Το chat του δικάναλου

Βεβαια το προβλημα των ενεργων παραμενει...

Αμα σου χαλασει ειτε ενα νεγαφωνο ειτε ενα ηλεκτρονικο, μενεις και απο τα δυο.
Οποτε χωρις μουσικη αντικαταστωντας το ενα η το αλλο.

Χωριστα μηχανηματα ετσι εαν εχεις καποιο ηχειο καβατζα η καποιον ενισχυτη, αντικαθιστας οσο λειπει το κυριο και ακους μουσικουλα.

Με αυτα αν και "χωριστα" δεν... Μενουν απαντρευτα εκατερωθεν.

Ειναι ο λογος που δεν θα παρω ποτε ενεργα ακομα και αν εχουν καποια πλεονεκτηματα.
εδώ και 14 χρόνια έχω πεισθεί πλέον, ενεργά επαγγελματικά NF

αλλά ουπς, σόρρυ, ξέχασα ότι εδώ είναι τσατδικαναλου, μην ξεκινήσει η Οδύσσεια ptII

Last edited:
  • Haha
Reactions: Cicadelic Ranger
εδώ και 14 χρόνια έχω πεισθεί πλέον, ενεργά επαγγελματικά NF

αλλά ουπς, σόρρυ, ξέχασα ότι εδώ είναι τσατδικαναλου, μην ξεκινήσει η Οδύσσεια ptII
NF ???
Για δωσε λιγο φως.
"Με τι παιζεις ;"

Near Field

Δηλαδή τα έχει αγκαλιά όταν ακούει μουσική
(Σχήμα λόγου, μη το πάρεις τοις μετρητοίς)
έχω μεγάλη αγκαλιά. 1.5 μέτρο πράμα

αλλά είμαι και αιρετικός, δεν έχω κανένα θέμα να την επεκτείνω και στα 2.8. Μετά βγαίνω απ τη σοφίτα

• Like
Reactions: vlad66
Ο Βλαδίμηρος άκουσε τα πονήματά μου. Αν τα θεωρεί lofi ας το πεί ελεύθερα, δεν παρεξηγώ

Εχω δει καποιους μουσικους, βεβαια θα μου πεις αυτοι εχουν συνηθισει τα στουντιος, που δεν τα μπορουν καθολου τα Χαϊ Φαϊ ηχεια.

Ακουν σπιτι τους με μικρα κυριως ενεργα εππαγελματικα (αυτα τα κακασχημα που μοιαζουν πλαστικα) κατι Υαμαχα κατι Τζι Μπι Ελ...

Γνωριζω την περιπτωση ενος μηχανικου ηχου που ηταν ο σημαντικοτερος ηχοληπτης σε συναυλιες εδω, οχι δικη μου γνωριμια αλλα κολητος φιλου.

Αυτουνου ειχαν περασει απο τα χερια οτιδηποτε... τελικα κατεληξε σπιτι του με κατι Genelec: Kακασχημα oσο δεν παει. Λες πλαστικουρες. Αυτα του εκαναν στο σαλονι του.
Και ειχε δει και BW και ηλεκτροστατικα και ΤανοΥ αυτα που λες βγηκαν απο Μπαγκινγχαμ...
Τιποτα.
Αποφασισε Genelec for ever.

Εχω δει καποιους μουσικους, βεβαια θα μου πεις αυτοι εχουν συνηθισει τα στουντιος, που δεν τα μπορουν καθολου τα Χαϊ Φαϊ ηχεια.

Ακουν σπιτι τους με μικρα κυριως ενεργα εππαγελματικα (αυτα τα κακασχημα που μοιαζουν πλαστικα) κατι Υαμαχα κατι Τζι Μπι Ελ...

Γνωριζω την περιπτωση ενος μηχανικου ηχου που ηταν ο σημαντικοτερος ηχοληπτης σε συναυλιες εδω, οχι δικη μου γνωριμια αλλα κολητος φιλου.

Αυτουνου ειχαν περασει απο τα χερια οτιδηποτε... τελικα κατεληξε σπιτι του με κατι Genelec: Kακασχημα oσο δεν παει. Λες πλαστικουρες. Αυτα του εκαναν στο σαλονι του.
Και ειχε δει και BW και ηλεκτροστατικα και ΤανοΥ αυτα που λες βγηκαν απο Μπαγκινγχαμ...
Τιποτα.
Αποφασισε Genelec for ever.
πρόσεξε γιατί θα πάμε στην Οδύσσεια pt XXVI !
τα genelec θεωρούνται (και είναι) κορυφή. (πλαστικούρες ΔΕΝ είναι)

πρόσεξε γιατί θα πάμε στην Οδύσσεια pt XXVI !
τα genelec θεωρούνται (και είναι) κορυφή. (πλαστικούρες ΔΕΝ είναι)

Η οψη τους λεω. Δεν εχουν αυτο το φινιρισμα ξυλου του Hi Fi

έχω μεγάλη αγκαλιά. 1.5 μέτρο πράμα

αλλά είμαι και αιρετικός, δεν έχω κανένα θέμα να την επεκτείνω και στα 2.8. Μετά βγαίνω απ τη σοφίτα
Ε μα....
Τα Dynaudio μια χαρά γεμίζουν το χώρο μου.
Εξίσου και τα JBL.
Είδα και τα χαΐρια μου με τους ερμηδες.
Μια χαρά παίζουν ενεργά με 7αρι ή 8αρι γουφερ,σε μέτρια δωμάτια.

• Like
Χυτό αλουμίνιο παρακαλώ!!

Ο Βλαδίμηρος άκουσε τα πονήματά μου. Αν τα θεωρεί lofi ας το πεί ελεύθερα, δεν παρεξηγώ
Καθόλου LoFi !

Έχω ακούσει αρκετές φορές πριν χρόνια τέτοιου είδους σύστημα σε παλιό φίλο και συνάδελφο που έκανε 2η δουλειά γράφοντας δική του μουσική και έτρεχε για μεροκάματα σε γάμους, βαφτίσια κλπ..

Κάθε φορά έμενα με το στόμα ανοιχτό πραγματικά εντυπωσιασμένος!

Και το παλικάρι εκείνη την εποχή είχε μωρό παιδί, δάνειο για το σπίτι του και δεν μπορούσε να ξοδέψει αυτά που θα ήθελε για το σύστημα.

"Σύστημα" με ένα λάπτοπ και 2 ενεργά χωρίς καν sub woofer.

Αυτά που έκανε στο λάπτοπ μου φαινόντουσαν κινέζικα και έκοψα λάσπη τρέχοντας...

Ε μα....
Τα Dynaudio μια χαρά γεμίζουν το χώρο μου.
Εξίσου και τα JBL.
Είδα και τα χαΐρια μου με τους ερμηδες.
Μια χαρά παίζουν ενεργά με 7αρι ή 8αρι γουφερ,σε μέτρια δωμάτια.

Με τους Ερμήδες ήσουν ιδιαίτερα βάναυσος, έβαζες τα ηχεία να κάνουν δουλειά για την οποία δεν ήταν "φτιαγμένοι" να κάνουν και μάλιστα σε ακατάλληλο χώρο.

Οποιοδήποτε home hifi/hiend ηχείο θα είχε τινάξει τα πέταλα μετά από τόσες ώρες και σε τέτοιες στάθμες λειτουργίας.

Να σου φέρω παράδειγμα από τον δικό σου κόσμο..;;
Βάζεις μονοθέσιο F1 να τρέξει στο Ακρόπολις;;;

Αυτό έκανες...

Καθόλου LoFi !

Έχω ακούσει αρκετές φορές πριν χρόνια τέτοιου είδους σύστημα σε παλιό φίλο και συνάδελφο που έκανε 2η δουλειά γράφοντας δική του μουσική και έτρεχε για μεροκάματα σε γάμους, βαφτίσια κλπ..

Κάθε φορά έμενα με το στόμα ανοιχτό πραγματικά εντυπωσιασμένος!

Και το παλικάρι εκείνη την εποχή είχε μωρό παιδί, δάνειο για το σπίτι του και δεν μπορούσε να ξοδέψει αυτά που θα ήθελε για το σύστημα.

"Σύστημα" με ένα λάπτοπ και 2 ενεργά χωρίς καν sub woofer.

Αυτά που έκανε στο λάπτοπ μου φαινόντουσαν κινέζικα και έκοψα λάσπη τρέχοντας...
Τα πάντα όλα γίνονται στις ηχογραφήσεις με μικρά fostex pm04n (και ενίοτε και κάποια ακουστικά). Αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να ακούω κανονικά μ αυτά, απλά είναι ότι λυπάμαι τα mylo και τα κρατάω ως παθητικά,

• Like
Τα πάντα όλα γίνονται στις ηχογραφήσεις με μικρά fostex pm04n (και ενίοτε και κάποια ακουστικά). Αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να ακούω κανονικά μ αυτά, απλά είναι ότι λυπάμαι τα mylo και τα κρατάω ως παθητικά,

Με τα ακουστικά του και αν έπαθα σοκ...

Κάτι pioneer

Τα μόνα που θυμάμαι μάρκα από τότε