Το chat του δικάναλου

Εγω θα πηγαινα για boron.
1-2 που εχω , boron ειναι.
Ειμαι στη δουλειά χωρίς να εχει δουλειά οπότε εχω βουτήξει στα φόρα με φόρα.
Στο audiokarma συμφωνούν μαζί σου
Με βλέπω για boron και πιθανά να πάρω και τη nagaoka να μη μεινει στεναχωρημένη η goldring μου

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Στο post no 5 γραφει οτι κανει και η nagaoka MP-110 να συνεχίσω την προσπάθεια ή να τα παρατήσω και να ασχολήθώ με την shure v15 iii να της βάλω jico sas να τελειωνω?
Στη δέυτερη περίπτωση
Boron, Sapphire, ή Ruby? (Η τσέπη θα προτιμούσε Boron) αν δεν ειναι μεγάλη η ηχητική διαφορα Boron, Sapphire, Ruby θα μπορούσα να πάρω και την ΜP-110 και την 192-VN35E B-SAS (ΒΟRON)
Κάνε ότι έχεις να κάνεις δείχνοντας εμπιστοσύνη στην Shure V15III. Υπό συνθήκες οι Shure V15 (III, IV, V) παίζουν απλά καταπληκτικά. Εάν μπορέσεις να βρεις το γνήσιο VN35HE προτίμησέ το από τα Jico. Ειδάλλως ψάξε να βρεις σε συμφέρουσα τιμή την Jico VN35EBN.

Καταλαβαίνω τι λες αλλά μου φαίνεται πολύ πολύπλοκο..
Και μόνο που σκέφτομαι ότι πρέπει να βγει το hs με την κεφαλή κάθε φορά για να πετύχεις την σωστή κλίση, μου φεύγει κάθε όρεξη..

Μετά την δουλειά θα μπει στο Technics και τέλος.. κάποια στιγμή θα βρεθεί κεφαλή για το MG10.. ίσως η Shure M97 σταθεί πιο τυχερή
Περίεργο, δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλα προβλήματα με την MG-10. Έχω μοντάρει απάνω πολλές κεφαλές. Grado, Linn K5 (εντάξει, ουσιαστικά μια ΑΤ-95 ειναι), Nagaoka, Shure (αν θυμάμαι καλά). Πάντα μια από τις υποδοχές ταίριαζε (είναι σοφά επιλεγμένες). Mόνο με τη Denon DL-103 δεν ταίριαξε ποτέ.

Κάνε ότι έχεις να κάνεις δείχνοντας εμπιστοσύνη στην Shure V15III. Υπό συνθήκες οι Shure V15 (III, IV, V) παίζουν απλά καταπληκτικά. Εάν μπορέσεις να βρεις το γνήσιο VN35HE προτίμησέ το από τα Jico. Ειδάλλως ψάξε να βρεις σε συμφέρουσα τιμή την Jico VN35EBN.
Γνησιες NOS βελονες SHURE , ΔΕΝ υπαρχουν πλεον.
Οσον αφορα την VN35EBN ,θα την χαρακτηριζα ως βελονα "ειδικου σκοπου" ,και συγκεκριμενου ηχου και πελατη της jico που την ζητησε να γινει οπως την ηθελε.
Ισως αρεσει και σε αλλους, ισως και οχι. Αυτος ειναι μαλλον και ο λογος, που ενω ειναι ελλειπτικη σε αλουμινιο στελεχος, κοστιζει 225 ευρω αντι 145 που κοστιζει η VN35NE ( nude elliptical ). Αν ειναι για 225 ας παει στα 265 για SAS Boron.

Με βλέπω για boron και πιθανά να πάρω και τη nagaoka να μη μεινει στεναχωρημένη η goldring μου
Η Goldring σου ειναι ΜΜ ή ΜΙ οπως οι Nagaoka ? Οι Nagaoka εχουν ενα μεγαλο σταθερο μαγνητη μπροστα εκει που μπαινει η βελονα. Πανω στο στελεχος εχουν ενα μικρο μεταλλικο κομματι που αυτο ειναι που κινειται σε σχεση με τον σταθερο μαγνητη. Οι ΜΜ δεν δουλευουν ετσι.

*** Ok το βρηκα, λενε οτι ειναι ΜΙ.

Το θεμα ειναι να βρεις αυτα που κανουν βελτιωση οχι απλα διαφορα.
Αυτή είναι η πραγματική ουσία αν και εγω ειμαι σίγουρος οτι τον τελευταίο καιρό εγω μόνο διαφορές ακούω.
Γνησιες NOS βελονες SHURE , ΔΕΝ υπαρχουν πλεον.
Οσον αφορα την VN35EBN ,θα την χαρακτηριζα ως βελονα "ειδικου σκοπου" ,και συγκεκριμενου ηχου και πελατη της jico που την ζητησε να γινει οπως την ηθελε.
Ισως αρεσει και σε αλλους, ισως και οχι. Αυτος ειναι μαλλον και ο λογος, που ενω ειναι ελλειπτικη σε αλουμινιο στελεχος, κοστιζει 225 ευρω αντι 145 που κοστιζει η VN35NE ( nude elliptical ). Αν ειναι για 225 ας παει στα 265 για SAS Boron.
Aρα πάω για την παρακάτω
SAS/B JICO Super Analog Stylus on Boron for Shure V15 Type III - TF 1,0g – 1,5g, 192-VN35E B-SAS €265.61
Σωστά?
Μια τελευταια ερώτηση εχω και ενα ξυλινο σώμα για την shure V15 type iii, να το βάλω θα κάνει διαφορά?

• Like
Μια τελευταια ερώτηση εχω και ενα ξυλινο σώμα για την shure V15 type iii, να το βάλω θα κάνει διαφορά?
Ναι. Θα προσθεσει μαζα και θα αναστατωσει το ταιριασμα μαζας/ενδοτικοτητας προς το χειροτερο.
Η ενδοτικοτητα της v15iii ειναι σχετικα ψηλη και δεν δουλευει σωστα σε "βαριους συνδυασμους" .
Αυτοι που πουλανε ξυλινα ή αλλα σωματα για κεφαλες ψηλης ενδοτικοτητας δεν εχουν ιδεα για κεφαλες και πως δουλευουν στο πικαπ.

• Like
Reactions: vlad66
...Οσον αφορα την VN35EBN ,θα την χαρακτηριζα ως βελονα "ειδικου σκοπου" ,και συγκεκριμενου ηχου και πελατη της jico που την ζητησε να γινει οπως την ηθελε...

Εννοείς τις BASIE εκδόσεις; Ψάχνωντας να βρω τι μπορείς να tunάρεις σε μία βελόνα (ίσως την ανάρτηση; ) γιατί τα υλικά των cantilever/tip έχουν μείνει τα ίδια με τις original Shure εκδόσεις, είδα αυτό στο δελτίο τύπου της Jico για την μετάβαση από bonded σε nude της ελειπτικής Basie έκδοσης: "The new JICO Nude tips are made at the same angle and roundness to the shape as the regular Elliptical tips, but the diameter in size is similar to the SAS series."

Εννοείς τις BASIE εκδόσεις; Ψάχνωντας να βρω τι μπορείς να tunάρεις σε μία βελόνα (ίσως την ανάρτηση; ) γιατί τα υλικά των cantilever/tip έχουν μείνει τα ίδια με τις original Shure εκδόσεις, είδα αυτό στο δελτίο τύπου της Jico για την μετάβαση από bonded σε nude της ελειπτικής Basie έκδοσης: "The new JICO Nude tips are made at the same angle and roundness to the shape as the regular Elliptical tips, but the diameter in size is similar to the SAS series."
Ναι. Οταν ειπα οτι η jico την εφτιαξε οπως ηθελε ο πελατης ( basie ) εννοουσα ηχητικα.

Ναι. Οταν ειπα οτι η jico την εφτιαξε οπως ηθελε ο πελατης ( basie ) εννοουσα ηχητικα.

Κατάλαβα πως το είπες αλλά τι κάνεις σε μια βελόνα για να αλλάξεις τον ήχο; Στην κεφαλή μπορείς να πειράξεις αρκετούς παράγοντες, στην βελόνα απ' όσο μπορώ να καταλάβω τα υλικά και τις διαστάσεις. Υπάρχει κάτι άλλο;

Κατάλαβα πως το είπες αλλά τι κάνεις σε μια βελόνα για να αλλάξεις τον ήχο; Στην κεφαλή μπορείς να πειράξεις αρκετούς παράγοντες, στην βελόνα απ' όσο μπορώ να καταλάβω τα υλικά και τις διαστάσεις. Υπάρχει κάτι άλλο;
Στις βελονες μπορουν να αλλαξουν αρκετα πραγματα οπως :

Λαστιχο αναρτησης , suspension wire , μαζα / υλικο /μηκος /διαμετρος / παχος τοιχωματος του στελεχους , η ιδια η ακιδα , μαγνητης , VTA , ενδοτικοτητα και ισως και αλλα που να μην γνωριζω.

• Like
Reactions: Kostas P.
Ειμαι στη δουλειά χωρίς να εχει δουλειά οπότε εχω βουτήξει στα φόρα με φόρα.
Στο audiokarma συμφωνούν μαζί σου
Το διάβασα και γω πριν ..

Περίεργο, δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλα προβλήματα με την MG-10. Έχω μοντάρει απάνω πολλές κεφαλές. Grado, Linn K5 (εντάξει, ουσιαστικά μια ΑΤ-95 ειναι), Nagaoka, Shure (αν θυμάμαι καλά). Πάντα μια από τις υποδοχές ταίριαζε (είναι σοφά επιλεγμένες). Mόνο με τη Denon DL-103 δεν ταίριαξε ποτέ.
Δεν θυμάμαι να έχω δοκιμάσει άλλες πλην την ΑΤ91R
Πιθανόν ούτε τις παλιές γεννήτριες (ΑΤ95Ε ή EX)
Η 91R ήθελε λίγο πιο παχύ λάστιχο στο κολάρο για να έρθει 100%
Μικρό το πρόβλημα με λίγα λόγια.

Μου αρέσει αυτό το headshell γιατί το θεωρώ πραγματικά πανέμορφο!!
Χαϊδευτικά το λέω "αεροδρόμιο" γιατί είναι "πεντακάθαρο" στην πάνω μεριά με πολύ διακριτικό λογότυπο...

IMG_20250103_232322.jpg

Εδώ στην φωτογραφία είναι το αλουμινένιο αδερφάκι LT13A

Έχω την εντύπωση ότι οι προκαθορισμένες θέσεις δεν λαμβάνουν υπόψη κεφαλές (ΑΤ ή άλλες) , αλλά ενεργά μήκη βραχιόνων..
Η ίδια κεφαλή σε άλλη θέση θα πάει σε 8,6" σε άλλη σε 9" , σε άλλη σε 10" κ.ο.κ......

Αν κάνω λάθος διορθώστε με..

Εχει και 'χειρότερους' επιθετικούς προσδιορισμούς
Ένα πρώην μέλος του φόρουμ, αυτήν την κατηγορία κεφαλών πριν μια δεκαετία τις ονόμασε 'μεσαιατές'..
Τελικά είναι αυτή https://www.whathifi.com/goldring/1042/review και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο στο θέμα της εγγραφής …Αυτό είναι !!!με τα λεγόμενα του ,πολύ αποκαλυπτική.
Σε εμένα μου αρέσει αυτό ,σε άλλους όχι .
ενώ των τελευταίων σειρών είναι κάτι παραπάνω και άκουσα πολλές γι αυτό τα τελευταία Sondek προτείνονται με Lyra)..κ.λπ.
Αυτή έχει μπει στον βραχίονα μου ήδη από άλλους και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο στο μέλλον να την αγοράσω ,όπως γουστάρω και μια ortofon spu.
Δεν το χω και το πλύσιμο όπως εσείς ,έκανα χειρότερους τους δίσκους που προσπάθησα.
Αλλά μιας και τό 'φερε η κουβέντα γιατί ένας γνωστός retieper επιμένει στο dry -cleaning?
Δεν θέλω να επαναλάβω τα τραγικά λάθη που έκανα σε μικρή ηλικία αλλά τότε δεν είχαμε την απαιτούμενη ενημέρωση .
Εντάξει…εννοεί μάλλον ότι όλα τα βυνίλια βρίσκονται σε άριστη κατάσταση ,είναι όλα ίδια ,τα αυλάκια δεν σχηματίζουν ακόμη και βουνό από την βρωμιά ή ακόμη ότι έχουν καταστραφεί βιβλιοθήκες από τα εξώφυλλα από pvc που έχει εισχωρήσει στο εσώφυλλο και έχει περάσει και στον δίσκο .
Θεωρεί δηλ ότι οι βούρτσες κάνουν δουλειά 😇
Εντάξει 🆗 αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να κινηθεί η αγορά ,😉αγνοεί δηλαδή ότι δεν έχουν γίνει ζημιές από ακατάλληλους ,βρώμικους δίσκους .

• Like
Reactions: westsound
Τελικά είναι αυτή https://www.whathifi.com/goldring/1042/review και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο στο θέμα της εγγραφής …Αυτό είναι !!!με τα λεγόμενα του ,πολύ αποκαλυπτική.
Σε εμένα μου αρέσει αυτό ,σε άλλους όχι .

Αυτή έχει μπει στον βραχίονα μου ήδη από άλλους και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο στο μέλλον να την αγοράσω ,όπως γουστάρω και μια ortofon spu.

Δεν θέλω να επαναλάβω τα τραγικά λάθη που έκανα σε μικρή ηλικία αλλά τότε δεν είχαμε την απαιτούμενη ενημέρωση .
Εντάξει…εννοεί μάλλον ότι όλα τα βυνίλια βρίσκονται σε άριστη κατάσταση ,είναι όλα ίδια ,τα αυλάκια δεν σχηματίζουν ακόμη και βουνό από την βρωμιά ή ακόμη ότι έχουν καταστραφεί βιβλιοθήκες από τα εξώφυλλα από pvc που έχει εισχωρήσει στο εσώφυλλο και έχει περάσει και στον δίσκο .
Θεωρεί δηλ ότι οι βούρτσες κάνουν δουλειά 😇
Εντάξει 🆗 αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να κινηθεί η αγορά ,😉αγνοεί δηλαδή ότι δεν έχουν γίνει ζημιές από ακατάλληλους ,βρώμικους δίσκους .
Πολύ αποκαλυπτική δεν θα το έλεγα, ούτε με το χαμηλό που έχουν άλλες.
Αλλά έχει άλλα προσόντα που λες και ακούς ..Leben σε πρωινές ώρες. (Μπορεί και να μεταφράζεται αλλιώς),αλλά μ άρεσε και η Excel είναι ανώτερη .

Έχω την εντύπωση ότι οι προκαθορισμένες θέσεις δεν λαμβάνουν υπόψη κεφαλές (ΑΤ ή άλλες) , αλλά ενεργά μήκη βραχιόνων..
Η ίδια κεφαλή σε άλλη θέση θα πάει σε 8,6" σε άλλη σε 9" , σε άλλη σε 10" κ.ο.κ......

Αν κάνω λάθος διορθώστε με..
Συμφωνω για το ενεργο μηκος του βραχιονα. Συμπτωματικα σημερα ακουσα για λιγο την ΜΡ-300 στο LT-13a , και ηρθε ακριβως στη σωστη θεση στον DA-50.
Στην ιδια θεση στο headshell αλλα σε αλλο βραχιονα, ειναι λαθος. (y)
Μια αλλη επιλογη για τη δοκιμη θα ηταν το jelco HS20 ή το Kenwood που εχεις , αλλα κι αυτα βαρυτερα ειναι απο το MG10.
Μηπως η κατασταση δειχνει προς LMG-1 μερια ? Την πατησες .................. :LOL:

την πάτησα;;;
κάτι μου λέει ότι έχω ελεύθερο ένα LMG-1 ......

Ωπα !!!
ΝΑΙ το Jelco !! το είχα ξεχάσει........
να'σαι καλά Πανίκο που μου θυμίζεις τι έχω.....

Last edited:
  • Haha
Αν σου περισσευει το "ελευθερο" LMG-1 ,το .............. σκλαβωνω εγω για την sas " Frankenstein " :ROFLMAO:

Αν σου περισσευει το "ελευθερο" LMG-1 ,το .............. σκλαβωνω εγω για την sas " Frankenstein " :ROFLMAO:

τίποτα δεν περισσεύει εδώ ακόμα και αν είναι σε απραγία (αδράνεια).... κάποια στιγμή θα πάρει ζωή...

το θέμα είναι να βρεθεί στον χαμό... γιατί με το Logistic έχω πρόβλημα......

κάμποσα Johnnie Walker με βοήθησαν να σκεφτώ τα ελεύθερα headshells...

μπα... LMG ελεύθερο ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει.. σίγουρα ένα έχει η excel MM1 Jico sas.. το θυμάμαι , την ακούσαμε στον Γιώργο Κουν πρόσφατα..
και έχω την εντύπωση ότι ένα δεύτερο είναι παρέα με την zyx.. 3ο δεν πρέπει να έχω (ακόμα), άρα ελεύθερο είναι το σαμπανιζέ audiocraft , το yamamoto , το ένα από τα δύο ασημί Technics και το Jelco που ξέχασα..
οκ, ...και το MG10
πιθανόν και μαύρο γνήσιο Technics να είναι ορφανό γιατί σε τέτοιο είχα την shure M97.. η οποία είναι ακόμα στο κουτί της .. άρα...;;;