To DAC or not to DAC

Σ ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου. Με τον unico ειχαμε ακουσει το nos dac σου ή με τον plinius? σε καθε περιπτωση θα φροντισω να φερω εναν τελικο απο την σειρα των omega και θα δω τι αλλαγες θα φερει στην ολη εικονα

με τον Unico

απ τον Χρηστο ειχα μαθει για τα ηχεια και οντως τα επαιζε με τους συγκεκριμένους musical fidelity. θεωρουσα οτι με 190w ανά κανάλι στα 8 ohm δεν θα είχα πρόβλημα με τον unico..

Δυσκολα θα παιξουν τα θηρια με Κλασε.
Καποιοι εχουν δοκιμασει ενισχυτες με την μοντουλα της B&O με πολυ καλα αποτελεσματα και σε λογικες τιμες.
Η γνωμη μου ειναι οτι για να παιξουν, πρεπει να πας σε λυση μπονομπλοκ πχ Bryston 4sst2 μονομπλοκαρισμενοι η καποιος παλαιοτερος Krell η MArk Levinson.
Επισης η Electrocompaniet εχει τον τελικο ΝΕΜΟ ειδικα για τα B&W.
Γενικα χωρις λεφτα, δυσκολα θα μπορεσεις να παρεις απο τα ηχεια οτι μπορουν να δωσουν.
Αν δεν θελεις να ξοδευτεις, αλλαζεις ηχεια.
Θα πρεπει βεβαια να σιγουρευτεις οτι εχεις τοποθετησει τα ηχεια στην σωστη θεση διοτι τα μεγαλα ηχεια δεν παιζουν με τυχαια τοποθετηση.

Θωμά, νομίζω θα εκπλαγείς!

offtopic: Μόλις ειδοποιήθηκα ότι παρελήφθη dac!!!

Καλορίζικο & καλοάκουστο !!!! Ελπίζω να δικαιωθείς (εκ νέου) με το τόλμημα ... άσε που με έχεις βάλει στο λούκι να (ξανα)ψάχνομαι και γω ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως, το νήμα του δύσμοιρου Θωμά, θυμίζει λίγο και κάτι από το ανέκδοτο με τις σερβιέτες & το ψάρεμα, κλπ.... σε λίγο θα του πούμε να αλλάξει και την ήπειρο που διαβιοί (ο ηλίθιος ηλεκτρονικός ορθογράφος δεν κατέχει από συνηρημένα εις -όω)....

Το μόνο που είναι βέβαιο για το Θωμά (tio4711) είναι πως κάτι δεν του πάει καλά.
Και προσπαθεί να προσδιορίσει τι.
Αρχή κάνοντας από το DAC.
Μεθοδολογικά δεν είναι ο σωστός τρόπος, διότι πηγαίνει λίγο-πολύ στην τύχη.
Ενώ το σωστό είναι κάθε φορά να απομονώνουμε από ένα παράγοντα.

Εδώ θα προσθέσω άλλο ένα παράγοντα που είναι κι' αυτός υπαρκτός, αλλά τον παραβλέπουμε και τον λησμονούμε.

Ότι πολύ συχνά μετά από καιρό αλλάζει και το προσωπικό μας γούστο στις ακροάσεις. Αλλάζουν οι απαιτήσεις μας. Χωρίς εν τω μεταξύ να το αντιληφθούμε. Και μπαίνει κι' αυτό στην εξίσωση.
Με τις πολλές παραμέτρους και τους πολλούς αγνώστους!

Sonus ισως εχει περάσει μια αίσθηση ότι κατι μου φταίει, αλλά πραγματικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κατάσταση είναι καθαρά διερευνητική του αν και κατά πόσο θα μπορούσα να βελτιωθώ κι άλλο στην ηχητική απόδοση κάνοντας μικρές παρεμβάσεις σ ότι έχω. Φαίνεται από τις απόψεις ότι μπορώ να βελτιωθώ πολύ, αλλά με κόστος που για μένα ίσως να μην αξίζει (δύναμαι) να καταθέσω. Ηδη ο ήχος που απολαμβάνω είναι πολύ παραπάνω απ ότι είχα μάθει να έχω και, επειδή όλα στη ζωή είναι διαχείριση προσδοκιών, είμαι πολύ ευτυχής που έχω ότι έχω.

Επειδή όμως είναι και hobby, την προσπάθεια θα την κάνω, να δω τι μπορώ να διαμορφώσω προς το καλύτερο, όχι στην τύχη αλλά μετά από ακροάσεις στον χώρο μου παρέα με φίλους που εμπιστεύομαι την (γήινη) άποψη τους. Θέλω να πω, υπάρχουν άνθρωποι που θεωρουν ότι η Porsche μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο, τι να τους πω όταν προσπαθώ να δω αν μου κάνει ένα Golf..

Ο ηχος μεταξυ των Unico - Omega (ιδιως του μεγαλου) δεν εχει καμια σχεση, σε ολα τα επιπεδα, και χρειαζεται ολιγη... συμβιωση μαζι του κι οχι ολιγοωρη ακροαση. Ο Γιαννης (ο omegas) θα δειξει...κατανοηση!

ξυπνάω πάλι το νήμα για να ενημερώσω ότι η έλευση του Primare Pre32 τοποθέτησε έναν μεγεθυντικό φακό στο όλο σύστημα, έτσι ότι αλλαγή και να κάνω είναι πλέον εμφανής. Με την έλευση του όμως ήρθε και το Lab12 DAC να μου δώσει επιτέλους μια διαφορά με το MDAC, που τόσο καιρό έψαχνα. Το νέο μου DAC δεν είναι ουδέτερο, δεν είναι διάφανο στην μουσική αλυσίδα αλλά, αντίθετα, βάζει έναν χαρακτήρα που "ομορφαίνει" ότι του δώσεις. Τώρα πια δεν ακούω με το MDAC, το οποίο πια μου φαίνεται λίγο "νευρικό" στο παίξιμο του. Αντίθετα, βάζω το Lab12 και όλα έρχονται στην θέση τους κι εγώ στην καλύτερη, αυτή του ακροατή μουσικής

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Με γεια,καλές μουσικές!
Φώτο για το μάτι,δεν έχει;

Θ ανεβασω σε λιγο καιρο φωτογραφίες. Ευχαριστώ για τις ευχες!

Θωμά μεγειά και από μένα και καλοάκουστο,

έτσι μπράβο, NOS και πάλι NOS, :firstprize:
βέβαια ίσως τώρα με τον Primare ταιριάζει περισσότερο ένα NOS από ότι με τον Unico που είχες

Θωμά μεγειά και από μένα και καλοάκουστο,

έτσι μπράβο, NOS και πάλι NOS, :firstprize:
βέβαια ίσως τώρα με τον Primare ταιριάζει περισσότερο ένα NOS από ότι με τον Unico που είχες

Εχεις δίκιο με τον unico δεν θα ταίριαζε το Lab12, με τον Primare που ειναι πιο αναλυτικος δένει πολυ περισσότερο και αποτρέπει οποιαδήποτε κούραση κατα την διάρκεια της ακρόασης