Το chat του δικάναλου

Ναι δεν διαφωνω. Υποτυπωδης δεν σημαινει αναποτελεσματικη. Εφ' οσον λειτουργει σε μια συχνοτητα που προστατευει το πικαπ ικανοποιητικα, τη δουλεια της την κανει. Συνηθως οι αναρτησεις αυτου του τυπου , των τεσσαρων ελατηριων , μπορει να μην ειναι τοσο "αποτελεσματικες" οσο για παραδειγμα ενος Thorens, Linn , αλλα δουλευουν ικανοποιητικα. Οι αναρτησεις Thorens, Linn, Pink συνηθως ειναι κουρδισμενες στα 3-5 Hz . Αυτες των Dual, Pioneer , Kenwood και αλλων παρομοιων δουλευουν λιγο πιο ψηλα.
Επιβεβαιώνω την ανάρτηση του Γιώργου .
Στο 1237 A μηδενική ανάδραση με πλίνθο όχι κάτι το ιδιαίτερο εγκατεστημένο σε SABA hi fi και στήριξη ανάρτηση τριών σημείων με βραχίονα αρχιτεκτονικής cardan αν θυμάμαι καλά .
Στο 1219 στήριξη σωστά 4 ελατηρίων ελατήριο λάστιχο κάτι σαν σιλικόνη ενσωματωμένο σε μεταλλικό κύπελλο .
Εδώ το 1237.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ποίημα !!!

δεν υπάρχει η παραμικρή ατέλεια , το παραμικρό ψεγάδι

IMG_20231005_112322[1].jpg

IMG_20231005_112339[1].jpg

IMG_20231005_112403[1].jpg

IMG_20231005_112423[1].jpg

IMG_20231005_112454[1].jpg

σε εξωτερικό σκιερό χώρο οι φωτός , χωρίς τεχνητό φωτισμό.

μόλις μου ήρθε άλλο ένα ADC LMG-1 και τώρα έχω 2 από δαύτα.

View attachment 220861

View attachment 220862

ψάχνω να βρω το παραμικρό ψεγάδι πάνω του και δεν βρίσκω.. ότι φανεί στις φωτό είναι ..σκόνη ή καμιά "ίνα"

από Αλβανία ( !! ) ήρθε και έφαγα 10,26€ τελωνείο.. δεν πειράζει όμως γιατί με τα σημερινά δεδομένα , καλή τιμή θεωρείται.
κάπου στα 80€ περίπου σύνολο.

μάλλον η zyx μου θα μπει σε αυτό..
Κι εμένα μου ήρθε ένα χτες, πιο φτηνό, από Αγγλία αλλά ελαφρά μεταχειρισμένο.

• Like
Reactions: vlad66
στην 4η προσπάθεια "βγήκε" στο 100% η απόχρωση του εργοστασίου.. φυσικά όλοι οι κωδικοί είναι γραμμένοι στα μπουκάλια των χρωμάτων και το ποσοστό τους.
τα παιδιά στο μαγαζί στο τέλος μου είπαν -χαρά στο κουράγιο σου και στα έξοδα που κάνεις... :LOL:

τα 3 πρώτα εξαρτήματα αριστερά δεν είναι βερνικωμένα αφού δεν είχαν πετύχει την σωστή απόχρωση.

IMG_20231005_114716[1].jpg

IMG_20231005_114745[1].jpg

εδώ ο φωτισμός είναι τεχνητός με λάμπα πυράκτωσης

• Love
Reactions: mparaxir
Πωλείται όπως είναι επιπλωμεεεεένο 🎵🎵 με ceramic bearings φορτωμεεεεένο 🎵🎵🎵

Πωλείται και το δίνω όσο κι όσο 🎵🎵φτάνει θεέ μου απ'τον Μάκη να γλιτώωώωωώσω !!!! 🎵🎵

IMG_20231007_194403[1].jpg

οκ, η 2η στροφή μου ήρθε αργότερα... :ROFLMAO:

έμαθα (αφού γκούγκλαρα τους στίχους) ότι το άσμα ΔΕΝ είναι του Β. Καρρά , αλλά του Αντύπα !!
ρε κάτι μυστήρια πράγματα....

Last edited:
τελικά η ουρά δεν έχει μαυρίλα αλλά υπερβολική γυαλάδα που καθρεφτίζει ότι "βλέπει"

IMG_20231008_003527[1].jpg

όμως έχω τα νεύρα μου.. ξέχασα να δώσω ιδαίτερη προσοχή στο βίδωμα του armtube εκεί στην βάση του (στον σταυρό δλδ) και μου βγήκε στραβό.
το headshell γέρνει προς τα δεξιά σαν αεροπλάνο σε στροφή..
η κανονική διαδικασία είναι λύσιμο όλο το πικάπ από την αρχή και σχεδόν όλος ο βραχίονας.. να βγει ο "πυλώνας" για να φανούν καλά οι 2 βίδες που δένουν το armtube...
δουλειά βουνό.. όχι αστεία.

από την άλλη η δευτερεύουσα δουλειά πήγε εξαιρετικά.
η απομόνωση του M/Σ έκοψε κάθε ίχνος θορύβου στο στηθοσκόπιο.
λες και ο Μ/Σ είναι έξω από το πικάπ!

IMG_20231007_213156[1].jpg

το υλικό είναι κάτι σαν φελιζόλ με ελαστικότητα και υπάρχει σχεδόν σε όλες τις συσκευασίες μικροσυσκευών.. δεν έχω ιδέα πως λέγεται , ο Μπάμπης μου το έδωσε αφού και αυτός δεν πετάει εύκολα τίποτα που μπορεί να ..χρειαστεί κάπου στο μέλλον.

κάθε 45' θέλει αλλαγή ιμάντα και έχει μόνιμα το πικάπ ανάποδα αυτός;;
Είναι απλά μια επίδειξη για το τι μπορεί να κάνει λόγο υλοποίησης του βραχίονα Cardan bearing και ας γράφανε για βραχίονες καλαμάκια προφανώς δεν έχουν ακούσει κεφαλές υψηλής συμμόρφωσης πάνω στις υλοποιήσεις της dual .
Το πλατό λόγο του μηχανισμού του μπορεί και αυτό να παίζει ανάποδα .
33 και 45 στροφές μπορείς να τις αλλάξεις και έτσι ο ιμάντας πάλι δεν έχει πάθει τίποτα από τα τέλη του 1970 λόγο καθαρά πρώτης ύλης μαζί και τα λάστιχα της ανάρτησης μιας και είναι όχι προϊόν ανακύκλωσης όπως συμβαίνει δυστυχώς με πολλά προϊόντα σήμερα .

Υπαρχει λογος ;
Δειχνει "ανωτεροτητα" του πικαπ ;
Λάδια δεν εχει το πικαπ ;
:D
Φυσικά υπάρχει λόγος γιατί μπορεί και το κάνει .
Απίστευτη μηχανολογική προσέγγιση αν μετρήσεις το πλατώ του δεν χάνει με τίποτα -μέτρηση με ρολόι .
Πάμε παρακάτω .
Ρύθμιση Anti-skating και πρόβλεψη για βελόνα κωνική η ελλειπτική .
Ο άξονας του δεν είναι τυχαίος κατάλληλο βάψιμο σκλήρυνση δηλ δεν έχουν πηγάδι για λάδι μια απλή λίπανση θέλουν με ειδικό λάδι το να μπορεί να κρατά το φιλμ πάνω η ειδικό γράσο ,αν μετρήσεις τον άξονα με μικρόμετρο από την κάτω μεριά μέχρι πάνω δεν υπάρχει φθορά η προσέγγιση εδώ είναι να απορροφά τους κραδασμούς πριν φτάσει στο πλατώ και να γίνεται η απόσβεση στο κάτω μέρος λόγο της ανάρτησης .
Σήμερα φυσικά υπάρχουν βραχίονες νέας γενιάς με Cardan bearing ένας από αυτούς τον έχω στο EAT.

Είναι απλά μια επίδειξη για το τι μπορεί να κάνει λόγο υλοποίησης του βραχίονα Cardan bearing και ας γράφανε για βραχίονες καλαμάκια προφανώς δεν έχουν ακούσει κεφαλές υψηλής συμμόρφωσης πάνω στις υλοποιήσεις της dual .
Το πλατό λόγο του μηχανισμού του μπορεί και αυτό να παίζει ανάποδα .
33 και 45 στροφές μπορείς να τις αλλάξεις και έτσι ο ιμάντας πάλι δεν έχει πάθει τίποτα από τα τέλη του 1970 λόγο καθαρά πρώτης ύλης μαζί και τα λάστιχα της ανάρτησης μιας και είναι όχι προϊόν ανακύκλωσης όπως συμβαίνει δυστυχώς με πολλά προϊόντα σήμερα .
Προφανώς αστειεύτηκα με το ανάποδο του πράγματος..
Οκ, βιδώνει τον δίσκο στον άξονα και μπορεί να παίξει ανάποδα.. και κάτι Pro-ject παίζουν όρθια... είναι αντικείμενα θαυμασμού;;;

Ολα αυτα που λες δεν ειναι ΝΕΑ για κανενα πικαπ της προκοπης,παλιο ή νεο.
Και να πω εισαι "τωρινος" στο θεμα ;
Αυτο που εννοω λεγοντας "υπαρχει λογος" ειναι ακριβως αυτο....... Υπαρχει λογος να παιζει το πικαπ σου αναποδα;
αυτο δειχνει οτι ειναι καλυτερο πικαπ απο αλλα ;

• Like
Reactions: vlad66