Για χρήση άυλων αρχείων το έχω αναφέρει πιο πάνω..
Fanless PC με κάποιον συγκεκριμένο player (όχι foobar/jriver) εξωτερικά clock με δική τους γραμμική τροφοδοσία, το Fanless με δικό του γραμμικό τροφοδοτικό, optimizer στο pc, server με ανεξάρτητα γραμμικά τροφοδοτικά, κλπ..
Το.ολο θέμα έχει κάποιο σημαντικό κόστος (γι'αυτό μου παίρνει και κάποιον χρόνο να το τελειώσω), όμως όλοι αυτοί οι συνδυασμοί είναι μακράν ανώτεροι από οποιοδήποτε Streamer που κυκλοφορεί στο εμπόριο , μην πω ανεξάρτητου τιμής διότι θα παρεξηγηθω πάλι..
Ένα παρόμοιο project έχει τρέξει ο δάσκαλος μου και πραγματικά πολύ δύσκολα θα βρει αντίπαλο..
Είναι ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζω και μου απέδειξε ότι το Streaming δεν έχει ελπίδα ότι και να κάνεις...
Λεφτά να έχεις για αυτό το project και λύσεις υπάρχουν..
Το να χώνεις χρήμα σε Streamer (αρκετών χιλιάδων) και να περιμένεις να ακούσεις σωστά μέσα από πλατφόρμες που σου πασάρουν ότι θέλουν δεν έχει κανένα νόημα πια, και ας λένε ότι το Qobuz είναι αγνό, δεν είναι..
Όταν θα ακούσεις ένα κομμάτι από ένα καλό, ακριβό, όχι Eversolo Rpi κλπ Streamer και ακούσεις το ίδιο κομμάτι από αρχείο στο Fanless τότε θα καταλάβεις πόσο άδεια/κούφια παίζει το Streaming...
Είναι πολύ σημαντική η ηχητική διαφορά μεταξύ τους..
Ο Βλαδίμηρος έχει δίκιο που εντυπωσιάστηκε στο πώς έπαιξε το laptop με τα αρχεία σε σχέση με το Eversolo του...
(Το οποίο στην stock μορφή του για εμένα είναι πολύ πίσω, ειδικά για το κόστος του)..
Το Setup που άκουσε ο Βλαδίμηρος παίρνει ακόμα πολύ βελτίωση, με ποιον player έπαιζε τα αρχεία; Τι optimizer είχε το laptop;
Λογικά έπαιζε από την μπαταρία του, external reclock δεν υπήρχαν, γενικά τα laptop έχουν αρκετό ψηφιακό θόρυβο, δεν είναι αυτή η χρήση τους ώστε να δουλεύουν σαν "ολοκληρωμένα" transport, είναι μια φθηνή λύση..
Αν και πιστεύω ότι ο φίλος που του πήγε το laptop θα την έχει ψάξει λίγο παραπάνω..
Βέβαια ένα laptop θα παίξει καλύτερα από ένα usf η usff pc με παλμική τροφοδοσία..
Είναι δύσκολος ο δρόμος των ψηφιακών απλά ο κόσμος έμαθε στα κινέζικα Streamers (που έχουν πολύ εύκολη χρήση και έχουν τεράστιες ευκολίες πάνω τους) αλλά μουσική δεν παίζουν...