Το chat του δικάναλου

Οταν καποιος ακουσει και προτιμησει ενα σετ hsw απο καθαρο χαλκο με επενδυση teflon και κλιπακια της προκοπης , απο ενα αλλο σετ με tinned χαλκο , pvc insulation και κλιπακια της κακιας ωρας , δεν ειναι καθολου υποκειμενικο , ειναι γεγονος και μαλιστα αναμενομενο, και αυτος απλα το καταλαβε .
Μια μεθοδος που θα εδειχνε πιο ειναι το καλυτερο, απλα θα τον επιβεβαιωνε.
Κακως θεωρειτε την επιλογη καποιου ΠΑΝΤΑ οτι ειναι υπο αμφισβητηση επειδη θελετε αποδειξεις. Μερικα πραγματα απλα δεν θελουν αποδειξεις.
μια απ τα ίδια

πάμε πάλι.
α. δεν έβαλα στην εξίσωση και τη συζήτηση τα κελύφη. Αστα έξω
β. Δεν είπα ότι θέλω αποδείξεις. Πολύ θα ήθελα και γώ να ακούσω τα καλωδιάκια, αλλά 50 χρόνια τώρα....μάταια προσπαθώ.

Τι δηλαδή, δεν θα ηθελα να απογειωθεί η Dyna με 40 ευρώ?

Από τη στιγμή που υπάρχει διαφορά (δεν εξετάζω μικρή - μεγάλη - κλπ) υφίσταται και λόγος ενασχόλησης.
διύλισις κώνωπος
μπορείς να το πεις και ασχολία

διύλισις κώνωπος
μπορείς να το πεις και ασχολία

Να ξέρεις ότι κι εγώ του ίδιου «τεχνικού μπαλέτου» με εσένα είμαι, αλλά έτσι που γράφεις είναι σαν να νουθετείς τον άλλον.
Πρώτον είναι λάθος και δεύτερον μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως ακούγοντας διαφορές ενώ είσαι πεπεισμένος ότι αυτές δεν υπάρχουν ή ότι είναι ανάξιες λόγου.

Να ξέρεις ότι κι εγώ του ίδιου «τεχνικού μπαλέτου» με εσένα είμαι, αλλά έτσι που γράφεις είναι σαν να νουθετείς τον άλλον.
Πρώτον είναι λάθος και δεύτερον μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως ακούγοντας διαφορές ενώ είσαι πεπεισμένος ότι αυτές δεν υπάρχουν ή ότι είναι ανάξιες λόγου.
συζήτηση κάνουμε

και btw έχεις πικάπ η συζητάμε ακαδημαϊκά?

συζήτηση κάνουμε

και btw έχεις πικάπ η συζητάμε ακαδημαϊκά?

Πρέπει να έχω δικό μου πικάπ για να μην συζητάμε ακαδημαικά;

Πόσα πικάπ έχεις στείλει για αναβάθμιση και κατόπιν παρουσία του κατόχου τα άκουσες;

Για να μην μιλάμε ακαδημαικά...

Πρέπει να έχω δικό μου πικάπ για να μην συζητάμε ακαδημαικά;

Πόσα πικάπ έχεις στείλει για αναβάθμιση και κατόπιν παρουσία του κατόχου τα άκουσες;

Για να μην μιλάμε ακαδημαικά...
δεν με καλύπτει
δεκτόν ωστόσο

δεν με καλύπτει
δεκτόν ωστόσο

Ούτε κι εμένα με καλύπτει ο αριθμός των αλλαγών από τις οποίες προκύπτει η υποκειμενική σου άποψη, αλλά τι να κάνουμε;

Ας μείνουμε στα αντικειμενικά δεδομένα. Μετρήσεις από τις αλλαγές έχεις; Αυτό θα ήταν κάτι αντικειμενικό. Αλλιώς μένουμε στο μόνο αντικειμενικό μέχρι στιγμής, ότι οποιαδήποτε αλλαγή αλλάζει τα χαρακτηριστικά του κυκλώματος.

Ούτε κι εμένα με καλύπτει ο αριθμός των αλλαγών από τις οποίες προκύπτει η υποκειμενική σου άποψη, αλλά τι να κάνουμε;

Ας μείνουμε στα αντικειμενικά δεδομένα. Μετρήσεις από τις αλλαγές έχεις; Αυτό θα ήταν κάτι αντικειμενικό. Αλλιώς μένουμε στο μόνο αντικειμενικό μέχρι στιγμής, ότι οποιαδήποτε αλλαγή αλλάζει τα χαρακτηριστικά του κυκλώματος.
θεωρώ ότι αντικειμενική άποψη για το θέμα που συζητάμε μπορεί να προκύψει μετά από βαθειά γνώση και συμβίωση με ένα μηχάνημα. Πρέπει να το ζήσεις ώρες ατέλειωτες να το πονάς. Όχι ήρθε ο Χ να πάρει το πικαπ, μισό να το στήσω και άντε να ρίξω και ένα αυτί.

Μετρήσεις δεν έχεις ούτε εσύ για το αντίθετο.
Οποιαδήποτε αλλαγή αλλάζει τα χαρακτηριστικά του κυκλώματος, αρκεί να είναι μετρήσιμα και αντιληπτά στο σύνολο.
Και μια πεταλούδα μπορεί να αλλάξει την περιστροφή της γης.
Υπολογίζεται άνετα.
Τι αποτέλεσμα φέρνει κι αν γίνεται αντιληπτό όταν δεξιά αριστερά σκάνε 100άδες βόμβες...δυσκολεύομαι να σου πω

θεωρώ ότι αντικειμενική άποψη για το θέμα που συζητάμε μπορεί να προκύψει μετά από βαθειά γνώση και συμβίωση με ένα μηχάνημα. Πρέπει να το ζήσεις ώρες ατέλειωτες να το πονάς. Όχι ήρθε ο Χ να πάρει το πικαπ, μισό να το στήσω και άντε να ρίξω και ένα αυτί.

Μετρήσεις δεν έχεις ούτε εσύ για το αντίθετο.
Οποιαδήποτε αλλαγή αλλάζει τα χαρακτηριστικά του κυκλώματος, αρκεί να είναι μετρήσιμα και αντιληπτά στο σύνολο.
Και μια πεταλούδα μπορεί να αλλάξει την περιστροφή της γης.
Υπολογίζεται άνετα.
Τι αποτέλεσμα φέρνει κι αν γίνεται αντιληπτό όταν δεξιά αριστερά σκάνε 100άδες βόμβες...δυσκολεύομαι να σου πω

Μα σου είπα, από τη στιγμή που ούτε εγώ, ούτε εσύ έχουμε μετρήσεις, μένουμε στο μόνο αντικειμενικό δεδομένο ότι αν αλλάξεις σε ένα κύκλωμα κάτι, αλλάζει τα χαρακτηριστικά του.

Ποιος σου είπε για μισό να στήσω ένα αυτί; Πρώτ' απ' όλα η αναβάθμιση και οι δοκιμές γίνονται από εκείνον που θα τις κάνει. Αυτό παίρνει μέρες. Δεύτερον δεν στο έφεραν και το πήραν αμέσως. Ούτε όταν στο φέρνουν για αλλαγή, ούτε όταν στο επιστρέφουν μέχρι να το πάρει ο κάτοχος.

Πάλι το επιχείρημα με τις βόμβες;
Να στο πω αλλιώς. Είσαι σε ένα σταθμό τρένου (τυχαίο το παράδειγμα) και έχεις το παγκάκι Α και το παγκάκι Β. Και δοκιμάζεις ποιο κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Αν εσύ ασχολείσαι με τα παγκάκια και χάσεις το τρένο που περνάει, ναι μεν θα έχεις χάσει κάτι σημαντικότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα δύο παγκάκια προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Θυμάμαι που λες κάμποσα χρόνια πριν, μια στιχομυθία που είχα με μία θεία. Είχα μαζί μου ένα φορητό ηχείο Bluetooth. Τότε ακόμα δεν ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό. Φυσικά έμεναν όλοι με το στόμα ανοιχτό. Μια θεία λοιπόν ρώτησε, και πόσο κάνει αυτό; Της απάντησα 120 ευρώ (τότε). Αυτή τότε γουρλώνει τα μάτια και λέει... μα με τόσα μπορώ να πάρω τηλεόραση (τότε).
Εντάξει θεία λέω, πάρε την τηλεόραση μαζί σου στην παραλία τότε.

Είναι και θέμα προτεραιοτήτων σαφώς...

άλλα λεω, άλλα λες.

ας μείνουμε στο τι λέγαν οι γιαγιάδες.

Μου θυμίζεις εκείνους που λένε ότι το ρεύμα ταξιδεύει χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων και πως το τελευταίο μέτρο δεν κάνει διαφορά. Εν τω μεταξύ αν το ίδιο διάνυσμα είναι από άλλο καλώδιο, αλλάζουν τα μετρήσιμα χαρακτηριστικά... .

ΟΚ, να ρωτήσουμε τις γιαγιάδες τη γνώμη τους για το chassis wire. Ή να βγει ο γείτονας να φωνάξει,,,, ρε κ@λ@παιδα πάλι παίζετε μπάσκετ και χαλάτε τον κόσμο μεσημεριάτικα; Σπίτια δεν έχετε να μαζευτείτε; 😁

Εγώ έχω καταλάβει πως όσοι λένε ότι έχουν δοκιμάσει και δεν άκουσαν διαφορά, είτε δεν θέλουν να το παραδεχτούν από εγωισμό, είτε δεν έχουν δοκιμάσει και πάρα πολλά, είτε όντως δεν ακούνε διαφορά. Στην τελευταία περίπτωση είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι γιατί δεν ακούνε διαφορά και άρα δεν χρειάζεται να ασχοληθούν.

α. δεν έβαλα στην εξίσωση και τη συζήτηση τα κελύφη. Αστα έξω
ουτε εγω μιλησα για κελυφη

Πολύ θα ήθελα και γώ να ακούσω τα καλωδιάκια, αλλά 50 χρόνια τώρα....μάταια προσπαθώ.
δεν μπορει κανενας να σε βοηθησει σ'αυτο.

Τι δηλαδή, δεν θα ηθελα να απογειωθεί η Dyna με 40 ευρώ?
Δεν απογειωνονται οι κεφαλες με 40 ευρω καλωδιακια. Τα καλωδιακια αν ειναι καλα βελτιωνουν ή αν προτιμας αφηνουν να περασει κατι περισσοτερο απο αυτα που ειχες πριν. Σε ενα συστημα υψηλων επιδοσεων , καθε βελτιωση ειναι ευπροσδεκτη. Εξαρταται απο τον καθενα ποσο εκτιμα αυτη τη βελτιωση.
Μια καλη κεφαλη ειναι μια καλη κεφαλη. Τα καλωδιακια τη ξεζουμιζουν λιγο παραπανω.

Εγώ έχω καταλάβει πως όσοι λένε ότι έχουν δοκιμάσει και δεν άκουσαν διαφορά, είτε δεν θέλουν να το παραδεχτούν από εγωισμό, είτε δεν έχουν δοκιμάσει και πάρα πολλά, είτε όντως δεν ακούνε διαφορά. Στην τελευταία περίπτωση είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι γιατί δεν ακούνε διαφορά και άρα δεν χρειάζεται να ασχοληθούν.
Συμφωνω. Οσο για την τελευταια περιπτωση που λες, οχι μονο ειναι ευτυχισμενοι, εγω τουλαχιστον τους ζηλευω .