Το chat του δικάναλου

Παλικάρια, έχω χαζή ερώτηση: ήρθε σπίτι ένας ωραίος μαθουσάλας λαμπάτος ολοκληρωμένος από έναν καλό φίλο που θέλει να απλοποιήσει τη ζωή του. Δε νομίζω πως είναι κάτι το εξωτικό και τρομερό, αλλά μου αρέσει να τον χαζεύω στο σκοτάδι, οπότε θέλω να τον ενσωματώσω κάπως στο σύστημα σε ψιλομόνιμη βάση ώστε να τον ακουω που και που χωρίς να βάζω-βγάζω καλώδια κάθε φορά. Σκέφτηκα το πιο απλό, αφού το πικάπ κι αυτό πλέον το έχω κυρίως για χάζι, να συνδέσω και να ακούω μόνο αυτό από τον γέρο.

Και έρχεται η χαζή ερώτηση: τα ηχεία μου έχουν διπλές μπόρνες για διπλοενίσχυση. Μπορείτε να φανταστείτε κάποιο πρόβλημα αν στη δεύτερη σειρά συνδέσω τον λαμπάτο, και -προφανώς- παίζω με μόνο έναν εκ των δύο κάθε φορά;
ο μαθουσάλας λαμπάτος μετά από σέρβις και καινούργιες καλές λάμπες θα στείλει αδιάβαστο τον marantz σου και ότι άλλο έχεις εκεί !
θα ακούς τα klipsch σου και δεν θα πιστεύεις στα αφτιά σου !

όχι ΔΕΝ μπορείς να έχεις ταυτόχρονα συνδεδεμένους 2 ενισχυτές σε 1 ζεύγος ηχείων , ακόμα και αν ο ένας είναι σβηστός.. αυτός που θα παίζει θα "βλέπει" μαζί με την αντίσταση του ηχείου ΚΑΙ αυτή του σβηστού ενισχυτή.

τι απαράδεκτη κατάσταση είναι αυτή που βλέπω στο καλώδιο των ηχείων ;;
δεν μπορείς να βάλεις θερμοσυστελλόμενο στις μπανάνες ;;
κάπως έτσι ;;

IMG_20241024_131056.jpg

Όχι, είναι λάθος, ακόμα και ρελέ εξόδου να έχουν οι ενισχυτές μην το κάνετε.
Μια φορά θα γίνει η στραβή και το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον κακό.

Παλικάρια, έχω χαζή ερώτηση: ήρθε σπίτι ένας ωραίος μαθουσάλας λαμπάτος ολοκληρωμένος από έναν καλό φίλο που θέλει να απλοποιήσει τη ζωή του. Δε νομίζω πως είναι κάτι το εξωτικό και τρομερό, αλλά μου αρέσει να τον χαζεύω στο σκοτάδι, οπότε θέλω να τον ενσωματώσω κάπως στο σύστημα σε ψιλομόνιμη βάση ώστε να τον ακουω που και που χωρίς να βάζω-βγάζω καλώδια κάθε φορά. Σκέφτηκα το πιο απλό, αφού το πικάπ κι αυτό πλέον το έχω κυρίως για χάζι, να συνδέσω και να ακούω μόνο αυτό από τον γέρο.

Και έρχεται η χαζή ερώτηση: τα ηχεία μου έχουν διπλές μπόρνες για διπλοενίσχυση. Μπορείτε να φανταστείτε κάποιο πρόβλημα αν στη δεύτερη σειρά συνδέσω τον λαμπάτο, και -προφανώς- παίζω με μόνο έναν εκ των δύο κάθε φορά;
Nope, με τίποτα. Θέλει δικά του ηχεία. Συνδεσε τον με ένα ζευγαράκι Klipsch στο σαλόνι (έτσι κι αλλιώς με όλα τα ηχεία που έχεις εκεί, ένα ζευγάρι πάνω ένα ζευγάρι κάτω, ποιος θα το πάρει χαμπάρι;) κουμπώσε απάνω το πικάπ και το dac και θα ξεχάσεις όλα τα άλλα για ακρόαση μουσικής. Τριοδική κόρνα; Η απόλυτη μουσική μαγεία, ειδικά για φωνές και μικρά σύνολα.

Το βρίσκω παράξενο όμως που δεν υπάρχει κάτι στο ΝΕΤ πλην αυτού του ρηβιού. και αυτού του νήματος στο audioasylum https://www.audioasylum.com/forums/amp/messages/13/133012.html που δε μπορεί να διαβαστεί καλά, αλλά προειδοποιεί για ενισχυτές που εκρήγνυνται, φωτιές στο σαλόνι και άλλα τέτοια εμψυχωτικά.

Κατάλαβα, ευχαριστώ όλους. Άρα η πιο άμεση λύση είναι να έχω δύο σετ καλωδίων να φτάνουν στο ηχείο με μπανάνες και να τα αλλάζω ανάλογα με το τι ακούω.

Αν και με αυτό που έγραψε ο Κώστας για καμμένα σαλόνια με βλέπω να μην τον ανάβω πολύ συχνά… 🥶😭

Εν τω μεταξύ, αυτό το επίμαχο review που τα λέει αυτά δεν ανοίγει για να δω λεπτομέρειες. Σε ένα άλλο site που το αναφέρουν λέει ένας ότι μάλλον είχαν συνδέσει τις λάμπες ανάποδα;

Τα καλώδια που έχω στα ηχεία είναι προσωρινά και… εκστρατείας, γι’αυτο δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, ακόμα είμαι στο honeymoon που αυτό που ακούω μου αρέσει ως έχει και δεν έχω χρόνο/υπομονη για βελτιώσεις.

• Like
Reactions: vlad66
Προς ιδιοκτήτες παλαιών, άνω εικοσαετίας, ενισχυτών που δεν σκοπεύουν να αντικαταστήσουν.
Έχω παλαιά ενισχυτικά Reference σειρά της Audio Research από τα οποία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Πρόσφατα άλλαξα τους πυκνωτές τους και ο ήχος βελτιώθηκε (άνοιξε και βελτιώθηκε η λεπτομέρεια).
Το έκανα στο phono και τον line. Θα ακολουθήσουν οι mono block τελικοί και θα επανέλθω με εντυπώσεις.
Η αλλαγή δεν κοστίζει ακριβά (20 ευρώ ο πυκνωτής συν εργατικά) η διαφορά δεν είναι μέρα νύχτα αλλά το αποτέλεσμα αξίζει το έξοδο.

Last edited:
Κατάλαβα, ευχαριστώ όλους. Άρα η πιο άμεση λύση είναι να έχω δύο σετ καλωδίων να φτάνουν στο ηχείο με μπανάνες και να τα αλλάζω ανάλογα με το τι ακούω.

Αν και με αυτό που έγραψε ο Κώστας για καμμένα σαλόνια με βλέπω να μην τον ανάβω πολύ συχνά… 🥶😭

Εν τω μεταξύ, αυτό το επίμαχο review που τα λέει αυτά δεν ανοίγει για να δω λεπτομέρειες. Σε ένα άλλο site που το αναφέρουν λέει ένας ότι μάλλον είχαν συνδέσει τις λάμπες ανάποδα;

Τα καλώδια που έχω στα ηχεία είναι προσωρινά και… εκστρατείας, γι’αυτο δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, ακόμα είμαι στο honeymoon που αυτό που ακούω μου αρέσει ως έχει και δεν έχω χρόνο/υπομονη για βελτιώσεις.
Ούτως ή άλλως δε θα τον ανάβεις πολύ συχνά, εκτός κι αν έχεις μετοχές στην τοπική ΔΕΗ και δε σε πειράζει η κατανάλωση ρεύματος-ή η φθορά στις λάμπες. Αυτούς τους ενισχυτές τους ανάβεις λίγα λεπτά πριν ακούσεις μουσική και τους σβήνεις αμέσως μετά. Το χειμώνα βέβαια μπορείς να κλείνεις την κεντρική θέρμανση στο σαλόνι.

