Το chat του δικάναλου

Υπάρχει μεγάλη διαφορά του A6 με το wimm Ultra?
Το Play σαν streamer είναι στο επίπεδο του πρώην A6?.
Δυστυχώς οι ακροάσεις που έκανα ήταν και του 'ποδαριού' και σε άλλα σημεία και με κόσμο λόγω εορτών και δεν έβγαλα άκρη.
Η αποσύνδεση απ το Spotify στην χώρα του είναι αρκετά μεγάλη..

Ένα απ τα ακούσματα που με 'σημάδεψαν' την χρονιά που έφυγε.

Και φυσικά απ τους δίσκους που κάποιος πρέπει ν αποκτήσει .

Classic by classic που λέει κ ένα σχόλιο ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Paul Weller - I Started a Joke | Black Barn Sessions​

Last edited by a moderator:
Ρε παιδιά, ένα χελπ, γιατί θα πάθω καμιά συγκοπή. 😨

Τις προάλλες ήμασταν με κάτι φίλους στο σπίτι, τρώγαμε και κουτσοπίναμε, και είχαμε να παίζει χαλαρά στο μπακγκράουντ ραδιόφωνο από το ηχοσύστημα. Κάποια στιγμή το γυρνάμε να βάλουμε κάνα δίσκο και, χωρίς να το συνειδητοποιήσω εκείνη τη στιγμή, έχω αφήσει ανοικτό το tuner ενόσω πλέον παίζει το πικάπ.

Έτσι όπως λοιπόν είμαστε αραγμένοι στον καναπέ, ξαφνικά γίνεται ένα κουφό και το κουμπί που επιλέγεις πηγή στον ενισχυτή αρχίζει να μετακινείται μόνο του από το phono στο tuner και πάλι στο phono και ξανά στο tuner, και από τα ηχεία να ακούγεται μία ο δίσκος και μία ο σταθμός που είχε ξεμείνει. Σηκώνομαι, κλείνω και ξανανοίγω τον ενισχυτή (νομίζω -δεν θυμάμαι και δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά αυτό λέει η λογική- ότι έκλεισα και το tuner), όλα δείχνουν οκ. Βλέπω και ότι το τηλεκοντρόλ είναι κάπου χωμένο κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ, οπότε σκέφτομαι ότι κάπως κατά λάθος θα πατήθηκε, έτσι το μαζεύω και το βάζω στην άκρη σε ασφαλές σημείο. Ξαναβάζω δίσκους, παίζει για λίγο κανονικά και ωραία, και κάποια στιγμή πάλι τα ίδια. Σκέφτομαι τότε μήπως έχουν κολλήσει κάπως τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ, οπότε βγάζω τις μπαταρίες του, κλεινοανοίγω ξανά τον ενισχυτή και παίζει κανονικά και χωρίς προβλήματα μέχρι που το διαλύσαμε.

ΟΚ λοιπόν, σκέφτομαι, το τηλεκοντρόλ είναι, κάποια στιγμή θα το καθαρίσω. Ξεχάστηκα/βαρέθηκα όμως και απλά το άφησα χωρίς τις μπαταρίες. Τις τρεις τέσσερις μέρες που πέρασαν από τη μάζωξη δεν έχει τύχει να βάλουμε καθόλου ράδιο, μόνο πικάπ, και παίζει κανονικά χωρίς κανένα θέμα. Μέχρι σήμερα, που πριν λίγο πάει η δικιά μου να βάλει ραδιόφωνο. Ξεκινά να παίζει κανονικά, αλλά κάποια στιγμή από μέσα ακούω διακοπές στη μουσική, κάτι γίνεται μου φωνάζει κι εκείνη, πάω στον ενισχυτή και βλέπω ο επιλογέας της πηγής να πηγαίνει πάλι από το tuner στο phono και ξανά μανά.....

Τι λέτε; 😰

• Wow
Reactions: vlad66

Τις προάλλες ήμασταν με κάτι φίλους στο σπίτι, τρώγαμε και κουτσοπίναμε, και είχαμε να παίζει χαλαρά στο μπακγκράουντ ραδιόφωνο από το ηχοσύστημα. Κάποια στιγμή το γυρνάμε να βάλουμε κάνα δίσκο και, χωρίς να το συνειδητοποιήσω εκείνη τη στιγμή, έχω αφήσει ανοικτό το tuner ενόσω πλέον παίζει το πικάπ.

Έτσι όπως λοιπόν είμαστε αραγμένοι στον καναπέ, ξαφνικά γίνεται ένα κουφό και το κουμπί που επιλέγεις πηγή στον ενισχυτή αρχίζει να μετακινείται μόνο του από το phono στο tuner και πάλι στο phono και ξανά στο tuner, και από τα ηχεία να ακούγεται μία ο δίσκος και μία ο σταθμός που είχε ξεμείνει. Σηκώνομαι, κλείνω και ξανανοίγω τον ενισχυτή (νομίζω -δεν θυμάμαι και δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά αυτό λέει η λογική- ότι έκλεισα και το tuner), όλα δείχνουν οκ. Βλέπω και ότι το τηλεκοντρόλ είναι κάπου χωμένο κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ, οπότε σκέφτομαι ότι κάπως κατά λάθος θα πατήθηκε, έτσι το μαζεύω και το βάζω στην άκρη σε ασφαλές σημείο. Ξαναβάζω δίσκους, παίζει για λίγο κανονικά και ωραία, και κάποια στιγμή πάλι τα ίδια. Σκέφτομαι τότε μήπως έχουν κολλήσει κάπως τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ, οπότε βγάζω τις μπαταρίες του, κλεινοανοίγω ξανά τον ενισχυτή και παίζει κανονικά και χωρίς προβλήματα μέχρι που το διαλύσαμε.

ΟΚ λοιπόν, σκέφτομαι, το τηλεκοντρόλ είναι, κάποια στιγμή θα το καθαρίσω. Ξεχάστηκα/βαρέθηκα όμως και απλά το άφησα χωρίς τις μπαταρίες. Τις τρεις τέσσερις μέρες που πέρασαν από τη μάζωξη δεν έχει τύχει να βάλουμε καθόλου ράδιο, μόνο πικάπ, και παίζει κανονικά χωρίς κανένα θέμα. Μέχρι σήμερα, που πριν λίγο πάει η δικιά μου να βάλει ραδιόφωνο. Ξεκινά να παίζει κανονικά, αλλά κάποια στιγμή από μέσα ακούω διακοπές στη μουσική, κάτι γίνεται μου φωνάζει κι εκείνη, πάω στον ενισχυτή και βλέπω ο επιλογέας της πηγής να πηγαίνει πάλι από το tuner στο phono και ξανά μανά.....

Τι λέτε; 😰

Αν είσαι τυχερός μπορεί απλά να θέλει καθάρισμα.. σε αυτή την περίπτωση δεν θα το πας για σέρβις για να γλιτώσεις κερατιάτικα.. θα τον βγάλεις από το ρακ, θα ξεβιδώσεις και θα ανοίξεις το καπάκι του μόνος σου.

Με πεντακάθαρο πινέλο και την ηλεκτρική σκούπα θα πάρεις τα "χοντρά" και μετά θα ανεβάσεις φωτογραφία από τον διακόπτη της επιλογής των πηγών για να δούμε τι είδους είναι και αν "παίρνει" σπρέι καθαρισμού...

Αν τον πας κατευθείαν στο σέρβις μπορεί να σου πουν ότι άλλαξαν διακόπτη , ενώ απλά θα έχουν κάνει αυτό που λέω...

ΥΣ..
Έχει κάποιο κουμπί "reset" ;;
Τον έβγαλες για κάμποση ώρα από την πρίζα για να δεις αν σταμάτησε να κάνει την αλλαγή μόνος του ;;

Μάλιστα... Ρε συ Βλαντ, με ξέρεις, δεν τολμάω να τον ανοίξω, ας είναι κάτι απλό και ας πάνε στο καλό τα κερατιάτικα. Βρήκα από την ιστοσελίδα του Νάκα ένα εξουσιοδοτημένο σέρβις που ευτυχώς είναι πολύ κοντά μου.

Αν δεν είμαι τυχερός, τι είναι το χειρότερο που φαντάζεσαι; Αλλαγή διακόπτη;

Μάλιστα... Ρε συ Βλαντ, με ξέρεις, δεν τολμάω να τον ανοίξω, ας είναι κάτι απλό και ας πάνε στο καλό τα κερατιάτικα. Βρήκα από την ιστοσελίδα του Νάκα ένα εξουσιοδοτημένο σέρβις που ευτυχώς είναι πολύ κοντά μου.

Αν δεν είμαι τυχερός, τι είναι το χειρότερο που φαντάζεσαι; Αλλαγή διακόπτη;

Διακόπτης ή ρελές

Θες να τον φέρεις αύριο ( ή και σήμερα από μένα ) ;;;

Τώρα βλέπω το edit. Όχι, reset δεν έχει. Ούτε από την πρίζα τον έχω βγάλει καθόλου - έχει νόημα;

Το διακόπτης ή ρελέ πάντως, χωρίς να ξέρω, δεν μου ακούγεται πολύ σοβαρό.

Να έρθω να κεράσεις καφέ κάποια στιγμή να δω και τα νέα σου παιχνιδάκια, με χαρά, αλλά μη σε παιδεύω και σένα τώρα χριστουγεννιάτικα. Θα πάρω πρώτα τηλέφωνο τον τύπο αύριο (είναι κυριολεκτικά δίπλα, αν δηλαδή δεν ήταν το βάρος, πήγαινα και με τα πόδια) και αν τυχόν δεν βγάλω άκρη....

• Like
Με αυτό το αβατάρ κάνω κάνα 5λεπτο να καταλάβω ότι είσαι εσύ :D

Τον έβγαλα, αλλά δεν θα τον ξαναβάλω σήμερα, ξενέρωσα άσχημα, αύριο βλέπουμε. Μεταξύ μας βέβαια, το σκεφτόμουν αυτές τις μέρες κάποια στιγμή που καθάριζα το πικάπ, έξι χρόνια έχει κλείσει και ποτέ δεν έχει καθαριστεί, πόσες τρίχες να χει μαζέψει με τόσα γατιά τριγύρω....

• Like

Τι λέτε; 😰
Αρχες ανοιας, ξεχναει σε ποια πηγη θες να παιξει.

Όπως το περιγράφει ο φίλος για εξορκισμό το βλέπω.
Αν είχε πιάσει μάκα θα γύριζε δύσκολα.
Δεν θα γύριζε μόνο του.

Καλά ,αυτά δεν γίνονται.
Σήμερα αποφάσισα να βάλω τον Hegel κατευθείαν στη πρίζα με το kimber pk10 γιατί τόσο καιρό έπαιζα μπάλα με το isotek polaris. (Το kimber ήταν κοντό δεν έφτανε). Κάποιες φορές έβαζα το kimber εκεί και είχα ησυχία ,χαμηλό noise floor και άλλα χαρωπά, έλα όμως που τα δυναμικά πήγαιναν περίπατο.
Άλλοτε έβαζα ένα isotek elite στο τοίχο αλλά ήταν έτσι κι έτσι, πολύ λαμπρό για τα γούστα μου και ένα Audio Agile, επίσης στον τοίχο το οποίο μου άρεσε περισσότερο.
Βάζω λοιπόν το kimber στον τοίχο,βρίσκω τη φάση με το κατσαβίδι και ανοίγω τον ενισχυτή.
Η κατάστα απογειώθηκε, τρομερό punch και μπάσο τέρμα τσαμπουκαλεμένο αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά στις μεσαίες. Αρκετά επιθετικές αν και ακουγόταν πολύ καλύτερα συνολικά σε σχέση με πριν.
Ανοίγω το πικάπ και βάζω το Atomizer των Big Black. Όχι και το ευκολότερο βινύλιο που μπορούσα να βάλω αλλά εκ των υστέρων ανακαλύπτω ότι το έχει βάλει να παίξει η σύζυγός. Λολ.
Εκεί έγινε το έλα να δεις. Τέρμα τραχύτητα που λέω μέσα μου ,δεν μπορεί κάτι πάει εντελώς λάθος. Μπορεί να ήταν τρισδιάστατο και ογκώδες,αλλά η τραχύτητα είχε πάει σε άλλο επίπεδο.
Κάτσε λέω να αντιστρέψω τη φάση στο καλώδιο.
Και το θαύμα έγινε. Ο όγκος χαμηλά και το punch έγινε μεγαλύτερος η τραχύτητα από τις μεσαίες και η όποια φωτεινότητα στις υψηλές εξαφανίστηκε.
Εκεί που με ενοχλούσαν διάφορα με καθε αλλαγή καλωδίου τώρα δεν με ενοχλεί απολύτως τίποτα.
Το μεγάλο σοκ το έπαθα με το Manor Of Infinite Forms των Tomb Mold...Εκεί που χαριεντιζόταν το σύστημα ηχητικά, μου έφερε τη μπάντα μέσα στο σαλόνι. . Εξωπραγματική αλλαγή.

Και έρχομαι εγώ και ρωτάω. Πώς είναι δυνατόν να παίζει (πολύ) καλύτερα με αντεστραμμένη τη φάση;
Έχει να κάνει με τον Hegel;
Έχετε πετύχει καμία αναφορά στο διαδίκτυο;

Last edited: