Το chat του δικάναλου

Πιθανά να έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στις κινητού πηνίου η ακίδα είναι ένα με την κεφαλή και δεν αποσπάται όπως στις κινητού μαγνήτη και αυτό να παίζει σημαντικό ρόλο στην μεταφορά του αναγλύφου του αυλακιού στην κεφαλή.
αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος
Αυτό να είναι "ατού" ως προς την ποιότητα του ήχου, οκ..
Στην μακροζωία γιατί;;

Αυτό να είναι "ατού" ως προς την ποιότητα του ήχου, οκ..
Στην μακροζωία γιατί;;
Γιατί σκέφτεσαι πόσο κοστίζει η αντικατάσταση,(λόγω μη δυνατότητας ανταλλακτικής) ,όπως επίσης τον χρόνο και το κόστος μιας επιτυχούς αναβελόνωσης..

Οπότε προσέχεις παραπάνω...

Προσωπικά προσέχω να μην ξεφεύγω απ τα προτεινόμενα 'βάρη ανάγνωσης'.
Είχα MC και για 10 χρόνια, αλλά με με παράλληλη χρήση ..εναλλακτικών.
Θυμάμαι όταν το 2009 έλεγα για τις MC, τι επίθεση δεχόμουν,εδώ στο φόρουμ.
Μπορεί οι MC να μην είναι ιδανικές για κάθε μουσικό είδος/τάση, αλλά η συγκεκριμένη και οι έχουσες παρόμοια ακουστική φυσιογνωμία ,λάμπουν με συγκεκριμένα μουσικά είδη και δη με vocals.

Το extra βάρος για υποτιθέμενο καλύτερο tracking επηρεάζουν την ανάρτηση ,όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στην δική μας 'ανάρτηση' (σπονδυλική).

• Like
Reactions: vlad66
Μπερδευτηκα!

Όπως το κρατάς και κάνει Λ να σκέφτεσαι "Ο Λάκης είναι δεξιός" και να ανάβει το δοκιμαστικό στο δεξί πόδι του Λ.
Εύκολο όνομα για να θυμάσαι νομίζω...

Να φανταστώ πως παίζει καινούργια αν παίζει έτσι τώρα μετά από τόσα χιλιόμετρα;;;;

Βγάλε της το καβούκι να την κάνεις nude να δούμε αν παίζει διαφορετικά.
Βγαίνει εύκολα, νομίζω δεν της έβαλα κόλα.

Δε μας λέει και τίποτε καινούργιο εδώ που τα λέμε, κάτι που δεν γνωρίζαμε, αλλά τα λέει πολύ ωραία και πολύ παραστατικά.

Πρακτικά λέει ότι κάτι τελείως άχρηστο όπως τα 100db dynamic range που έχει για σημαία το CD είναι που χαλάει ακόμη περισσότερο τον ήχο.

Προσωπικά, κάτι που έχει dynamic range 100db στη φύση δεν θα ήθελα να έχω την ατυχία να το ακούσω, γιατί παίζει να είναι και το τελευταίο πράγμα που θα ακούσω στη ζωή μου.
Οπότε δεν νομίζω ότι κάποιος έγραψε ποτέ κάτι με αυτό το dynamic range και υποχρεώθηκε να το συμπιέσει.
Τα κανόνια της Telarc sto 1812 δεν ξεπερνούν τα 45db και έχουν ξεμασχαλιάσει woofer.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Όπως το κρατάς και κάνει Λ να σκέφτεσαι "Ο Λάκης είναι δεξιός" και να ανάβει το δοκιμαστικό στο δεξί πόδι του Λ.
Εύκολο όνομα για να θυμάσαι νομίζω...

Ειδες που μπερδευτηκες και συ;
Το μπερδεμα αφορα στη περιπτωση που υπαρχει κοντισιονερ και σου αναβουν και οι δυο επαφες.

Αν έχεις conditioner ξεπλένεις καλά να φύγει και πλένεις το ρεύμα σου με ultrex για να μην έχει και πυτιρίδα.

δεν είσαι με τα καλά σου.....
η κεφαλή θα βγει τώρα από το πικάπ και θα πάει στην άκρη μέχρι να έρθεις... χτες μετά την δουλειά "έπιασα" την Σία να ακούει κάτι σκοτεινές καφρίλες...
άλμπουμ για το οποίο η ιδανική κεφαλή (χωρίς πλάκα) είναι η vm95C των 39€ !!
σαν να πηγαίνεις στο πιο ακριβό εστιατόριο για να φας φακή και να την πληρώνεις φουά γκρα....

πέρα από αυτό, γιατί να βγει το καβούκι ;;
αν υποθέσουμε ότι η ανάρτηση έχει ακόμα ενδοτικότητα 15cu ή κάπου εκεί κοντά, η ΣΣ που πετυχαίνει είναι στα 8,5Hz δλδ ιδανική.

πέρα από αυτό, γιατί να βγει το καβούκι ;;
αν υποθέσουμε ότι η ανάρτηση έχει ακόμα ενδοτικότητα 15cu ή κάπου εκεί κοντά, η ΣΣ που πετυχαίνει είναι στα 8,5Hz δλδ ιδανική.

Χωρίς λόγο βρε.
Το έγραψα γιατί ξέρω ότι έφαγες μερικά εγκεφαλικά μόνο και μόνο επειδή την έκανες εικόνα να παίζει χωρίς καβούκι. :ROFLMAO:

Οι MC έχουν και το πλεονέκτημα ότι μπορούν να παίζουν για πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από τις ΜΜ...
Εδω θα διαφωνήσω παίζουν τα ίδια χιλιόμετρα.
Θα ήθελα να διαφωνήσω και στο οτι οι mc παίζουν καλύτερα απο τις mm, αλλα αν συγκρίνεις 6000 ευρω mc κεφαλή με 600 ευρω mm ναι είναι καλύτερη.
Aν τωρα η clearaudio Virtuoso, η ortofon black, η ακόμη και η shure V15 iii, παίξουν καλύτερα απο τη benz ace δεν θα ξαφνιαστώ.

Οταν οι συνθηκες το επιτρεπουν ( phono , καταλληλος βραχιονας & συστημα γενικοτερα ) , οι (σοβαρες) Lo MC ( σχεδον παντα παιζουν καλυτερα απο τις ΜΜ )
Τωρα αν ψαχνεις για το VFM στις ΜΜ που θα πλησιαζει καπως κορυφαιες Lo MC , αυτο ειναι αλλο θεμα.
Μακαρι να ηταν τοσο απλα τα πραγματα οσο λες . Δυστυχως δεν ειναι.
Και λεγοντας κορυφαιες Lo MC ,δεν εννοω κατ'αναγκη 6000 ευρω ..................

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Εδω θα διαφωνήσω παίζουν τα ίδια χιλιόμετρα.
Θα ήθελα να διαφωνήσω και στο οτι οι mc παίζουν καλύτερα απο τις mm, αλλα αν συγκρίνεις 6000 ευρω mc κεφαλή με 600 ευρω mm ναι είναι καλύτερη.
Aν τωρα η clearaudio Virtuoso, η ortofon black, η ακόμη και η shure V15 iii, παίξουν καλύτερα απο τη benz ace δεν θα ξαφνιαστώ.
Η Denon λέει στο Site της ότι οι MC κεφαλές μπορούν να παίξουν μέχρι 2000 ώρες. Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Όσο για την σύγκριση... υπάρχουν κεφαλές ΜΜ στα 6000 ευρώ; Νομίζω ότι κάπου στα 500 ευρώ σταματάνε - κάποιος λόγος θα υπάρχει.

• Like
Reactions: Tzimisce
Η Denon λέει στο Site της ότι οι MC κεφαλές μπορούν να παίξουν μέχρι 2000 ώρες. Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Όσο για την σύγκριση... υπάρχουν κεφαλές ΜΜ στα 6000 ευρώ; Νομίζω ότι κάπου στα 500 ευρώ σταματάνε - κάποιος λόγος θα υπάρχει.
Δεν υπάρχουν όντως κεφαλές MM πάνω απο το χιλιάρικο.
H δική μου είναι πιθανά η ακριβότερη
Αυτό που ηθελα να γράψω και πιθανά δεν το κατάφερα ειναι οτι στην ιδια κατηγορία τιμής ειναι καλύτερες οι ΜΜ
Φυσικά οταν γράφω 6000 αναφερομαι σε MC που φτάνουν μεχρι πολυ υψηλά νούμερα.
:oops:
Τωρα για τα - πραγματικά χιλιόμετρα - είναι πολλοί οι παράγοντες, σχήμα και τεχνολογία βελόνας, κατασταση δίσκων κτλ.

Μια καλη ΜΜ οντως μπορει να ειναι εξαιρετικη και μεχρι ενα σημειο να χρειαζεται να πληρωσει καποιος περισσοτερα χρηματα για να παρει καλυτερο ηχο απο μια Lo MC. Aυτα τα λεμε χρονια τωρα. Αλλα, γενικα οπως ειπαμε, μια σοβαρη MC ειναι καλυτερη οταν τηρουνται τα αυτονοητα.
Προσωπικα, εδιωξα "διασημες" ................. :p MC οταν τα βρηκαν σκουρα με 2-3 αγαπητες ΜΜ που εχω .

Last edited:
Αυτό που ηθελα να γράψω και πιθανά δεν το κατάφερα ειναι οτι στην ιδια κατηγορία τιμής ειναι καλύτερες οι ΜΜ
Τωρα για τα - πραγματικά χιλιόμετρα - είναι πολλοί οι παράγοντες, σχήμα και τεχνολογία βελόνας, κατασταση δίσκων κτλ.
Η δική σου είναι αυτή που κάνει τεστ το stereophile ;;

Εδώ στο τεστ λέει ότι το προφίλ της ακίδας δεν διευκρινίζεται..

Screenshot_20250305-011734~2.png

Μα εύκολα βρήκα τα specs της κεφαλής από το επίσημο site της εταιρείας..
Είναι Elliptical αλλά δυστυχώς δεν μας λέει αν είναι nude ή bonded.
Ευτυχώς έχεις μικροσκόπιο και μπορείς να το δεις εύκολα..
(Να το δούμε και μεις οι περίεργοι....) :LOL:

Επίσης δεν μας λέει compliance (ενδοτικότητα), ενώ στο επίσημο site την αναφέρει καθαρά
15μ/mN

Την λαμβάνεις υπόψη όταν την πας από τον έναν βραχίονα στον άλλον;;

Δοκίμασε και την παραπάνω..Είναι τόσο ήσυχη με τα νέα πλατό τελευταίων προδιαγραφών Sondek που 'μένεις μακ@κ@ς".
Δεν μου 'βγαίνουν' ,αλλά ακούω για την διάδοχη σειρά...που πουλούν φίλοι παλιοί.
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί κονσερβάκηδες εξακολουθούν και ακούν πηγάδια, ακρίβειες στροφών, χωρίς να έχουν μια κάποια αντιπαραβολή με live.

Θα περιγράψω "περιστατικό" που "έλαβε χώρα" πριν λίγο..

Είχα βάλει την Benz Ace L του Tzimisce στο πικάπ όπως είδατε στα προηγούμενα πόστ.. σωστά;;;

Η Σία λοιπόν κάθε βράδυ ήθελε και έβαζε δίσκους να ακούει.. τα δικά της να πούμε την αλήθεια..
Κάτι σαν αυτό:

IMG_20250305_021407.jpg

Εγώ δεν ήθελα να "τρώει" ακριβή ακίδα με τα "σκοτάδια" που γουστάρει να ακούει όταν λείπω στην δουλειά.. άλλωστε ΔΕΝ ταιριάζουν αυτά τα ακούσματα με κεφαλές τύπου Benz Ace, Zyx, jico sas ή naga...
Η καλύτερη επιλογή για αυτά είναι η vm95C όσο και αν σας φαίνεται παράξενο!
Συν τοις άλλοις φοβάμαι μην κάνει καμιά ζημιά ρε παιδιά...

Της ζητάω λοιπόν να κάνει ένα διάλειμμα μέχρι να αλλάξω κεφαλή..
(Οκ, γκρίνια κακό και δεν συμμαζεύεται που θα βγάλω την κόκκινη κούκλα....)

Βάζω την 95C, κάτι δεν μου αρέσει, αλλά δε γ@μ...ται, πάω να φάω τις φακίτσες μου..

- και από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι αυτή που έβαλες είναι η καλύτερη για το black metal ;;;
Σοβαρά μιλάς;;; Έβγαλες την μπενζ για να μου βάλεις .."αυτό" ;;;;
(Η συνέχεια της γκρίνιας με την υποτιμητική κίνηση των χεριών για τον "μάπα" ήχο)

- πάλι θα τα ξαναλέμε;;; που έχεις τα αφτιά σου στις συναυλίες;;;;;
( "αγριεύω" σαν να σκίζω την γάτα..)

Κάτι μουρμουράει ενώ βουρτσίζω δόντια και δεν δίνω σημασία...
Και μου έρχεται η φλασιά !!

Η Benz είχε ένα μικρό sub weight στην ουρά του βραχίονα για τα "ποθητά" 8,5Hz.. και γω ξέχασα να το βγάλω!!
Μια σταλιά είναι, κουρασμένος από την δουλειά δεν το πήρε το μάτι μου....

Βγαίνω της λέω, - έκανα μια μ..κία κάτσε να την διορθώσω και αν δεν σου αρέσει ξαναβάζω την Benz....

Το sw είναι αυτό το μικρό σκατούλι των 5,7 γραμμαρίων

IMG_20250305_020944.jpg

Βιδωμένο στην ουρά φαίνεται έτσι:
( Το βίδωσα για την ανάγκη της φωτογράφισης και για να δείτε πόσο δύσκολα το πιάνει το μάτι...)

IMG_20250305_020849.jpg

Αυτό το μικρό σκατούλι λοιπόν, χαλούσε την ιδανική ΣΣ και την πήγαινε, δεν με ενδιαφέρει που...

Όταν έφυγε και φυσικά ρυθμίστηκε το βάρος ανάγνωσης ξανά, ο ήχος, ...
Άστε τον ήχο...
Η Σία τι είπε..

- Ρε αγάπη μου τι έγινε;; Πως το έκανες αυτό;;;
(Και κάτι άλλες γλύκες με το ανάλογο χαμόγελο...)

Η μικρούλα των 39€ που "διαχειρίζεται" το σκοτεινό black metal έτσι όπως το ακούμε live :

IMG_20250305_021311.jpg

Αρκεί να της δώσουμε την δυνατότητα..
Να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που είπε ο Πανίκος πιο πάνω...
Ακόμα και σε αυτή την πάμφθηνη κεφαλή!

ΥΣ..
Όταν λέω "σκοτεινό" black metal εννοώ το "σκοτεινό ύφος" της εγγραφής.. το αντίθετο από τις εγγραφές των Sepultura (για παράδειγμα) που θα τους ακούσεις με ότι κεφαλή γουστάρεις...

Last edited: