Το chat του δικάναλου

Kαποια που πηρα απο nativedsd αναφερουν οτι προερχονται απο αρχικες dsd ηχογραφησεις η μεταφορες απο αρχικα αναλογικα μεσα σε hires format
Ενδιαφέρουσα η nativedsd. Είχα πολύ καιρό να επισκεφθώ το site τους και παρατηρώ ότι έχουν ανανεωθεί και επεκταθεί σημαντικά.

Το πιο αξιοπρόσεκτο μέρος του ρεπερτορίου τους είναι οι εγγραφές σε 5.0 (DSD ή PCM). Θεωρητικά παρέχουν την ανώτατη δυνατή ποιότητα ηχογράφησης και αναπαραγωγής και τη μέγιστη εμπειρία.
Είναι προβληματικό όμως και δύσκολο το στήσιμο ενός συστήματος αναπαραγωγής και ακρόασης σε κοινούς οικιακούς χώρους. Δύσκολο ακόμα και για στούντιο.
Και οι απαιτήσεις σε εξοπλισμό αναπαραγωγής πολύ δύσκολο, για να μην πω σχεδόν αδύνατον, αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες και την ποιότητα που προσφέρουν αυτά τα format. Σημειωτέον ότι το setup και τα στάνταρ για τον πολυκάναλο κινηματογραφικό ήχο και τον πολυκάναλο ήχο για μουσική είναι εντελώς διαφορετικά. Και έτσι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Άμεσα εγγραφή πάντως και επεξεργασία αποκλειστικά σε DSD format είναι αδύνατη (ή σχεδόν αδύνατη). Οπότε οι εκδόσεις αυτές -σε μεγάλο βαθμό πειραματικού χαρακτήρα- απευθύνονται σε περιορισμένο και εξειδικευμένο κοινό.

Ενδιαφέρουσα η nativedsd. Είχα πολύ καιρό να επισκεφθώ το site τους και παρατηρώ ότι έχουν ανανεωθεί και επεκταθεί σημαντικά.

Το πιο αξιοπρόσεκτο μέρος του ρεπερτορίου τους είναι οι εγγραφές σε 5.0 (DSD ή PCM). Θεωρητικά παρέχουν την ανώτατη δυνατή ποιότητα ηχογράφησης και αναπαραγωγής και τη μέγιστη εμπειρία.
Είναι προβληματικό όμως και δύσκολο το στήσιμο ενός συστήματος αναπαραγωγής και ακρόασης σε κοινούς οικιακούς χώρους. Δύσκολο ακόμα και για στούντιο.
Και οι απαιτήσεις σε εξοπλισμό αναπαραγωγής πολύ δύσκολο, για να μην πω σχεδόν αδύνατον, αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες και την ποιότητα που προσφέρουν αυτά τα format. Σημειωτέον ότι το setup και τα στάνταρ για τον πολυκάναλο κινηματογραφικό ήχο και τον πολυκάναλο ήχο για μουσική είναι εντελώς διαφορετικά. Και έτσι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Άμεσα εγγραφή πάντως και επεξεργασία αποκλειστικά σε DSD format είναι αδύνατη (ή σχεδόν αδύνατη). Οπότε οι εκδόσεις αυτές -σε μεγάλο βαθμό πειραματικού χαρακτήρα- απευθύνονται σε περιορισμένο και εξειδικευμένο κοινό.
Δεν ασχολουμε με πολυκαναλα πλεον μονο Stereo. Δεν ξερω και πολλα απο ηχογραφηση αλλα πηρα μερικα για να δω το format κυριως.
Τωρα ποσο pure dsd ειναι θα σε γελασω.
Πχ αυτο εδω https://www.nativedsd.com/product/h...ity=dsd-256fs&attribute_pa_channel=2ch-stereo

Σε διπλανό νήμα ο καλός και αγαπητός μας φίλος Βλαδίμηρος αναρωτιέται σχετικά με τα μεγαλούτσικα Bluetooth ηχεία που αγόρασε:
Αν ήμουν νορμάλ άνθρωπος θα πούλαγα τα separates....

Ευτυχώς ή δυστυχώς, ΔΕΝ είμαι νορμάλ.... :LOL:

ΥΣ...

Κόστος και για τα 2;;;;

224€ !!!

Πέστε μου τώρα τι σχετικό με το χόμπυ μας αγοράζεις σε αυτά τα λεφτά, που θα σε αφήσει τόσο ικανοποιημένο....
Λοιπόν εδώ και κάποιες μέρες μου έχει καρφωθεί στο νου η σειρά της Fosi Audio. Chi-Fi (Chinese Fidelity).
Π.χ. αυτό. Fosi Audio MC351 2.1 Channel Full Amplifier with DAC, Home Audio Stereo Power Amplifier with Dual TPA3255 Chips for HiFi Passive Speaker, Vintage VU Meter Receiver with Bluetooth and USB/OPT/COAX
2 x 165 Watt? Τάξη D? 208 €?
Γιατί όχι; Αν είναι καλά υλοποιημένο.

Μας έχουν τρελάνει αυτοί οι Κινέζοι!

Σε διπλανό νήμα ο καλός και αγαπητός μας φίλος Βλαδίμηρος αναρωτιέται σχετικά με τα μεγαλούτσικα Bluetooth ηχεία που αγόρασε:

Λοιπόν εδώ και κάποιες μέρες μου έχει καρφωθεί στο νου η σειρά της Fosi Audio. Chi-Fi (Chinese Fidelity).
Π.χ. αυτό. Fosi Audio MC351 2.1 Channel Full Amplifier with DAC, Home Audio Stereo Power Amplifier with Dual TPA3255 Chips for HiFi Passive Speaker, Vintage VU Meter Receiver with Bluetooth and USB/OPT/COAX

Πες το ψέματα.....:LOL:

Εγώ πάντως με το Fosi ZA3 που τσίμπησα πριν κάνα εξάμηνο για να παίξει συμπληρωματικό ρόλο στο σύστημα (ενίσχυση του ενός ζεύγους οροφής) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μάλιστα, στην αρχή έτσι για το πείραμα της υπόθεσης το σύνδεσα στα main (από όπου ακούω τα δικάναλά μου), και ήμουν ενθουσιασμένος, σε βαθμό που οριακά τον προτιμούσα από τα τελικά στάδια του Marantz (χωρίς ωστόσο ποτέ να κάτσω να κάνω κάποιο σοβαρό Α-Β τεστ, απλά δε βρήκα ποτέ χρόνο/όρεξη). Η εμφανής διαφορά ήταν στην... δύναμη (σα να ζωντάνεψε το σύστημα για τις ίδιες εντάσεις). Τον κράτησα έτσι μέχρι πριν κάνα μήνα, οπότε και τον ξαναπέρασα στα οροφής μάλλον περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.

Ωχ αμάν αμάν 😵‍💫
Σιγά μην τα έχουν αποθηκεύσει σε έναν μόνο σκληρό δίσκο, χα χα!

Ειδικά η μουσική της δεκαετίας του 90, της δεκαετίας που όργαζε το mp3, wav, flac μέσω άπειρων torrent και music streamers βρίσκεται σε δισεκατομμύρια δίσκους. :ROFLMAO:
Πέρα από την πλάκα, λέτε οι εταιρίες να μην έχουν έστω ένα RAID της πλάκας για να βάλουν πρακτικά την περιουσία τους;

Ειδικά η μουσική της δεκαετίας του 90, της δεκαετίας που όργαζε το mp3, wav, flac μέσω άπειρων torrent και music streamers βρίσκεται σε δισεκατομμύρια δίσκους. :ROFLMAO:
Πέρα από την πλάκα, λέτε οι εταιρίες να μην έχουν έστω ένα RAID της πλάκας για να βάλουν πρακτικά την περιουσία τους;
Εξαρτάται απο τις εταιρείες. Αν είναι ελληνικές μπορεί και να τα έχουν όλα αποθηκευμένα σε ένα PC της δεκαετίας του 90, για να είναι και ασορτί. Εδώ το αρχείο της Westminster ηταν λέει παρατημένο σε ένα κοτέτσι (χωρίς υπερβολή) και όταν θέλησαν να κανουν ρημάστερ έπρεπε πρώτα να καθαρίσουν τα κουτιά με τις μπομπίνες απο τις κουτσουλιές.

Έχουν γίνει πάρα πολλά ευτράπελα κατά καιρούς.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τα πολύ παλιά επεισόδια Doctor Who, παραγωγής BBC, χάθηκαν γιατί κάποια στιγμή ο BBC θεώρησε ότι δεν τα χρειαζόταν πια οπότε έγραψε από πάνω τους (μαγνητοταινίες) άλλο υλικό.

Εγώ πάντως με το Fosi ZA3 που τσίμπησα πριν κάνα εξάμηνο για να παίξει συμπληρωματικό ρόλο στο σύστημα (ενίσχυση του ενός ζεύγους οροφής) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μάλιστα, στην αρχή έτσι για το πείραμα της υπόθεσης το σύνδεσα στα main (από όπου ακούω τα δικάναλά μου), και ήμουν ενθουσιασμένος, σε βαθμό που οριακά τον προτιμούσα από τα τελικά στάδια του Marantz (χωρίς ωστόσο ποτέ να κάτσω να κάνω κάποιο σοβαρό Α-Β τεστ, απλά δε βρήκα ποτέ χρόνο/όρεξη). Η εμφανής διαφορά ήταν στην... δύναμη (σα να ζωντάνεψε το σύστημα για τις ίδιες εντάσεις). Τον κράτησα έτσι μέχρι πριν κάνα μήνα, οπότε και τον ξαναπέρασα στα οροφής μάλλον περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.
Απο το αμερικανικο αμαζον το πηρες;
Δεν ειχες προβλημα με τον εκτελωνισμο;

Αυτό το έχει κάνει και η ΕΡΤ αν δεν κάνω λάθος.
Ας τα ζητήσουν από το napster και το kazaa!
Τι να ζητήσουν απο το Napster; Το Γιούγκερμαν, που έχει σωθεί μόνο ένα επεισόδιο; Τους Πανθέους, που έχουν διαγραφεί όλοι; Ή τη Μήδεια που τραγούδησε η Κάλας στην Επίδαυρο το 61; O θρύλος λέει ότι αυτά έγιναν γιατί βαριόταν να πάει ο αρμόδιος υπάλληλος μέχρι το τελωνείο και να υπογράψει για να παραλάβει τις ήδη πληρωμένες κασέτες.

Πλάνο από τη Δανέζικη σειρά The Chestnut Man.
Ένα Fyne Audio από την ακριβότερη σειρά...
Το πικάπ πρέπει να είναι της Rega.
Τόσες εταιρείες στη Δανία τους έφαγε η ξενομανία. :)

Attachments

• IMG_20241115_145006-1.jpg
    IMG_20241115_145006-1.jpg
    2.5 MB · Views: 25
Κάτι γρήγορο θα ήθελα από τους βινύλιο φίλους.....το συγκεκριμένο πικάπ αξίζει για αγορά σε χαμηλή διψήφια τιμή??? Ποιο μοντέλο είναι???? Κάτι ιδιαίτερο ή της σειράς... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Attachments

• Screenshot_20241127-222107.png
    Screenshot_20241127-222107.png
    1 MB · Views: 37