Το chat του δικάναλου

Θα ζήσω και με το eversolo όπως είναι δεν χάθηκε ο κόσμος....

Να στήσω τέτοιο πράγμα που λες, με τίποτα !!

Άσε που βαρέθηκα να πληρώνω δίσκους.. θα πληρώνω και για τα άυλα ;;;

Κάπου ώπα..! Να ακούσουμε και λίγο μουσική χωρίς να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη...
Ηδη ξεκίνησα ν' αγοράζω ξανά cds τα οποία δεν υπάρχουν στις πλατφόρμες.Το πρωτο (17€) είναι καθ' οδόν ενώ το δεύτερο(25€)μόλις παραγγέλθηκε.

Λάκη,πάλι τα ίδια;
Υπάρχει τουλάχιστον κάτι σε αρχεία υψηλής ανάλυσης δι ημάς,την Garage Punk νομενκλατούρα;

Εσείς για να ακούσετε καλά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ριπάρετε σωστά τα CD που ήδη έχετε και να τα παίζετε από κάποιο streamer της προκοπής, με φροντισμένα δίκτυα κτλ.

Μετά ξεφορτώνεστε και τα CD και (ιδανικά και) το CD player σας.

• Like
Reactions: economides
Για χρήση άυλων αρχείων το έχω αναφέρει πιο πάνω..
Fanless PC με κάποιον συγκεκριμένο player (όχι foobar/jriver) εξωτερικά clock με δική τους γραμμική τροφοδοσία, το Fanless με δικό του γραμμικό τροφοδοτικό, optimizer στο pc, server με ανεξάρτητα γραμμικά τροφοδοτικά, κλπ..
Το.ολο θέμα έχει κάποιο σημαντικό κόστος (γι'αυτό μου παίρνει και κάποιον χρόνο να το τελειώσω), όμως όλοι αυτοί οι συνδυασμοί είναι μακράν ανώτεροι από οποιοδήποτε Streamer που κυκλοφορεί στο εμπόριο , μην πω ανεξάρτητου τιμής διότι θα παρεξηγηθω πάλι..
Ένα παρόμοιο project έχει τρέξει ο δάσκαλος μου και πραγματικά πολύ δύσκολα θα βρει αντίπαλο..
Είναι ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζω και μου απέδειξε ότι το Streaming δεν έχει ελπίδα ότι και να κάνεις...
Λεφτά να έχεις για αυτό το project και λύσεις υπάρχουν..
Το να χώνεις χρήμα σε Streamer (αρκετών χιλιάδων) και να περιμένεις να ακούσεις σωστά μέσα από πλατφόρμες που σου πασάρουν ότι θέλουν δεν έχει κανένα νόημα πια, και ας λένε ότι το Qobuz είναι αγνό, δεν είναι..
Όταν θα ακούσεις ένα κομμάτι από ένα καλό, ακριβό, όχι Eversolo Rpi κλπ Streamer και ακούσεις το ίδιο κομμάτι από αρχείο στο Fanless τότε θα καταλάβεις πόσο άδεια/κούφια παίζει το Streaming...
Είναι πολύ σημαντική η ηχητική διαφορά μεταξύ τους..
Ο Βλαδίμηρος έχει δίκιο που εντυπωσιάστηκε στο πώς έπαιξε το laptop με τα αρχεία σε σχέση με το Eversolo του...
(Το οποίο στην stock μορφή του για εμένα είναι πολύ πίσω, ειδικά για το κόστος του)..
Το Setup που άκουσε ο Βλαδίμηρος παίρνει ακόμα πολύ βελτίωση, με ποιον player έπαιζε τα αρχεία; Τι optimizer είχε το laptop;
Λογικά έπαιζε από την μπαταρία του, external reclock δεν υπήρχαν, γενικά τα laptop έχουν αρκετό ψηφιακό θόρυβο, δεν είναι αυτή η χρήση τους ώστε να δουλεύουν σαν "ολοκληρωμένα" transport, είναι μια φθηνή λύση..
Αν και πιστεύω ότι ο φίλος που του πήγε το laptop θα την έχει ψάξει λίγο παραπάνω..
Βέβαια ένα laptop θα παίξει καλύτερα από ένα usf η usff pc με παλμική τροφοδοσία..
Είναι δύσκολος ο δρόμος των ψηφιακών απλά ο κόσμος έμαθε στα κινέζικα Streamers (που έχουν πολύ εύκολη χρήση και έχουν τεράστιες ευκολίες πάνω τους) αλλά μουσική δεν παίζουν...