Ούτως ή άλλως δε θα τον ανάβεις πολύ συχνά, εκτός κι αν έχεις μετοχές στην τοπική ΔΕΗ και δε σε πειράζει η κατανάλωση ρεύματος-ή η φθορά στις λάμπες. Αυτούς τους ενισχυτές τους ανάβεις λίγα λεπτά πριν ακούσεις μουσική και τους σβήνεις αμέσως μετά. Το χειμώνα βέβαια μπορείς να κλείνεις την κεντρική θέρμανση στο σαλόνι.

Αλήθεια, έχεις καμιά αίσθηση για τι φορτία μιλάμε; Παλιό σπίτι του 60, 15A κυκλώματα, χωρίς καν γείωση στις πρίζες, μην έχουμε τίποτα παρατράγουδα. Δε γράφει τίποτα από πίσω, δυστυχώς.

Last edited:
Αλήθεια, έχεις καμιά αίσθηση για τι φορτία μιλάμε; Παλιό σπίτι του 60, 15A κυκλώματα, χωρίς καν γείωση στις πρίζες, μην έχουμε τίποτα παρατράγουδα. Δε γράφει τίποτα από πίσω, δυστυχώς.
Τι να σου πω, δεν ξέρω. Αν και με έξοδο 2χ10W, πόση κατανάλωση να έχει πΧια;

Τι να σου πω, δεν ξέρω. Αν και με έξοδο 2χ10W, πόση κατανάλωση να έχει πΧια;

Ξέρω κι εγώ; Γιατί την τσάμπα θέρμανση την παρατήρησα ήδη, μαζί και μια ανεπαίσθητη μυρωδιά πυρακτώσεως, έτσι για να ολοκληρώνει τη μέθεξη. :love:

Θυμήθηκα ότι έχω κι ένα φτηνούλι DAC κάπου παροπλισμένο (Τοpping), οπότε θα το κοτσάρω κι αυτό εκεί να παίζω TIDAL/Qobuz από laptop.

Ξέρω κι εγώ; Γιατί την τσάμπα θέρμανση την παρατήρησα ήδη, μαζί και μια ανεπαίσθητη μυρωδιά πυρακτώσεως, έτσι για να ολοκληρώνει τη μέθεξη. :love:
Δεν είναι τίποτα, θα ζεστάθηκαν τα λάδια στους πυκνωτές.
Θυμήθηκα ότι έχω κι ένα φτηνούλι DAC κάπου παροπλισμένο (Τοpping), οπότε θα το κοτσάρω κι αυτό εκεί να παίζω TIDAL/Qobuz από laptop.
Το μηχάνημα δεν ήταν φτηνό, έκανε 1400 δολάρια καινούριο το 2007, ήταν σοβαρά λεφτά. Δεν ξέρω πλέον τι dac έχεις στο κύριο συστημα σου, αλλά θα σε συμβουλευα να το δοκιμάσεις. Είσοδος phono υπάρχει; Α, και πουσαι,ανέβασε καμια φωτογραφία να το θαυμάσουμε. Δεν υπάρχει φωτό στο νετ ούτε για δείγμα.

IMG_0145.jpeg

Η αριστερή μεγάλη λάμπα είναι έτσι λίγο στραβή, και μου είπε αυτός να μην προσπαθήσω να την ισιώσω. Γενικά δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι και αν χρήζει συντήρησης, παίζει άψογα πάντως.

Να πετάξω τον πολυκάναλο δύσκολο, αλλά να του δώσω πιο ενεργό ρόλο από όσο νόμιζα το σκέφτομαι, ακούγεται πολύ ωραία, ειδικά οι φωνές είναι χάρμα.

