Το chat του δικάναλου

Αν αυτό είναι ιντερνετικό ραδιόφωνο εγώ δεν έρχομαι ξανά σπίτι σου πριν φωνάξεις εξορκιστή.
Τον φώναξε.... μπορείς να πας 😆😆
Όλα λύθηκαν σε μισό λεπτό.
Πώς ??
Βάζοντας το μαμημενο το apple,στην άκρη.
Περιμένε τον να έρθει,να εκλιπαρεί την μικρή να το κάνει να παίξει 😭

(του έστειλα και καμμιά χιλιάδα ψηφιακές εκδοχές του τραίνου,να βγάλει το άχτι του 😁)

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
Στο βυνιλιο μιλάμε για κάτι λιγότερο από 5000 κομμάτια που ταξινόμησα με βαση την ποιότητα ήχου τους

Τελευταία φορά που βρεθήκαμε δεν είχες χρόνο να κατουρήσεις! Τι έγινε; Παραιτήθηκες; 😂
Κανόνισε τώρα να ανέβεις εσύ πάνω να ακούσεις το δικό μου σετάπι που λες ότι δεν παίζουν τα rpi!

Τελευταία φορά που βρεθήκαμε δεν είχες χρόνο να κατουρήσεις! Τι έγινε; Παραιτήθηκες; 😂
Κανόνισε τώρα να ανέβεις εσύ πάνω να ακούσεις το δικό μου σετάπι που λες ότι δεν παίζουν τα rpi!
Δυστυχώς έχω πουλήσει τα καλοκαίρια μου αντιπυρική περίοδος = αίμα. Από Οκτώβρη και μετά χαλαρά. Δεν πήγα διακοπές = Denafrips pontus ii
Δεν είπα ότι δεν παίζουν αλλά θα ήθελα πολύ να ακούσουμε 1-2 το audio pc μου με το rpi να το κανονίσουμε.

• Like
Reactions: Tzimisce
Σκληρούς δίσκους προς πλήρωσην,δεχεσθαι!😄
Με μεγάλη μου χαρά, ακόμη και στη δουλειά όταν ειμαι κι έχω χρόνο ψάχνω με το μέγεθος πχ το τάδε album των floyd sacd rip είναι 2,8 gb το βρίσκω 3,4 gb το κατεβάζω και το ακούω σε σύγκριση. Δυστυχώς πολλές φορές είναι home made εγγραφή από βυνιλιο και τελικά καταλήγει στον κάδο. Άλλες φορές όμως είμαι πιο τυχερός.
Χρόνο να έχεις για δοκιμές.

Last edited:
Με μεγάλη μου χαρά, ακόμη και στη δουλειά όταν ειμαι κι έχω χρόνο ψάχνω με το μέγεθος πχ το τάδε album των floyd sacd rip είναι 2,8 gb το βρίσκω 3,4 gb το κατεβάζω και το ακούω σε σύγκριση. Δυστυχώς πολλές φορές είναι home made εγγραφή από βυνιλιο και τελικά καταλήγει στον κάδο. Άλλες φορές όμως είμαι πιο τυχερός.
Χρόνο να έχεις για δοκιμές.
Κύριε μου, ενδιαφερόμεθα για τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ριπαρισματα και ουχί του κάθε τυχαίου.
Των αλλονονενε τα βρίσκουμε και ιδιοχειρως 🤣🤣

Κάτι έχω πάθει και τις τελευταίες 2 μέρες στην δουλειά ακούω μόνο Βιβάλντι και λίγο Μπαχ...

Οι φίλοι μου αναρωτιούνται αν έπαθα κάτι και γω τους λέω ότι υποπτεύομαι βουντού....

Ζαγγ,,,, μολόγα..!!!!!

Εσύ φταις ;;;;;;

Κάτι έχω πάθει και τις τελευταίες 2 μέρες στην δουλειά ακούω μόνο Βιβάλντι και λίγο Μπαχ...

Οι φίλοι μου αναρωτιούνται αν έπαθα κάτι και γω τους λέω ότι υποπτεύομαι βουντού....

Ζαγγ,,,, μολόγα..!!!!!

Εσύ φταις ;;;;;;
Once you go Bach, you never go back.

Όλα τα ψηφιακά μου αρχεία είναι κλώνοι των γνήσιων cd, sacd και Dvdaudio στο δίσκο. Πολύ συχνά βρίσκω στο internet νεότερες εκδόσεις των αρχείων μου τις κατεβάζω τις συγκρίνω με τις δικές μου και κρατάω αυτή που ακούγεται καλύτερα.
Στο βυνιλιο μιλάμε για κάτι λιγότερο από 5000 κομμάτια που ταξινόμησα με βαση την ποιότητα ήχου τους. Καποια πρωτες εκδοσεις καποια επανεκδοσεις. Διάλεξα τα πρώτα 40 βρήκα τα αντίστοιχα ψηφιακά αρχεία σε cd rip και sacd rip και άρχισα τις συγκρίσεις.
Η απάντηση στην ερώτηση είναι κάποια ναι κάποια όχι.
Κατ αρχήν συγχαρητήρια για τις συλλογές και το κουράγιο για την ταξινόμησή τους.
Για τη δοκιμή:
Για τα (αμερικάνικα τουλάχιστον) βινύλια είναι πλέον αποδεδειγμένο, ότι ακόμα και οι πρώτες εκδόσεις τους, διαφέρουν μεταξύ τους ηχητικά ανάλογα με το plant στο οποίο "κόπηκαν" υποτίθεται απο το ίδιο μάστερ. Οι επανεκδόσεις τους ομοίως. Οι ρημάστερ επανεκδόσεις ομοίως.
Οι παλιές αναλογικές ηχογραφήσεις που πέρασαν σε CD, είχαν το δικό τους μάστερ.
Οι σύγχρονες ψηφιακές ηχογραφήσεις όταν κόβονται σε βινύλιο έχουν διαφορετικό μάστερ απο τα υψηλής ανάλυσης αρχεία απο τα οποία προέρχονται.

Επομένως μια σύγκριση υπεροχής, που να μπορεί να έχει έστω και ελάχιστη αντικειμενική αξία, θα πρέπει να γίνεται μεταξύ αντιτύπων διαφορετικών format , που έχουν όμως το ίδιο αρχέτυπο. Πόσο βαθμό απροσδιοριστίας μπορεί να έχει όμως κάτι τέτοιο, εφόσον ισχύουν τα προηγούμενα;

Καί δεν έχουμε βάλει κάν στην εξίσωση το σύστημα που αναπαράγει, τις συνθήκες της ακρόασης κλπ κλπ

• Like
Reactions: superfly and vlad66
Once you go Bach, you never go back.

Ναι... σαν ιός είναι που με περιτριγυρίζει μέχρι να με ρίξει κατάκοιτο....

Τώρα κόλλησα και την συμβία.. μπήκα σπίτι, αυτή άκουγε μουσική.. της λέω τι έπαθα και μου λέει,
-χα χα.. τελειωμένος χεβιμεταλλάς !!
-ποιός ;;; εγώ ή ο Βιβάλντι ;;;
- και οι 2 ... !! (πάλι χα χα)

και μέχρι να πλυθώ είχε βάλει τις 4 εποχές....

ξανά μανά το 8ωρο από την αρχή..... :confused:

Κύριε μου, ενδιαφερόμεθα για τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ριπαρισματα και ουχί του κάθε τυχαίου.
Των αλλονονενε τα βρίσκουμε και ιδιοχειρως 🤣🤣
Εδώ θα σας στεναχωρήσω για 2 λογους
1. Αν βρεθεί αρχείο καλύτερο από το δικό μου, το δικό μου πάει στον κάδο, και το αντίθετο.
2. Αν το ριπ κάποιας επανέκδοσης είναι καλύτερο αντικαθίσταται και παλι.
Στα περίπου 15 Τ μουσικής δεν θυμάμαι στα σίγουρα ποιο είναι ποιο μόνο ότι είναι η καλύτερη ηχητικά έκδοση.

Κατ αρχήν συγχαρητήρια για τις συλλογές και το κουράγιο για την ταξινόμησή τους.
Για τη δοκιμή:
Για τα (αμερικάνικα τουλάχιστον) βινύλια είναι πλέον αποδεδειγμένο, ότι ακόμα και οι πρώτες εκδόσεις τους, διαφέρουν μεταξύ τους ηχητικά ανάλογα με το plant στο οποίο "κόπηκαν" υποτίθεται απο το ίδιο μάστερ. Οι επανεκδόσεις τους ομοίως. Οι ρημάστερ επανεκδόσεις ομοίως.
Οι σύγχρονες ψηφιακές ηχογραφήσεις όταν κόβονται σε βινύλιο έχουν διαφορετικό μάστερ απο τα υψηλής ανάλυσης αρχεία απο τα οποία προέρχονται.

Επομένως μια σύγκριση υπεροχής, που να μπορεί να έχει έστω και ελάχιστη αντικειμενική αξία, θα πρέπει να γίνεται μεταξύ αντιτύπων διαφορετικών format , που έχουν όμως το ίδιο αρχέτυπο. Πόσο βαθμό απροσδιοριστίας μπορεί να έχει όμως κάτι τέτοιο, εφόσον ισχύουν τα προηγούμενα;

Καί δεν έχουμε βάλει κάν στην εξίσωση το σύστημα που αναπαράγει, τις συνθήκες της ακρόασης κλπ κλπ

εσύ κράτα κουράγια γιατί αύριο έχω σκοπό να φέρω κάτι δισκάρες που μου χάρισε ο Ζαγγ για να με βάλει στον ίσιο δρόμο......

να δούμε τι κάνουν τα midrange σου στα πραγματικά δύσκολα ακούσματα.. :sneaky:

(έχε καμιά ρακί να αντέξεις τον ιό μη κολλήσεις και συ...) ;)

Για τη δοκιμή:

Και δεν έχουμε βάλει στην εξίσωση, τη διάθεση μας (τον ψυχολογικό παράγοντα)
Κάνουμε όμως την προσπάθεια να κάνουμε μια σύγκριση και να τη μοιραστούμε.

