Το chat του δικάναλου

Κάτι γρήγορο θα ήθελα από τους βινύλιο φίλους.....το συγκεκριμένο πικάπ αξίζει για αγορά σε χαμηλή διψήφια τιμή??? Ποιο μοντέλο είναι???? Κάτι ιδιαίτερο ή της σειράς... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Απλά να έχεις υπόψη ότι θα δώσεις περισσότερα για να το ενεργοποιήσεις (ιμάντας γύρω στα 20-25 ευρώ, λάδι και καμία φτηνή AudioTechnica κεφαλή γύρω στα 50-60 ευρώ) Εκτός κι αν έχεις μια κεφαλή ΜΜ σε κάποιο συρτάρι.

Για αυτό ρωτάω πικάπ έχω ένα rega p3 περιποιημένο από τον Πανίκο απλά επειδή το μόνο πού ξέρω είναι ότι είναι ιστορική εταιρία στα πικάπ αν αξίζει. Αν το πάρω χρόνο τώρα δεν πολύ έχω να ασχοληθώ...θα μείνει στην άκρη μάλλον για.. όταν μπορέσω....λέω μην έπεσα σε καμιά ευκαιρία....

Για αυτό ρωτάω πικάπ έχω ένα rega p3 περιποιημένο από τον Πανίκο απλά επειδή το μόνο πού ξέρω είναι ότι είναι ιστορική εταιρία στα πικάπ αν αξίζει. Αν το πάρω χρόνο τώρα δεν πολύ έχω να ασχοληθώ...θα μείνει στην άκρη μάλλον για.. όταν μπορέσω....λέω μην έπεσα σε καμιά ευκαιρία....
Τότε δε νομίζω ότι αξίζει. Εκτός κι αν το πάρεις έτσι, για να βρίσκεται, σε κάνα πατάρι, σε περίπτωση που το θελήσει κάποιος, για κάποιο λόγο.

• Like
Reactions: dimitris_av
Κώστα δε μπαίνω στη διαδικασία. Δεν είμαι της ανακατασκευής και μεταπώλησης....εδώ στο τώρα.... ευχαριστώ πολύ πάντως όλους. Δεν θα προβώ σε αγορά δεν αξίζει.....

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Σήμερα βρήκα το χρόνο να βάλω το gentoo player και να παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις.
Ok, μόλις έστειλα σε φίλο ότι θα σουτάρω το esoteric 😂
Καμία σχέση με τη βλακεία το volumio!
Τα 70€ που θέλει ο Ιταλός είναι όχι απλά λίγα, είναι κλοπή.

Να εδώ ο @vlad66 θα μας πει.

Βλαντ η Grado green οδεύει προς τα πιτς, εσύ που την έχεις στη κατοχή σου τι προτείνεις;
Να πάω σε ανταλλακτική βελόνα ή έχεις να προτείνεις κάτι σε AT που θα μου αρέσει περισσότερο σε παρόμοια κατηγορία τιμής.
Πάνω κάτω ξέρεις τι ακούω.
Αναμένω.

Καλησπέρα, παιδιά.

Να κάνω μια ερώτηση εκ μέρους ενός φίλου εκτός φόρουμ (και εκτός Ελλάδας) αν μπορεί κανείς να βοηθήσει.

Ο φίλος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με μηχανήματα, αλλά είναι μουσικός και έχει στημένο το εξής συστηματάκι: πικάπ Rega P1, που συνδέεται με ένα μικρό Phono Box MM της Pro-ject, από κει σε μια κονσόλα και από κει σε κάτι ενεργά ηχεία Yamaha.

To πρόβλημα είναι ότι όταν γυρνάει στο πικάπ ακούγεται ένας ήχος σαν σφύριγμα, τον έχει μετρήσει, μου είπε, είναι κάπου στα 6000 Hz. Αν παίζει από το Pc του, δεν υπάρχει θέμα, μόνο από το πικάπ ο ήχος. Που ακούγεται και χωρίς δίσκο πάνω, απλά αν ανεβάσει ένταση στο κανάλι του πικάπ.

Φαντάζομαι ότι είναι θέμα γείωσης, σωστά; Αλλά το πρόβλημα είναι ότι το P1 συνειδητοποιήσαμε και οι δύο ότι δεν έχει εξωτερική γείωση. Και διαβάσαμε κάπου που λέγανε για τα Rega ότι η γείωση γίνεται μέσω του καλωδίου RCA (από ένα κανάλι, δεν θυμάμαι ποιο). Και σε κάποιο βιντεάκι που το εξηγούν λέει ότι κανονικά δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα με οποιοδήποτε phono, αλλά αν τυχόν έχετε πάρτε ένα phono Rega και είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρχει θέμα.

Υπάρχει κάποια ιδέα τι να κάνει; Να ψάξει όντως για κάνα phono Rega; Υπάρχει άλλη λύση;

Πριν από κάναν χρόνο είχα αναφέρει αυτό το κουφό που αντιμετώπιζε ένας φίλος μου. Και κάνω τώρα κουότ στον εαυτό μου γιατί παρατήρησε το εξής τελείως κουφό. Ο ήχος εμφανίζεται μόνο όταν είναι σε λειτουργία το... ασανσέρ της πολυκατοικίας!!! Το έχει παρατηρήσει εδώ και κάτι μήνες και μου το χε πει αλλά δεν είχα πολυδώσει σημασία. Τώρα όμως είμαι σπίτι του και το βλέπω στην πράξη. Παίζει ένας δίσκος, όλα οκ, βγαίνω έξω στον διάδρομο και πατάω το ασανσέρ, εμφανίζεται ο ήχος....

Είπαμε προφανώς αν μπορεί να πάρει το πικάπ να το πάει σε κάνα σπίτι φίλου, αλλά δεν είναι και το πιο απλό εδώ που είναι.

• Wow
Reactions: vlad66
Να εδώ ο @vlad66 θα μας πει.

Βλαντ η Grado green οδεύει προς τα πιτς, εσύ που την έχεις στη κατοχή σου τι προτείνεις;
Να πάω σε ανταλλακτική βελόνα ή έχεις να προτείνεις κάτι σε AT που θα μου αρέσει περισσότερο σε παρόμοια κατηγορία τιμής.
Πάνω κάτω ξέρεις τι ακούω.
Αναμένω.
Ρε συ φίλε, το απόλυτο vfm είναι η VM95EN.
Αλλά δεν μπορώ να ξέρω ότι θα σου πάρει τα μυαλά κιόλας....

Κοίτα τώρα σύμπτωση....
Σήμερα την παρέλαβε ο @AUDIOLYTIC
Ξέρεις πως την χαρακτήρισε σε μεταξύ μας κουβέντα;;;
"phenomenal value for money" !!!
Θες κάτι άλλο;;;;

Πριν από κάναν χρόνο είχα αναφέρει αυτό το κουφό που αντιμετώπιζε ένας φίλος μου. Και κάνω τώρα κουότ στον εαυτό μου γιατί παρατήρησε το εξής τελείως κουφό. Ο ήχος εμφανίζεται μόνο όταν είναι σε λειτουργία το... ασανσέρ της πολυκατοικίας!!! Το έχει παρατηρήσει εδώ και κάτι μήνες και μου το χε πει αλλά δεν είχα πολυδώσει σημασία. Τώρα όμως είμαι σπίτι του και το βλέπω στην πράξη. Παίζει ένας δίσκος, όλα οκ, βγαίνω έξω στον διάδρομο και πατάω το ασανσέρ, εμφανίζεται ο ήχος....

Είπαμε προφανώς αν μπορεί να πάρει το πικάπ να το πάει σε κάνα σπίτι φίλου, αλλά δεν είναι και το πιο απλό εδώ που είναι.
Κάτι συμβαίνει με την γείωση της οικίας του..
Τι άλλο μπορεί να είναι;;;
Πρόβλημα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση;;;

Κοίτα τώρα σύμπτωση....
Θες κάτι άλλο;;;;
Αυτή είχα στο μυαλό μου αλλά γλυκοκοίταζα και τις μεγαλύτερες.
Το πιο πιθανό είναι να μη δω αισθητές διαφορές.

Κάτι συμβαίνει με την γείωση της οικίας του..
Τι άλλο μπορεί να είναι;;;
Πρόβλημα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση;;;

Δεν έχω ιδέα. Το έγραψα περισσότερο για να το μοιραστώ ως εμπειρία που μου φάνηκε κουφή. Φαντάζομαι, κι ο φίλος, ότι η λύση θα έρθει όταν αλλάξει σπίτι (ευτυχώς είναι σε ενοίκιο).

• Like
Reactions: vlad66
Αυτή είχα στο μυαλό μου αλλά γλυκοκοίταζα και τις μεγαλύτερες.
Το πιο πιθανό είναι να μη δω αισθητές διαφορές.
Τις μεγαλύτερες VM95 ;;
Χμ... Διαφορές θα ακούσεις, καλύτερες από την ΕΝ δεν μπορώ να πω ότι είναι..
Στο "πόδι" αν κάποιος ακούσει τις VM95ML & SH θα πει ότι είναι καλύτερες, αλλά αν ζήσεις για καιρό με όλες, θα δεις ότι δεν είναι έτσι....

Αν πας για VM540ML και πάνω αλλάζει το πράγμα, αλλά αλλάζουν και οι τιμές....

Τις μεγαλύτερες VM95 ;;
Χμ... Διαφορές θα ακούσεις, καλύτερες από την ΕΝ δεν μπορώ να πω ότι είναι..
Στο "πόδι" αν κάποιος ακούσει τις VM95ML & SH θα πει ότι είναι καλύτερες, αλλά αν ζήσεις για καιρό με όλες, θα δεις ότι δεν είναι έτσι....

Αν πας για VM540ML και πάνω αλλάζει το πράγμα, αλλά αλλάζουν και οι τιμές....
Εσύ θεωρείς ότι η πορτοκαλί είναι καλύτερη από τη green;
Γιατί αν είναι το ίδιο να πάω σε ανταλλακτική βελόνα.
Ρωτάω εσένα επειδή ξέρω ότι τις έχεις και τις δύο.

Εσύ θεωρείς ότι η πορτοκαλί είναι καλύτερη από τη green;
Ναι είναι πολύ καλύτερη.. μάλιστα αν θυμάσαι εγώ έχω silver & gold γεννήτριες, στην οποία silver έχω βάλει green ακίδα..
Η vm95ΕΝ είναι καλύτερη, πολύ καλύτερη από τον συνδυασμό grado silver/green
Η "καθαρή" Grado gold είναι άλλο θέμα και εκεί δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ την σύγκριση Α-Β
Μπορείς φυσικά να δοκιμάσεις μια gold ή silver ακίδα στην green γεννήτρια, αλλά με δική σου ευθύνη.
Γιατί αν είναι το ίδιο να πάω σε ανταλλακτική βελόνα.
Ρωτάω εσένα επειδή ξέρω ότι τις έχεις και τις δύο.

• Like
Reactions: Haagenti

Κοίτα τώρα σύμπτωση....
Θες κάτι άλλο;;;;
Την ΕN ?
Από που την βρίσκεις πιο φθηνά?

Ναι είναι πολύ καλύτερη.. μάλιστα αν θυμάσαι εγώ έχω silver & gold γεννήτριες, στην οποία silver έχω βάλει green ακίδα..
Η vm95ΕΝ είναι καλύτερη, πολύ καλύτερη από τον συνδυασμό grado silver/green
Η "καθαρή" Grado gold είναι άλλο θέμα και εκεί δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ την σύγκριση Α-Β
Μπορείς φυσικά να δοκιμάσεις μια gold ή silver ακίδα στην green γεννήτρια, αλλά με δική σου ευθύνη.
Για το 36 db του phono προβληματιζομαι σε σχεση με τις AT που εχουν επισης χαμηλοτερη εξοδο απο τις grado....Αλλιως δεν θα καναμε κουβεντα.
Φοβαμαι μη ...ψιθυριζει. :p

Για το 36 db του phono προβληματιζομαι σε σχεση με τις AT που εχουν επισης χαμηλοτερη εξοδο απο τις grado....Αλλιως δεν θα καναμε κουβεντα.
Φοβαμαι μη ...ψιθυριζει. :p
υπάρχει αυτός ο "κίνδυνος"..
μήπως στην περίπτωσή σου ταιριάζει μια ortofon 2m blue ;;
την έχω και αυτή, μη με ρωτήσεις ποιά προτιμώ.. (ΕΝ φυσικά...) :ROFLMAO:

Την ΕN ?
Από που την βρίσκεις πιο φθηνά?
μάλλον σε αυτόν,

αλλά μη με βάζεις να κάνω έρευνα αγοράς τέτοια ώρα....