Το chat του δικάναλου

Tο συγκρίνω με το Neumann KD 120 που έχω και το θεωρώ βαρύ ηχείο για το μέγεθος του. Έχει μεγαλύτερα μεγάφωνα αλλά είναι και αυτό ηχείο με compact διαστάσεις. Καμπίνα αλουμινίου, σχεδόν τετραπλάσιο βάρος.

Genelec: H195 x W121 x D115 mm = 1,5k

Neumann: H277 x W182 x D220 mm = 6,4k
Το Τζενελεκ ειναι δυο χουφτες σε υψος στη κυριολεξια, ειναι ηχειο καθαρα για πι σι. πανω στο γραφειο.

Διαφωνώ.Δεν απευθύνονται στους τελευταίους.Τα ηχεία και γενικά οι ultra hi-end συσκευές είναι αναγνωρίσιμες μονον από ένα ελάχιστο τμήμα της κοινωνιας.Δεν είναι σπίτι ούτε αυτοκινητο.
Κοίτα, ένας δισεκατομμυριούχος δε μπορεί να έχει το ίδιο ηχείο με σένα και μένα. Δεν έχει σημασία αν ακούει μουσική ή αν το αναγνωρίζει κανείς. Το ηχείο αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που ψωνίζουν στο Selfrifges και πληρώνουν 700 ευρώ το κιλό για μια μπριζόλα (δεν υπερβάλλω). Ούτε στο τραπέζι τους είσαι για να δεις τι τρώνε, αλλά τα λεφτά τα δίνουν. Έχει μια ωραία σκηνή σχετικά με αυτό το φαινόμενο στο Succession : ο φτωχός ανιψιός από την επαρχία πηγαίνει με τον πλούσιο σωγαμπρο για κλάμπινγκ και πίνουν βότκα με χρυσόσκονη που κάνει 5000 ευρώ το μπουκάλι. Ρωτάει ο φτωχός "είναι τόσο καλή αυτή η βότκα;" απάντηση: "ποιος νοιάζεται; Αμα είσαι πλούσιος απλά ξοδεύεις γιατί μπορείς".

Tο συγκρίνω με το Neumann KD 120 που έχω και το θεωρώ βαρύ ηχείο για το μέγεθος του. Έχει μεγαλύτερα μεγάφωνα αλλά είναι και αυτό ηχείο με compact διαστάσεις. Καμπίνα αλουμινίου, σχεδόν τετραπλάσιο βάρος.

Genelec: H195 x W121 x D115 mm = 1,5k

Neumann: H277 x W182 x D220 mm = 6,4k
Mην το συγκρινετε με το 8010.
Η σύγκριση μπορει να γινει με το 8030 αν λετε για το kh120. Τοτε τα βαρη ειναι ιδια

• Like
Reactions: #@george@#
Σε εκείνη την έκθεση ο αντιπρόσωπος προσπαθούσε να παίξει τα muon με τελικούς της Luxman και δεν...
Την δεύτερη μέρα που τους βάλαμε κάτι τερατάκια έπαιξαν μια χαρά και μάλιστα πουλήθηκαν.
Για εμένα οι Mark Levinson είναι υπερεκτιμημένοι.
Τα muon ξεκίνησαν σαν case study για την ομάδα της kef.
Και δημιουργήθηκαν 100 ζευγάρια σαν συλλεκτικά.
Εγώ εκείνη την ημέρα τα άκουσα με τους ML και για τα λεφτά τους ,την ιστορία τους και το μέγεθος τους,δεν φτουρουσαν.
Μάλιστα κάτι ψιθυριζαν ότι με τους ML ,δεν ματσαραν.
Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα 😁

• Like
Reactions: Tzimisce
Oι Μαρκ Λεβινσον ειναι εδω και πολλες δεκαετιες χωρις τον Μαρκ Λεβινσον. Και τελευταια στο κονσορτσιουμ της Χαρμαν Καρντον.
Αν αυτο σημαινει κατι για τον θρυλο της μαρκας.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Oι Μαρκ Λεβινσον ειναι εδω και πολλες δεκαετιες χωρις τον Μαρκ Λεβινσον. Και τελευταια στο κονσορτσιουμ της Χαρμαν Καρντον.
Αν αυτο σημαινει κατι για τον θρυλο της μαρκας.
Σωστη παρατηρηση, οπως αλλωστε συμβαινει με παμπολλες ιστορικες εταιρειες. Εκεινο που ισως θα βοηθουσε αλλα ειναι κατι που μαλλον δεν μαθαινουμε , ειναι αν οι ιστορικοι ιδιοκτητες φροντισαν να εχουν διαδοχες "προσωπικοτητες" που να εχουν ιδιες αποψεις , επιδιωξεις και τροπο σκεψης.

• Like
Reactions: Θρησκος
Σωστη παρατηρηση, οπως αλλωστε συμβαινει με παμπολλες ιστορικες εταιρειες. Εκεινο που ισως θα βοηθουσε αλλα ειναι κατι που μαλλον δεν μαθαινουμε , ειναι αν οι ιστορικοι ιδιοκτητες φροντισαν να εχουν διαδοχες "προσωπικοτητες" που να εχουν ιδιες αποψεις , επιδιωξεις και τροπο σκεψης.

Νομιζω η αρχικη ομαδα εφυγε μετα τσακωμο με τον μανατζερ που ειχαν προσλαβει για να τους βγαλει απο τις οικονομικες δυσκολιες και τελικα πηρε την διευθυνση της εταιριας με τον Λεβνισον σαν υπαλληλο.... Με δικαστηρια και τετοια.

Οποτε (απο μνημης ολα αυτα) δεν νομιζω σε καποια "πνευματικη συνεχεια μετα απο τσακωμους. Αλλα ισως να κανω λαθος.

• Like
Reactions: mdvq and AUDIOLYTIC
Νομιζω η αρχικη ομαδα εφυγε μετα τσακωμο με τον μανατζερ που ειχαν προσλαβει για να τους βγαλει απο τις οικονομικες δυσκολιες και τελικα πηρε την διευθυνση της εταιριας με τον Λεβνισον σαν υπαλληλο.... Με δικαστηρια και τετοια.

Οποτε (απο μνημης ολα αυτα) δεν νομιζω σε καποια "πνευματικη συνεχεια μετα απο τσακωμους. Αλλα ισως να κανω λαθος.
Κατι θυμαμαι αμυδρα τωρα που το λες , αλλα δεν θυμαμαι τι εγινε ακριβως.

Στα νιατα ( 80ς αρχες με μεσα ) μου υπηρχαν 3 μεγαλες φιρμες που παιζαν σε αυτο που λεμε χαϊ εντ πριν το πουμε ετσι.
Στην Ελλαδα τουλαχιστον οπου βρισκομουν και τις ηξερα γιατι ο νονος μου δεν ειχε αφησει καμμια.

Χαρμαν Καρντον, Μαρκ Λεβινσον, και Θρησολντ.... αυτα παιρναν "οι πλουσιοι" στην Ελλαδα.

Αργοτερα ηρθαν κι αλλες και οι τρεις γιναν εκατον τρεις. Και στο εξωτερικο ανακαλυψαμε ενα σωρο αλλες.
Που ηρθαν και αυτες μετα στην Ελλαδα.

Στα νιατα ( 80ς αρχες με μεσα ) μου υπηρχαν 3 μεγαλες φιρμες που παιζαν σε αυτο που λεμε χαϊ εντ πριν το πουμε ετσι.
Στην Ελλαδα τουλαχιστον οπου βρισκομουν και τις ηξερα γιατι ο νονος μου δεν ειχε αφησει καμμια.

Χαρμαν Καρντον, Μαρκ Λεβινσον, και Θρησολντ.... αυτα παιρναν "οι πλουσιοι" στην Ελλαδα.

Αργοτερα ηρθαν κι αλλες και οι τρεις γιναν εκατον τρεις. Και στο εξωτερικο ανακαλυψαμε ενα σωρο αλλες.
Ξέχασες την Krell.
Στο βαπτιστηρι τίποτα ο νονος;

Ήταν και η SAE ,η luxman και η ιταλική galactron ή κάπως έτσι,αλλά για τους πιο ψαγμενους.
Εδώ όποιος είχε Sansui , θεωρούνταν λεφτάς😀