Το chat του δικάναλου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Εγω την ειδα τη διαφορα. Πηρα καποιες εκδοσεις στην πορεια , η καθε μια με το ενδιαφερον της. Ως συνηθως (για μενα βεβαια) κερδιζει η πρωτη
:)

• Like
Reactions: Θρησκος
Θα ψάξω για παραγωγές εκείνης της εποχής για να δεις την διαφορά.

Δεν έχω προσέξει διαφορές στα tracks να πω την αλήθεια...
Δεν εχουν ιδιο χαρακτηρα στο ακουσμα το "The changeling" και το "Riders on the storm" για παραδειγμα.

1η κόπια ελληνικής κατασκευής
Καινούργιο τον είχα αγοράσει πριν πολλές δεκαετίες αλλά ελάχιστες φορές τον άκουσα.
Μαζί με τον άλλον τον αντέγραψα σε κασέτα και πολύ αργότερα αγόρασα τα cd και τελείωσε η ιστορία.

Ο άλλος επίσης 1η κόπια made in Germany , τα ίδια χάλια σε ηχητική απόδοση

Τα πρόσφατα remaster με υπογραφή του ορίτζιναλ παραγωγού Bruce Bottnick είναι απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Η πρώτη ελληνική....δυστυχώς.
Από τις χειρότερες που έχω.

Κακός και ο 666 που τον πλήρωσα (επανέκδοση φυσικά) 37€ και με έτσουξε πολύ όταν τον έβαλα να παίξει για πρώτη φορά.. τουλάχιστον δεν είναι τόσο κακός όπως οι Doors , ή τουλάχιστον με ξεγελάει και δεν δίνει τόσο κακή εντύπωση.

Δυστυχώς έχω αρκετούς τέτοιας ποιότητας δίσκους .
Προσπάθησε να βρεις τουλάχιστον μια γερμανική έκδοση των αρχών του 70 σε vertigo swirl ή ακόμα και την διαστημική ετικέτα

• Like
Reactions: superfly
Δεν εχουν ιδιο χαρακτηρα στο ακουσμα το "The changeling" και το "Riders on the storm" για παραδειγμα.
Μήπως η ηχογράφηση δεν έχει γίνει εξ ολοκλήρου στο ίδιο studio;
Μήπως υπάρχουν περισσότεροι από έναν,παραγωγοί;

Μην μπερδεύουμε την παραγωγή και την ηχογράφηση με την εκτύπωση του δίσκου.
Οι Doors είχαν πολύ καλές παραγωγές.
Ότι έκδοση έχω είτε ψηφιακές της Rhino και της DCC, είτε αναλογικές (τα 45αρια του Doug Sax με την επίβλεψη του Bruce Botnick) είναι από πολύ καλές έως....θανατηφόρες (η τελευταία που αναφέρω).

• Like
Reactions: PanMan
Μήπως η ηχογράφηση δεν έχει γίνει εξ ολοκλήρου στο ίδιο studio;
Μήπως υπάρχουν περισσότεροι από έναν,παραγωγοί;
Ποιος ξερει ; Αν οντως εγινε κατι τετοιο και ειναι ο λογος , θα ελεγα οτι θα περιμενα περισσοτερη συνεπεια στο αποτελεσμα.
Υπαρχουν δισκοι των οποιων καποια tracks ηχογραφηθηκαν σε διαφορετικους χρονους. Για τον συγκεκριμενο δεν ετυχε να διαβασω κατι.
Προσωπικα οι διαφορες στον χαρακτηρα που ακουω μου φαινονται φυσιολογικες για το καθε track . Στο καθενα τονιζονται αυτα που πιστευω ηθελαν οι ιδιοι να τονισουν, αλλα δεν ειμαι και ειδικος . Σαν συνολο , ο δισκος εχει σχεδον απ'ολα ...... πολυ καλες αρμονικες και αερα σε καποια , πολυ καλα μεταβατικα σε αλλα και αρκετη ταχυτητα ρυθμο και "αγριαδα" σε αλλα. Δεν βρισκω να ξεφευγει καπου υπερβολικα ωστε να τον χαρακτηριζα κακη ή παραμορφωμενη (δικος μου χαρακτηρισμος αυτος) ηχογραφηση. Για μενα ειναι πολυ καλη.

• Like
Ποιος ξερει ; Αν οντως εγινε κατι τετοιο και ειναι ο λογος , θα ελεγα οτι θα περιμενα περισσοτερη συνεπεια στο αποτελεσμα.
Υπαρχουν δισκοι των οποιων καποια tracks ηχογραφηθηκαν σε διαφορετικους χρονους. Για τον συγκεκριμενο δεν ετυχε να διαβασω κατι.
Προσωπικα οι διαφορες στον χαρακτηρα που ακουω μου φαινονται φυσιολογικες για το καθε track . Στο καθενα τονιζονται αυτα που πιστευω ηθελαν οι ιδιοι να τονισουν, αλλα δεν ειμαι και ειδικος . Σαν συνολο , ο δισκος εχει σχεδον απ'ολα ...... πολυ καλες αρμονικες και αερα σε καποια , πολυ καλα μεταβατικα σε αλλα και αρκετη ταχυτητα ρυθμο και "αγριαδα" σε αλλα. Δεν βρισκω να ξεφευγει καπου υπερβολικα ωστε να τον χαρακτηριζα κακη ή παραμορφωμενη (δικος μου χαρακτηρισμος αυτος) ηχογραφηση. Για μενα ειναι πολυ καλη.
o δίσκος θα μπορούσε να πει κανείς ότι ηχογραφήθηκε "πρόχειρα" σε ειδικό προσωπικό χώρο, όμως αυτο έδωσε στο γκρουπ ιδιαίτερη άνεση.
Μην ξεχνάμε την συμμετοχή του Jerry Scheff που έχει μεγάλο ρόλο στο μπάσο (ένα σημείο που πάντα "υστερούσε" το γκρουπ στο στούντιο).

o δίσκος θα μπορούσε να πει κανείς ότι ηχογραφήθηκε "πρόχειρα" σε ειδικό προσωπικό χώρο, όμως αυτο έδωσε στο γκρουπ ιδιαίτερη άνεση.
Μην ξεχνάμε την συμμετοχή του Jerry Scheff που έχει μεγάλο ρόλο στο μπάσο (ένα σημείο που πάντα "υστερούσε" το γκρουπ στο στούντιο).
Κατι σημαντικο που εμαθα (πιστευω η πληροφορηση ειναι ορθη) ειναι οτι οι μονες εκδοσεις του συγκεκριμενου δισκου που εγιναν μεχρι και περιπου το 1985 με χρηση του original master tape ηταν αυτοι που πωλουντο στην Αμερικη, και για την Ευρωπη στην Αγγλια και Γερμανια. Μετα απο αυτο οι "Ευρωπαικοι" φτιαχνονταν στις διαφορες χωρες με αντιγραφα του master tape, και πιο προσφατα και μεχρι σημερα απο ψηφιακα masters.
Αν οντως ετσι εχουν τα πραγματα, εξηγειται γιατι τοσο χρονικα οτο και γεωγραφικα , υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στο ηχητικο αποτελεσμα.
Εχω δυο Γερμανικους επισης, ο ενας ειναι πρωτης/ων γενιας που εγιναν στη Γερμανια απο αντιγραφα του master και ο αλλος απο ψηφιακα.
Το αν ηχογραφηθηκε προχειρα ή χαλαρα , για μενα εχει λιγοτερη σημασια απο οτι τα πιο πανω. Ετσι αποφασισαν να τον ηχογραφησουν. Οι τρεις εκδοσεις που εχω ακουγονται πολυ διαφορετικα μεταξυ τους οπως αλλωστε ηταν αναμενομενο. Οσον αφορα το θεμα μπασου και οχι μονον , ο Αμερικανικος που εχω (απο μαθητης , σε mint condition) ειναι ανετα πολυ καλυτερος παντου. Χαλια ομως, πραγματικα δεν βρισκω να ειναι οι αλλοι δυο. Ολιγον τι ενοχλητικοι, ναι μπορει να ειναι σε καποια συστηματα. Εχω ακομη δυο τουλαχιστον παρομοιες περιπτωσεις στη συλλογη μου, με το Bloody Sabbath & The man who sold the world , οπου και στις δυο περιπτωσεις φανηκα τυχερος αλλα με καποιο κοστος, σε μερικες αλλες που προσπαθησα, σταθηκε επι του παροντος πολυ δυσκολο, οπως η μονοφωνικη εκδοση του Axis:bold as love , που η τιμες ηταν απο παλια απαγορευτικες για μενα, και "συμβιβαστηκα" με μια πολυ καλη Ιαπωνικη εκδοση (stereo)

Last edited:
Μην μπερδεύουμε την παραγωγή και την ηχογράφηση με την εκτύπωση του δίσκου.
Οι Doors είχαν πολύ καλές παραγωγές.
.....................(τα 45αρια του Doug Sax με την επίβλεψη του Bruce Botnick) είναι από πολύ καλές έως....θανατηφόρες
Πολύ καλό το ομώνυμο, θανατηφόρα το Morrison Hotel και το LA Woman , σε αυτές τις επανεκδόσεις της Analogue Productions, Παναγιώτη (y)

• Love
Τα πρόσφατα remaster με υπογραφή του ορίτζιναλ παραγωγού Bruce Bottnick είναι απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Η πρώτη ελληνική....δυστυχώς.
Δημήτρη τα cd της 40th Anniversary , με ξένισαν κάπως με τα διαφορετικά remix.
Ειδικά για το LA Woman, έχω την αίσθηση ότι περιέγραψε με σαφήνεια το χώρο με μια πιό raw προσέγγιση του "συμβάντος", αλλά ταυτόχρονα αφαίρεσε απο τον Jim τη γυαλάδα, τον πρώτο ρόλο ως παρουσία, που έχει σίγουρα στην "επίσημη" ηχογράφηση και τον παρουσιάζει ως ισοϋψή με τους άλλους. Σαν να είναι σε "προβάδικο"...

Last edited: