To DAC or not to DAC

Μου άρεσε και το παραθέτω (εκ στόματος του σχεδιαστή της Audio-dg, Kingwa):

"The Reference 5.32 just sound like real, have not emphasize anythings but have not miss anythings. Just like a photo take by a Canon 55D, you can in the computer clear watch anythings more than you standard in the real view area. The PCM1704 is overall win the ES9018 in every area, more dynamic, more transparency detail and still richer."

http://www.head-fi.org/t/613851/audio-gd-reference-5-2-new-balanced-4x-pcm1704uk-dac/210

Flames? γουστάρω συζήτηση με τους γνωρίζοντες...
:)

Δεν υπαρχει θεμα flames, απ οσο ξερω μονο ενα ντακ μεγαλης κατηγοριας χρησιμοποιεί ESS SABRE. Κατι θα σημαίνει και αυτό.

Μου άρεσε και το παραθέτω (εκ στόματος του σχεδιαστή της Audio-dg, Kingwa):

"The Reference 5.32 just sound like real, have not emphasize anythings but have not miss anythings. Just like a photo take by a Canon 55D, you can in the computer clear watch anythings more than you standard in the real view area. The PCM1704 is overall win the ES9018 in every area, more dynamic, more transparency detail and still richer."

http://www.head-fi.org/t/613851/audio-gd-reference-5-2-new-balanced-4x-pcm1704uk-dac/210

Flames? γουστάρω συζήτηση με τους γνωρίζοντες...
:)

Ψιτ.. Αν είναι να βάλεις quote, βάλε το ολόκληρο.. ;)

I was consider and replied based on the Reference 5.32 and the NFB1.32, they have most same parts and similar design level, the ES9018 in the NFB1.32 is emphasize the detail, dynamic and speeder, tighter bass than the PCM1704 in the Reference 5.32 .
The Reference 5.32 just sound like real, have not emphasize anythings but have not miss anythings .
Just like a photo take by a Canon 55D , you can in the computer clear watch anythings more than you standard in the real view area .

But this is not applied in other DACs case, in the NFB7.32 and the Master 7, The PCM1704 is overall win the ES9018 in every area, more dynamic, more transparency detail and still richer.

Οπότε το 1704 "ρίχνει" στο 9018 μόνο στα μεγαλύτερα μοντέλα του, δηλαδή τα NFB7.32 & Master 7. Σε σχέση με το 5.32 ακόμα και ο ίδιος λέει ότι το 9018 παίζει καλύτερα (στο NFB1.32 του πάντα..) ;)

ok.

Το παρακάτω μου αρκεί:

"The Reference 5.32 just sound like real, have not emphasize anythings but have not miss anythings. Just like a photo take by a Canon 55D, you can in the computer clear watch anythings more than you standard in the real view area."

;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραια το σερβίρει ο κινεζος, για ολα τα γούστα!

:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Ωραια το σερβίρει ο κινεζος, για ολα τα γούστα!

Όπως κι αν το σερβίρει,εκείνο το master 7 αν παίζει όπως δείχνει,πρέπει να είναι εφιάλτης για πολλά ντακ που κυκλοφορούν...

To πιο ενδιαφέρον (ή τουλάχιστον αυτό που στέκομαι εγώ) είναι ότι το καλύτερο ταυτίζεται με το ακριβότερο, στα παιδιά της audio gd...:music-smiley-005:

Μουτζαχεντίν να επεμβαίνω σε κάθε κριτική του 1704 ή του 9018 δεν θα γίνω βέβαια,
ειδικά μη έχοντας επαρκή εμπειρία δοκιμών των συγκεκριμένων συσκευών και μη γνωρίζοντας
την συνολική υλοποίησή τους (τροφοδοσία-αναλογικό στάδιο-ψηφιακή είσοδος).

Αγαπητέ Σταύρο όταν με το καλό παραλάβεις και το χορτάσεις, έχε με στη πίσω άκρη του μυαλού σου για μια ακρόαση.
Ευπρόσδεκτος και στο δικό μου φτωχικό βέβαια και μπορούμε να κανονίσουμε κι αλλού.

(θα φέρεις και το daphile όμως που κάνει εύκολο ΑΒ, γιατί το δικό μου μόλις μια εβδομάδα άντεξε...
πλέον δεν μπουτάρει και μου τέλειωσε η υπομονή... και με είχε καταβολέψει με το hot spot το άτιμο!)

:ernaehrung004:

Σταύρο επειδή "καταχράστηκες" το νήμα μου, ο πρώτος που θα το φέρεις να το ακούσετε παρέα θα είμαι εγω! :)

Δημήτρη, γνωρίζω τη "διατριβή" σου με το 9018. Έχεις ακούσει υλοποίηση με 1704?

Προφανώς φαντάζομαι...

Ενδιαφέρουσα και η επιλογή του παραδείγματος.. η 55D είναι καλή, αλλά υπάρχουν και πιο "πραγματικές", π.χ. η 5D.. ;)

:flipout:

ρε φίλε δεν το ήθελα. Δεν είμαι τελείως offtopic όμως...

Σταύρο επειδή "καταχράστηκες" το νήμα μου, ο πρώτος που θα το φέρεις να το ακούσετε παρέα θα είμαι εγω! :)

To πιο ενδιαφέρον (ή τουλάχιστον αυτό που στέκομαι εγώ) είναι ότι το καλύτερο ταυτίζεται με το ακριβότερο, στα παιδιά της audio gd...:music-smiley-005:

Μουτζαχεντίν να επεμβαίνω σε κάθε κριτική του 1704 ή του 9018 δεν θα γίνω βέβαια,
ειδικά μη έχοντας επαρκή εμπειρία δοκιμών των συγκεκριμένων συσκευών και μη γνωρίζοντας
την συνολική υλοποίησή τους (τροφοδοσία-αναλογικό στάδιο-ψηφιακή είσοδος).

Αγαπητέ Σταύρο όταν με το καλό παραλάβεις και το χορτάσεις, έχε με στη πίσω άκρη του μυαλού σου για μια ακρόαση.
Ευπρόσδεκτος και στο δικό μου φτωχικό βέβαια και μπορούμε να κανονίσουμε κι αλλού.

(θα φέρεις και το daphile όμως που κάνει εύκολο ΑΒ, γιατί το δικό μου μόλις μια εβδομάδα άντεξε...
πλέον δεν μπουτάρει και μου τέλειωσε η υπομονή... και με είχε καταβολέψει με το hot spot το άτιμο!)

Δημήτρη, γνωρίζω τη "διατριβή" σου με το 9018. Έχεις ακούσει υλοποίηση με 1704?

Προφανώς φαντάζομαι...

Όχι, δεν έχει τύχει, και γιαυτό δεν έχω σχολιάσει ποτέ τον ήχο του 1704.. ;)

Εννοείται ότι θα ενδιαφερόμουν και εγώ να το ακούσω κάποια στιγμή, αφού με το καλό το παραλάβεις. :smile:

Όχι, δεν έχει τύχει, και γιαυτό δεν έχω σχολιάσει ποτέ τον ήχο του 1704.. ;)

Εννοείται ότι θα ενδιαφερόμουν και εγώ να το ακούσω κάποια στιγμή, αφού με το καλό το παραλάβεις. :smile:

Αμ ρώτα και του άτυχους (που δεν έχουμε) κι έτυχε να ακούσουμε...

Οι δύο από τρεις υλοποιήσεις που άκουσα (και που ξέρω καλά πλέον) ήταν ότι ακριβώς πρέπει.
(Για τα περίεργα γούστα μου διευκρινίζω,δηλαδή μεγάλη σκηνή,πλούσιο χαμηλό,ΟΧΙ ξύρισμα,ΟΧΙ fsfsfsfsfsfsfsf,μεσαία για oscar και πάνω από όλα ξεκούραστο. )

Την μία που δεν με έπεισε δεν την άκουσα για πολύ είναι η αλήθεια,οπότε την αφήνω έξω.

Κι έχει επιπλέον εκείνα τα μαγικά "ταυ" και "πι" πανάθεμα το...

Εσύ πρέπει να ρίξεις ένα αυτί και σε ένα 9018 και να μας πεις (αν ευσταθούν οι φήμες),
πως δυο σχεδόν ίδια (ακόμα και σε υλοποίηση) 9018 μπορεί να παίζουν διαφορετικά μεταξύ τους :flipout:

Αυτά εννοείς?
PRAT

Αν ακούσεις "Το Βράδυ" της Πλάτωνος με την Γιαννάτου,θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ.
Ανατριχιάζω και μόνο που σκέφτομαι.(εκτός του ότι είναι ποίημα βέβαια. )

Last edited:

Αμ ρώτα και του άτυχους (που δεν έχουμε) κι έτυχε να ακούσουμε...

Οι δύο από τρεις υλοποιήσεις που άκουσα (και που ξέρω καλά πλέον) ήταν ότι ακριβώς πρέπει.
(Για τα περίεργα γούστα μου διευκρινίζω,δηλαδή μεγάλη σκηνή,πλούσιο χαμηλό,ΟΧΙ ξύρισμα,ΟΧΙ fsfsfsfsfsfsfsf,μεσαία για oscar και πάνω από όλα ξεκούραστο. )

Την μία που δεν με έπεισε δεν την άκουσα για πολύ είναι η αλήθεια,οπότε την αφήνω έξω.

Κι έχει επιπλέον εκείνα τα μαγικά "ταυ" και "πι" πανάθεμα το...

Θείο πως άκουσες μόνο το chip βρε? έχεις τέτοιες ικανότητες? -bye-
Για πες τις υλοποιήσεις. που - με τι - σε σύγκριση με ποιό άλλο κτλ

(και ο panman έχασε το φως του σε μια σύγκριση παλιότερα, δεν το αμφισβητώ, αλλά έχει την αξία του η "φάρμα" που έβοσκαν τα 1704. Σωστό?)