Το chat του δικάναλου

Όχι, αναφέρομαι ουσιαστικά στην software υλοποίηση μέσα στο streamer η οποία επηρεάζει εμμέσως το dac.

Αναλογες software υλοποιησεις δεν χρησιμοποιουνται και απο τους παροχους, πιθανως διαφορετικες για τον καθενα;
Δεν θα υπαρχει μια ξεχωριστη ηχητικη σφραγιδα οφειλομενη σε hardware -software -work flow ανεξαρτητως καλων προθεσεων;
Εκει θελω να καταληξω.

Που μ' έπιασες; Φωτό από τον θρυλικό SR8002 μου έχω ανεβάσει πολλές φορές εδώ.

Έχω τον ανάλογο της Denon, τον 3806.
Κορυφαίοι AV για την εποχή τους.

Εγώ απλά τον έχω παροπλίσει να παίζει στο home cinema γιατί για μουσική δεν...

Το λέω για να μην τρομάζει ο "νορμάλ" κόσμος.

Μα σας παρακαλώ κύριε, τι λέτε;
Δεν κάνει δοκιμές ο νορμάλ κόσμος να δει πως επηρεάζουν τα 3-4 διαφορετικά buffers τον ήχο ή το latency στο alsa, ή το core των usb irq;
Όχι; :unsure:

Έχω τον ανάλογο της Denon, τον 3806.
Κορυφαίοι AV για την εποχή τους.

Εγώ απλά τον έχω παροπλίσει να παίζει στο home cinema γιατί για μουσική δεν...

Έχουν περάσει πολλά μηχανήματα από εδώ λόγω επαγγέλματος, και επίσης λόγω επαγγέλματος έχω πρόσβαση σε πολλά άλλα που δεν θα μπορούσα καν να πλησιάσω αν δεν έκανα το επάγγελμα που κάνω. Συνεπώς, όταν έχεις δοκιμάσει και ακούσει πράγματα πολύ καλύτερα, δεν κάθεσαι και να αγχώνεσαι να αποκτήσεις κάτι καλύτερο γιατί και πάλι θα είσαι πολύ πιο κάτω από αυτά που έχεις να ακούς λόγω των συνθηκών.
Τι να το κάνω να κάτσω εγώ να φτιάξω σύστημα δεκάδων χιλιάδων, όταν ξέρω πως είναι το σύστημα των... εκατοντάδων χιλιάδων... καθημερινά. Δεν υπάρχει κίνητρο.

Ξέρω τι λες, αλλά εξαρτάται πάντα σε σχέση με τι συγκρίνεις κάτι.

Αναλογες software υλοποιησεις δεν χρησιμοποιουνται και απο τους παροχους, πιθανως διαφορετικες για τον καθενα;
Δεν θα υπαρχει μια ξεχωριστη ηχητικη σφραγιδα οφειλομενη σε hardware -software -work flow ανεξαρτητως καλων προθεσεων;
Εκει θελω να καταληξω.

Όλες οι υλοποιήσεις διαφέρουν, αναγκαστικά. Αλλά κάποιοι πάροχοι προσπαθούν για το ότι καλύτερο (Qobuz), ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μας "γαλουχήσουν" (Spotify, Tidal).

Ξέρω τι λες, αλλά εξαρτάται πάντα σε σχέση με τι συγκρίνεις κάτι.

Αν θυμάμαι καλά, τον είχα πάρει κοντά στα 2k, κάπου το 2005-2006;
Τον Copland τον είχα πάρει το 2006-2007 κάπου στα 2700€; Καμία επαφή, ακόμη και τότε, πριν τον πειράξω.

Το κακό είναι ότι δεν συγκρινόταν ούτε με τον Rogers M300i που πούλησα για να πάρω τον Denon! :cry:

Αν θυμάμαι καλά, τον είχα πάρει κοντά στα 2k, κάπου το 2005-2006;
Τον Copland τον είχα πάρει το 2006-2007 κάπου στα 2700€; Καμία επαφή, ακόμη και τότε, πριν τον πειράξω.

Το κακό είναι ότι δεν συγκρινόταν ούτε με τον Rogers M300i που πούλησα για να πάρω τον Denon! :cry:

Στα 2 χιλιάρικα ήταν το 2008-09 ο SR8002 μου.

Άσε πόσο μου κόστισε. Έγιναν αλλαγές τότε από τον 8500, στον 8001 και μετά στον 8002. Πληρώνοντας μόνο τη διαφορά. Συνεπώς η αρχική τιμή πρέπει να πάει από τον πρώτο, που έτσι κι αλλιώς λόγω επαγγέλματος.... μην τα ξαναλέμε... . :p

Ω ρε μάνα τρύπες που έχει εφτούνο.
Σαν γραβιέρα Κρήτης είναι 😀

Επιχαλκωμένο σασί, τοροειδής μ/σ επίχρυσα βύΖματα, HDAM φυσικά γιατί είναι Marantz... .

Γενικώς από ένα σημείο και μετά σε όποια αντιπροσωπεία/κατάστημα εργαζόμουν, έπαιρνα κι από κει κάτι. Κάπως έτσι τα έχω μαζέψει με τα χρόνια.

Πάω να δω καμιά τιμή σε D'agostino τώρα που το σκέφτομαι... :ROFLMAO:

Flagships της εποχής.
Δεν είχα τι να κάνω τις HDMI μου. 😂

Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, μόνο για home cinema.

Επιχαλκωμένο σασί, τοροειδής μ/σ επίχρυσα βύΖματα, HDAM φυσικά γιατί είναι Marantz... .

Γενικώς από ένα σημείο και μετά σε όποια αντιπροσωπεία/κατάστημα εργαζόμουν, έπαιρνα κι από κει κάτι. Κάπως έτσι τα έχω μαζέψει με τα χρόνια.

Πάω να δω καμιά τιμή σε D'agostino τώρα που το σκέφτομαι... :ROFLMAO:
Ρε συ Λεώ,αυτό με το επιχαλκωμενο σασι που είχε και το δικό μου marantz cd63 kis,τι ρόλο βαράει?

Λογικα κανενας παροχος δεν μπορει να ειναι εντελως transparent..
Ανεξαρτητως χειρισμου και προθεσεων δεν γινεται ολη αυτη η ψηφιακη υποδομη να μην αφηνει κανενα αποτυπωμα.
Για τους περισσοτερους ομως, οπως σωστα γραφτηκε, αυτα ειναι λεπτομερειες.
Εννοείται ότι ο κάθε πάροχος δεν μπορεί να είναι όσο pure γίνεται...
Για εμένα δεν είναι λεπτομέρειες όλα αυτά, αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος να αρχίζω σιγά σιγά να εγκαταλείπω το Streaming διότι δεν γουστάρω να ακούω ότι μου πασάρουν αυτοί...

Μπορείς να περιγράψεις αυτό τον ιδιαίτερο ήχο του Qobuz; Δηλαδή πως είναι; Βρίσκεις κάποια χαρακτηριστικά σε μια ηχογράφηση που είναι ίδια σε όλες τις μουσικές που ακούς; σε όλα τα είδη μουσικής;
Το Qobuz όπως και όλες οι μουσικές πλατφόρμες Tidal/Spotify, έχουν η κάθε μία εντελώς διαφορετικές ηχητικές ταυτότητες σε κάθε είδος μουσικής που θα ακούσουμε μέσα από αυτές.. αυτό είναι ξεκάθαρο και ακούγετε αμέσως...
Δεν έχει νόημα να αναφέρω πως παίζει η κάθε πλατφόρμα ανάλογα το σύστημα γιατί έχω εξακριβώσει τις ίδιες παρατηρήσεις μου σε όλα τα συστήματα που έχω ακούσει μέσο Streaming...

Το Qobuz όπως και όλες οι μουσικές πλατφόρμες Tidal/Spotify, έχουν η κάθε μία εντελώς διαφορετικές ηχητικές ταυτότητες σε κάθε είδος μουσικής που θα ακούσουμε μέσα από αυτές.. αυτό είναι ξεκάθαρο και ακούγετε αμέσως...
Δηλαδή το Kind of Blue στο Qobuz ακούγεται ίδιο με την 4η Συμφωνία του Brahms στην ηχογράφηση της Reference Recordings με τους Manfred Honeck και Pittsburgh Symphony Orchestra;
Δεν έχει νόημα να αναφέρω πως παίζει η κάθε πλατφόρμα ανάλογα το σύστημα γιατί έχω εξακριβώσει τις ίδιες παρατηρήσεις μου σε όλα τα συστήματα που έχω ακούσει μέσο Streaming...
Έχει και παραέχει νόημα, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν έχω διαπιστώσει ιδιαίτερες διαφορές σε αρχεία που έχω στο NAS μου και στην ανάλογη ηχογράφηση στο Qobuz. Αν θες να σε πιστέψουμε πρέπει να το εξηγησεις πιο διεξοδικά απο το "trust me bro"

Δηλαδή το Kind of Blue στο Qobuz ακούγεται ίδιο με την 4η Συμφωνία του Brahms στην ηχογράφηση της Reference Recordings με τους Manfred Honeck και Pittsburgh Symphony Orchestra;

Έχει και παραέχει νόημα, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν έχω διαπιστώσει ιδιαίτερες διαφορές σε αρχεία που έχω στο NAS μου και στην ανάλογη ηχογράφηση στο Qobuz. Αν θες να πιστέψουμε πρέπει να τις εξηγήσεις πιο διεξοδικά από το "trust me bro"
Δεν θα μπω σε αυτή την κουβέντα, δεν έχει νόημα για εμένα, (δεν είπα καμιά φορά "trust me bro"...

Φυσικά και δεν ακούγονται το ίδιο τα κομμάτια που αναφέρεις, πως εξάλλου θα γινόταν αυτό...

Οταν δεν διαπιστώνεις ηχητικές διαφορές των αρχείων του Nas σου και του Qobuz κάτι λάθος έχεις κάνει...
Δεν γίνεται να μην υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους...

Δεν θα μπω σε αυτή την κουβέντα, δεν έχει νόημα για εμένα, (δεν είπα καμιά φορά "trust me bro"...
Τότε θα μου επιτρέψεις να μην δίνω σημασία στα λεγόμενά σου. Αν λες κάτι και δεν ασχολείσαι να το στηρίξεις, είναι σαν να μην το είπες. Trust me bro δεν είπες, αλλά είναι η εν γένει συμπεριφορά σου.
Φυσικά και δεν ακούγονται το ίδιο τα κομμάτια που αναφέρεις, πως εξάλλου θα γινόταν αυτό...

Οταν δεν διαπιστώνεις ηχητικές διαφορές των αρχείων του Nas σου και του Qobuz κάτι λάθος έχεις κάνει...
Δεν γίνεται να μην υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους...
Διαφορές διαπιστώνω, εννοείται. Αλλά όχι τέτοιες που να με κάνουν να σκεφτώ ότι έγινε επέμβαση στο μάστερ.

Τότε θα μου επιτρέψεις να μην δίνω σημασία στα λεγόμενά σου. Αν λες κάτι και δεν ασχολείσαι να το στηρίξεις, είναι σαν να μην το είπες. Trust me bro δεν είπες, αλλά είναι η εν γένει συμπεριφορά σου.

Διαφορές διαπιστώνω, εννοείται. Αλλά όχι τέτοιες που να με κάνουν να σκεφτώ ότι έγινε επέμβαση στο μάστερ.
Άρα διαφορές υπάρχουν, είπες όμως ότι σου ακούγονται το ίδιο, πως γίνεται αυτό...

Όσο για το άλλο σκέλος δεν με απασχολεί καθόλου αν θα δώσεις σημασία στα λεγόμενα μου...
Η συμπεριφορά μου είναι μια χαρά, δεν προσέβαλα κάποιον με αυτά που λέω..