Το chat του δικάναλου

Θεός!!!
Δεν έχει κόκκινο μετά τις 6.000 ;

Και εγώ απορώ γιατί δεν έχει.. προφανώς θα έχει κόφτη στην επικίνδυνη περιοχή , ίσως (λόγω Yamaha) να φτάνει χωρίς πρόβλημα τις 7.000 ή κάπου εκεί κοντά και μετά να μπαίνει ο κόφτης.

Δεν έχω σκοπό να το μάθω , ποτέ δεν ζορίζω τους κινητήρες τόσο ψηλά ειδικά με τις πρώτες σχέσεις στο σασμάν.

• Love
Reactions: #@george@#
Και εγώ απορώ γιατί δεν έχει.. προφανώς θα έχει κόφτη στην επικίνδυνη περιοχή , ίσως (λόγω Yamaha) να φτάνει χωρίς πρόβλημα τις 7.000 ή κάπου εκεί κοντά και μετά να μπαίνει ο κόφτης.

Δεν έχω σκοπό να το μάθω , ποτέ δεν ζορίζω τους κινητήρες τόσο ψηλά ειδικά με τις πρώτες σχέσεις στο σασμάν.
Καλά εσύ δεν ανοίγεις το volume μπας και ζορισεις τα τρανζίστορ,το μοτέρ θα ζοριζες.🤪
Ρε στροφαρετε τα μοτέρ,μόνο καλό τους κάνει.
Μακακες είναι οι κατασκευαστές και βάζουν κόφτη?
Μέχρι εκεί δεν παθαίνει τίποτα.
Αλλά εδώ που τα λέμε,σιγά μην ξέρουν οι κατασκευαστές 😝😀

Καλά εσύ δεν ανοίγεις το volume μπας και ζορισεις τα τρανζίστορ,το μοτέρ θα ζοριζες.🤪
Ρε στροφαρετε τα μοτέρ,μόνο καλό τους κάνει.
Μακακες είναι οι κατασκευαστές και βάζουν κόφτη?
Μέχρι εκεί δεν παθαίνει τίποτα.
Αλλά εδώ που τα λέμε,σιγά μην ξέρουν οι κατασκευαστές 😝😀
Τι καλό τους κάνει να δουλεύουν στις 6 - 6,5 - 7.000 σαλ ;;;;

• Like
Reactions: #@george@#
Αν και η συζήτηση μπορεί να τραβήξει πολύ ευχάριστα για εκατοντάδες ποστ, μάλλον είμαστε αρκετά ως πολύ εκτός. 😁

• Like
Reactions: vlad66
Αν και η συζήτηση μπορεί να τραβήξει πολύ ευχάριστα για εκατοντάδες ποστ, μάλλον είμαστε αρκετά ως πολύ εκτός. 😁
Θα σου πω μόνο τούτο και επειδή σου κόβει στα μηχανολογικά,θα καταλάβεις.
Στα Honda που σερβίρει ο κολλητός μου, τις πιο πολλές μηχανικές βλάβες τις παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι οι θειτσες και οι "οικογενειάρχες".
Αυτά που τα σκίζουν στο στροφαρισμα,είναι τζαμί τα μοτέρ τους.
Είναι ,κατ' αναλογία, σαν να μην βάζεις μέσα αλλά άτομα για να μην σκεβρωσει το σασί 😀

Aμα δεν μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας τι σημαίνει στροφαρισμα και τα μπερδεύει με το εύρος απόδοσης, υπάρχει και το ψάρεμα και η καλή ψαριά!
Οι κινητήρες της Honda(τουλάχιστον στο παρελθόν,τώρα δεν γνωρίζω)είχαν την μέγιστη ροπή τους στις υψηλές στροφές εξ ου και το επικαλούμενο στροφαρισμα.
Ελπιζω να είσαι καλός ψαράς.

Οι κινητήρες της Honda(τουλάχιστον στο παρελθόν,τώρα δεν γνωρίζω)είχαν την μέγιστη ροπή τους στις υψηλές στροφές εξ ου και το επικαλούμενο στροφαρισμα.
Ελπιζω να είσαι καλός ψαράς.

δες στο βιντεο τι σημαινει κινητηρας Honda....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πάνε αυτά τα Honda...
Τώρα ελάχιστα μοντέλα αξίζουν...
Όπως και σε πολλές άλλες μάρκες "αξιόπιστες" του παρόντος...

Πάνε αυτά τα Honda...
Τώρα ελάχιστα μοντέλα αξίζουν...
Όπως και σε πολλές άλλες μάρκες "αξιόπιστες" του παρόντος...
Λευτέρη τα παλιά Honda,είχα την φήμη των αξιόπιστων για ένα πολύ απλό λόγο.
Ήταν "κούρσες" και τα προτιμούσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι τραπεζικοί 😀
Όταν τα βγάζανε κάθε ΣΚ και έντρομοι τα πήγεναν μέχρι 80 ,τι να πάθουν?
Τα τότε αυτοκίνητα με την μεταλλουργία που είχαν στην διάθεση τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες και με την λέξη κόφτης να είναι άγνωστη λέξη,κάθε 100.000 θέλαν γενική επισκευή.
Αν τα εκσιζες (όπως εγώ το δικό μου Honda) ,μην ήταν και χειρότερα από τα ευρωπαϊκά.

Τώρα δεν υπάρχουν κακά και αναξιόπιστα μοτέρ,με φωτεινή εξαίρεση τα ford που σπανε μοτέρ
Κάποια αστοχία έχουν κάνει στο ψεκασμό,"κατουραει" το μπεκ,μένει στεγνό το μοτέρ με αποτέλεσμα να σπάει.
Τρία μοτέρ σε φίλους με ford,έχουν χαιρετίσει τον μάταιο τούτον κόσμο.
Τώρα νομίζω ότι το μάθανε το μάθημα τους.
Επίσης χοντρη μαλ@κια,είχαν κάνει και στα Impreza και σπαγαν και αυτά μοτέρ .
Φυσικά Ομερτά μεταξύ τους ,μπας και μπορέσουν και τα πουλήσουν ,στον επόμενο κακομοίρη κάτοχο.
Σε γενικές γραμμές όμως τα μοτέρ τώρα είναι ασπαστα,αλλά για να μην πλήτουμε, όλα τα άλλα είναι με ημερομηνία λήξης.
Τα δε ηλεκτρικά -ηλεκτρονικά τους , σκέτη δυστυχία!!!
Όσοι ξέρουν ξέρουν.....οι υπόλοιποι ας πιστεύουν τους αντιπροσώπους, τα περιοδικά και τους κατόχους που ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή δεν βγάζουν βρωμα για να τα ξεφορτωθούν.

Είναι γνωστή η αξιοπιστία των κινητήρων της Honda (και της Toyota) εκείνης της εποχής, αλλά αυτό το τεστ πιο πολύ μου φαίνεται για μαύρη διαφήμιση στους "άλλους".

Πέρα του ότι είναι αδύνατο να ξέρουμε πως "ζούσε" ο κάθε κινητήρας στο παρελθόν, έδωσα σημασία σε κάτι που με παραξένεψε (στο Honda)

Μετά από 2 λεπτά λειτουργίας η θερμοκρασία στο Honda ακόμα δεν έχει χτυπήσει κόκκινο :

IMG_20260912_181620.jpg

Έχει κάνει ήδη κάποιους γύρους οδηγώντας το και ακόμα η θερμοκρασία είναι απλά ψηλά :

IMG_20260912_181750.jpg

Δεν μπορώ να μην κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να μην αναρωτηθώ...

Μήπως έχει βάλει το καλοριφέρ στο Honda στο ζεστό με την σκάλα του στο τέρμα δίνοντας πολύτιμο χρόνο ζωής στον κινητήρα κάνοντάς τον αερόψυκτο ;;;

Μήπως έχει φτάσει λίγο πιο μακριά ;;

Μήπως είχε βάλει στο Honda αντιτριβικό στα λάδια ;;;

Το ξέρετε ότι τα μισούν οι μηχανικοί.. γιατί άραγε ;;;;

Κάποιο μάλιστα σε μια διαφήμιση του ισχυρίστηκε ότι σε μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο άδειασε τα λάδια του εν πτήση με τον κινητήρα να λειτουργεί κανονικά μέχρι την προσγείωση.

Για τα όργανα της θερμοκρασίας στα Peugeot & Ford έχω κάποιες παρατηρήσεις αλλά ας τις αφήσω (προς το παρόν...)

Άλλο ένα σχόλιο για το αναψυκτικό με τις καραμέλες που "αφρίζουν"..
Γιατί δεν έριξε diesel κίνησης στους νεκρούς κινητήρες αντί αυτά ;;

Μήπως για να μην δούμε τους νεκρούς κινητήρες να ζωντανεύουν;;;;
Και μάλιστα για τα καλά ;;;;

Αν το μελετήσω και το σκεφτώ περισσότερο, μπορεί να βρω κι άλλες τρύπες...

Και μην νομίζει κανείς ότι είμαι "φαν" των Ford ή κάποιας άλλης μάρκας.. το Focus που έχουμε με την γυναίκα από κάτω δεν ήταν δική μου επιλογή, ούτε την ήξερα τότε, ούτε καν δική της ήταν..

Του πατέρα της ήταν ο οποίος δεν πρόλαβε να το χαρεί από την παλιαρρώστια...

ΥΣ..
Μήπως να ανοίξουμε ένα chat εδώ στον δικάναλο σχετικό με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες ;;;

Τα "Αυτοκινητιστικά νέα" στην Επί παντός είναι ακατάλληλα για αυτά που συνήθως γράφουμε κάποιοι (γιατί δεν είναι "νέα" αλλά παλιά ή κάτι άλλο)...

Είναι γνωστή η αξιοπιστία των κινητήρων της Honda (και της Toyota) εκείνης της εποχής, αλλά αυτό το τεστ πιο πολύ μου φαίνεται για μαύρη διαφήμιση στους "άλλους".

Πέρα του ότι είναι αδύνατο να ξέρουμε πως "ζούσε" ο κάθε κινητήρας στο παρελθόν, έδωσα σημασία σε κάτι που με παραξένεψε (στο Honda)

Μετά από 2 λεπτά λειτουργίας η θερμοκρασία στο Honda ακόμα δεν έχει χτυπήσει κόκκινο :

View attachment 277202

Έχει κάνει ήδη κάποιους γύρους οδηγώντας το και ακόμα η θερμοκρασία είναι απλά ψηλά :

View attachment 277203

Δεν μπορώ να μην κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να μην αναρωτηθώ...

Μήπως έχει βάλει το καλοριφέρ στο Honda στο ζεστό με την σκάλα του στο τέρμα δίνοντας πολύτιμο χρόνο ζωής στον κινητήρα κάνοντάς τον αερόψυκτο ;;;

Μήπως έχει φτάσει λίγο πιο μακριά ;;

Μήπως είχε βάλει στο Honda αντιτριβικό στα λάδια ;;;

Το ξέρετε ότι τα μισούν οι μηχανικοί.. γιατί άραγε ;;;;

Κάποιο μάλιστα σε μια διαφήμιση του ισχυρίστηκε ότι σε μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο άδειασε τα λάδια του εν πτήση με τον κινητήρα να λειτουργεί κανονικά μέχρι την προσγείωση.

Για τα όργανα της θερμοκρασίας στα Peugeot & Ford έχω κάποιες παρατηρήσεις αλλά ας τις αφήσω (προς το παρόν...)

Άλλο ένα σχόλιο για το αναψυκτικό με τις καραμέλες που "αφρίζουν"..
Γιατί δεν έριξε diesel κίνησης στους νεκρούς κινητήρες αντί αυτά ;;

Μήπως για να μην δούμε τους νεκρούς κινητήρες να ζωντανεύουν;;;;
Και μάλιστα για τα καλά ;;;;

Αν το μελετήσω και το σκεφτώ περισσότερο, μπορεί να βρω κι άλλες τρύπες...

Και μην νομίζει κανείς ότι είμαι "φαν" των Ford ή κάποιας άλλης μάρκας.. το Focus που έχουμε με την γυναίκα από κάτω δεν ήταν δική μου επιλογή, ούτε την ήξερα τότε, ούτε καν δική της ήταν..

Του πατέρα της ήταν ο οποίος δεν πρόλαβε να το χαρεί από την παλιαρρώστια...

ΥΣ..
Μήπως να ανοίξουμε ένα chat εδώ στον δικάναλο σχετικό με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες ;;;

Τα "Αυτοκινητιστικά νέα" στην Επί παντός είναι ακατάλληλα για αυτά που συνήθως γράφουμε κάποιοι (γιατί δεν είναι "νέα" αλλά παλιά ή κάτι άλλο)...
Ναι, ωραίο θα ήταν ένα chat για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες..

Τσατ δικαναλου λεει
Έλα μωρέ Δημήτρη.
Λες και είσαι χθεσινός...το αλατοπιπερο του φόρουμ είναι...αφού κάπου καταργήσαμε την εκτός...εκτονωνομεθα εδώ 😀
Όχι ότι έχεις άδικο βέβαια!!!

• Like
Reactions: vlad66