Το chat του δικάναλου

Αυτό έκανα.. αγάπησα και την κλασσική μουσική μαζί με τόσα άλλα είδη που αγαπώ και ακούω εδώ και χρόνια...

Και αυτό που αναθεώρησα είναι ότι δεν είναι το δυσκολότερο είδος, εκτός και αν έχω φτιάξει τόσο καλό σύστημα και δεν το έχω καταλάβει.. που δεν νομίζω.. θεωρώ ότι έχει ακόμα δρόμο μπροστά του...
Νομίζω ότι χρειάζεται sub για να νιώσεις το μπάσο έντονα

Για πού πηγαινε το σχόλιο;
Aλλα (μηχανηματα) εχουνε παχια αλουμινενια προσοψη , γενικα μιλαω για διαφορα μηχανηματα , που αντι να εχουν στιβαρα τροφοδοτικα , ψυκτρες και αλλα πολλα , ριχνουν το βαρος αλλου ! .

Εγώ είμαι κλασικούρα. Προτιμώ τον χαλκό γενικά.
@Θρησκος τι λες; 😁

Άστον Παναγιώτη στον κόσμο του , τουλάχιστον για λίγες μέρες....

Ακούει σοβαρό ενισχυτή ΑΒ και είναι αλλού... κάποια στιγμή θα βρει χρόνο και για μας... :ROFLMAO:

Ασήμι παντου και πάντα.

Πρακτικά λευκός ελέφαντας σε μεγάλες διατομές. Ακουμπά τον νόμο της φθίνουσας απόδοσης με το καλημέρα. Με τον χαλκό φτάνεις πιο μακριά εν τέλει.

Πρακτικά λευκός ελέφαντας σε μεγάλες διατομές. Ακουμπά τον νόμο της φθίνουσας απόδοσης με το καλημέρα. Με τον χαλκό φτάνεις πιο μακριά εν τέλει.
Αντιθέτως.Θα φθάσεις μονο ως την γωνία μ' ένα πιο "φυματικο" μέταλλο όπως ο Χαλκός.

Νομίζω πρέπει να ακούσεις ένα σύστημα πρώτα και μετά να αποφανθείς για το τι χρειάζεται
Σωστα δεν αποφαινομαι τιποτα... Σχετικα με το dac, δε ξερω τι μπασο εχει το eversolo που ειναι ess, αλλα η διαφορα στο μπασο (σε ωμη ποσοτητα) απο το εσωτερικο dac του ενισχυτη μου που ειναι burr brown ειναι μεγαλη υπερ του burr brown αν συγκρινω με το ess του streamer μου.

............εκτος κι αν υπολογισεις σωστα τις διατομες του ασημιου , συμφωνα με τη χρηση που το θελεις.
Αν αυτο γινει σωστα, τοτε πας πιο μακρια απο οτι με τον χαλκό.

Σωστα δεν αποφαινομαι τιποτα... Σχετικα με το dac, δε ξερω τι μπασο εχει το eversolo που ειναι ess, αλλα η διαφορα στο μπασο (σε ωμη ποσοτητα) απο το εσωτερικο dac του ενισχυτη μου που ειναι burr brown ειναι μεγαλη υπερ του burr brown αν συγκρινω με το ess του streamer μου.
Συγκριση με διαφορετικες παραμετρους που νομιζω δεν μπορουν να βγαλουν καποιο συμπερασμα. Εγω πχ εχω ess το οποιο ειναι ενσωματομενο με ενισχυτη ακουστικων και παιζει και τον ρολο προενισχυτη. Ειναι απο τα "καλα" μηχανακια. Μηνες τωρα ακουγα με αυτο σαν dac και προ. Λογω του πικαπ που μπηκε απροοπτα στην ζωη μου και αφου εζησα καποιο διαστημα με αυτο το setup μου μπηκε το μικροβιο και αποφασισα να σταματησω να καταπονω το αναλογικο σημα με A/D . Ετσι βρηκα ενα αναλογικο προενισχυτη της MF που χει και phono να το τι γινεται. Με το εβαλα το προενισχυτη πανω και το dac αρχισε να παιζει μονο σαν dac επαθα πλακα τι χαμηλο τι σωματα αλλο συστημα τελειως. Τα λεω ολα αυτα για καποιους που νομιζουν οτι χωρανε χαρακτητισμοι και ταμπελακια σε μεμονομενα εξαρτηματα ποσο μαλλον σε chip που το τελικο αποτελεσμα εξαρταται απο αλλα δεκα πραγματα μεχρι να φτασει στα αυτια μας.

Συγκριση με διαφορετικες παραμετρους που νομιζω δεν μπορουν να βγαλουν καποιο συμπερασμα. Εγω πχ εχω ess το οποιο ειναι ενσωματομενο με ενισχυτη ακουστικων και παιζει και τον ρολο προενισχυτη. Ειναι απο τα "καλα" μηχανακια. Μηνες τωρα ακουγα με αυτο σαν dac και προ. Λογω του πικαπ που μπηκε απροοπτα στην ζωη μου και αφου εζησα καποιο διαστημα με αυτο το setup μου μπηκε το μικροβιο και αποφασισα να σταματησω να καταπονω το αναλογικο σημα με A/D . Ετσι βρηκα ενα αναλογικο προενισχυτη της MF που χει και phono να το τι γινεται. Με το εβαλα το προενισχυτη πανω και το dac αρχισε να παιζει μονο σαν dac επαθα πλακα τι χαμηλο τι σωματα αλλο συστημα τελειως. Τα λεω ολα αυτα για καποιους που νομιζουν οτι χωρανε χαρακτητισμοι και ταμπελακια σε μεμονομενα εξαρτηματα ποσο μαλλον σε chip που το τελικο αποτελεσμα εξαρταται απο αλλα δεκα πραγματα μεχρι να φτασει στα αυτια μας.
σχετικά με το μπάσο στα dac μάλλον περισσότερο ρόλο παίζει το στάδιο εξόδου παρά το τσιπάκι αυτό καθεαυτό.
Συμφωνω, αλλα γενικα υπαρχουν κοινα patterns αναμεσα σε τσιπακια ασχετως της υλοποιησης της τροφοδοσιας και του σταδιου εξοδου. Μπορει σε ενα βαθμο να πηγαινουν πακετο τα υπολοιπα αναλογα τι τσιπακι υπαρχει δε ξερω(φυσικα με διαφορετικα ποιοτικα level και refinement), αλλα υπαρχουν γενικες ηχητικες υπογραφες.

Δηλαδη τα burr brown ειναι γενικα punchy/muscular και πιο "αναλογικα"
Τα akm ειναι γενικα γλυκοηχα με λεπτομερεια
Τα ess ειναι γενικα δυναμικα και φωτεινα αλλα μερικες φορες ακουγονται καπως πιο λεπτα

Last edited:
Σωστα δεν αποφαινομαι τιποτα... Σχετικα με το dac, δε ξερω τι μπασο εχει το eversolo που ειναι ess, αλλα η διαφορα στο μπασο (σε ωμη ποσοτητα) απο το εσωτερικο dac του ενισχυτη μου που ειναι burr brown ειναι μεγαλη υπερ του burr brown αν συγκρινω με το ess του.
Σε ένα dac το μπάσο το καθορίζει το τροφοδοτικό και το αναλογικό στάδιο εξόδου, όχι τόσο το ίδιο το chip...

Συμφωνω, αλλα γενικα υπαρχουν κοινα patterns αναμεσα σε τσιπακια ασχετως της υλοποιησης της τροφοδοσιας και του σταδιου εξοδου. Μπορει σε ενα βαθμο να πηγαινουν πακετο τα υπολοιπα αναλογα τι τσιπακι υπαρχει δε ξερω(φυσικα με διαφορετικα ποιοτικα level και refinement), αλλα υπαρχουν γενικες ηχητικες υπογραφες.

Δηλαδη τα burr brown ειναι γενικα punchy/muscular και πιο "αναλογικα"
Τα akm ειναι γενικα γλυκοηχα με λεπτομερεια
Τα ess ειναι γενικα δυναμικα και φωτεινα αλλα μερικες φορες ακουγονται καπως πιο λεπτα
Δεν ισχύει τίποτα από τα ανωτέρω.
Κανένα chip δεν μπορεί να επιβάλλει το ήχο του-αν αυτός ισχυει-σε μια συσκευή.
Πρόσφατο προσωπικο παραδειγμα το Eversolo dac-z10 το οποίο έχει διπλα AKM.

Δεν ισχύει τίποτα από τα ανωτέρω.
Κανένα chip δεν μπορεί να επιβάλλει το ήχο του-αν αυτός ισχυει-σε μια συσκευή.
Πρόσφατο προσωπικο παραδειγμα το Eversolo dac-z10 το οποίο έχει διπλα AKM.
Το παράδειγμα σου δεν έχω καταλάβει πως απορρίπτει αυτό που ισχυρίστηκα περί γενικής ηχητικής υπογραφής