Το chat του δικάναλου

Νομίζεις.... ένα καλώδιο ανακατασκευάζω και κάνω 15 διαλείμματα.... :ROFLMAO:

Κουράστηκα, 60ντάρισα, θέλω απλά να τρώω, να καπνίζω, να αράζω και να ακούω ....... :LOL:
Τωρα που το θυμηθηκα.. Οι μοναδες επισκευαστηκαν.. Ο μάστορας εκανε φοβερη και καθαρη δουλεια ,αφου σκεφτομαι να στειλω και τα υπολοιπα για φρεσκαρισμα. :D
Τα κολλησα με τον τροπο που μου ειπε ο dim και ουτε γατα ,ουτε ζημια.

• Like
Reactions: superfly and vlad66
Με το πρόβλημα υγείας που κονόμησα πριν 6 μήνες , έκανα 2 ή 3 ακοογράμματα.. ακούω μια χαρά με μια μικρή πτώση στους 4 χιλιόκυκλους.. κλάιν μάιν δηλαδή....
Ελπιζω να ειναι ολα καλα και περαστικα. Κοψε στρες,τσιγαρο και ζαχαρη και οταν τα καταφερεις πες μου τον τροπο. 🙃

Σα ξέρεις βρε συ τι κάνω στα πικάπ μου ;;;

Κάτι τέτοια μου έλεγες και για τον τελικό... "άσε τα ηλεκτρονικά και άλλαξέ του πόδια.."

ΥΣ..
Τον AUDIOLYTIC μην τον προσκαλείς για ακρόαση στο σπίτι σου... δεν θα μπορέσει να έρθει, μένει μακριά!

Τυπικά σε άλλη χώρα.... :LOL:
Δεν έχω αναφερθεί καθόλου στην βελτίωση που έχεις κάνει στον τελικό σου.Αυτο που έχω πει είναι πως δεν θέλω να πειράξω τα δικά μου μηχανήματα,εσωτερικά.Ολες οι βελτιώσεις που έχω κάνει είναι εξωτερικές(καλώδια,ασφαλεια ρευματοληπτη,πόδια,βάσεις).
Όσο για τα πικαπ,ενεργοποίησε τα κι εδώ είμαστε.

Μπορει καποιος να μου πει αν πιστευει οτι το normalisation στο tidal ειναι τελικα καλο, διοτι δεν κοβει δυναμικα αποφευγει clipping και distortion στα hot masters που φτανουν peaks στα 0dbfs? Παρατηρω οτι απλα χρειαζεται να το δυναμωσεις παραπανω αλλα ο ηχος ειναι πιο ευχαριστος στο αυτι.... Νομιζω οτι φερνει τα παντα να εχουν peak εως-14dbfs μειωνοντας απλα τη σταθμη σε ολο το κομματι, δηλαδη σα να χαμηλωσες ψηφιακα το volume λιγο.

Last edited:
Ποτέ δεν είναι καλό το normalization. Πάντα κάτι χάνεις, άσχετα αν τα μαθηματικά λένε ότι "σχεδόν δεν χάνεις".

Τώρα, αν το υλικό που ακούς είναι τόσο κακά mastered που έχεις συχνά intersample clipping, το να κάνεις λίγο attenuation είναι σίγουρα προτιμότερο από το να ακούς το clipping.

Οπότε κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

Ποτέ δεν είναι καλό το normalization. Πάντα κάτι χάνεις, άσχετα αν τα μαθηματικά λένε ότι "σχεδόν δεν χάνεις".

Τώρα, αν το υλικό που ακούς είναι τόσο κακά mastered που έχεις συχνά intersample clipping, το να κάνεις λίγο attenuation είναι σίγουρα προτιμότερο από το να ακούς το clipping.

Ειμαι πολυ ευαισθητος στα intersample overs και ταυτοχρονα το streamer μου το mxn 10 οταν το χρησιμοποιω ως transport δε δινει τη δυνατητα να μειωσω κατα 3db ψηφιακα τον ηχο που θελω, δεν εχει volume control σε λειτουργια transport. Εχω παρατηρησει οτι παντα ο ηχος στο dac του ενισχυτη μου του attessa ακουγεται καλυτερα οταν μειωνω λιγο την ενταση ψηφιακα upstream. Καλες ηχογραφησεις ακουω συνηθως αλλα και παλι. Νομιζω οτι οι πιο πολλες ηχογραφησεις φτανουν κοντα στα 0dbfs

Νομίζεις.... ένα καλώδιο ανακατασκευάζω και κάνω 15 διαλείμματα.... :ROFLMAO:

Κουράστηκα, 60ντάρισα, θέλω απλά να τρώω, να καπνίζω, να αράζω και να ακούω ....... :LOL:
παρέλειψες και κάτι άλλο βασικό μεγάλε .....

Ειμαι πολυ ευαισθητος στα intersample overs και ταυτοχρονα το streamer μου το mxn 10 οταν το χρησιμοποιω ως transport δε δινει τη δυνατητα να μειωσω κατα 3db ψηφιακα τον ηχο που θελω, δεν εχει volume control σε λειτουργια transport. Εχω παρατηρησει οτι παντα ο ηχος στο dac του ενισχυτη μου του attessa ακουγεται καλυτερα οταν μειωνω λιγο την ενταση ψηφιακα upstream. Καλες ηχογραφησεις ακουω συνηθως αλλα και παλι. Νομιζω οτι οι πιο πολλες ηχογραφησεις φτανουν κοντα στα 0dbfs
Συμφωνώ με το Δημήτρη (@Δημήτρης Δημητρακούδης) απολύτως.
Το Normalization έχει μία μόνο χρήση. Οταν έχεις μία λίστα με πολλά διαφορετικά κομμάτια και θες να ακούς χωρίς να ανεβοκατεβαζεις το Volume. Σαν να ακούς μουσική υπόκρουση δηλαδή στο ραδιόφωνο και δεν θέλεις να σου αποσπάει την προσοχή.

Αν υπάρχει clipping μέσα στην ηχογράφηση, δεν εξαφανίζεται ότι και να κάνεις. Η σκληρότητα θα ακούγεται. Μειώνοντας την ένταση γίνεται λιγότερο ενοχλητικό, αλλά δεν φεύγει.
Μία κακή ηχογράφηση είναι μία κακή ηχογράφηση και θα παραμείνει κακή, ότι και να κάνεις. Και πολύ συχνά αυτό που νομίζουμε για clipping είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης compressors σε μία ηχογράφηση.

Όχι, δεν κατάλαβες, δεν μιλάμε για clipping που ήδη υπάρχει στην ηχογράφηση.

Μιλάμε για clipping που προκαλείται στο στάδιο του DAC: https://www.productionmusiclive.com...p-what-are-inter-sample-peaks-why-they-matter

Σε αυτή την περίπτωση λίγο ψηφιακό attenuation πριν το dac chip κάνει μια χαρά δουλειά.

• Like
Reactions: steadyshot
Διότι,αν αντεληφθην καλώς,πιστευεις πως το πικαπ-βαλε αυτο της αρεσκείας σου-δεν χρειάζεται βάση διότι έχει ανάρτηση.Αυτο θέλω να καταρρίψω.
Οχι δεν αντεληφθης καλως. Αλλο αυτο που αντεληφθης λανθασμενα και αλλο το οτι η στηριξη που χρειαζεται ενα πικαπ , εξαρταται απο το ιδιο το πικαπ και την αποτελεσματικοτητα της αναρτησης του. Αυτο σημαινει οτι δεν εχουν ολες οι αναρτησεις την ιδια αποτελεσματικοτητα . Καποιες ειναι πιο αποτελεσματικες απο καποιες αλλες, αλλα ειναι προφανες οτι δεν γνωριζεις τα πικαπ που σου εφερα ως παραδειγμα.
Οποτε , επειδη αν εγω τωρα αντεληφθην καλως , θεωρεις οτι εισαι σωστος, το ληγουμε εδω (οσον αφορα εμενα ).

Όχι, δεν κατάλαβες, δεν μιλάμε για clipping που ήδη υπάρχει στην ηχογράφηση.

Μιλάμε για clipping που προκαλείται στο στάδιο του DAC: https://www.productionmusiclive.com...p-what-are-inter-sample-peaks-why-they-matter

Σε αυτή την περίπτωση λίγο ψηφιακό attenuation πριν το dac chip κάνει μια χαρά δουλειά.
Έχεις δίκιο, δεν κατάλαβα σωστά.

