Το chat του δικάναλου

Σχετικά πρόσφατα πήρα ενα δεύτερο πικάπ με universal headshell και ξεκινησα να παίζω με τις διάφορες κεφαλές δεν είχα ιδέα οτι τα pinάκια σύνδεσης των καλωδίων στο headshell κάνει διαφορά.
Προφανώς οι περισότεροι hi-end κατασκευαστες - σχεδιαστες βραχιόνων θεωρούν οτι η συνδεση στο headshell επηρεάζει τον ήχο, ακόμη κι έτσι είναι πολυ διασκεδαστικό το παιχνίδι της εναλλαγής κεφαλών.
Εχεις αποψη για τα παρακάτω?
Όλα τα χάλκινα τόσο αυτά όσο και της Audio Technica ή της Oyaide κλπ. είναι υπέροχα. Προσωπικά προτιμώ, πέραν αυτών που προείπα, τα Jelco SW-30. Δίνουν στα άκρα του ήχου σώματα που προσωπικά μου αρέσουν αλλά όλα σχετίζονται και έχουν να κάνουν με το όλο σύστημα και τις προσωπικές προτιμήσεις. Το ίδιο ισχύει και για την απέχθειά μου προς το ασήμι. Οι έννοιες ωστόσο αυτές όπως και οι χαρακτηρισμοί παραμένουν ιδιαίτερα ρευστοί και συζητήσιμοι.

Όλα τα χάλκινα τόσο αυτά όσο και της Audio Technica ή της Oyaide κλπ. είναι υπέροχα. Προσωπικά προτιμώ, πέραν αυτών που προείπα, τα Jelco SW-30. Δίνουν στα άκρα του ήχου σώματα που προσωπικά μου αρέσουν αλλά όλα σχετίζονται και έχουν να κάνουν με το όλο σύστημα και τις προσωπικές προτιμήσεις. Το ίδιο ισχύει και για την απέχθειά μου προς το ασήμι. Οι έννοιες ωστόσο αυτές όπως και οι χαρακτηρισμοί παραμένουν ιδιαίτερα ρευστοί και συζητήσιμοι.
Θα μπορούσες να μου περιγράψεις το συστημα σου με δυο λόγια?

Είναι πιο εύκαμπτα τα Oyaide απ τα AT της ακριβής σειράς ?
Τα φθηνότερων σειρών είναι πιο εύκαμπτα, αλλά πολύ υποδεέστερα.
Από Ρίτσο σε διαφορετικές περιόδους οι αγορές .

Τα πιο ευκαμπτα headshell wires (ετοιμα) ειναι τα Jelco SW50 (ιδια ειναι και τα audioquest HS5). OFC Litz.

HS5.jpg

......... και τα IKEDA ISL-2 . Αυτα ειναι πολυ ακριβα δυστυχως ( 6Ν χαλκος )

IKEDA ISL2.jpg

• Like
Reactions: MakisM and vlad66
Μην πετάτε συσκευασίες!!!
Μην πετάτε υλικά λέμε!!!!

IMG_20250109_015546.jpg

IMG_20250109_015613.jpg

IMG_20250109_015635.jpg

Να που θα έρθει η ώρα και η στιγμή που θα τα χρειαστούμε....

Πάμε και στις κεφαλές....

IMG_20250109_015814.jpg

Οκ, το αριστερό headshell δεν είναι ίδιο με το technics αλλά ΔΕΝ τρέχει τίποτα..

Το υλικό είναι τόσο μαλακό που δεν το ζορίζει καθόλου!

IMG_20250109_015834.jpg

IMG_20250109_020239.jpg

IMG_20250109_020506.jpg

Ξέρετε από τι είναι το κουτάκι;;;;;

IMG_20250109_020601.jpg

Περιττό να πω ότι και ακίδες να είχαν οι κεφαλές μέσα, 100% προστατευμένες θα ήταν!!

Αλλά επειδή ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια, προς το παρόν έτσι θα μείνουν μέχρι να φτιάξω καλά προστατευτικά...

Τα πιο ευκαμπτα headshell wires (ετοιμα) ειναι τα Jelco SW50 (ιδια ειναι και τα audioquest HS5). OFC Litz.

View attachment 245297

......... και τα IKEDA ISL-2 . Αυτα ειναι πολυ ακριβα δυστυχως ( 6Ν χαλκος )

View attachment 245298Ευχαριστώ.
Μια μικρή έρευνα αγοράς πριν λίγο μ άφησε με ανοικτό το στόμα σχετικά με την αύξηση της τιμής των Cardas σε σχέση με 12 χρόνκα πριν

@vlad.
Για βάλε να παίξει το advance με WiFi , Spotify και πες μας καμμία κουβέντα.😸
Σου θυμίζω ότι το fiio , έκανε κορδέλες το iPhone και φυσικά συγκρίνεις πικάπ με BT έστω και με aptx.
(ρε ότι και να κάνεις, ψηφιακός θα γίνεις τελικά 😝😁)

@vlad.
Για βάλε να παίξει το advance με WiFi , Spotify και πες μας καμμία κουβέντα.😸
Σου θυμίζω ότι το fiio , έκανε κορδέλες το iPhone και φυσικά συγκρίνεις πικάπ με BT έστω και με aptx.
(ρε ότι και να κάνεις, ψηφιακός θα γίνεις τελικά 😝😁)
πως συνδέω το advance με wifi κλπ ;;

πότε έκανε το fiio κορδέλες το iphone ;;; γιατί δεν θυμάμαι κάτι ;;;

καλοί και οι 2 κόσμοι Μιχάλη..
για γρήγορο φαγητό "στο πόδι", τα ψηφιακά βολεύουν καλύτερα...
για να απολαύσεις καλό φαγητό, το πικάπ είναι το πολυτελείας ρεστοράν που θα το προσφέρει...

Α ναι...!!
Στο σπίτι του Μιχάλη η δοκιμή fiio vs iPhone
Φυσικά νίκησε το fiio αφού είναι στοχευμένο player ενώ το άλλο λίγο απ' όλα...

Last edited:
Vlad,όταν το ψηφιακό σου φτάσει να κοστίζει τα ίδια χρήματα με το αναλογικό σου,τότε τα ξανασυζηταμε.
Μέχρι τότε, θα περιμένω την γνώμη σου για το advance 😸
Την εφαρμογή κατεβάζεις στο κινητό και ολα τα αλλά,τα κάνεις τυφλοσουρτη.

Vlad,όταν το ψηφιακό σου φτάσει να κοστίζει τα ίδια χρήματα με το αναλογικό σου,τότε τα ξανασυζηταμε.
γράψε μου στο viber πως ενεργοποιώ το advance γιατί δεν θυμάμαι τίποτα και το μόνο που βλέπω είναι το μπλε λεντάκι του να φωτίζει τον τοίχο....

αυτό με την εφαρμογή το έγραψες μετά...

ποιά εφαρμογή ;;
υπάρχει λινκ ;;;

Οποιαδήποτε της Linkplay κάνει Βλαδίμηρε αλλά εσύ γράψε advance playstream στο play store και θα στη βγάλει.
Είναι συμβατά όλα αυτά μεταξύ τους. 4stream, WiiM, Magnat και Advance.
Απλά καλό είναι να κατεβάσεις του συγκεκριμένου κατασκευαστή γιατί οι άλλες μπορεί μεν να έχουν περισσότερες ρυθμίσεις και δυνατότητες, αλλά να μην ισχύουν ως τέτοιες σε κάθε μηχάνημα.

Μιχάλη, αυτό πρακτικά δεν μπορεί να γίνει γιατί το αναλογικό ΔΕΝ ξέρω τι αξία έχει.. το πικάπ αργά αλλά σταθερά εξελίσσεται (και φυσικά τρώει λεφτά)..
κάποια στιγμή θα τελειώσει η εξέλιξη αλλά και πάλι πως θα υπολογίσεις το κόστος ;;
θα βάλεις μόνο τις τιμές των ανταλλακτικών ;;;
τα μηχανήματα που αγοράστηκαν ειδικά για αυτό τον σκοπό ;;;;
τα πρόσθετα εξαρτήματα για τον βραχίονα ;;;
μπορεί να γίνει αποτίμηση σε χρήμα σύμφωνα με την ηχητική του απόδοση ;;

Οποιαδήποτε της Linkplay κάνει Βλαδίμηρε αλλά εσύ γράψε advance Paris στο play store και θα στη βγάλει.
Είναι συμβατά όλα αυτά μεταξύ τους. 4stream, WiiM, Magnat και Advance.
Απλά καλό είναι να κατεβάσεις του συγκεκριμένου κατασκευαστή γιατί οι άλλες μπορεί μεν να έχουν περισσότερες ρυθμίσεις και δυνατότητες, αλλά να μην ισχύουν ως τέτοιες σε κάθε μηχάνημα.
σε iphone μπορεί να κατέβει από κάποιον με μαύρα μεσάνυχτα όπως εγώ ;;;

Πρόβλημα...

Παίζει το dac μου...

IMG_20250110_133757.jpg

Και δεν λέει να βρει άλλη συσκευή..

IMG_20250110_134020.jpg

Συσκευή που πρέπει να την βρει το iPhone δεν είναι το advance ;;;;
Αλλιώς πως θα παίξει;;;

Πρόβλημα...

Παίζει το dac μου...

Και δεν λέει να βρει άλλη συσκευή..

Συσκευή που πρέπει να την βρει το iPhone δεν είναι το advance ;;;;
Αλλιώς πως θα παίξει;;;

Το Advance δεν έχει Bluetooth, δεν πρόκειται να το βρει το κινητό σου έτσι.

Με Wi-Fi θα παίξεις, είτε από το app, είτε με spotify connect, είτε με Airplay.

Θα πρέπει να κάνεις τη διαδικασία να το συνδέσεις στο δίκτυο Wi-Fi κατ' αρχήν. Εν τάχει η λογική είναι όταν πατάς το WPS να εκπέμψει σήμα το Advance, να συνδεθείς επάνω του με το κινητό και στη συνέχεια το app σε καθοδηγεί πως θα συνδεθεί με το δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού, το Advance. Μετά είσαι έτοιμος. Τη διαδικασία μία φορά στην αρχή θα την κάνεις για να συνδεθεί το advance στο Wi-Fi του σπιτιού.

Το Advance δεν έχει Bluetooth, δεν πρόκειται να το βρει το κινητό σου έτσι.

Με Wi-Fi θα παίξεις, είτε από το app, είτε με spotify connect, είτε με Airplay.

Θα πρέπει να κάνεις τη διαδικασία να το συνδέσεις στο δίκτυο Wi-Fi κατ' αρχήν. Εν τάχει η λογική είναι όταν πατάς το WPS να εκπέμψει σήμα το Advance, να συνδεθείς επάνω του με το κινητό και στη συνέχεια το app σε καθοδηγεί πως θα συνδεθεί με το δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού, το Advance. Μετά είσαι έτοιμος. Τη διαδικασία μία φορά στην αρχή θα την κάνεις για να συνδεθεί το advance στο Wi-Fi του σπιτιού.
Και πως θα ξέρω ότι μπήκε στο WiFi του σπιτιού;;
Και πως θα συνδεθώ πάνω του με το κινητό;;;
Το iPhone δλδ;;;