Το chat του δικάναλου

Εξακολουθείς να κάνεις το ίδιο λάθος κάνα μήνα τώρα.
Το μηχανάκι είναι δικό σου,όχι δικό μου.
Πόσες φορές θα το πούμε.
Μ'εσκασες ρε φουστη μου😸
Αν επιμενει να κανει το ιδιο λαθος , σου στελνω τη διευθυνση μου :D

Γενικευεις.Υπαρχουν τόσες περιπτώσεις όσα τα συστήματα.
Τι εννοείς γενικεύω; Αυτό που ακούσαμε λέω, γιατί δεν το δέχεσαι;
Έχω κάποιο όφελος να λέω μλκιες;
Όπως είπα ΟΛΟΙ συμφωνήσαμε για τα αποτελέσματα..😉
Απαράδεκτο ένα καλώδιο αυτού του κόστους να έχει αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα, έχω απαιτήσεις από ένα καλώδιο αυτής της τιμής, πρέπει να γ@μαει, να τα καταπιεί όλα με το καλημέρα, κάτι που δεν έγινε φυσικά, ακόμα και το μικρό αδερφάκι του ultraviolet ήταν αντάξιο καλώδιο για το κόστος του..
Εκεί είναι το θέμα..

Αληθώς Ανέστη,
Χρόνια Πολλά! :)

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό κάποια στιγμή ότι τα ψηφιακά καλώδια λειτουργούν εντελώς διαφορετικά από τα αναλογικά. Και ότι υπάρχουν (ή τουλάχιστον πρέπει να υπάρχουν) προδιαγραφές. Υπάρχει σοβαρά η πιθανότητα ένα τυχαίο no name καλώδιο να αποδειχτεί ανώτερο ενός πανάκριβου. Αλλ' αυτό δεν το γνωρίζουμε εκ των προτέρων.
Βεβαίως.Την απόδειξη γι αυτό παρείχε ο αγοράσας το Neotech από μένα.Σε σχέση με το Belden που χρησιμοποιούσε,βρήκε το Neotech να υστερεί στο βάθος και να έχει πιο προβολικά πρίμα.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν υπάρχει καλώδιο το οποίο θα παίξει καλύτερα από ένα άλλο παντού και πάντοτε.Η ουσία είναι τι γίνεται στο σύστημά μας.Το τι γινεται σε αλλο σύστημα είναι αδιάφορο.
Κακό γούστο εναντίον κακής νοοτροπίας σημειώσατε τι;

• Like
Reactions: Λάκης
Οντως στο συστημα του Μιχαλη δεν επαιξε καλα το πλατινουμ.
Στο δικο μου ομως συστημα που τα ειχα και τα δυο καλωδια, της νεοτεκ και της wireworld το αποτελεσμα
ηταν διαφορετικο.
Ο ηχος με το πλατινουμ ηταν πιο γεματος και καλυτερος σε ολα τα σημεια.
Το νεοτεκ ηταν πιο ''φωτεινο'' στα πριμα και πιο λεπτοηχο.
Τελικα, καθε καλωδιο μπορει να παιζει διαφορετικα σε διαφορετικα συστηματα αυτο, αποδειχτηκε για αλλη μια φορα.
Γι'αυτο θελει δοκιμη παντα πριν την αγορα.

Τι εννοείς γενικεύω; Αυτό που ακούσαμε λέω, γιατί δεν το δέχεσαι;
Έχω κάποιο όφελος να λέω μλκιες;
Όπως είπα ΟΛΟΙ συμφωνήσαμε για τα αποτελέσματα..😉
Απαράδεκτο ένα καλώδιο αυτού του κόστους να έχει αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα, έχω απαιτήσεις από ένα καλώδιο αυτής της τιμής, πρέπει να γ@μαει, να τα καταπιεί όλα με το καλημέρα, κάτι που δεν έγινε φυσικά, ακόμα και το μικρό αδερφάκι του ultraviolet ήταν αντάξιο καλώδιο για το κόστος του..
Εκεί είναι το θέμα..
Γενικεύεις όταν λες ότι το α καλώδιο αποκλείεται να παίξει καλύτερα από το β έχοντας τα ακούσει σε ένα και μοναδικό σύστημα.Ηδη παρουσιάστηκαν περιπτώσεις περί του αντιθέτου οι οποιες-και παλι-αφορουν αποκλειστικά τα συγκεκριμένα συστήματα.

Οντως στο συστημα του Μιχαλη δεν επαιξε καλα το πλατινουμ.
Στο δικο μου ομως συστημα που τα ειχα και τα δυο καλωδια, της νεοτεκ και της wireworld το αποτελεσμα
ηταν διαφορετικο.
Ο ηχος με το πλατινουμ ηταν πιο γεματος και καλυτερος σε ολα τα σημεια.
Το νεοτεκ ηταν πιο ''φωτεινο'' στα πριμα και πιο λεπτοηχο.
Τελικα, καθε καλωδιο μπορει να παιζει διαφορετικα σε διαφορετικα συστηματα αυτο, αποδειχτηκε για αλλη μια φορα.
Γι'αυτο θελει δοκιμη παντα πριν την αγορα.
Ναι, σωστά, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση τιμής μεταξύ τους, το ένα κάνει 100 ευρώ, το άλλο 750, τι συζητάμε..
Τι απαιτήσεις πρέπει να έχει ένας ακροατής από ένα τόσο φθηνό ασημένιο usb, όμως για το άλλο που έχει 750 έχω πολλές απαιτήσεις, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα..
Μπορείς να μου εξηγήσεις πως το ultra violet έπαιξε καλύτερα από το Platinum;
Δεν έχει να κάνει με το σύστημα, το σύστημα του Μιχάλη είναι πολύ καλό, δεν είχε καμία συμμετοχή στο τεστ, (αν θες την γνώμη μου)...
Κάθε άλλο θα έλεγα, σου έδειχνε με το καλημέρα πιο καλώδιο η reclock ήταν χειρότερο από το άλλο..

750 ευρώ και να έχω αυτό το αποτέλεσμα;
Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω...

Γενικεύεις όταν λες ότι το α καλώδιο αποκλείεται να παίξει καλύτερα από το β έχοντας τα ακούσει σε ένα και μοναδικό σύστημα.Ηδη παρουσιάστηκαν περιπτώσεις περί του αντιθέτου οι οποιες-και παλι-αφορουν αποκλειστικά τα συγκεκριμένα συστήματα.
Ένα καλώδιο αν είναι χειρότερο ηχητικά από ένα άλλο θα είναι σε όλα τα συστήματα το ίδιο..
Το πώς θα το αναδεικνύει το κάθε σύστημα είναι άλλο θέμα..
Το σύστημα του Μιχάλη είναι εξαιρετικό, έχει κάνει σοβαρή δουλειά στο ψηφιακό του...
Αν εσύ θες να δίνεις 750 ευρώ για ένα μέτρο καλώδιο το οποίο δεν είναι καλό, (αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη) και δεν μου την αλλάζει κανένας, δικαίωμα σου να λες ότι θες, δεν διαφωνούμε σε αυτό.

750 ευρώ για να έχω αυτόν τον ήχο; Που δεν είναι καλύτερο από ένα άλλο ασημένιο καλώδιο των 100 ευρώ;
Πλάκα μου κάνετε μάλλον...😁

Αυτή είναι η αλήθεια, όταν όμως σας λέει κάποιος κάτι διαφορετικό δυσανασχετειτε, λυπάμαι αλλά πρέπει να το δεχτείτε, έπρεπε να έβλεπες το πρόσωπο του Λάκη όταν άκουσε πως έπαιξε το Platinum όταν το βάλαμε επάνω, ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί...
Εγώ λέω τι είδα και τι άκουσα, όλα τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν...😉

Ναι, σωστά, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση τιμής μεταξύ τους, το ένα κάνει 100 ευρώ, το άλλο 750, τι συζητάμε..
Τι απαιτήσεις πρέπει να έχει ένας ακροατής από ένα τόσο φθηνό ασημένιο usb, όμως για το άλλο που έχει 750 έχω πολλές απαιτήσεις, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα..
Μπορείς να μου εξηγήσεις πως το ultra violet έπαιξε καλύτερα από το Platinum;
Δεν έχει να κάνει με το σύστημα, το σύστημα του Μιχάλη είναι πολύ καλό, δεν είχε καμία συμμετοχή στο τεστ, (αν θες την γνώμη μου)...
Κάθε άλλο θα έλεγα, σου έδειχνε με το καλημέρα πιο καλώδιο η reclock ήταν χειρότερο από το άλλο..

750 ευρώ και να έχω αυτό το αποτέλεσμα;
Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω...
Πώς εξηγεις οτι το φτηνοτερο της ιδιας εταιρειας επαιξε καλυτερα απο το ακριβοτερο;

Αυτή είναι η αλήθεια, όταν όμως σας λέει κάποιος κάτι διαφορετικό δυσανασχετειτε, λυπάμαι αλλά πρέπει να το δεχτείτε, έπρεπε να έβλεπες το πρόσωπο του Λάκη όταν άκουσε πως έπαιξε το Platinum όταν το βάλαμε επάνω, ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί...
Εγώ λέω τι είδα και τι άκουσα, όλα τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν...😉
Δε ξερω πού το ειδες αυτο, καμια σχεση.
Οπως ειπα ηδη πιο πριν στο δικο μου συστημα ηταν τελειως διαφορετικα τα πραγματα.
Επισης, οταν εγινε πρωτη φορα δοκιμη σε ρικλοκερ στου Μιχαλη δεν πηραμε διαφορες, ενω χθες πηραμε, αυτο παλι πώς το εξηγεις;

Πώς εξηγεις οτι το φτηνοτερο της ιδιας εταιρειας επαιξε καλυτερα απο το ακριβοτερο;
Λάκη, δεν φτιάχνω εγώ τα καλώδια για να εξηγήσω τι παίζει..
Εγώ θέλω να μου εξηγήσουν οι ακροατές και κάτοχοι αυτών των καλωδίων γιατί συνεβει αυτό, δεν είναι δικό μου θέμα ούτε είμαι κάτοχος των Wireworld, καλώδια τα οποία τα έχω σε εκτίμηση για να μην παρεξηγηθω από τους αναγνώστες..
Η διαφορά μεταξύ τους είναι ξεκάθαρη μέσα στο μυαλό μου, δεν έχω διάθεση να μπω σε καμία διαμάχη ανάμεσα στα στρατόπεδα κατόχων, εμπόρων, ακροατών κλπ..
Δεν με ενδιαφέρει καν, απλά το ανέφερα διότι μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το ηχητικό αποτύπωμα του συγκεκριμένου καλωδίου (ειδικά για το κόστος του), που είναι πολύ σημαντικό για τον κάθε ακροατή.

Δε ξερω πού το ειδες αυτο, καμια σχεση.
Οπως ειπα ηδη πιο πριν στο δικο μου συστημα ηταν τελειως διαφορετικα τα πραγματα.
Επισης, οταν εγινε πρωτη φορα δοκιμη σε ρικλοκερ στου Μιχαλη δεν πηραμε διαφορες, ενω χθες πηραμε, αυτο παλι πώς το εξηγεις;
Ρωτα τον Μιχάλη γιατί ακούσαμε όλοι αυτές τις διαφορές των reclock και των καλωδίων, δεν είναι δικό μου το setup για να μιλήσω.
Όσον αφορά το σχόλιο μου για εσένα απλά γράφω αυτό που είδα όταν σε κοίταξα την ώρα που ακούσαμε το καλώδιο σου, δεν το λέω προσωπικά, και εγώ την ίδια αντίδραση θα είχα αν είχα δώσει αυτό το ποσό και άκουγα αυτό το αποτέλεσμα..
Δεν θέλω να παρεξηθουμε, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό..

Τότε πρέπει να συνεννοούνται με νοήματα.Λιγάκι δύσκολο όμως να καταλάβει ο Γερμανός μέσω νοημάτων ότι ένα καλώδιο επιβάλλει τον χαρακτήρα του σε όλα τα συστήματα αλλά επαφίεται στο εκάστοτε σύστημα να βαθμονομησει τον χαρακτήρα.
Αδύνατον όμως ν' αποδεχθεί δύο ανεφικτα και μια αντίφαση σε μια πρόταση.

Τα ATC είναι γνωστά για το πόσο αποκαλυπτικά είναι.

Έχω την εντύπωση όμως, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι είχαμε δοκιμάσει τα 3R στο παλιό dac, το revolution και όχι αυτό.
Για αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι τα είχαμε δοκιμάσει με άλλες ρυθμίσεις στο rpi 😂

Σε γενικές γραμμές το σύστημα μου δείχνει αντιπάθεια σε κάποια καλώδια.
Σοβαρό παράδειγμα το καλώδιο ρεύματος Valhalla της Nordost που έπαιξε πολύ χειρότερα από ένα απλό μαύρο.
Που δεν μπορείς να το πεις κακό για κανένα λόγο.

Για αυτό λέω πάντα ότι κάτι παίζει καλά / κακά στο δικό μου σύστημα / χώρο όταν δοκιμάζω κάτι.
Όντως το ακριβό καλώδιο δεν ταίριαξε καθόλου στο δικό μου σύστημα, αλλά όλα είναι θέμα ισσοροπιών.

Θέλω όμως να δανειστώ και ένα Holo red να ακούσω στο σύστημα μου, εκεί θα σιγουρευτώ πλήρως..

Αν έχεις dac με είσοδο I2s το holo red αξίζει.
Αν όχι, θα πληρώσεις άδικα λεφτά.
Είναι μεν ένα πολύ αξιόλογο streamer αλλά δεν θα πάρεις αυτά για τα οποία θα πληρώσεις.
Μπορείς βέβαια να πάρεις το holo red και να του βάλεις gentoo player με δοκιμαστικό κλειδί για μία εβδομάδα.
Γιατί το gentoo "δένεται" στο rpi και δεν μπορείς να βάλεις το κλειδί του σε άλλο rpi.

Γνώμη μου, τσιμπάς ένα rpi4, του βάζεις ένα καλό τροφοδοτικό και ένα δωρεάν δοκιμαστικό κλειδί για να παίξεις με το gentoo και αν δεν σου κάνει, κάνε το media player, να παίζεις retro παιχνίδια, nas, η να σου ποτιζει τις γλάστρες. 😂

Λάκη, δεν φτιάχνω εγώ τα καλώδια για να εξηγήσω τι παίζει..
Εγώ θέλω να μου εξηγήσουν οι ακροατές και κάτοχοι αυτών των καλωδίων γιατί συνεβει αυτό, δεν είναι δικό μου θέμα ούτε είμαι κάτοχος των Wireworld, καλώδια τα οποία τα έχω σε εκτίμηση για να μην παρεξηγηθω από τους αναγνώστες..
Η διαφορά μεταξύ τους είναι ξεκάθαρη μέσα στο μυαλό μου, δεν έχω διάθεση να μπω σε καμία διαμάχη ανάμεσα στα στρατόπεδα κατόχων, εμπόρων, ακροατών κλπ..
Δεν με ενδιαφέρει καν, απλά το ανέφερα διότι μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το ηχητικό αποτύπωμα του συγκεκριμένου καλωδίου (ειδικά για το κόστος του), που είναι πολύ σημαντικό για τον κάθε ακροατή.
Δεν ειπα πουθενα οτι φτιαχνεις εσυ τα καλωδια ουτε οτι εισαι υπολογος γι'αυτα.
Αυτο που λεω ειναι οτι, αποδειχτηκε περιτρανα αλλη μια φορα πως το καλωδιο του ενος
ειναι θησαυρος στο συστημα του και το ιδιο παλι καλωδιο ειναι σκουπιδι για το συστημα καποιου αλλου.
Κανενα καλωδιο δεν παιζει το ιδιο καλα σε ολα τα συστηματα.
Η πειρα 35 πλεον χρονων στο ''αθλημα'' λεει οτι δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι και αφοριστικοι για τιποτα.
Γι'αυτο γινονται αλλωστε οι δοκιμες, διαφορετικα θα παιρναμε ολοι το ιδιο καλωδιο και δεν θα ξαναασχολουμασταν με καλωδια.

Ρωτα τον Μιχάλη γιατί ακούσαμε όλοι αυτές τις διαφορές των reclock και των καλωδίων, δεν είναι δικό μου το setup για να μιλήσω.
Όσον αφορά το σχόλιο μου για εσένα απλά γράφω αυτό που είδα όταν σε κοίταξα την ώρα που ακούσαμε το καλώδιο σου, δεν το λέω προσωπικά, και εγώ την ίδια αντίδραση θα είχα αν είχα δώσει αυτό το ποσό και άκουγα αυτό το αποτέλεσμα..
Δεν θέλω να παρεξηθουμε, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό..
Ποτε μου δεν εχω στραβωσει για τιποτα δικο μου, δε ξερω πού το ειδες αυτο.
Με τον Μιχαλη εχουμε κανει απειρες δοκιμες και οταν κατι που φερνω εγω
και δεν παιζει, ειμαι ο πρωτος που το λεει, δεν εχω τετοιου ειδους κολληματα.
Αλλο να υπαρξει εκπληξη για το αποτελεσμα και αλλο αυτο που περιεγραψες εσυ.
Το ειδες και μονος σου, η λογικη ελεγε οτι το ακριβο ρικλοκερ της ιδιας εταιρειας θα επαιζε καλυτερα
αλλα, αυτο δεν συνεβη.
Κι αν δεν επιμεναμε να το δοκιμασουμε θα μεναμε με την λαθος εντυπωση.