Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Επειδή με "τρώει" το χέρι μου...αγόρασα ένα σύστημα πολυμέσων για το αμάξι για να αντικαταστήσω το υπάρχον σύστημα. Αυτό βέβαια απαιτεί προσπάθεια μεγάλη από τον εγκαταστάτη αφού θα πρέπει να βγει η υπάρχουσα κεντρική μονάδα, να μπει καινούργιο πλαίσιο της Honda κ εκεί να μπει η νέα μονάδα μεγέθους 2din. Επίσης, θα πρέπει να αφαιρεθεί η κεντρική πλακέτα από την υπάρχουσα μονάδα κ να τοποθετηθεί κάπου μέσα στο αμάξι, αφού αυτή ελέγχει την μία οθόνη του αυτοκινήτου σε ότι αφορά τις ενδείξεις του κλιματισμού αλλά κ του ρολογιού...έχουμε δουλίτσα δλδ...:Banane0:

Ας δούμε όμως τι αγόρασα από το ebay.co.uk φυσικά στην τιμή.....των 255 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Αγγλία με αποστολή dhl. :worshippy:

attachment.php

attachment.php

Χαρακτηριστικά :

* 7 ιντσών οθόνη αφής, με δυνατότητα απομνημόνευσης την τελευταίας θέσης που του έχουμε ορίσει,
* Δέκτης τηλεόρασης,
* Δέκτης/Πομπός Bluetooth, για επικοινωνία με οποιαδήποτε συσκευή, ενώ γίνεται σύνδεση με τηλέφωνο, βγάζει τις πληροφορίες στην οθόνη, η επικοινωνία γίνεται με το ενσωματωμένο μικρόφωνο κ ακούμε από τα ηχεία του αυτοκινήτου. Μάλιστα, μπορεί να παίξει μουσική που έχουμε αποθηκεύσει σε οποιαδήποτε τέτοια συσκευή.
* Είναι αναπαραγωγέας dvd, cd κ μπορεί να παίξει αρχεία mpeg4 divx, xvid, φωτογραφίες jpeg και φυσικά αρχεία mp3 (θα έχει πολύ πλάκα να μην υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους:grinning-smiley-043).
* Διαθέτει θύρα usb αλλά και θύρα για κάρτες μνήμης sd. Διαβάζει sticks και σκληρούς δίσκους.
* Έχει είσοδο για κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και μια ακόμα είσοδο για άλλη συσκευή, πχ. ps3, xbox360 κτλ.
* Έχει δύο εξόδους για άλλες οθόνες, όπως επίσης κ εξόδους προενίσχυσης για τον ήχο.
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 1_specifications.jpg
    1_specifications.jpg
    154.4 KB · Views: 305
  • 2_display.jpg
    2_display.jpg
    112.9 KB · Views: 304
  • 3_dimensions.jpg
    3_dimensions.jpg
    50.3 KB · Views: 303
  • 4_usb_sd.jpg
    4_usb_sd.jpg
    100.5 KB · Views: 306
  • 5_tv_radio_bluetooth.jpg
    5_tv_radio_bluetooth.jpg
    104.7 KB · Views: 299
Εδώ βλέπουμε όλες τις πιθανές συνδέσεις της συσκευής.
Έχει μάλιστα κ ψηφιακή έξοδο ήχου με την υποστήριξη Dolby Digital. :BDGBGDB55:

attachment.php

attachment.php

Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει κ κεραία για την τηλεόραση, που ανοίγει μάλιστα όπως οι παλιές καλές κεραίες των φορητών τηλεοράσεων.

attachment.php

Εν αναμονή λοιπόν, της συσκευής κ της εγκατάστασής της... -bye-

Attachments

• 6_connections.jpg
    6_connections.jpg
    107.7 KB · Views: 290
  • 7_connections3.jpg
    7_connections3.jpg
    100.5 KB · Views: 289
  • 7_connections4.jpg
    7_connections4.jpg
    75.1 KB · Views: 289
Δεν ξέρω αν αποσπάται , σπάει όμως σίγουρα .
Καλορίζικο . Άλλα κομμάτια έχει?