Οχι δεν αντεληφθης καλως. Αλλο αυτο που αντεληφθης λανθασμενα και αλλο το οτι η στηριξη που χρειαζεται ενα πικαπ , εξαρταται απο το ιδιο το πικαπ και την αποτελεσματικοτητα της αναρτησης του. Αυτο σημαινει οτι δεν εχουν ολες οι αναρτησεις την ιδια αποτελεσματικοτητα . Καποιες ειναι πιο αποτελεσματικες απο καποιες αλλες, αλλα ειναι προφανες οτι δεν γνωριζεις τα πικαπ που σου εφερα ως παραδειγμα.
Οποτε , επειδη αν εγω τωρα αντεληφθην καλως , θεωρεις οτι εισαι σωστος, το ληγουμε εδω (οσον αφορα εμενα ).
Δεν είναι προφανές.Γνωριζω τα συγκεκριμενα πικάπ από τα νειατα μου όμως δεν θυμάμαι αν τα εχω ακούσει.
Θα μπορούσα κι εγώ να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις τις συγκεκριμένες βάσεις όμως το θέμα δεν είναι αυτό.
Ας υποθέσουμε ότι τα πικάπ έχουν όντως την πιο αποτελεσματική αναρτηση.Αυτη όμως χαραμιζεται εξ αιτίας των ποδιών στηριξης και της επιφάνειας.Ιδου το πεδίο δράσης μιας καλής βάσης.
Λήξη και από μένα.

αρα, ξες

Ναι, κάτι του θύμησε τώρα που το ανέφερε ο Σπύρος.
Και εμένα, αμυδρά, κάτι θυμάμαι, όταν ήταν μικρά τα παιδιά και πήγαιναν για ύπνο πριν από εμένα...

Έλα, σου το έφτιαξα και σε avatar.

1766505627258.png

• Love
Reactions: vlad66
Μία κακή ηχογράφηση είναι μία κακή ηχογράφηση και θα παραμείνει κακή, ότι και να κάνεις. Και πολύ συχνά αυτό που νομίζουμε για clipping είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης compressors σε μία ηχογράφηση.
Πόσο δίκιο έχεις!

Σήμερα κατάφερα να κάνω τα ATC του Vlad,να παίξουν χειρότερα από την προηγούμενη φορά με τους Ramones 😁
Πως????
Πολύ απλά,τα έβαλα να παίξουν Sex pistols από Spotify.
Διπλό το κακό δηλαδή 😄😄
Κάνα 30αρι δευτερόλεπτα αντέξαμε βέβαια,αλλά απορώ πως άφησαν να κυκλοφορήσει τέτοια παραγωγή.
Άποψη , λένε, γιατί έτσι πρέπει να ακούγεται το πανκ.
Τρίχες...έχω παει σε χώρο που συγκρότημα έπαιζε πανκ και μια χαρά ακούγονταν.
Να διαφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο ήθελαν και βρήκαν τον πιο λάθος τρόπο.
Να μην ξεχάσω να σας πω ,ότι το Α6 άκουσε σε καλώδιο ρεύματος,σε βαθμό (για μένα) ανεξήγητο.
Και όχι σε σύγκριση με το δικό του καλώδιο!!!!

Επίσης οφείλω να αναφέρω ότι με 230 ευρώ μπορείς να κάνεις ΆΝΕΤΑ την δουλειά σου, έχοντας αξιοπρεπέστατο ήχο.
ΔΥΟ (το τονίζω ΔΥΟ) earfun boomX και καθάρισες.
Ναι....και BT είναι και φορητά είναι και φτηνά είναι.
Αν δεν τα ακούσετε μην προχωρήσετε σε σχόλια,γιατί μπορεί να εκτεθείτε😸

Last edited:
Σήμερα κατάφερα να κάνω τα ATC του Vlad,να παίξουν χειρότερα από την προηγούμενη φορά με τους Ramones 😁

Επίσης οφείλω να αναφέρω ότι με 230 ευρώ μπορείς να κάνεις ΆΝΕΤΑ την δουλειά σου, έχοντας αξιοπρεπέστατο ήχο.

Λογικό, αν ακούς τέτοιες ηχογραφήσεις, ακόμη και το μεγαφωνάκι του PC θα ακούγεται καλύτερα.
Που σηκώνει και την αναβάθμιση με το κοφτάκι. χωρίς να φοβάσαι μη χαλάσεις τίποτα.