Το chat του δικάναλου

Να ρωτήσω κάτι εδώ, δεν το έχω διαβάσει κάπου αλλά έχω μια υπόνοια στο τι μπορεί να ισχύει.
Στους ενισχυτές η αντίστροφη μέτρηση, αν μπορούμε να πουμε, για τη διάρκεια της ποιοτικής τους απόδοσης, ξεκινάει από τη κατασκευή τους? Δηλαδή το πότε θα χρειαστεί να παρέμβει κάποιος ως σέρβις/αντικατάσταση εξαρτημάτων (πυκνωτές πχ) αν θέλει την "επαναφορά" στην αρχική τους απόδοση.

Βρε αδέλφια για πείτε μου γιατί το ξέχασα, πως κρατάμε το iec για να βρούμε τη φάση στο καλώδιο. Η ευθεία πάνω και η τρύπα της φάσης στα δεξιά ή το αντίθετο;
Ελπίζω να βοηθά η σχετική εικόνα...
!!! πολικότητα-iec polarity.jpg

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Ελπίζω να βοηθά η σχετική εικόνα...
View attachment 247765
Αν έχω αυτό στο ρεύμα θα πρέπει να ανάβει το δεξί στο δοκιμαστικό κατσαβίδι για να είναι σωστά στη φάση;

Σόρρυ με το ρεύμα δεν το έχω.

Attachments

• Screenshot_2025-02-23-23-12-21-124_com.android.chrome-1.jpg
    Screenshot_2025-02-23-23-12-21-124_com.android.chrome-1.jpg
    53.6 KB · Views: 12
Αν έχω αυτό στο ρεύμα θα πρέπει να ανάβει το δεξί στο δοκιμαστικό κατσαβίδι για να είναι σωστά στη φάση;

Σόρρυ με το ρεύμα δεν το έχω.
Θα πρέπει να ανάβει στο HOT ή Live, δηλ. στο αριστερό, όπως φαίνεται στην συγκεκριμένη εικόνα.

• Like
Reactions: Haagenti
Θενκς μέιτ , είχα δει κάτι βίντεο παλαιότερα αλλά δεν τα έβρισκα.
Για να το θυμάμαι λέω πυραμίδα δεξιά, η γείωση ψηλά και ανάβει στο δεξί.
Αν υπάρχει όμως isolator πριν τη μπριζα ανάβουν και τα δύο. Σε αυτή την περίπτωση πυραμίδα δεξιά το μεγάλο. Εδώ θέλουμε πολυμετρο με το μαύρο ακροδεκτη του πολυμετρου καρφωμένο στη γείωση η οποια ειναι πάντα ψηλά (αναποδα απο την εικονα σου) η δεξιά μέτρηση να είναι μεγαλύτερη από την αριστερή.

Αν υπάρχει όμως isolator πριν τη μπριζα ανάβουν και τα δύο. Σε αυτή την περίπτωση πυραμίδα δεξιά το μεγάλο. Εδώ θέλουμε πολυμετρο με το μαύρο ακροδεκτη του πολυμετρου καρφωμένο στη γείωση η οποια ειναι πάντα ψηλά (αναποδα απο την εικονα σου) η δεξιά μέτρηση να είναι μεγαλύτερη από την αριστερή.
Μπερδευτηκα!

• Haha
Ναι , πυραμίδα και η φάση δεξιά.
Όχι εμένα δεν ανάβουν και τα δύο οπότε δεν χρειάζομαι πολύμετρο.

Ναι , πυραμίδα και η φάση δεξιά.
Όχι εμένα δεν ανάβουν και τα δύο οπότε δεν χρειάζομαι πολύμετρο.
Μια χαρά όλα τα μηχανήματα στην ίδια φάση, μάλιστα σε σπίτι συμφορουμιτη είδα πολυμπριζο που αναγνωρίζει τη λάθος φάση και ανάβει ενδεικτικό κόκκινο λαμπάκι.

• Like
Εντάξει τα ομοκεντρικά ηχεία ήταν από τις παλιές μου επιλογές και αγάπες .
Εχω την εκτίμηση χωρίς φυσικά να τα έχω ακούσει ότι με με μια προσεχτική τοποθέτηση κτλ και ταίριασμα ενδεχομένως μπορεί να αποδώσουν σε βαθμό που καν φανταζόμασταν .
Είναι κατασκευασμένα σε εργοστάσιο της ΔΑΝΙΑΣ ,ας μην αναφέρω καλύτερα το όνομα 😉♥️😊.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να ρωτήσω κάτι εδώ, δεν το έχω διαβάσει κάπου αλλά έχω μια υπόνοια στο τι μπορεί να ισχύει.
Στους ενισχυτές η αντίστροφη μέτρηση, αν μπορούμε να πουμε, για τη διάρκεια της ποιοτικής τους απόδοσης, ξεκινάει από τη κατασκευή τους? Δηλαδή το πότε θα χρειαστεί να παρέμβει κάποιος ως σέρβις/αντικατάσταση εξαρτημάτων (πυκνωτές πχ) αν θέλει την "επαναφορά" στην αρχική τους απόδοση.
Αν από κατασκευής του ένας ενισχυτής της σειράς, φτιαγμενος με οικονομία στα υλικά για να παραμείνει φτηνος, θα κρατήσει λιγότερο, σε σύγκριση με έναν με διπλες πλακέτες βουτηγμενες σε ειδικές ρυτινες και μπουτίκ υλικά παντού.
Όμως...
Ενας ενισχυτής σε χρήση για χρόνια θα κρατήσει περισσότερο από έναν που είναι στο ράφι για χρόνια.
Τέλος ένας ενισχυτής που παίζει αδιάκοπα 24/7 πιθανά να κρατήσει λιγότερο από τους δύο παραπάνω.
Με δύο λόγια η αντίστροφη μέτρηση εξαρτάτε από την ποιότητα των υλικών και τη χρήση.

• Like
Reactions: Nektarios2015

δεν νομίζω να υπάρχουν σοβαρές μελέτες πάνω στο θέμα, ενώ υπάρχουν διάφορες θεωρίες..

μία από αυτές "λέει" ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να είναι 24/7 στην πρίζα (αναμμένες και όχι απλά standby)

σίγουρα όμως η ποιότητα κατασκευής και υλικών ενός ενισχυτή παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο, αρκεί ο χρήστης να μην είναι κάφρος....

Η μάχη μεταξύ αναλογικόφιλων και ψηφιακόφιλων συνεχίζεται ακόομα και καλά κρατεί! 😁

Για ακούστε το φίλο μας κ. Paul McGowan της PS Audio.
LP εναντίον CD​
Δε μας λέει και τίποτε καινούργιο εδώ που τα λέμε, κάτι που δεν γνωρίζαμε, αλλά τα λέει πολύ ωραία και πολύ παραστατικά.

[VIDEO]

Η μάχη μεταξύ αναλογικόφιλων και ψηφιακόφιλων συνεχίζεται ακόομα και καλά κρατεί! 😁

Για ακούστε το φίλο μας κ. Paul McGowan της PS Audio.
LP εναντίον CD​
Δε μας λέει και τίποτε καινούργιο εδώ που τα λέμε, κάτι που δεν γνωρίζαμε, αλλά τα λέει πολύ ωραία και πολύ παραστατικά.

[VIDEO]

Όντως αυτό συμβαίνει. Και κάπως έτσι με οικονομικότερο σύστημα απολαμβάνεις περισσότερα. Αλλά όπως όλα σε αυτή τη ζωή, το αποτέλεσμα μετράει άσχετα από τις ικανότητες.

• Like
Reactions: vlad66
Όντως αυτό συμβαίνει. Και κάπως έτσι με οικονομικότερο σύστημα απολαμβάνεις περισσότερα. Αλλά όπως όλα σε αυτή τη ζωή, το αποτέλεσμα μετράει άσχετα από τις ικανότητες.
Όπως και το ότι μια καλή MC ακόμα και στο τέλος της ζωής της (αυτό λένε οι ώρες που έχει) δεν χτυπιέται από καμία ΜΜ....

Άλλο πράγμα η Benz Ace L ......

IMG_20250303_143031.jpg

IMG_20250303_143058.jpg

Να φανταστώ πως παίζει καινούργια αν παίζει έτσι τώρα μετά από τόσα χιλιόμετρα;;;;

Όπως και το ότι μια καλή MC ακόμα και στο τέλος της ζωής της (αυτό λένε οι ώρες που έχει) δεν χτυπιέται από καμία ΜΜ....

Άλλο πράγμα η Benz Ace L ......

View attachment 248189

View attachment 248190

Να φανταστώ πως παίζει καινούργια αν παίζει έτσι τώρα μετά από τόσα χιλιόμετρα;;;;
Οι MC έχουν και το πλεονέκτημα ότι μπορούν να παίζουν για πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από τις ΜΜ...

αυτό επειδή συνήθως "φοράνε" καλύτερες ακίδες ή κάτι άλλο ;;
Υποθέτω πως ναι, αλλά είναι γεγονός ότι η Benz που λες ότι είναι στο τέλος της ζωής της μπορεί να κρατήσει περισσότερο από κάποιες καινούριες ΜΜ. Η Glider που αγόρασα το 2009-10 με κράτησε ως το 2023 (εντάξει, με βοήθεια απο την Benz ACE.) Μιλάμε για χιλιάδες ώρες λειτουργίας.

• Like
Reactions: vlad66
αυτό επειδή συνήθως "φοράνε" καλύτερες ακίδες ή κάτι άλλο ;;
Πιθανά να έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στις κινητού πηνίου η ακίδα είναι ένα με την κεφαλή και δεν αποσπάται όπως στις κινητού μαγνήτη και αυτό να παίζει σημαντικό ρόλο στην μεταφορά του αναγλύφου του αυλακιού στην κεφαλή.
αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος