Το chat του δικάναλου

Εγώ το 5% το χάνω από το conditioner
Αλλά δεν φοβάμαι την στραβή από την ΔΕΗ.. 2 φορές στάθηκε στο ύψος του και γλίτωσα τα μηχανάκια και ότι έχει πάνω του.

αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το ότι θα προτιμήσεις τον καινούργιο από τον ίδιο χρησιμοποιημένο επί 2 χρόνια? (χωρίς άλλο κοσμετικό πρόβλημα). Δηλώνει ότι ψυχολογικά θεωρείς ότι έχει υποστεί μια φθορά, ακόμα κι αν λες δεν παθαίνει τίποτα.

το να έρχεται ένας ενισχυτής να αποδώσει το 100% του μετα από κάποια ώρα είναι λογικό, αλλά για μένα το να είναι ανοιχτός 24 ώρες για να ακούσω 5 ( και μάλιστα και τις 8-9 που κοιμάμαι) με ξεπερνάει. Αλλο να είναι 5 για να ακούσω 4, ή όπως είπε ο Στέργιος που το ΣΚ είμαι σπίτι δεν το κλείνω.
Αφ ενος είναι θέμα ενεργειακού αποτυπώματος (ανάλογα με το πόσο συνειδητοποιημένος είναι κανείς).
Από την άλλη η κόπωση υπάρχει και συσσωρεύεται.
Και τρίτον είναι μια συσκευή που είναι στο ρεύμα και κατα τα λεγόμενα δεν επιβλέπεται. Πολλά μπορούν να συμβούν. (να υποθέσω όταν φεύγετε απο το σπίτι τα κλείνετε ή είναι στο ΟΝ?)
Δεν έρχεται σε αντίθεση (για εμένα) διότι θα επέλεγα το καινούργιο όχι για λόγους φθοράς και συνεχόμενης χρήσης αλλά καθαρά για το θέμα πώλησης γιατί όπως λες και εσύ κάποιοι δεν αγοράζουν μηχανήματα που ξέρουν ότι είναι πολύ δουλεμενα..
Αν τους κάνεις τα service τους στην ώρα τους είναι πάντα καινούργια..
Άρα δεν θα επέλεγα το καινούργιο για ψυχολογικούς λόγους, δεν έχω τέτοια θέματα με τα μηχανήματα...
Δεν υπάρχει η κόπωση του μηχανήματος ή τον υλικών αν δουλεύουν σε σωστές θερμοκρασίες τα μηχανήματα και γίνονται τα service τους όπως προβλέπεται...
Ποιος κάνει service κάθε 6 μήνες στα μηχανήματα του; Κανένας..
Ποιος τα ανοιγει για έλεγχο να δει τι γίνεται και να κάνει μετρήσεις υλικών;
Κανένας...
Εγώ έχω άλλη φιλοσοφία και δεν μου έχει χαλάσει ποτέ μηχάνημα, ούτε κάποιο που εχω πουλήσει σε κάποιον άλλον...
Για τον κίνδυνο της φωτιάς όταν λείπω από το σπίτι και πάλι δεν μου έχει τύχει ποτέ..
Και να σβήσεις τα μηχανήματα όταν λείπεις μπορεί να πάρει φωτιά ο πίνακας η ένα ψυγείο ή μια άλλη συσκευή ή να γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα κάπου αλλού, αν είναι να ζω με αυτή την αγωνία την ζωή μου τι να το κάνω;
Αν γίνει, έγινε..
Γενικά δεν έχω τέτοια άγχη στην ζωή μου, όχι μόνο στο κομμάτι του Audio, γενικά σε πολλά πράγματα...
Την ζωή την ζωή μου..

Εγω απλά χρησιμοποιώ τις δικές σας απαντήσεις.
"Δεν παθαίνει τίποτα"
"Δεν έχει ανάγκη"

Τότε να πάτε να πάρετε τα εκθεσιακά που στο κάτω κάτω δεν παίζουν 7/24 αλλά 5/16, εφ όσον δεν παθαίνουν τίποτα.

Αλλά...ξέρετ κάτι? ΔΕΝ θα τα πάρετε.

Συνεπώς μην προσπαθείτε να με πείσετε για κάτι που δεν θα κάνετε.

Αν ένα μηχάνημα δεν έχει ανάγκη για τα τρανζίστορ, έχει σίγουρα στους ηλεκτρολυτικούς που θα ξεραθούν.
Όλα τα μηχανήματα έχουν Α χρόνο ζωής και γράφουν ώρες λειτουργίας.
Τα υπόλοιπα κλπ κλπ να είναι ετοιμοπόλεμα και τέτοια είναι καθαρά χαιεντικά.
Λες και είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Δεν είναι καλό να ζούμε με την αγωνία μη γίνει βραχυκύκλωμα, αλλά δεν είναι ανάγκη να αυξάνουμε τις πιθανότητες, ιδίως με το μεγάλο ποσοστό των κινέζικων που έχουμε βάλει στο σπίτι μας.

Εγω απλά χρησιμοποιώ τις δικές σας απαντήσεις.
"Δεν παθαίνει τίποτα"
"Δεν έχει ανάγκη"

Τότε να πάτε να πάρετε τα εκθεσιακά που στο κάτω κάτω δεν παίζουν 7/24 αλλά 5/16, εφ όσον δεν παθαίνουν τίποτα.

Αλλά...ξέρετ κάτι? ΔΕΝ θα τα πάρετε.

Συνεπώς μην προσπαθείτε να με πείσετε για κάτι που δεν θα κάνετε.

Αν ένα μηχάνημα δεν έχει ανάγκη για τα τρανζίστορ, έχει σίγουρα στους ηλεκτρολυτικούς που θα ξεραθούν.
Όλα τα μηχανήματα έχουν Α χρόνο ζωής και γράφουν ώρες λειτουργίας.
Τα υπόλοιπα κλπ κλπ να είναι ετοιμοπόλεμα και τέτοια είναι καθαρά χαιεντικά.
Λες και είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Δεν είναι καλό να ζούμε με την αγωνία μη γίνει βραχυκύκλωμα, αλλά δεν είναι ανάγκη να αυξάνουμε τις πιθανότητες, ιδίως με το μεγάλο ποσοστό των κινέζικων που έχουμε βάλει στο σπίτι μας.
Δεν προσπαθεί να σε πείσει κανένας, τι κάνει ο καθένας στο σύστημα του είναι δικό του θέμα, αν θέλει κάποιος να έχει τα μηχανήματα του αναμμένα συνέχεια που είναι το πρόβλημα; Μαζί τα πληρώνουμε;
Φαντάζομαι κλείνετε και το ψυγείο για να μην γράφει ώρες;
Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές έχουν πάρα πολλές ώρες ζωής αν είναι καλής ποιότητας και δεν είναι φθηνιαρικοι, επίσης έχουν πολύ μικρό κόστος...
Όσους ηλεκτρολυτικους πυκνωτές έχω μετρήσει στα μηχανήματα μου όταν τους κάνω service οι τιμές τους είναι άψογες...
Αν θέλω να έχω τα μηχανήματα ετοιμοπόλεμα (όπως λέω) ποιον ενοχλώ;
Πίστεψε με έχω αγοράσει μηχανήματα (πολύ παλαιότερα φυσικά) από φίλους που έκαναν το ίδιο πράγμα με εμένα, δεν έσβηναν ποτέ τα μηχανήματα τους, και λοιπόν; Ποτέ δεν αντιμετωπισαμε κάποιο πρόβλημα..

Δεν έχω κινέζικα προϊόντα στο σπίτι μου..

Όχι, έχω, το Eversolo, αλλά και αυτό δεν φοράει κινεζικό τροφοδοτικό, έχει πάρει πόδι το δικό του..
Αν καει το υπόλοιπο δεν πειράζει, θα το αντικαταστήσω με άλλο, καλύτερο..
Α, και το ρούτερ είναι κινεζικό, αλλά δεν λέει να καεί να πάρω άλλο..😁

• Like
Reactions: westsound
Τελικά το συμπέρασμα της σημερινής συνάντησης ήταν ότι μπορεί να γίνει και υπάρχει καλύτερο streaming software από το gentoo player.
Hands down που έλεγε και η γιαγιά μου.
Έχουν επιλεγεί ήδη κάποιοι beta testers, μην ανησυχείτε... 😂
Aπ'τη μερια του πατερα σου ή της μητερας σου;

• Haha
Reactions: Tzimisce
Μην με νευριάζεις.
Προχθές του ζητούσα πληροφορίες για έναν δίσκο που ήθελα, του είχα το εξώφυλλο του δίσκου παρέα με τον τίτλο και αυτό μου έδινε πληροφορίες για άλλο δίσκο από άσχετο συγκρότημα που είχε κυκλοφορήσει δύο χρόνια πριν. Όταν του επισήμανα το λάθος του με έβγαλε ψεύτη και συνέχισε το τροπάριο.
Λογικά είναι φυτεμένα για να μας σπάσουν τα νεύρα.
Μεχρι και η ΑΙ σ'εχει παρει χαμπαρι!

• Haha
Reactions: Tzimisce
Να κάνω μια τεχνική ερώτηση, όλοι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές που αγοράζω από mouser έχουν περίπου 2000 με 10000 ώρες λειτουργίας. Έχει νόημα να είναι το μηχάνημα σε συνεχή λειτουργία όταν στον πρώτο χρόνο θα έχει γράψει περίπου 9000h? Οι πυκνωτές με πάρα πολλές ώρες είναι πιο ακριβοί και πιο δυσεύρετοι. Φαντάζομαι ότι οι εταιρίες θα χρησιμοποιούν πιο φτηνές επιλογές. Βέβαια αν το μηχάνημα δουλευει σε χαμηλές θερμοκρασίες, σε σχέση με την ονομαστική τιμή του πυκνωτή, τότε ο χρόνος ζωής του πολλαπλασιάζεται. Και πάλι όμως, για μεγάλα χρονικά διαστήματα συνεχούς λειτουργίας θεωρώ ότι θα μειωθεί δραματικά η ποιότητα των ηλεκτρολυτών πυκνωτων

Εγω κατεβαζω και ασφαλεια στο πινακα αμα λειψω παραπανω απο 2 μερες.
Σιγα μην αφηνω μηχανηματα ανοιχτα για να χαιρεται η ΔΕΗ.
Ποτε δεν εχω καταλαβει καμια τρομερη διαφορα κρυου και ζεστου μηχανηματος, δεν ειχα ποτε λαμπατα.

• Like
Reactions: supersonic
Να κάνω μια τεχνική ερώτηση, όλοι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές που αγοράζω από mouser έχουν περίπου 2000 με 10000 ώρες λειτουργίας. Έχει νόημα να είναι το μηχάνημα σε συνεχή λειτουργία όταν στον πρώτο χρόνο θα έχει γράψει περίπου 9000h? Οι πυκνωτές με πάρα πολλές ώρες είναι πιο ακριβοί και πιο δυσεύρετοι. Φαντάζομαι ότι οι εταιρίες θα χρησιμοποιούν πιο φτηνές επιλογές. Βέβαια αν το μηχάνημα δουλευει σε χαμηλές θερμοκρασίες, σε σχέση με την ονομαστική τιμή του πυκνωτή, τότε ο χρόνος ζωής του πολλαπλασιάζεται. Και πάλι όμως, για μεγάλα χρονικά διαστήματα συνεχούς λειτουργίας θεωρώ ότι θα μειωθεί δραματικά η ποιότητα των ηλεκτρολυτών πυκνωτων
Οσο πιο πολλές ώρες δουλεύει ένα μηχάνημα είναι φυσικό να πέφτουν οι ηλεκτρολυτικοί του, εγώ προσωπικά κάνω έλεγχο στα μηχανήματα μου κάθε 6 μήνες, αν κάτι πάει στραβά το αντικαθιστω με καλύτερης ποιότητας..
Σπάνια έχω αλλάξει υλικά από πτώση τιμών λόγο χρήσης..

Για τον μέσο χρήστη που δεν βάζει χέρι μεσα στα μηχανήματα του καλό είναι να τα σβήνουν για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ..

Πάντως δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα..

Ο μέσος χρήστης δεν ακούει πάνω από δύο ώρες μουσική την ημέρα από το σύστημα του, αυτοί δεν έχουν πρόβλημα..
Οι συνθήκες λειτουργίας ενός μηχανήματος παίζει πιο σημαντικό ρόλο..
Εδω δεν συντηρούν ποτέ ένα μηχάνημα, ούτε τα ανοίγουν να τα καθαρίζουν, η πολύωρη χρήση ενοχλεί;
Περιμένουν να σταματήσει να δουλεύει για να το πάνε σε τεχνικό, το ίδιο κάνουν και στα αυτοκίνητά τους..

Δεν προσπαθεί να σε πείσει κανένας, τι κάνει ο καθένας στο σύστημα του είναι δικό του θέμα, αν θέλει κάποιος να έχει τα μηχανήματα του αναμμένα συνέχεια που είναι το πρόβλημα; Μαζί τα πληρώνουμε;
Φαντάζομαι κλείνετε και το ψυγείο για να μην γράφει ώρες;
όχι βέβαια, αλλά συνήθως είναι "άδεια" και στο ελάχιστο. Και είναι δυο. Αν είναι κάτι που πρέπει να μένει ανοιχτό είναι το ψυγείο σήμερα.
Μένουν μόνο το ρούτερ και ελάχιστοι απαραίτητοι αυτοματισμοί

Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές έχουν πάρα πολλές ώρες ζωής αν είναι καλής ποιότητας και δεν είναι φθηνιαρικοι, επίσης έχουν πολύ μικρό κόστος...
σοβαρά τώρα?
Μικρό κόστος? και το κόστος αλλαγής?
Όσους ηλεκτρολυτικους πυκνωτές έχω μετρήσει στα μηχανήματα μου όταν τους κάνω service οι τιμές τους είναι άψογες...
Αν θέλω να έχω τα μηχανήματα ετοιμοπόλεμα (όπως λέω) ποιον ενοχλώ;
Πίστεψε με έχω αγοράσει μηχανήματα (πολύ παλαιότερα φυσικά) από φίλους που έκαναν το ίδιο πράγμα με εμένα, δεν έσβηναν ποτέ τα μηχανήματα τους, και λοιπόν; Ποτέ δεν αντιμετωπισαμε κάποιο πρόβλημα..

Δεν έχω κινέζικα προϊόντα στο σπίτι μου..
μεγάλη κουβέντα αυτή...
Όχι, έχω, το Eversolo, αλλά και αυτό δεν φοράει κινεζικό τροφοδοτικό, έχει πάρει πόδι το δικό του..
Αν καει το υπόλοιπο δεν πειράζει, θα το αντικαταστήσω με άλλο, καλύτερο..
Α, και το ρούτερ είναι κινεζικό, αλλά δεν λέει να καεί να πάρω άλλο..😁

προφανώς υπάρχουν διαφορές θεώρησης πολλών πραγμάτων

Οσο πιο πολλές ώρες δουλεύει ένα μηχάνημα είναι φυσικό να πέφτουν οι ηλεκτρολυτικοί του, εγώ προσωπικά κάνω έλεγχο στα μηχανήματα μου κάθε 6 μήνες, αν κάτι πάει στραβά το αντικαθιστω με καλύτερης ποιότητας..
σοβαρά τώρα?

όχι βέβαια, αλλά συνήθως είναι "άδεια" και στο ελάχιστο. Και είναι δυο. Αν είναι κάτι που πρέπει να μένει ανοιχτό είναι το ψυγείο σήμερα.
Μένουν μόνο το ρούτερ και ελάχιστοι απαραίτητοι αυτοματισμοί

σοβαρά τώρα;
Μικρό κόστος; και το κόστος αλλαγής;

μεγάλη κουβέντα αυτή...

προφανώς υπάρχουν διαφορές θεώρησης πολλών πραγμάτων
Για εμένα το κόστος των υλικών και η αντικατάστασή τους είναι μικρό διότι δεν πληρώνω τεχνικό..
Αυτό δεν ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν "ασχολείται"..
Εδω πληρώνω ασημένιους αγωγούς για να βάζω μέσα στα μηχανήματα μου, στους ηλεκτρολυτικούς που κολλήσω, τα βύσματα, οι μετασχηματιστές, και πολλά άλλα είναι τα μεγάλα κόστη στα μηχανήματα..

Εδω πληρώνω ασημένιους αγωγούς για να βάζω μέσα στα μηχανήματα μου, στους ηλεκτρολυτικούς που κολλήσω, τα βύσματα, οι μετασχηματιστές, και πολλά άλλα είναι τα μεγάλα κόστη στα μηχανήματα..

έλα μου ντε....