Τι εννοείς σπάει ;;; Από κλέφτη ; Αυτό σίγουρα...ελπίζω να μην :bigcry:
Από εκεί που το πήρα, έχει πολλά κομμάτια γιατί είναι μαγαζί κ όχι ιδιώτης με ένα κομμάτι. Μαγαζί διαδικτυακό φυσικά εννοώ.

Πότε το παράγγειλα, πότε ήρθε....
Έφτασε λοιπόν σήμερα σπίτι με dhl !
Μάλιστα, μου έστειλαν email λέγοντας μου να τους πω πότε έφτασε το πακέτο κ αν είναι σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η εγγύηση δύο ετών στην Αγγλία....αν πάθει κάτι μέσα σε δύο χρόνια, με δικά μου έξοδα το στέλνω εκεί, το επισκευάζουν δωρεάν κ μου το στέλνουν πίσω...από το τίποτα λοιπόν που νόμιζα ότι είχε σε ότι αφορά την εγγύηση, κάτι έχει !

Τελικά μεγάλη "εφεύρεση" η έννοια φόρουμ κ διαδικτυακή συζήτηση....
Είχα ένα πρόβλημα, όπου δεν έβρισκα το πλαίσιο που χρειάζεται για να βγάλω την εργοστασιακή πηγή κ να βάλω αυτήν που αγόρασα...είχα μιλήσει με πολλούς πωλητές της honda αλλά κ με τον Σαρακάκη(όχι τον ίδιο:ernaehrung004:) κ άκρη δεν έβγαζα. Έλεγα τι θέλω να κάνω κ όλοι μου έλεγαν διάφορα, αυτό δεν γίνεται, δεν υπάρχει κτλ.

Ψάχνω λοιπόν στα φόρουμ ανά την υφήλιο, βρίσκω ένα αγγλικό φόρουμ που ασχολείται μόνο με honda civic τελευταίας γενιάς, βλέπω ότι υπάρχει μάλιστα κ ελληνικό κομμάτι ξεχωριστό (όταν όλοι οι υπόλοιποι είναι μαζί...όποια πέτρα σηκώσεις Έλληνα θα βρεις...ΕΔΩ) κ βρίσκω μέσα εκεί δεκάδες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων κ τον αριθμό του συγκεκριμένου ανταλλακτικού...!!!

Παίρνω τηλ λοιπόν Σαρακάκη να μάθω αν υπάρχει αυτό, μου λέει ναι υπάρχει ! :worshippy: Μου λέει πάρε τηλ σε κάποιον πωλητή κοντά σου για να το παραγγείλεις κ θα στο φέρουμε...πήρα λοιπόν το πρωί στον Παπρά εδώ στον Πειραιά, την Τετάρτη θα το έχω ! :music-smiley-005:

Μεγάλη η δύναμη των φόρουμ τελικά ! :SFGSFGSF:

Να το χαίρεσαι,και καλοτάξιδο να ναι.

Πολυ καλός επίσης και ο εξοπλισμός που πρόσθεσες.

Μπράβο,καλά χιλιόμετρα!

Να το χαιρεσαι Μιχαλη (ειχα το vti 9 χρονια και ακομη το αναπολω... )και καλοταξιδο,ειναι πανεμορφο (μεσα -εξω)!

Απάντηση: Re: Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Να το χαιρεσαι Μιχαλη (ειχα το vti 9 χρονια και ακομη το αναπολω... )και καλοταξιδο,ειναι πανεμορφο (μεσα -εξω)!
Σε ευχαριστώ Σπύρο.-bye-
Πράγματι μου αρέσει πάρα πολύ σχεδιαστικά, εντός/εκτός.:grinning-smiley-043

Όμορφο αυτοκίνητο και εσωτερικά και εξωτερικά... Και αρκετά καλή η τιμή του με την έκπτωση...

Καλοτάξιδο να είναι και να το ευχαριστηθείς στο full...

Υ.Γ: Δεν έχεις βάλει όμως photos του ταμπλό το βράδυ... Εκεί πρέπει να τα "σπάει" πραγματικά...
Επίσης αυτό το διακοπτάκι που σου έβαλε πίσω από το λεβιέ των ταχυτήτων δεν ταιριάζει με το εσωτερικό... Υπάρχουν πολλά και πανέμορφα διακοπτάκια και μπουτόν και ειδικά από την RS...

Απάντηση: Re: Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Όμορφο αυτοκίνητο και εσωτερικά και εξωτερικά... Και αρκετά καλή η τιμή του με την έκπτωση...

Καλοτάξιδο να είναι και να το ευχαριστηθείς στο full...

Υ.Γ: Δεν έχεις βάλει όμως photos του ταμπλό το βράδυ... Εκεί πρέπει να τα "σπάει" πραγματικά...
Επίσης αυτό το διακοπτάκι που σου έβαλε πίσω από το λεβιέ των ταχυτήτων δεν ταιριάζει με το εσωτερικό... Υπάρχουν πολλά και πανέμορφα διακοπτάκια και μπουτόν και ειδικά από την RS...
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ! :ernaehrung004:

Θα βάλω φωτό βραδυνές, έχεις δίκιο.

Το διακοπτάκι αυτό τελικά βγήκε γιατί εγκατέστησα την οθόνη 7" κ ο ενισχυτής ανάβει όταν πρέπει κ όχι πάντα. Στην θέση του μπήκε ένα usb !

Σύντομα θα ανεβάσω φωτό με τις νέες εργασίες.

Άργησα λίγο αλλά ετοίμασα λίγες φωτό από την ημέρα εγκατάστασης του μηχανήματος, την Παρασκευή 2-5-08.
Αποδείχτηκε ότι η εγκατάστασή του ήταν πιο δύσκολη από ότι περιμέναμε, εγώ μαζί με την εγκαταστάτη επαγγελματία-φίλο μου... Ξεκινήσαμε το πρωί στις 10 περίπου κ τελειώσαμε κατά τις 8 το βράδυ. Βέβαια, κάναμε διάλειμα για σουβλάκια το μεσημέρι ! :grinning-smiley-043

Το μηχάνημα μέχρι στιγμής παίζει κάθε μέρα σχεδόν dvd μουσικά, ο 1ος λόγος που το αγόρασα.
Στο θέμα της τηλεόρασης, είναι μέτριο, μέσα στα στενά του Πειραιά χάνει το σήμα κ έχει χιόνια. Σε ανοιχτό δρόμο είναι όμως μια χαρά.
Παίζει επίσης mp3 από οπουδήποτε, δλδ cd, dvd, sd card, usb.
Με βόλεψε πάρα μα πάρα πολύ το bluetooth που έχει, που αναγνωρίζει κανονικά ακόμα κ το iPhone που έχω. Όταν με παίρνουν τηλ, μου βγάζει στην οθόνη το νούμερο που με καλεί κ το σηκώνω πατόντας κουμπί στην οθόνη ή το απορίπτω. Γίνεται κ το ανάποδο, να γράψω το νούμερο που θέλω να πάρω κ καλεί κανονικά το τηλ. Από τα ηχεία ακούω τον συνομιλητή μου κ εκείνος με ακούει από το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής.
Διαθέτει επίσης auxiliary είσοδο ήχου που χρησιμοποιώ για να συνδέω το iPhone ως συσκευή αποθήκευσης αρχείων μουσικής, με ειδικό καλώδιο για το τηλ από την θύρα φόρτισης κ όχι από την έξοδο των ακουστικών του. Αυτό το καλωδιάκη το 'βγάλαμε' στην θήκη που έχει για αντικείμενα το αμάξι στην κεντρική κολώνα του, δεν φαίνεται.
Η ποιότητα της εικόνας είναι αρκετά καλή για 7" που είναι η οθόνη του, ακόμα κ με κόντρα ήλιο ! Οι ρυθμίσεις που έχει είναι αρκετές, φωτεινότητα, αντίθεση, οξύτητα, χρώμα.
Στο θέμα ήχου που είναι κ το πιο σημαντικό, με εξέπληξε θετικά, αφού από μια τόσο φθηνή συσκευή, δεν περίμενα τέτοιο ήχο. Εντάξει, δεν είναι κάτι σούπερ, αλλά από την εργοστασιακή πηγή είναι πολυυύ καλύτερο, διαθέτει ρύθμιση πρίμων,μπάσου, έχει loudness αλλά κ 4-5 έτοιμες ρυθμίσεις equaliser. Επειδή όμως την έξοδο του υπογούφερ δεν μπορείς να την ρυθμίζεις ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ηχεία, το ρυθμιστικό που είχαμε εγκαταστήσει στην αρχή για αυτό, παρέμεινε στην θέση του. Εννοείται ότι βγήκαν τα μικρά προενισχυτάκια που μετέτρεπαν την έξοδο των ηχείων της εργοστασιακής πηγής σε προενίσχυση για σήμα προς τον ενισχυτή μου. RCA καλώδια κατευθείαν στον ενισχυτή. Η διενίσχυση παρέμεινε φυσικά.
Το χειριστήριο του είναι "κλασσικό", μικρούλι σχετικά με πολλά κουμπάκια πάνω του, λίγο μεγαλύτερο από μια πιστωτική κάρτα.
Το γεγονός ότι η οθόνη είναι αφής, λύνει όλα τα προβλήματα χρήσης του. Είναι γρήγορο στην απόκριση του, ενώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πίεση στην οθόνη για να καταλάβει τι πατάμε.
Στο θέμα κεραίας εγκαταστήσαμε μια της Phonocar κ όχι αυτήν που είχε μέσα το κουτί, αφού ήταν τεράστια κ από θέμα ισχύος απλά δεν....η της Phonocar είναι μικρούλα, μπήκε στο μπροστινό τζάμι σε σημείο που δεν πολυφαίνεται.
Το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι πάρα πολύ καλό παρόλα τα προβλήματα μέχρι την εγκατάσταση. Ποιά ήταν αυτά ;
Η οθόνη που δείχνει το ρολόι αλλά κ τις ρυθμίσεις του κλιματισμού ελέγχεται από την μονάδα του αυτοκινήτου ! Οπότε, καταρχήν λύσαμε όλη την μονάδα για να βρούμε τις πλακέτες που την ελέγχουν...έλα όμως που οι πλακέτες είναι δύο κ σχηματίζουν ένα πολύ μεγάλο Τ. Οπότε δεν βρήκαμε χώρο για να τις κρύψουμε κάπου μέσα στο ταμπλό του...οπότε πάλι δέσιμο κ τοποθέτηση της εργοστασιακής πηγής στον χώρο αποσκευών ! Ο φίλος μου 'τράβηξε' καλώδια από το ταμπλό μπροστά μέχρι πίσω για να λειτουργεί κανονικά η μονάδα κ εγκαταστήσαμε κανονικά την νέα. Βέβαια στον χώρο πίσω η μονάδα ήταν χάλια να φαίνεται, οπότε ο φίλος μεγαλούργησε πάλι...έφτιαξε σε χρόνο μηδέν, ένα κουτί από ξύλο, το έντυσε με μαύρη μοκέτα κ το έκρυψε !!! Το κουτί είναι στην ουσία ένα μεγάλο Π, συν η μπροστινή πλευρά για να μην φαίνεται. Για να είναι σταθερό έβαλε στον πάτω του αυτοκόλλητα για να πιάνει στην μοκέτα του αυτοκινήτου, τα γνωστά μας σκρατς...
Δείτε κ λίγες φωτό τώρα :

Ξεκινά να ξηλώνει τα πλαστικά πάλι...

IMGP0365.jpg

IMGP0366.jpg

IMGP0367.jpg

Εδώ φαίνεται το μεταλλικό πλαίσιο της Phonocar που μπήκε για να κρατά το μηχάνημα, αλλά κ η νεά πρόσοψη από την Honda για doubledin μηχανήματα.

IMGP0368.jpg

IMGP0369.jpg

Το μεγάλο άσπρο καλώδιο με την μαύρη μονωτική ταινία σαν σάντουιτς είναι ένα σετ πολλών καλωδίων μισού καρέ που μεταφέρουν όλες τις εντολές στην μονάδα στον χώρο των αποσκευών.

IMGP0370.jpg

IMGP0371.jpg

IMGP0372.jpg