Το chat του δικάναλου

Πόδια κάτω από τα racks και τα ηχεία.Μεταλλικα,απ' αυτά που αντιπαθεί ο Βλαδίμηρος.Μονο 860€ με το κλειδί στο χέρι.
Αν είναι υπομονετικός θα του δανείσω τα δικά μου ύστερα από τις διακοπές.

Όντως, τα μεταλλικά πόδια κάτω από τα ρακ η τα ηχεία είναι τα πιο σωστά, βέβαια ανάλογα το πάτωμα που έχουμε αν θα είναι μάρμαρο,πλακάκι, ξύλινο ή μωσαϊκό οι ηχητικές και μηχανικές ιδιότητες αυτών αλλάζει και γι' αυτό έχουν διαφορετική ηχητική συμπεριφορά ανάλογα την έδραση τους..

Θα σε στενοχωρήσω.
Επί παρα πολλά χρόνια,νύχτα έφευγα,νύχτα επεστρεφα(φορτηγό,επαρχία) όμως δεν υπήρξε περίπτωση που να μην ακούσω τουλάχιστον μία ώρα μουσική.Γυριζα κουρασμενος,άκουγα την μουσική μου από το σύστημα και η κούραση εξαφανιζοταν.Εξ' άλλου,υπήρχε και το Σαββατοκύριακο.
Το ότι είχες χρόνο για παρουσίαση δίσκων αλλά όχι για ακρόαση δεν είναι παράξενο;
Το πρόβλημα είναι πως το Spotify και το κάθε Spotify έχει ελλείψεις οι οποίες δεν υπήρχαν όταν χρησιμοποιούσες τα φυσικά μέσα αρα η ευκολία είναι πετσοκομμενη.
Δεν γίνεται να είσαι μια χαρά όταν είχες πολλές χαρές και τις περιορισες συνειδητα.Αυτες θα υπάρχουν πάντοτε για να σου το υπενθυμίζουν και να κάνουν την μια χαρά,μισή.Καποια στιγμή θ' αρχίσεις να ψάχνεις τα στοιχεία της ηχογράφησης ακόμη και στην ηχομπαρα.
Τα καλύτερα ML ήταν αυτά που δεν είχαν woofer,το εξής ένα,CLS μετεπειτα ΙΙ και ΙΙz.
Ποια Quad και τρίχες κατσαρες!
Παρουσιάσεις δίσκων έκανα την χρυσή εποχή του κλαμπ, 2008-2015. Ελάχιστες έχω κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ακούω μουσική όλη την μέρα. Στο γραφείο έχω ένα ωραίο uboom L Bluetooth ηχειακι, στο αυτοκίνητο, και στο σπίτι το Α9. Απλά έχω απαλλαγεί από την δουλεία του συστήματος και την αγωνία αν το switch με τις ποδάρες που βάζει ο Βλαντ είναι καλύτερο από το χωρίς ποδάρες κλπ …

Η μάζα είναι που το κάνει αδρανές ένα ρακ.

Έχεις φτιάξει ποτέ ρακ από μάρμαρο ή βαρύ ξύλο που έχει μεγάλη μάζα να δεις πως παίζει;
Η μάζα παίζει ρόλο διότι δίνει αδράνεια αλλά θέλει προσοχή γιατί η παραπάνω μάζα στεγνώνει τον ήχο και τις αρμονικές..
Επίσης αλλάζουν και οι αποσβέσεις στο φάσμα αυτών.. (χρονικά) και αυτό ακούγεται αμέσως..

Δυστυχώς και τα σημερινά Martin Logan υποφέρουν λόγο της υβριδικής σχεδίασης..
Πάντα υπάρχει ανομοιομορφία ανάμεσα στην μεμβράνη με τα ηλεκτροδυναμικα γουφερ και ας έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στο να λύσουν αυτό το θέμα με Σέρβο έλεγχο των μονάδων χαμηλών...
Δεν γίνεται ένα μεγάφωνο ηλεκτροδυναμικο (ειδικά γουφερ μεγάλης διατομής) αν και η Martin χρησιμοποιεί μικρά αλλά δύο κλπ για να εξαλείψει αυτό το "κενό"... Το γουφερ δεν γίνεται να "πιάσει" την ταχύτητα του πάνελ ότι και να κάνουν...
Ακόμα και με κλειστή καμπίνα των γουφερ δεν γίνεται τίποτα...
Είναι δυο διαφορετικές σχολές σε ένα ηχείο...
Δεν συμφωνώ Λευτέρη. Αν υπάρχει ακόμη πρόβλημα είναι πλέον αμελητέο. Θυμάμαι στα 90s κάποια μεγάλα ML που το πρόβλημα έβγαζε μάτι. Τώρα δεν ήταν αντιληπτό στην ακρόαση.

