To DAC or not to DAC

Πολύβιε, το Vega στην έκθεση των ακουστικών μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Δυναμικά, αληθοφάνεια, καθαρότητα. Έχει κάτι που ξεχωρίζει.

Κάτι που το διαπίστωσα μέσα από τα Hifiman HE-6. Εντάξει, όχι και το καλύτερο σετάπ (με οδήγηση από το ομόσταβλο Taurus), αλλά αυτή είναι η εμπειρία μου.

Όμως 3k+ για ψηφιακή πηγή? Δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν δεδομένου ότι τα ψηφιακά σήμερα είναι αλλά αύριο μπορεί να μην είναι.

Αν κάποιος κοιτάζει κατά Vega μεριά πάντως,πρέπει να έχει υπ' όψιν του πως θα χρειαστεί και δυνατό υπολογιστή αν σκοπεύει να πάρει τα μέγιστα.

δεδομένου ότι το θέμα έχει αναφορές που ενδιαφέρουν κι άλλους είναι καλό που αναρτώνται περιπτώσεις σαν το vega. Για μενα προσωπικα, οι τιμες αυτες δεν αγγιζουν τα ορια του εφικτου

επίσης ν αναφέρω ότι κατά την διαδικασία αναζήτησης DAC, και πριν καταλήξω στο MDAC, είχα εξετάσει την περίπτωση του (τοτε) benchmark. Ο ηχος του ομως ηταν σε αλλη κατευθυνση απ αυτο που προτιμώ κατα τις ακροασεις μου

Re: Απάντηση: To DAC or not to DAC

Αν κάποιος κοιτάζει κατά Vega μεριά πάντως,πρέπει να έχει υπ' όψιν του πως θα χρειαστεί και δυνατό υπολογιστή αν σκοπεύει να πάρει τα μέγιστα.

Σωκράτη γιατί συμβαίνει αυτό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: To DAC or not to DAC

Σωκράτη γιατί συμβαίνει αυτό;

Να σου πω ακριβώς δεν ξέρω,το διαπίστωσαν όμως οι φίλοι που ήταν στην ακρόαση.
Όχι σε όλες τις ρυθμίσεις αλλά στην "exact" που είναι και η καλύτερη όπως αναφέρει.

Τώρα,μνήμη ήθελε;Επεξεργαστική δύναμη;Θα σε γελάσω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To DAC or not to DAC

Να σου πω ακριβώς δεν ξέρω,το διαπίστωσαν όμως οι φίλοι που ήταν στην ακρόαση.
Όχι σε όλες τις ρυθμίσεις αλλά στην "exact" που είναι και η καλύτερη όπως αναφέρει.

Τώρα,μνήμη ήθελε;Επεξεργαστική δύναμη;Θα σε γελάσω...

μαλλον σε προβληματικούς drivers θα οφειλόταν η όποια "καθυστέρηση". Δεν ειναι δυνατόν να επηρεάζεται η αναπαραγωγή μουσικής ανάλογα με την κάρτα ήχου του υπολογιστή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To DAC or not to DAC

μαλλον σε προβληματικούς drivers θα οφειλόταν η όποια "καθυστέρηση". Δεν ειναι δυνατόν να επηρεάζεται η αναπαραγωγή μουσικής ανάλογα με την κάρτα ήχου του υπολογιστή

Όχι,δεν μιλάμε για κάρτα ήχου,άλλωστε παίζει από usb,τι δουλειά έχει ή κάρτα ήχου του υπολογιστή;
Τους το είπε κι ο ίδιος ο αντιπρόσωπος αν δεν απατώμαι,χρειάζεται ψιλοτουμπανάκι υπολογιστή...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρήκα και το σχετικό νήμα.

ελάτε βρε παιδιά, ένας i5 και μια οκτάρα ραμ και είσαι έτοιμος ... ίσως δεν αντέχουν λάπτοπ πενταετίας με πέντιουμ και 2άρα ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To DAC or not to DAC

Όχι,δεν μιλάμε για κάρτα ήχου,άλλωστε παίζει από usb,τι δουλειά έχει ή κάρτα ήχου του υπολογιστή;
Τους το είπε κι ο ίδιος ο αντιπρόσωπος αν δεν απατώμαι,χρειάζεται ψιλοτουμπανάκι υπολογιστή...

Βρήκα και το σχετικό νήμα.

το DAC τον ρόλο της κάρτας ήχου παίζει όταν το συνδέουμε μέσω USB

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

ελάτε βρε παιδιά, ένας i5 και μια οκτάρα ραμ και είσαι έτοιμος ... ίσως δεν αντέχουν λάπτοπ πενταετίας με πέντιουμ και 2άρα ...

Υπεραρκετό πιστεύω.
Και με λιγότερο επεξεργαστή,μνήμη όμως ας είναι εκεί.

το DAC τον ρόλο της κάρτας ήχου παίζει όταν το συνδέουμε μέσω USB

Οκ,τώρα κατάλαβα πως το εννοείς έτσι.:a0210:
Ρίξε μια ματιά στο νήμα που ποστάρισα παραπάνω για να δεις τι τρώει ένα ντακ σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις,έχω φώτο.

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Αντεχουν, αντεχουν...και 6ετιας φορητος μια χαρα παιζει με εξωτερικο ντακ!

Re: Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Αντεχουν, αντεχουν...και 6ετιας φορητος μια χαρα παιζει με εξωτερικο ντακ!

σίγουρα αντέχουν για τα συνήθη ντακ ... απλά υπερθεμάτισα, επειδή για αυτό το auralic γράφθηκε ότι θέλει δυνατό μηχανάκι...

Παιδιά το Vega θέλει όντως πολύ δυνατό μηχανάκι.
Είναι ιδιαίτερη περίπτωση και εξαίρεση στον κανόνα...

Γενικά είναι όπως τα λέτε, αλλά το Vega "πίνει" τους υπολογιστές για πλάκα...

χμμμ, Θωμά και σένα σε είχε φάει η τσεπούλα σου για την συγκεκριμένη μάρκα ...

Καλοάκουστο Σταύρο ... τα ρίσκα σου πάνε και σου βγαίνουν ... μην μασάς ...

χμμμ, Θωμά και σένα σε είχε φάει η τσεπούλα σου για την συγκεκριμένη μάρκα ...

Καλοάκουστο Σταύρο ... τα ρίσκα σου πάνε και σου βγαίνουν ... μην μασάς ...

όλο γρίφους είστε..:)