Το chat του δικάναλου

από τα γραφόμενα πολλών ετών που διάβασα σε sites του εξωτερικού, όλες οι empire παίζουν καταπληκτικά.
κάποιοι τις θεωρούν καλύτερες από τις άλλες αμερικάνες..
ίσως για αυτή την εταιρία έπρεπε να κλαίμε για το κλείσιμό της.
δυστυχώς την "ανακάλυψα" αργά ,από τύχη μάλιστα.. αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ....

ΥΣ
με πρόλαβες στην αγγελία του dual.. για την κεφαλή και μόνο ήθελα να το πάρω.
αλλά χαλάλι.. και σε σένα θα κάνει καλή παρέα με τις άλλες που έχε
Παιδιά επειδή σέβομαι την ιστορία …Μεγάλωσα με τα dual .
Εκεί που θα έφτιαχνα το dual 1237 έπεσε στα χέρια μου το 1219 μαζί με την κεφαλή ,εντάξει το 1219 έχει πολλά θέματα από που να το πιάσεις ….
Και αν το αποκαταστήσεις τι ήχο θα πάρεις ;για λίγο που το άκουσα έχει σκοτεινό χαρακτήρα ,καλωδίωση ;αλλά και με άλλα θέματα μετρήσεων .
Καθαρά όμως από μηχανολογικής πλευράς είναι ασύλληπτο για το τι έφτιαξαν εκείνη την εποχή δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι αρκεί να δεις ακόμη και το μοτέρ του .
Φωτογραφίες δεν ζητήσατε ;😉😋
με το μικροσκόπιο του Κινέζου 😂την δουλειά μου όμως την κάνω πχ για ευθυγράμμισης κεφαλής κτλ .IMG_9147.jpeg

Και εδώ είναι περίπτωση που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που ακούει κλασική μουσική μου ανάφερε ότι η embire στο dual δεν έχει άκρα οκ υπάρχουν καλύτερες MC.

Αλλά …

Όταν το πηγαίνεις στον τεχνικό επειδή έπεσε το πικαπ κάτω για να σου φτιάξει τον αυτόματο μηχανισμό και εντέλει να μην τα καταφέρνει αλλά να στο απομονώνει, θα περίμενες τουλάχιστον να πράξει το αυτονόητο ο τεχνικός και ιδού το αποτέλεσμα να βγάζεις λάθος συμπέρασμα για την κεφαλή .

Συμβουλή τεχνικού είναι καλύτερο το ΜΚ2 και άκου με αυτό αλλά με άλλη κεφαλή .🤔😡

Γράσο στις επαφές της καλωδίωσης του βραχίονα ;😡
Υ.Σ Η υποψία μου για την καλωδίωση ήταν τελικά προβλέψιμη .
IMG_9155.jpeg
IMG_9156.jpegIMG_9157.jpeg

Και εδώ είναι περίπτωση που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που ακούει κλασική μουσική μου ανάφερε ότι η embire στο dual δεν έχει άκρα οκ υπάρχουν καλύτερες MC.

Αλλά …

Όταν το πηγαίνεις στον τεχνικό επειδή έπεσε το πικαπ κάτω για να σου φτιάξει τον αυτόματο μηχανισμό και εντέλει να μην τα καταφέρνει αλλά να στο απομονώνει, θα περίμενες τουλάχιστον να πράξει το αυτονόητο ο τεχνικός και ιδού το αποτέλεσμα να βγάζεις λάθος συμπέρασμα για την κεφαλή .

Συμβουλή τεχνικού είναι καλύτερο το ΜΚ2 και άκου με αυτό αλλά με άλλη κεφαλή .🤔😡

Γράσο στις επαφές της καλωδίωσης του βραχίονα ;😡
Υ.Σ Η υποψία μου για την καλωδίωση ήταν τελικά προβλέψιμη .
View attachment 220284
View attachment 220285View attachment 220286
μην παιδεύεσαι τσάμπα με το χρέπι.. πιάσε ρίξτο σε ένα κουτί όπως είναι και στείλε το στην Λευκωσία.... :LOL:

εκτός και αν είσαι ..μαζόχας και σου αρέσει να αυτοβασανίζεσαι :LOL:

Εκεί που έλεγα όντως να το στείλω έχει και άλλα θέματα ,κοιτάξτε το βαθούλωμα στον βραχίονα .
IMG_9158.jpeg
Και εδώ οι μετρήσεις .
Δεν με απασχολεί τόσο η ταχύτητα αλλά το Wow And Flutter σύμφωνα με την εφαρμογή το EAT είναι εφάμιλλο 0,11 -0,13 με το Technics mk2.
Αλλά εδώ ξεφεύγουμε .

IMG_9161.png

Attachments

• IMG_20230924_202803.jpg
    IMG_20230924_202803.jpg
    2.8 MB · Views: 14
Επειδή μας τα έχετε κάνει καρπούζια με τα βρωμοπικαπ σας , πάρτε και κάτι που εκείνη την εποχή έκανε πάταγο 😁😁😛
Ειχα και γω ενα τετοιο ραδιοφωνακι , σε ασπρο :LOL:

• Like
Reactions: mdvq
Εκεί που έλεγα όντως να το στείλω έχει και άλλα θέματα ,κοιτάξτε το βαθούλωμα στον βραχίονα .
View attachment 220291
Και εδώ οι μετρήσεις .
Δεν με απασχολεί τόσο η ταχύτητα αλλά το Wow And Flutter σύμφωνα με την εφαρμογή το EAT είναι εφάμιλλο 0,11 -0,13 με το Technics mk2.
Αλλά εδώ ξεφεύγουμε .

View attachment 220292
δεν είναι κάτι το τρομερό το 0,39%
αν αφήσεις το πλατώ να γυρίζει για πολύ ώρα , μπορεί να πέσει η τιμή σε καλύτερα επίπεδα.
η τροχαλία του σε τι κατάσταση είναι ;;

δεν είναι κάτι το τρομερό το 0,39%
αν αφήσεις το πλατώ να γυρίζει για πολύ ώρα , μπορεί να πέσει η τιμή σε καλύτερα επίπεδα.
η τροχαλία του σε τι κατάσταση είναι ;;
Εντάξει υπάρχει το μέτρο σύγκρισης για αυτό το ανέφερα και σίγουρα υπάρχουν ακόμη χειρότερες μετρήσεις από κάτι πολυδιαφημισμένα vintage που έχω δει αλλά νομίζω ότι είναι καθαρά σε τι κατάσταση βρίσκονται και ότι οι σημερινές προδιαγραφές είναι πιο αυστηρές από ότι παλιότερα .
Όπως και να έχει ,υπάρχει ένας ακουστικός θόρυβος όταν γυρίζει το πλατό αλλά δεν το έψαξα αν προέρχεται από το μοτερ η από την τροχαλία ,τα παράτησα όταν εντόπισα το βαθούλωμα στον βραχίονα και το γράσο στις επαφές 😂

Βαλε προγραμμα , ξηλωσε το εντελως , ακυρωσε ολους τους αυτοματισμους και φτιαξε ενα τετοιο με τα εξαρτηματα του 1219.
Ο θορυβος που ακους πιθανοτατα να ειναι η τροχαλια λογω του οτι μαλλον το λαστιχο της ξερανε. Αλλαζεται η ολοκληρη η το λαστιχο μονο.
Αν το μοτερ και το πηγαδι/αξονας ειναι ενταξει , τα υπολοιπα με ενα σωστο σερβις , λυνονται. Τελος , του βαζεις ενα μεταχειρισμενο βραχιονα της προκοπης και εισαι μια χαρα.

custom 1219.png

Last edited:
Βαλε προγραμμα , ξηλωσε το εντελως , ακυρωσε ολους τους αυτοματισμους και φτιαξε ενα τετοιο με τα εξαρτηματα του 1219.
Ο θορυβος που ακους πιθανοτατα να ειναι η τροχαλια λογω του οτι μαλλον το λαστιχο της ξερανε. Αλλαζεται η ολοκληρη η το λαστιχο μονο.
Αν το μοτερ και το πηγαδι/αξονας ειναι ενταξει , τα υπολοιπα με ενα σωστο σερβισ , λυνονται. Τελος , του βαζεις ενα μεταχειρισμενο βραχιονα της προκοπης και εισαι μια χαρα.

View attachment 220358

Στο μυαλό μου είσαι .
Αν σου κάτι τέτοιο σκεφτόμουν ;
Λέω να βάλω καλύτερη πλίνθο ανάλογα με την όρεξη .
Το πλατό όντως όλα τα λεφτά αν και νομίζω ότι ο βραχίονας με υψηλής συμμόρφωσης κεφαλές τα πήγαινε καλύτερα ,θυμάμαι το άκουσμα με το 1237 θα ανεβάσω σε λίγο φωτογραφίες .

Μετά βάλε στο ΕΑΤ πωλητήριο γιατί θα έχεις σοβαρό Audiophile IDLER πικάπ και όχι μια ταύλα με βραχίονα..
Αν μάλιστα μπορέσεις να του βάλεις 10ιντσο βραχίονα , θα πάψεις να κάνεις όνειρα για το νέο Denon.... :LOL:

Το ΕΑΤ είναι πανέξυπνα κατασκευασμένο .
Καμία επαφή ούτε με μοτερ κτλ αλλά και με ρουλεμάν βαρβάτα 😉να δεις την έχουν κάνει στο πηγάδι αλλά και στον βραχίονα ,πλατό μαγνήσιο και αλουμίνιο μια χαρά κριτικές πήρε .Φυσικά δεν χρειάζεται κανένα βάρος για να παίξει αν του προσθέσεις βάρος να δεις που πάει η ανάδραση
.Μήπως θέλεις να δεις μετρήσεις κατά την περιστροφή του πλατό δίχως βυθίσεις αλλά μια ευθεία γραμμή ;wow /flutter στα επίπεδα του mk2 ?
Φυσικά και δεν θα πουληθεί .😋

Εδώ το dual 1237 A.
IMG_9166.jpegIMG_9167.jpeg

Attachments

• IMG_9168.jpeg
    IMG_9168.jpeg
    2.6 MB · Views: 7
  • IMG_9169.jpeg
    IMG_9169.jpeg
    2.6 MB · Views: 8
  • IMG_9170.jpeg
    IMG_9170.jpeg
    2 MB · Views: 8
Το ΕΑΤ είναι πανέξυπνα κατασκευασμένο .
Καμία επαφή ούτε με μοτερ κτλ αλλά και με ρουλεμάν βαρβάτα 😉να δεις την έχουν κάνει στο πηγάδι αλλά και στον βραχίονα ,πλατό μαγνήσιο και αλουμίνιο μια χαρά κριτικές πήρε .Φυσικά δεν χρειάζεται κανένα βάρος για να παίξει αν του προσθέσεις βάρος να δεις που πάει η ανάδραση
.Μήπως θέλεις να δεις μετρήσεις κατά την περιστροφή του πλατό δίχως βυθίσεις αλλά μια ευθεία γραμμή ;wow /flutter στα επίπεδα του mk2 ?
Φυσικά και δεν θα πουληθεί .😋

Εδώ το dual 1237 A.
View attachment 220367View attachment 220368
Φαντάσου όλα αυτά τα καλά που λες , σε πλίνθο της προκοπής....
Ούτε με την ανάδραση με βάρη στον βραχίονα δεν θα είχε πρόβλημα.
Γιατί μια τάβλα ότι και να της κάνεις, τάβλα θα παραμείνει... άντε να την κάνεις λάκα για να γίνει όμορφη όπως στο ΕΑΤ και κάτι άλλα...
Έχεις δει κάποιο κορυφαίο audiophile πικάπ να "στηρίζεται" σε μία τάβλα;;
Όταν είναι καθαρά μάζας , "τάβλες" και κιλά να δουν τα μάτια σου....