Bλαδιμηρε τι ρακ και πλαϊνα μου λες.

Πρωτ'απ'ολα πρεπει να επιτεθεις στο πατωμα. Μωσαϊκο γυαλισμενο πρεπει να φυγει.
Η Βαψιμο απο πανω με ειδικη μπογια με γομμα ανεψιτηλη ματ. Λιγο ακριβη βεβαια αλλα οπωσδηποτε αλαγη πατωματος.
Γιώργο, το σπίτι δεν είναι δικό μου, είμαι σε ενοίκιο.. οπότε ......

Και ενα χαλι μπροστα.
σε ολο το πλατος του χωρου.
Χειμωνα καλοκαιρι.

Θα το χαρουν και τα γατια.

Προσπάθησα να κρατήσω το χαλί μέχρι τις πρώτες ζέστες.. δεν άντεξα και το έβγαλα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος.. η μουσική είναι πολύ περιορισμένη το καλοκαίρι, προσπαθώ όμως να κάνω καμιά "δουλειά" για να χαρώ από το φθινόπωρο και μετά..

Ιδανικά θέλεις να έχεις επιλογές κατά περίπτωση. Πόδια μεταλλικά ή/και αποσβεστική επιφάνεια αναλόγως πατώματος και επιλογή μάζας. Ο,τι ισχύει για τις βάσεις και την στήριξη των ηχείων, ισχύει και για τα ρακ.
Η μάζα είναι το μέτρο της αδράνειας.

Last edited:
@Δημοκηδής

Γαμήδι το Sony σίγουρα...

Αλλά για κοίτα και το M5G (μέσα στο σκοτάδι γιατί πάλι δεν έχουμε ρεύμα), χωρίς το ακρυλικό από κάτω του..
(Μέχρι να βρω που είναι τα στηρίγματα..)

View attachment 274914

View attachment 274915

View attachment 274916

Πες μου τώρα ειλικρινά..

Τι είναι μεγαλύτερη μ...νοπαγίδα ;;;

Τα Μάρτεν ή ένα πικάπ ;;;;
:p :ROFLMAO:

Οκ, η σωστή απάντηση είναι ο "συνδυασμός τους"....
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Βλαντ παιδί μου, γίνεται στριπτιζ πίσω από πικάπ ; Πίσω από τα Μαρτιν Λογκαν , με την (ημι)διάφανη μεμβράνη γίνεται μια χαρά … δεν στέλνω φωτός για να μην κατηγορηθώ για ρεβενσπορν

Παρουσιάσεις δίσκων έκανα την χρυσή εποχή του κλαμπ, 2008-2015. Ελάχιστες έχω κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ακούω μουσική όλη την μέρα. Στο γραφείο έχω ένα ωραίο uboom L Bluetooth ηχειακι, στο αυτοκίνητο, και στο σπίτι το Α9. Απλά έχω απαλλαγεί από την δουλεία του συστήματος και την αγωνία αν το switch με τις ποδάρες που βάζει ο Βλαντ είναι καλύτερο από το χωρίς ποδάρες κλπ …

Το switch μου δεν έχει πια τις ποδάρες που είχε.. έχει πολύ πιο "μαζεμένα" και διακριτικά.

IMG_20260725_191153.jpg

Οι ποδάρες θα πάνε στο (νέο) eversolo που ετοιμάζεται , στο οποίο σαν μεγαλύτερο μηχάνημα θα ταιριάξουν καλύτερα χωρίς δυσμενή σχόλια...

Βλαντ παιδί μου, γίνεται στριπτιζ πίσω από πικάπ ; Πίσω από τα Μαρτιν Λογκαν , με την (ημι)διάφανη μεμβράνη γίνεται μια χαρά … δεν στέλνω φωτός για να μην κατηγορηθώ για ρεβενσπορν

Αυτό δεν μου είχε περάσει από το μυαλό.... τα σέβη μου.... :LOL:

Δεν συμφωνώ Λευτέρη. Αν υπάρχει ακόμη πρόβλημα είναι πλέον αμελητέο. Θυμάμαι στα 90s κάποια μεγάλα ML που το πρόβλημα έβγαζε μάτι. Τώρα δεν ήταν αντιληπτό στην ακρόαση.
Ακόμα και στην τελευταία Έκθεση Ήχου εδώ του Ήχου τα Martin Logan ειχαν το ίδιο θέμα.. έπαιζαν με Anthem αν θυμάμαι καλά και είχαν φάει και ισοστάθμιση...
Δεν ήταν καθόλου αμελητέο το αποτέλεσμα μη πλήρους συνεργασίας μεμβράνης με τις ηλεκτροδυναμικες μονάδες χαμηλών...

κυρίως Γουσταύο
και με πάθος!