Αρκεί να μην εκραγεί στα μούτρα μας.🤯🥶

Last edited:
  • Love
Ιάσωνα σου χαρίζουν γάιδαρο και εσύ τον κοιτάς στα δόντια....
Πήρες πικάπ και το έχεις παροπλίσει, τώρα σου κάθισε SET 300B και είσαι στο ναι μεν αλλά.
Ο Θεός του Hifi σου χαμογελάει και συ κάνεις το δύσκολο, πρόσεξε γιατί ο συγκεκριμένος είναι στραβόξυλο και δε θέλει πολύ να τα πάρει μαζί σου.....:devilish:

Ιάσωνα σου χαρίζουν γάιδαρο και εσύ τον κοιτάς στα δόντια....
Πήρες πικάπ και το έχεις παροπλίσει, τώρα σου κάθισε SET 300B και είσαι στο ναι μεν αλλά.
Ο Θεός του Hifi σου χαμογελάει και συ κάνεις το δύσκολο, πρόσεξε γιατί ο συγκεκριμένος είναι στραβόξυλο και δε θέλει πολύ να τα πάρει μαζί σου.....:devilish:

Εννοείται έχω ενθουσιαστεί, το πιο ευχάριστο ξεβόλεμα, απλά ψάχνω να βρω τον βέλτιστο τρόπο ώστε να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μου και όχι απλά μπιζού.

.....απλά ψάχνω να βρω τον βέλτιστο τρόπο ώστε να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μου και όχι απλά μπιζού.
Λες και δεν ξέρεις.....
Τον συνδέεις με τα ηχεία σου και πατάς το on κάθε φορά που θα θέλεις να ακούσεις μουσική.
Και αν ξαναεπιστρέψεις ποτέ στον πολυκάναλο εμένα να με χ....σεις.

• Like
Δεν είναι τίποτα, θα ζεστάθηκαν τα λάδια στους πυκνωτές.

Το μηχάνημα δεν ήταν φτηνό, έκανε 1400 δολάρια καινούριο το 2007, ήταν σοβαρά λεφτά. Δεν ξέρω πλέον τι dac έχεις στο κύριο συστημα σου, αλλά θα σε συμβουλευα να το δοκιμάσεις. Είσοδος phono υπάρχει; Α, και πουσαι,ανέβασε καμια φωτογραφία να το θαυμάσουμε. Δεν υπάρχει φωτό στο νετ ούτε για δείγμα.

Δεν έχω DAC στο κύριο σύστημα, ο,τι κάνει ο Marantz. Αλλά το Topping δεν είναι τόσο κακό, τουλάχιστον για την ώρα μου έλυσε το πρόβλημα του πως να ακούω άυλα. Έχω ένα Zen DAC στο σύστημα των ακουστικών στο γραφείο μου, αλλά νομίζω εκεί μου είναι πιο χρήσιμο, δε θέλω να το ξηλώσω.

Βέβαια, το να σηκώνομαι να αλλάξω κομμάτι και volume το λες και λίγο πισωγύρισμα, αλλά έχει την πλάκα του.

Phono έχω το Σκατό Mani 2, ο Omaha δεν έχει δικό του.

Mια χαρά είναι το Μανιτού.
Ριξε ένα τσεκάρισμα στις λάμπες αν είναι οκ και δώστου να καταλάβει.
Καμία ιδέα για το τι ψάχνω να δω; Ανάβουν, και ο ήχος είναι μπόμπα. Κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να ελέγξω;

Ένα μέτρημα κανε τους να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται.
Πόσες ώρες έχουν παίξει;

Μιλάς σε άσχετο. Μέτρημα που, με τι, και με τι αναφορά;

Όσο για το πόσες ώρες έχουν παίξει, τελειως άγνωστο. Ο φίλος που μου τον έδωσε είναι εκτός τόπου και χρόνου με ήχο, σκέψου ότι οπότε άκουγε τον άκουγε με Bluetooth. Στα χέρια του βρέθηκε να τον ίδιο ακριβώς τρόπο, του τον είχε δώσει αντίστοιχα άλλος φίλος του που μετακόμιζε κι έψαχνε δικαιολογία για αλλαγές.