Το chat του δικάναλου

Πάνω από 48 ώρες θέλει το undercoating για 2 χέρια και ακόμα κολλάει στα δάκτυλα.

Και τότε ρίχνω το χρώμα γιατί το undercoating μόνο του δεν είναι αρκετά όμορφο.. ξεχωρίζει από το υπόλοιπο σώμα του ηχείου.

Το επόμενο πρωί βλέπω το χρώμα να έχει "παγώσει" εντελώς και μου δίνει την αίσθηση ότι ποτέ δεν θα ξεφλουδίσει.

Black Satin για να ταιριάξει με τα άλλα τμήματα.. ταίριαξε τόσο καλά που δεν ξέρω αν από κάποια απόσταση φαίνεται ότι είναι βάση και όχι μονοκόμματο τμήμα του ηχείου...

IMG_20260325_125738.jpg

IMG_20260325_125819.jpg

IMG_20260325_125900.jpg

IMG_20260325_130050.jpg

ΥΣ..
Οι ακίδες που είχαν πρόβλημα βγήκαν μια χαρά.. δεν χρειάζεται επινικέλωση.

Τις επόμενες 2-3 μέρες θα ετοιμάσω και την 2η βάση..

Έκανα μια σκούπα στην CDθήκη σήμερα και βρήκα ενδιαφέροντα αντίγραφα που έκαψα με τα τότε μηχανήματα αντιγραφής σε CD-R και συγκεκριμένα το πρώτο Marantz που βγήκε ,ένα Philips 750 (?) απ τα πρώτα και ένα SONY 33 .
Οι κόπιες ήταν από τον μεγαλύτερο Ραδιοφωνικό σταθμό στον κόσμο ,τον Power 100.tu που είχε ξεκινήσει την αναμετάδοση των εκπομπών ενός απ΄τους πρώτους παραγωγούς που πρωτοστάτησαν στην διάδοση της World /Ethnic Music ..τον ένα απ τους Dj του Buddha Bar στο Παρίσι με τα εκατομμύρια αντίτυπα.
Το ενδιαφέρον μου εστιάστηκε στο ότι κάποιες εταιρείες CD-r όπως ARITA,CD-R και άλλες άγνωστες εκτός απ τις SONY κ.λπ επώνυμες, έπαιζαν μια χαρά από ένα Marantz 6000 kis που πρόλαβα και πήρα μια γνήσια ανταλλακτική λέιζερ μέσω Ζωδιάτη.
Εγγραφή από Tuner DENON TU 500 σε DENON Cassete DR 800 και Burner αυτά που είπα και μια κεραία HI-FI NEWS .

Το δεύτερο που με εξέπληξε είναι η ότι η 'Μουσική του κόσμου' ξεκίνησε σαν ΜΟΔΑ σε κάποιες χώρες απ το 1995-6 διεισδύοντας σε μουσικά είδη που δεν φαντάζονταν καν κάποιοι τότε.
Παράδειγμα ότι ακόμα και σήμερα δεν μπόρεσα να βρω κάποια World/Ethnic κομμάτια μέσω του shazam ,μουσικά tracks που ψάχνω εδώ και 40 χρόνια απελπισμένα..χωρίς αποτέλεσμα,αφού είναι από της εκπομπές του Claude Challe που δεν ξέρω αν έχουν αρχειοθετηθεί κάπου,ή είμαι ένας απ τους λίγους μαλ..που τις αντέγραφαν.

Για πράδειγμα θα αναφέρω ένα Ανατολίτικο άσμα ,που φίλος άκουγε απ το ράδιο στα μεσαία μικρός, δεν ήξερε πως λέγεται ,το ψάχναμε και οι δύο..και τελικά μου χάλασε την μία κασέτα που το αντέγραψα...,ενώ απ τον ραδιοσταθμό ακόμα να μου απαντήσουν.