Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Συνεχίζουμε με το μηχάνημα πίσω :

IMGP0374.jpg

IMGP0376.jpg

IMGP0377.jpg

IMGP0378.jpg

Το αποτέλεσμα στον χώρο των αποσκευών (πρέπει να δέσω το υπογούφερ αφού του άλλαξα θέση κ πήγε μπροστά από τον ενισχυτή, ενώ το καλώδιο του δεν φαίνεται.) :

IMGP0373.jpg

Έτσι είναι πια μέσα στο αμάξι. Φαίνεται το γκρίζο βύσμα για τα usb μου. Επίσης, γυαλίζει η οθόνη γιατί είναι φωτό με το προστατευτικό ακόμα πάνω στην οθόνη :

IMGP0380.jpg

βρε συ Μιχάλη. όλα όμορφα κι ωραία αυτά που έχεις κάνει αλλά,

δεν το λυπάσαι το καημένο το αμάξι ??

πόνεσε η καρδιά μου τόσο βάλε βγάλε ξήλωνε !!

όπως και να χει, να το χαίρεσαι και καλοτάξιδο και πάλι :SFGSFGSF:

Αυτο το "διαστημοπλοιο" ολο προσγειωμενο το βλεπω τους τελευταιους μηνες! :p καιρος να το απογειωσεις!!! (που λεει ο λογος!)

(πλακιτσα)

Απάντηση: Re: Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Αυτο το "διαστημοπλοιο" ολο προσγειωμενο το βλεπω τους τελευταιους μηνες! :p καιρος να το απογειωσεις!!! (που λεει ο λογος!)

(πλακιτσα)

:7SFGSFG:

χαχαχαχα

Πλησιάζω τα 3000 χιλιόμετρα που θέλω να φτάσω με οδήγηση χαλαρή, με αλλάγες στις 3000-3200 στροφές, εκτός της 6ης...ήδη βλέπω αλλαγή συμπεριφοράς...συν ότι έχει πέσει η κατανάλωση από τα 9.5 λίτρα που έλεγε ο υπολογιστής να είναι τώρα στα 7.3-7.5 με το ίδιο στυλ οδήγησης κ στους ίδιους δρόμους, με τον υπολογιστή να μηδενίζει αυτόματα όταν βάζω βενζίνη...μόλις φτάσω τις 3000 θα αρχίσω τα 'σωστά ανοίγματα' !!!

Επειδή το μαύρο πλαστικό πλαίσιο στο ταμπλό έχει την τάση να γρατζουνίζετε πολύ εύκολα, η μόνη λύση που είναι κ οικονομική κ ξενοιάζεις μια κ καλή είναι η αγορά του πλαισίου του type R. Κοστίζει 56,5 ευρώ αγορά από τον Σαρακάκη, ενώ η τοποθέτησή του είναι πανεύκολη. Το τοποθέτησα μόνος μου, χρειάστηκα μόνο ένα σταυροκατσάβιδο για να βγάλω μόνο τρεις βίδες. Το υπόλοιπο είναι με κλιπς. Απλά βγάζεις το πλαίσιο, ξεβιδώνεις βέβαια μετά όλα τα όργανά του, τα βιδώνεις στο άλλο πλαίσιο κ το βάζεις στην θέση του. Τριάντα λεπτά μόνο μου πήρε για να το βάλω κ τελείωσε το πρόβλημα των γρατζουνιών, συν ότι μου αρέσει περισσότερο τώρα από πριν.

attachment.php

Attachments

• IMGP2053.JPG
    IMGP2053.JPG
    102.7 KB · Views: 269
Το εχω πει
το ειχε πει ο αντυπας
αλλα θα το πω ακομα μια φορα
ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ

Μετά από 3 ώρες πλυσίματος αλλά κ ενός πολύ καλού γυαλίσματος με κερί :

attachment.php

attachment.php

Ενώ εδώ φαίνεται γιατί δεν με πλησιάζουν .... ΤΑΖΖΖ !

attachment.php

Attachments

• IMG_0189.jpg
    IMG_0189.jpg
    140.1 KB · Views: 191
  • IMG_0191.jpg
    IMG_0191.jpg
    91.2 KB · Views: 188
  • IMG_0190.jpg
    IMG_0190.jpg
    150.5 KB · Views: 188
Όταν σε τρώει το χέρι αλλά κ αναζητάς το καλύτερο, όσο γίνεται αυτό φυσικά, τότε κάτι κάνεις....αυτό που έκανα εγώ είναι να αλλάξω την πηγή του συστήματος ήχου μου κ να πάρω το νέο JVC KW-AVX810, φυσικά αγορά εκτός Ελλάδος, από φίλο που είναι τώρα στην Γερμανία.

Το σύστημα που έχω δεν με ικανοποιεί, ψάχνω για κάτι καλύτερο ηχητικά, οπότε πήγα σε κάτι άλλο, με λιγότερα χαρακτηριστικά αλλά με υπόσχεση ότι μπορεί να αποδώσει καλύτερα ηχητικά.

Το jvc λοιπόν αυτό δεν διαθέτει τηλεόραση, δεν διαθέτει bluetooth, αλλά παίζει divx, mp3, jpg, έχει θύρα sd καρτών κ usb.

Ποιοτικά σαφώς ανώτερο από αυτό που έχω τώρα, ενώ η οθόνη αφαιρείται τελείως για ασφάλεια.

Ότι δεν διαθέτει, μπορεί να τα αποκτήσει με προαιρετικές συσκευές.

Η αγορά στοίχισε 500 ευρώ περίπου, ενώ στην Ελλάδα το έβρισκα πάνω από 750 ευρώ !

Είναι αυτό κ το περιμένω να έρθει μέσα στην εβδομάδα :
112543_kw-avx810_e.jpg

Πληροφορίες εδώ :
http://jvcmobile.co.uk/product.php?pr=154
http://www.jvc.gr/product.php?id=KW-AVX810E&catid=100041

Τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ :
http://www.jvc.gr/product.php?id=KW-AVX810E&catid=100041&sub=ts#product-tabs

Re: Απάντηση: Re: Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

:7SFGSFG:

χαχαχαχα

Πλησιάζω τα 3000 χιλιόμετρα που θέλω να φτάσω με οδήγηση χαλαρή, με αλλάγες στις 3000-3200 στροφές, εκτός της 6ης...ήδη βλέπω αλλαγή συμπεριφοράς...συν ότι έχει πέσει η κατανάλωση από τα 9.5 λίτρα που έλεγε ο υπολογιστής να είναι τώρα στα 7.3-7.5 με το ίδιο στυλ οδήγησης κ στους ίδιους δρόμους, με τον υπολογιστή να μηδενίζει αυτόματα όταν βάζω βενζίνη...μόλις φτάσω τις 3000 θα αρχίσω τα 'σωστά ανοίγματα' !!!

Με γειά και καλοτάξιδο το αυτοκίνητο -πολυ ωραίο και πολύ ωραία η παρουσίαση!!! :2thumb22sup:
Αλλά έχω να πω το εξής: Υπάρχει η άποψη ότι αν το οδηγάς συνεχώς "χαλαρά" το αυτοκίνητο θα γίνει ...χαλαρό! Το χειρότερο πράγμα εντωμεταξύ είναι να το στρώσεις με ένα σταθερό στυλ οδήγησης!

Επίσης η χειρότερη εποχή για αγορά, άρα και στρώσιμο είναι το καλοκαίρι! Στη θέση σου θα το αγόραζα αρκετά αργότερα προς το τέλος του φθινοπώρου. Γενικά απ' ότι είχα ψάξει εκτεταμένα παλιότερα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις γνώσεις σου, ισχύει το εξής:

Η έννοια του στρωσίματος έχει να κάνει άμεσα με τη θερμική κατεργασία των εξαρτημάτων της μηχανής (πιστόνια, κύλινδροι κλπ). Ο σκοπός της θερμικής κατεργασίας είναι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο υλικό οι δυνάμεις που έχουν συσσωρευτεί κατά την μηχανική επεξεργασία των εξαρτημάτων. Δηλαδή σε διαφορετικά σημεία του ίδιου εξαρτήματος, τα μόρια βρίσκονται λιγότερο ή περισσότερο συμπιεσμένα. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο αν θερμανθεί στις κανονικές θερμοκρασίες ένα εξάρτημα, θα παραμορφωθεί εξαιτίας αυτών των δυνάμεων. Για να γίνει θερμική κατεργασία χρειάζεται να περάσει η μηχανή πολλούς κύκλους ψύξης-θέρμανσης μικρής διάρκειας! Αυτό σημαίνει ότι:

1. Το σωστό στρώσιμο γίνεται ξεκινώντας το κρύο και αφού ζεσταθεί η μηχανή λίγο, κάνουμε μια μικρή διαδρομή 15-20 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (εντελώς-εντελώς, άρα για κάποιες ώρες) και επαναλαμβάνουμε.

2. Το καλοκαίρι είναι η χειρότερη εποχή γιατί εκτός ότι "ανάβει" πολύ γρήγορα το αυτοκίνητο, δεν ξεκινάει από χαμηλή θερμοκρασία, ενώ ψύχεται δύσκολα για τον επόμενο κύκλο.

3. Τα πρώτα λάδια τα αλλάζουμε σε πολύ λίγα χιλιόμετρα -και όχι στα χιλιόμετρα που λέει ο κατασκευαστής γιατί στα πρώτα χιλιιόμετρα βγαίνει το περισσότερο γρέζι. (οι κατασκευαστές δεν θέλουν να το κρατήσεις μια ζωή το αυτοκίνητο εσύ ή ο άλλος που θα το μεταπωλήσεις και σε θέλουν και για πελάτη ανταλλακτικών!) Ίσως υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας αυτός είναι.

4. Η οδήγηση πρέπει να έχει εξάρσεις σε μεγάλες στροφές από νωρίς, αλλά για πολύ λίγο. Αυτο που θα πρέπει να αποφεύγεται εντελώς είναι οι σταθερές στροφές και οι μακρινές διαδρομές. Χρειάζεται συνεχώς διακυμάνσεις στις στροφές και μικρές διαδρομές του τετάρτου με εκκίνηση πάντα από εντελώς κρύο όπως είπα παραπάνω.

Last edited:
Μιχαλη σου ευχομαι και περισσοτερες χαρουλες και τρελλιτσες με το "αυτοκινητακι" σου,βλεπω πως το υπεραγαπας....Απολαυστικα ταξιδια σου ευχομαι μαζι του!:a0210:

Σωτο....οταν διαβαζω τη λιστα σου...απορω πως με ανεχεται ακομη το δικο μου....-bye-

Ενα ειναι σιγουρο....:ΧΑΛΑΡΟ δεν ειναι...!:flipout:

Σωτο....οταν διαβαζω τη λιστα σου...απορω πως με ανεχεται ακομη το δικο μου....-bye-

"Οι μηχανές και οι άνθρωποι, στα δύσκολα φαίνονται!"
SoToS :D

Θέλω να πώ, ότι ένα καλό στρώσιμο εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση και αντοχή στα δύσκολα (δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους! :flipout: )

Απο εκεί και πέρα το αν θα εμφανίσει πρόβλημα ή όχι και πόσο καλύτερη απόδοση και αντοχή θα είχε με σωστό στρώσιμο εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες.

Μήπως όμως οδηγάς "νευρικά";

Re: Απάντηση: Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Όταν σε τρώει το χέρι αλλά κ αναζητάς το καλύτερο, όσο γίνεται αυτό φυσικά, τότε κάτι κάνεις....αυτό που έκανα εγώ είναι να αλλάξω την πηγή του συστήματος ήχου μου κ να πάρω το νέο JVC KW-AVX810, φυσικά αγορά εκτός Ελλάδος, από φίλο που είναι τώρα στην Γερμανία.

Το σύστημα που έχω δεν με ικανοποιεί, ψάχνω για κάτι καλύτερο ηχητικά, οπότε πήγα σε κάτι άλλο, με λιγότερα χαρακτηριστικά αλλά με υπόσχεση ότι μπορεί να αποδώσει καλύτερα ηχητικά.

Το jvc λοιπόν αυτό δεν διαθέτει τηλεόραση, δεν διαθέτει bluetooth, αλλά παίζει divx, mp3, jpg, έχει θύρα sd καρτών κ usb.

Ποιοτικά σαφώς ανώτερο από αυτό που έχω τώρα, ενώ η οθόνη αφαιρείται τελείως για ασφάλεια.

Ότι δεν διαθέτει, μπορεί να τα αποκτήσει με προαιρετικές συσκευές.

Η αγορά στοίχισε 500 ευρώ περίπου, ενώ στην Ελλάδα το έβρισκα πάνω από 750 ευρώ !

Είναι αυτό κ το περιμένω να έρθει μέσα στην εβδομάδα :
112543_kw-avx810_e.jpg

Πληροφορίες εδώ :
http://jvcmobile.co.uk/product.php?pr=154
http://www.jvc.gr/product.php?id=KW-AVX810E&catid=100041

Τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ :
http://www.jvc.gr/product.php?id=KW-AVX810E&catid=100041&sub=ts#product-tabs

Με 'γειες. Το 810 ήταν το ένα από τα δύο που είχα σαν υποψήφια για αγορά. Τελικά πήρα το άλλο που είχα στο μυαλό μου, ένα clarion. Δεν έχω παραλάβει ακόμα (και εγώ περιμένω αύριο - μεθαύριο να έρθει), αλλά το έχω ήδη μετανιώσει που δεν πήρα το jvc. :slapface: Είναι ίσως το καλύτερο πακέτο -τα κάνω σχεδόν όλα και έχω και καλή τιμή- αυτή τη στιγμή.

υγ. Να πάρεις και τον bluetooth adaptor...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Καταρχήν σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. -bye-
Το πότε θα το αγόραζα είναι ένα θέμα περίεργο...είμαι λίγο παρορμητικός, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, οπότε όταν πω θέλω κάτι να πάρω, να κάνω κτλ., τότε συνήθως το κάνω σχεδόν άμεσα. :slapface:
Το παρέλαβα αρχές Μαρτίου, οπότε δεν ήταν ακριβώς καλοκαίρι. Από εκεί κ πέρα, στρωσιματάκι του έκανα με ταξιδάκια τα πσκ, μέσα στην πόλη δεν είχα σταθερό στυλ οδήγησης κ αρκετές αλλαγές ταχυτήτων όπως πρέπει κ νομίζω δλδ. Τώρα πια είμαι στα 6600 χλμ περίπου, το αμάξι έχει "ανοίξει" αρκετά κ φαίνεται, είναι πολύ πιο νευρικό με κλιματισμό ανοιχτό κ το καταλαβαίνω όχι μόνο εγώ αλλά κ φίλοι μου. :a0210:
Η δε κατανάλωση έχει πέσει κατακόρυφα κ είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα να έχω την ίδια κατανάλωση ή κ χαμηλότερη με το opel corsa 1400 που είχα ! Το corsa μου το είχα πειράξει αρκετά κ είχα κατανάλωση γύρω στα 9 λίτρα εντός πόλης με air-condition ανοιχτό. Με το 1800άρι civic κ κλιματισμό ανοιχτό είμαι από 8.5 έως 9.8 με "ανοίγματα" πολλά !
Σε λίγα χλμ θα το πειράξω κ αυτό λίγο οπότε θα ανέβει κ λιγάκι, αλλά δεν με πειράζει. :a0210:
Αυτό που είπες για τα λάδια είναι το πιο σωστό από όλα ! Τώρα εγώ πάω να τα αλλάξω, ενώ εκεί λένε στα 10.000 χλμ.

Απάντηση: Re: Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Μιχαλη σου ευχομαι και περισσοτερες χαρουλες και τρελλιτσες με το "αυτοκινητακι" σου,βλεπω πως το υπεραγαπας....Απολαυστικα ταξιδια σου ευχομαι μαζι του!:a0210:

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Χριστίνα. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε !

Με 'γειες. Το 810 ήταν το ένα από τα δύο που είχα σαν υποψήφια για αγορά. Τελικά πήρα το άλλο που είχα στο μυαλό μου, ένα clarion. Δεν έχω παραλάβει ακόμα (και εγώ περιμένω αύριο - μεθαύριο να έρθει), αλλά το έχω ήδη μετανιώσει που δεν πήρα το jvc. :slapface: Είναι ίσως το καλύτερο πακέτο -τα κάνω σχεδόν όλα και έχω και καλή τιμή- αυτή τη στιγμή.

υγ. Να πάρεις και τον bluetooth adaptor...
Κ εγώ έβλεπα κάποια clarion με παρόμοια χαρακτηριστικά κ τα συζήτησα με τον φίλο μου που κάνει τις εγκαταστάσεις κ μου είπε ότι σήμερα που μιλάμε, είναι το jvc το καλύτερο. Αύριο ποτέ δεν ξέρεις φυσικά ! Οπότε αυτό κ αγόρασα. Όμως δεν νομίζω ότι κ το clarion θα υστερεί κ πολύ.
Το αντάπτορα για το μπλε δόντι θα το αγοράσω κ αυτό, φυσικά από το καλύτερο μαγαζί στον κόσμο, το ebay ! :grinning-smiley-043