Το chat του δικάναλου

Τότε γιατί δεν έβαλε απλά καλώδια, σαν αυτά που βάζουν όλοι;

Μήπως διότι εκτός από την οικονομία κλίμακος (ποιά; η Madrigal :ROFLMAO: 🙂:ROFLMAO:) έχει στο μυαλό και την ποιότητα κατασκευής;
Το Belden 19364 , απλο καλωδιο ειναι στα 14 awg (2.0 sq mm) , με θωρακιση metallized polyester (ή κατι παρομοιο) film + drain wire.
Οι επενδυσεις ειναι ολες pvc. Οι κατασκευαστες που το βαζουν/εβαζαν σε μηχανηματα τους, μαλλον το επελεγαν λογω διατομης σε σχεση με τα 18 και 16 awg.
Αυτοι οι κατασκευαστες ειναι/ηταν κυριως Αμερικανοι, και στη χωρα τους η τιμη του 19364 καμια σχεση εχει/ειχε με αυτην στην Ευρωπη και αλλού σημερα.

Χρόνια πολλά Γιώργο, χρόνια πολλά σε όλους !

ΥΓ Είμαι περίεργος πως ακούγεται το tape με τα ATC, τελευταία φορά το είχα ακούσει με τις κόρνες

Το Belden 19364 , απλο καλωδιο ειναι στα 14 awg (2.0 sq mm) , με θωρακιση metallized polyester (ή κατι παρομοιο) film + drain wire.
Οι επενδυσεις ειναι ολες pvc. Οι κατασκευαστες που το βαζουν/εβαζαν σε μηχανηματα τους, μαλλον το επελεγαν λογω διατομης σε σχεση με τα 18 και 16 awg.
Αυτοι οι κατασκευαστες ειναι/ηταν κυριως Αμερικανοι, και στη χωρα τους η τιμη του 19364 καμια σχεση εχει/ειχε με αυτην στην Ευρωπη και αλλού σημερα.
Έτσι ακριβώς. Το επέλεγαν λόγω ποιότητας κατασκευής και σταθερών προδιαγραφών.

Εκτός από τη θωράκιση και το drain wire έχει επίσης και ένα σχοινί που δεν κατάλαβα σε τι χρησιμεύει.

Πριν χρόνια (προ του Brexit) είχα πάρει διάφορα καλώδια από Αγγλία και κατέληξα σε αυτό. Έχω καμιά 20ριά μέτρα κουλούρα καβάντζα.

Έτσι ακριβώς. Το επέλεγαν λόγω ποιότητας κατασκευής και σταθερών προδιαγραφών.

Εκτός από τη θωράκιση και το drain wire έχει επίσης και ένα σχοινί που δεν κατάλαβα σε τι χρησιμεύει.

Πριν χρόνια (προ του Brexit) είχα πάρει διάφορα καλώδια από Αγγλία και κατέληξα σε αυτό. Έχω καμιά 20ριά μέτρα κουλούρα καβάντζα.

Το σκοινί νομίζω ότι είναι για να κόψεις το περίβλημα κάθετα χωρίς να τραυματίσεις αγωγό.. αλλά δεν είμαι και σίγουρος... ποτέ δεν το χρησιμοποίησα έτσι.

Strain relief. Αμιγώς εγκαταστατικη προϋπόθεση. Τράβα το μέσα από conduit, τοίχους κλπ πολλά μέτρα και θα καταλάβεις.

• Like
Reactions: vlad66