Ενδιαφέρον. Όταν με το καλό το ολοκληρώσεις θα έχει ενδιαφέρον να το συγκρίνουμε με ένα από τα streamers της παρέας (RPi based πάντα).

Ηδη ξεκίνησα ν' αγοράζω ξανά cds τα οποία δεν υπάρχουν στις πλατφόρμες.Το πρωτο (17€) είναι καθ' οδόν ενώ το δεύτερο(25€)μόλις παραγγέλθηκε.

Ωραίες τιμές.. τι να σου πω....

25€ έφτασαν και τα cd ;;;

Ξέρεις πόσοι μήνες συνδρομής είναι ;;

Πχ στο Tidal που έχουμε με τα παιδιά εδώ στο φόρουμ με 2€ τον μήνα ;;;;;

Τα συγκεκριμενα cds είναι vintage(1991 και 1989) γι αυτό και οι τιμές.Και χαμηλές είναι.

• Wow
Reactions: vlad66
Ακρόαση μουσικης που δεν διαλεγω, όσο καλα και να ακουγεται, δεν με αφορά.
Αν η φραση ειναι δυσνόητη
Θελω να πω οτι στο υπο εξεταση συστημα θα παω με τη μουσική μου υπο μαλης και θα το κρινω.
Αλλιως....
Ήταν δυσνόητη αλλά το εξήγησες λίγο αργότερα..

Όμως δεν κάναμε εξέταση το σύστημα.. πληρωμένα αρχεία vs πλατφόρμες ήταν σε εξέταση

vs Qobuz δηλαδή, αφού δεν έχω κάτι καλύτερο.

Εσείς για να ακούσετε καλά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ριπάρετε σωστά τα CD που ήδη έχετε και να τα παίζετε από κάποιο streamer της προκοπής, με φροντισμένα δίκτυα κτλ.

Μετά ξεφορτώνεστε και τα CD και (ιδανικά και) το CD player σας.
Εκτος του αμφιβόλου αποτελέσματος υπάρχει και πρακτικό πρόβλημα.Μεχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα για 1000 cds θα μου έχουν κάνει ήδη το τριετές μνημόσυνο.

Παιδες, γνωριζετε οτι πχ για beatles, τυχαίος τιτλος, οι πλατφορμες εχουν πχ μια εκδοση του 2018 ή του 2009 ενος δισκου που κυκλοφορησε το 1968?
Εσεις, αν θελετε να ακουσετε την εκδοση του 1968, πού θα την βρειτε?

Το ιδιο ισχύει για αλλους τιτλους

Ενδιαφέρον. Όταν με το καλό το ολοκληρώσεις θα έχει ενδιαφέρον να το συγκρίνουμε με ένα από τα streamers της παρέας (RPi based πάντα).
Ευχαρίστως, αλλά για να φέρω όλο αυτό το "σύστημα" που θα φτιάξω να το ακούσουμε κάπου πρέπει να το φέρω μαζί με το Rack του διότι είναι αρκετές συσκευές με τις ξεχωριστές τροφοδοσίες τους..
Η μεταφορά του είναι λίγο δύσκολη λόγο των 6 σασί μάλλον..😁
Το "σύστημα" θα είναι χτισμένο σαν ολοκληρωμένο setup... Όχι μεμονωμένο...

Εκτος του αμφιβόλου αποτελέσματος υπάρχει και πρακτικό πρόβλημα.Μεχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα για 1000 cds θα μου έχουν κάνει ήδη το τριετές μνημόσυνο.
Υπομονη θελει. Εγω ξεκινησα το 2008 και μου πηρε δυο χρονια. Το αποτελεσμα ξεπερνά οποιαδήποτε πλατφόρμα

Παιδες, γνωριζετε οτι πχ για beatles, τυχαίος τιτλος, οι πλατφορμες εχουν πχ μια εκδοση του 2018 ή του 2009 ενος δισκου που κυκλοφορησε το 1968?
Εσεις, αν θελετε να ακουσετε την εκδοση του 1968, πού θα την βρειτε?

Το ιδιο ισχύει για αλλους τιτλους

Ότι υπάρχει, τι να κάνουμε ;;;

Αλλά για Beatles το παράδειγμα : όσο άκουσα από τις πλατφόρμες μέσα σε λίγους μήνες δεν είχα ακούσει στην υπόλοιπη ζωή μου γιατί δεν τους γούσταρα καθόλου!

Οι πλατφόρμες (με την προτροπή στα σχετικά νήματα) ήταν το "μέσο" για να μάθω τους πραγματικούς Beatles και όχι αυτούς που άκουγα στα ραδιόφωνα και άλλαζα σταθμό...

Ναι αλλα αν θες πραγματικα να ακουσεις τι φτιαχτηκε τοτε και οχι τι μαγειρευτηκε πρεπει να βρεις τις τοτε εκδοσεις. Αυτες υπαρχουν μονο στο τοτε φυσικο μεσον. Που θα πρεπει να μπορεις να αναπαραγεις οσο καλυτερα γινεται.
Υπαρχουν εκδοσεις μονο μεταγενεστερες στις πλατφορμες, που εχουν υποστεί σημαντικες αλλαγες σε σχεση με τις αρχικές.
Οι πλατφορμες "ξαναγραφουν" την ιστορια της μουσικης αντικαθιστωντας με συγχρονες εκδοσεις τις σημαντικές αρχικές που θα χαθουν για παντα.
Ηδη εχουν χαθει

Ευχαρίστως, αλλά για να φέρω όλο αυτό το "σύστημα" που θα φτιάξω να το ακούσουμε κάπου πρέπει να το φέρω μαζί με το Rack του διότι είναι αρκετές συσκευές με τις ξεχωριστές τροφοδοσίες τους..
Η μεταφορά του είναι λίγο δύσκολη λόγο των 6 σασί μάλλον..😁
Το "σύστημα" θα είναι χτισμένο σαν ολοκληρωμένο setup... Όχι μεμονωμένο...

Φτιάξε εσύ το stack σου και θα έρθουμε εμείς σε σένα.. :)

Απλά έγινα "σοφότερος" κατά κάποιον τρόπο και "πεπεισμένος" για το ποια είναι η καλύτερη πηγή σήμερα..
(Βγάζω εκτός τα μαγνητόφωνα ανοιχτής μπομπίνας)

Ε αυτή η πηγή δεν είναι το πικάπ και εδώ είναι το "δεν θέλω να στεναχωρήσω" φίλους αναλογικάριους...
Βασίζεις την άποψη σου πάνω σε αυτά που "άκουσες", χωρίς καμιά μεθοδολογία, μέσω του συστήματός σου, με παρεμβολή άλλων μέσων μάλιστα στο σύστημά σου, στο δικό σου χώρο και σύμφωνα με το προφίλ του ακροατή που εσύ έχεις διαμορφώσει, ήτοι σύμφωνα με τα γούστα σου στην ακρόαση.
Σεβαστό, αλλά καταλαβαίνεις πως εξαιτίας όλων των παραπάνω, δεν μπορεί να ισχύει γενικά και για όλους, αυτό που λές.
Οπότε, κανέναν δεν στεναχωρείς, μη... στεναχωριέσαι.

ΥΓ. Με την ευκαιρία και γενικά μιλώντας, παρατηρώ τελευταία να γράφονται απολυτότητες (που δεν χρειάζονται) ώστε να δοθεί πρόσθετο βάρος σε κάποιες απόψεις.
Τότε νιώθω έντονο τον πειρασμό να βάλω στην υπογραφή μου (που δεν έχω) το φιλοσοφικό απόφθεγμα, απόλυτη αλήθεια "δεν υπάρχει τίποτα πιό ολισθηρό, απο έναν κουρέα"
(Λάμπρος Κωνσταντάρας "Η γυναίκα μου τρελάθηκε")

είναι ωραίο το ότι προχωράει η τεχνολογία, δίνει στον καθένα ότι επιθυμεί!
Πικάπ για τους ρομαντικούς, ντακ με 1568 δειγματοληψία για τους τεχνο-φρηκ, σποτιφαη με ένα κινητό και ένα ζευγάρι μπλουτουθ των 15ευρώ!
Μια χαρά.
Προχθές το βράδυ με έπιασε μια νοσταλγία και έβαλα trance που ακούγαμε στα 90s. Διάλεξα μια playlist του qobuz και έπαιζα για ώρες δυνατά. Υπέροχα.
Πλέον η τεχνική ποιότητα της μουσικής είναι σαν την πίτσα: Από καλή μέχρι τέλεια. you can't go wrong. Μπορείς να απολαύσεις τη μουσική σου σε υψηλό βαθμό όπως και να το επιλέξεις.
Προσωπικά ζηλεύω όσους ακουνε βινύλια. Είναι μια ιεροτελεστία την οποία έχω εγκαταλείψει εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς.