Άργησα λίγο αλλά ετοίμασα λίγες φωτό από την ημέρα εγκατάστασης του μηχανήματος, την Παρασκευή 2-5-08.
Αποδείχτηκε ότι η εγκατάστασή του ήταν πιο δύσκολη από ότι περιμέναμε, εγώ μαζί με την εγκαταστάτη επαγγελματία-φίλο μου... Ξεκινήσαμε το πρωί στις 10 περίπου κ τελειώσαμε κατά τις 8 το βράδυ. Βέβαια, κάναμε διάλειμα για σουβλάκια το μεσημέρι !
Το μηχάνημα μέχρι στιγμής παίζει κάθε μέρα σχεδόν dvd μουσικά, ο 1ος λόγος που το αγόρασα.
Στο θέμα της τηλεόρασης, είναι μέτριο, μέσα στα στενά του Πειραιά χάνει το σήμα κ έχει χιόνια. Σε ανοιχτό δρόμο είναι όμως μια χαρά.
Παίζει επίσης mp3 από οπουδήποτε, δλδ cd, dvd, sd card, usb.
Με βόλεψε πάρα μα πάρα πολύ το bluetooth που έχει, που αναγνωρίζει κανονικά ακόμα κ το iPhone που έχω. Όταν με παίρνουν τηλ, μου βγάζει στην οθόνη το νούμερο που με καλεί κ το σηκώνω πατόντας κουμπί στην οθόνη ή το απορίπτω. Γίνεται κ το ανάποδο, να γράψω το νούμερο που θέλω να πάρω κ καλεί κανονικά το τηλ. Από τα ηχεία ακούω τον συνομιλητή μου κ εκείνος με ακούει από το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής.
Διαθέτει επίσης auxiliary είσοδο ήχου που χρησιμοποιώ για να συνδέω το iPhone ως συσκευή αποθήκευσης αρχείων μουσικής, με ειδικό καλώδιο για το τηλ από την θύρα φόρτισης κ όχι από την έξοδο των ακουστικών του. Αυτό το καλωδιάκη το 'βγάλαμε' στην θήκη που έχει για αντικείμενα το αμάξι στην κεντρική κολώνα του, δεν φαίνεται.
Η ποιότητα της εικόνας είναι αρκετά καλή για 7" που είναι η οθόνη του, ακόμα κ με κόντρα ήλιο ! Οι ρυθμίσεις που έχει είναι αρκετές, φωτεινότητα, αντίθεση, οξύτητα, χρώμα.
Στο θέμα ήχου που είναι κ το πιο σημαντικό, με εξέπληξε θετικά, αφού από μια τόσο φθηνή συσκευή, δεν περίμενα τέτοιο ήχο. Εντάξει, δεν είναι κάτι σούπερ, αλλά από την εργοστασιακή πηγή είναι πολυυύ καλύτερο, διαθέτει ρύθμιση πρίμων,μπάσου, έχει loudness αλλά κ 4-5 έτοιμες ρυθμίσεις equaliser. Επειδή όμως την έξοδο του υπογούφερ δεν μπορείς να την ρυθμίζεις ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ηχεία, το ρυθμιστικό που είχαμε εγκαταστήσει στην αρχή για αυτό, παρέμεινε στην θέση του. Εννοείται ότι βγήκαν τα μικρά προενισχυτάκια που μετέτρεπαν την έξοδο των ηχείων της εργοστασιακής πηγής σε προενίσχυση για σήμα προς τον ενισχυτή μου. RCA καλώδια κατευθείαν στον ενισχυτή. Η διενίσχυση παρέμεινε φυσικά.
Το χειριστήριο του είναι "κλασσικό", μικρούλι σχετικά με πολλά κουμπάκια πάνω του, λίγο μεγαλύτερο από μια πιστωτική κάρτα.
Το γεγονός ότι η οθόνη είναι αφής, λύνει όλα τα προβλήματα χρήσης του. Είναι γρήγορο στην απόκριση του, ενώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πίεση στην οθόνη για να καταλάβει τι πατάμε.
Στο θέμα κεραίας εγκαταστήσαμε μια της Phonocar κ όχι αυτήν που είχε μέσα το κουτί, αφού ήταν τεράστια κ από θέμα ισχύος απλά δεν....η της Phonocar είναι μικρούλα, μπήκε στο μπροστινό τζάμι σε σημείο που δεν πολυφαίνεται.
Το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι πάρα πολύ καλό παρόλα τα προβλήματα μέχρι την εγκατάσταση. Ποιά ήταν αυτά ;
Η οθόνη που δείχνει το ρολόι αλλά κ τις ρυθμίσεις του κλιματισμού ελέγχεται από την μονάδα του αυτοκινήτου ! Οπότε, καταρχήν λύσαμε όλη την μονάδα για να βρούμε τις πλακέτες που την ελέγχουν...έλα όμως που οι πλακέτες είναι δύο κ σχηματίζουν ένα πολύ μεγάλο
Τ. Οπότε δεν βρήκαμε χώρο για να τις κρύψουμε κάπου μέσα στο ταμπλό του...οπότε πάλι δέσιμο κ τοποθέτηση της εργοστασιακής πηγής στον χώρο αποσκευών ! Ο φίλος μου 'τράβηξε' καλώδια από το ταμπλό μπροστά μέχρι πίσω για να λειτουργεί κανονικά η μονάδα κ εγκαταστήσαμε κανονικά την νέα. Βέβαια στον χώρο πίσω η μονάδα ήταν χάλια να φαίνεται, οπότε ο φίλος μεγαλούργησε πάλι...έφτιαξε σε χρόνο μηδέν, ένα κουτί από ξύλο, το έντυσε με μαύρη μοκέτα κ το έκρυψε !!! Το κουτί είναι στην ουσία ένα μεγάλο
Π, συν η μπροστινή πλευρά για να μην φαίνεται. Για να είναι σταθερό έβαλε στον πάτω του αυτοκόλλητα για να πιάνει στην μοκέτα του αυτοκινήτου, τα γνωστά μας σκρατς...
Δείτε κ λίγες φωτό τώρα :
Ξεκινά να ξηλώνει τα πλαστικά πάλι...
Εδώ φαίνεται το μεταλλικό πλαίσιο της Phonocar που μπήκε για να κρατά το μηχάνημα, αλλά κ η νεά πρόσοψη από την Honda για doubledin μηχανήματα.
Το μεγάλο άσπρο καλώδιο με την μαύρη μονωτική ταινία σαν σάντουιτς είναι ένα σετ πολλών καλωδίων μισού καρέ που μεταφέρουν όλες τις εντολές στην μονάδα στον χώρο των αποσκευών.