• Like
Reactions: vlad66
Αν αυτό είναι ιντερνετικό ραδιόφωνο εγώ δεν έρχομαι ξανά σπίτι σου πριν φωνάξεις εξορκιστή.

Τον φώναξε.... μπορείς να πας 😆😆
Όλα λύθηκαν σε μισό λεπτό.
Πώς ??
Βάζοντας το μαμημενο το apple,στην άκρη.
Περιμένε τον να έρθει,να εκλιπαρεί την μικρή να το κάνει να παίξει 😭

(του έστειλα και καμμιά χιλιάδα ψηφιακές εκδοχές του τραίνου,να βγάλει το άχτι του 😁)

Ναι, πραγματικά όλα λύθηκαν!!
Το iPhone είναι δαιμονισμένο!!!

Στο android όλα είναι ζάχαρη....

Και το ιντερνετικό ραδιόφωνο πραγματικά άριστο!!

Screenshot_20250112-012751.png

Πολύ καλή ποιότητα ήχου το κουτάκι σου Μιχάλη (mdvq), μη με ρωτήσεις τι κάνει σε σχέση με τον συνδυασμό apple/ SMSL , δεν είναι η ώρα για κριτική ακρόαση...

Πάντως η 1η εντύπωση είναι ότι δεν είναι κατώτερο, μάλλον ανώτερο φαίνεται.
(Αφού ευτυχώς βρήκα ότι έχει δικό του volume και δεν σε "κρέμασα στα μανταλάκια" θεωρώντας ότι είναι το χειρότερο ψοφήμι που έχω ακούσει...)

Ρε συ Μάικ ....... ΔΕΝ ΕΧΕΙ YouTube !!!!!
Σοβαρά τώρα ;;;;!!!!;;;;;

Λύσε το πρόβλημα αλλιώς καβαλάω το μηχανάκι και στο φέρνω χτες !!

Last edited:
Και δεν έχουμε βάλει στην εξίσωση, τη διάθεση μας (τον ψυχολογικό παράγοντα)
Κάνουμε όμως την προσπάθεια να κάνουμε μια σύγκριση και να τη μοιραστούμε.
Μήτσε, το ξέρεις αυτό που λένε , "δουλειά δεν είχε ο διάολος..... " :LOL:

Έτσι και γω τώρα κάθομαι και παίζω με το μαραφέτι της advance που είναι σαν ένα κουτί σπίρτα .... :ROFLMAO:

(μη σου πω και πιο μικρό...)

Ναι, πραγματικά όλα λύθηκαν!!
Το iPhone είναι δαιμονισμένο!!!

Στο android όλα είναι ζάχαρη....

Και το ιντερνετικό ραδιόφωνο πραγματικά άριστο!!

Ρε συ Μάικ ....... ΔΕΝ ΕΧΕΙ YouTube !!!!!
Σοβαρά τώρα ;;;;!!!!;;;;;

Λύσε το πρόβλημα αλλιώς καβαλάω το μηχανάκι και στο φέρνω χτες !!

Ξαναβάλε το iPhone. :ROFLMAO:

Να αφήσω λίγο αυτό εδώ, πάω να φτιάξω pop corn και έρχομαι 😂

Πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα, με μετρήσεις, αναλύσεις κλπ.
Βέβαια το "πικάπ" που χρησιμοποίησε δεν το λες και τόσο reference, μάλλον για κλωτσιές το λες. Φαντάσου να ήταν στο κόστος του reel.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μια σημείωση, το πικάπ + phono stage + κεφαλή είναι στα 220€.
Που έβαλε τον δίσκο, τον ηχογράφησε από το out του πικάπ και το σύγκρινε με το αρχείο από streaming. 😂

Είδε "audio technica" και σου λέει .."δεν μπορεί.. κεφαλάρες βγάζει η εταιρεία, πικαπάρα θα είναι τούτο..."
:ROFLMAO:

Ξαναβάλε το iPhone. :ROFLMAO:
Άμα λέω ότι είναι δαιμονισμένο....

Έσβησα την εφαρμογή.. σωστά;;;;

Για κοίτα τι παίζει τώρα... :

Screenshot_20250112-022851.png

Ναι το apple είναι και παίζει Spotify μέσω του advance σπιρτόκουτου!!

Αφού πριν με "ρώτησε" ποιό θέλω να παίξει.. SMSL ή 2CE4 (είναι το σπιρτόκουτο)

Φυσικά τα έχω σε διαφορετικές εισόδους στον προενισχυτή και ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση λάθους...

Βρήκα και αυτό αλλά το σκέφτομαι...

Screenshot_20250112-024531.png

Να το σουτάρω ή όχι;;;

Να το αφήσω λίγες μέρες να δω τι θα γίνει;;;

Το ότι έχω την εντύπωση ότι παίζει λίγο καλύτερα (το apple) , είναι placebo ;;

Υποτίθεται ότι "πάνω" στο advance , apple & android είναι απλά χειριστήρια.. σωστά;;;