω δοκίμασα το βασικό 14-2
O Vlad το μεσαίο
Τα καλώδια της συγκεκριμένης εταιρείας θέλουν πολύ προσεκτική ακρόαση σε σύστημα που γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί έχουν χαρακτήρα.
Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές ακούω ένα από τα κορυφαία της εταιρείας
Μετά από πολλές προσπάθειες και αρκετά τηλέφωνα κατάφερα να πάρω τα παραπάνω demo γνωστού αντιπροσώπου για να λύσω τις απορίες μου.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες άκουσα αυτό καλύτερα η το άλλο λιγότερο όπως γράφω συχνά.
Αντίθετα όπως έγραψα παραπάνω θα τονίσω οτι τα καλώδια έχουν πολύ χαρακτήρα.
Εχεις κάνει χρόνια ενα κόπο να φέρεις το σύστημα σου με το ταδε μηχάνημα έτσι με το τάδε καλώδιο αλλιώς ακούς χρόνια ενισχυτές για να διαλέξεις λάμπα η τρανζίστορ, βελτιώνεις την ακουστική του χώρου σου μέχρι ηχεία αλλάζεις και ξαφνικά αλλάζεις καλώδια ηχείων και ακούς τον ήχο της nordost, σε κάποια συστήματα αυτό είναι ευεργετικό σε κάποια άλλα οχι.
Θα μας πει και ο Vlad την άποψη του, μιας και το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα
την άποψή μου για τα nordost παλιάς γενιάς blue heaven του Sonus Naturalis την έχω γράψει νομίζω...
χαλαρά έστειλαν τα QED Ruby Anniversary στις αγγελίες :LOL:

ο Tzimisce μου το είχε πει καθαρά.. -μην τα βάλεις να τα ακούσεις, θα τα ερωτευτείς και θα έχεις πρόβλημα! η συνέργεια Νordost- ATC είναι καταπληκτική.
εγώ τα έβαλα, τα άκουσα και έριξα τις κλάψες μου...
και ο Tzimisce μου έγραψε: -τα έβαλες! τι κατάλαβες;; τώρα πλέρωνε! 😁

έτσι να συγκεκριμένα καλώδια δεν θα δουν το φως των αγγελιών και ας είναι μακρύτερα σε μήκος από αυτό που θα ήθελα....

• Haha
Reactions: mparaxir
την άποψή μου για τα nordost παλιάς γενιάς blue heaven του Sonus Naturalis την έχω γράψει νομίζω...
χαλαρά έστειλαν τα QED Ruby Anniversary στις αγγελίες :LOL:

ο Tzimisce μου το είχε πει καθαρά.. -μην τα βάλεις να τα ακούσεις, θα τα ερωτευτείς και θα έχεις πρόβλημα! η συνέργεια Νordost- ATC είναι καταπληκτική.
εγώ τα έβαλα, τα άκουσα και έριξα τις κλάψες μου...
και ο Tzimisce μου έγραψε: -τα έβαλες! τι κατάλαβες;; τώρα πλέρωνε! 😁

έτσι να συγκεκριμένα καλώδια δεν θα δουν το φως των αγγελιών και ας είναι μακρύτερα σε μήκος από αυτό που θα ήθελα....
Ακούστηκε λοιπόν και η άποψη του Vlad που θα πρέπει να μας γράψει τι καλώδια ειχε πριν ώστε αυτά σε σύγκριση του ακούστηκαν αποκάλυψη.
Γιατί για να είναι ειλικρινής κι εμένα τα basic nordost ακούστηκαν ελάχιστα καλύτερα από τα καλώδια που έχω φτιάξει από κλώνους καλωδιου δικτύου 3 κλώνους για το + και 3 για το - . Δεν έπαιξε όμως καλύτερα από αυτό που έχω φτιαξει με 6 και 6 κλώνους.

Ακούστηκε λοιπόν και η άποψη του Vlad που θα πρέπει να μας γράψει τι καλώδια ειχε πριν ώστε αυτά σε σύγκριση του ακούστηκαν αποκάλυψη.
Γιατί για να είναι ειλικρινής κι εμένα τα basic nordost ακούστηκαν ελάχιστα καλύτερα από τα καλώδια που έχω φτιάξει από κλώνους καλωδιου δικτύου 3 κλώνους για το + και 3 για το - . Δεν έπαιξε όμως καλύτερα από αυτό που έχω φτιαξει με 6 και 6 κλώνους.
μα δεν έγραψα ότι έστειλαν για τσάι τα QED μου;;
τα οποία QED είχαν στείλει για τσάι τα προηγούμενα καλώδια ηχείων μου, κάτι πολύ πιο ακριβά ixxos.
τα ixxos τα έχω κάπου παραπεταμένα στο πατάρι στο σπίτι της Νίκαιας και ντρέπομαι να τα βάλω για πώληση... τέτοια ήττα είχαν πάθει από τα QED!

κατά τα άλλα, τα καλώδια δεν έχουν διαφορές..... :ROFLMAO: