Το δικο μας top 3 ....

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Διαλεξτε τρεις απο τους παρακατω προβολεις και καντε το τοπ 3 σας.

Τα κριτηρια θα ειναι καθαρα εικονας και καθολου κοστους !

Εαν θελετε, αιτιολογειστε και το γιατι, ετσι να κανουμε καλοκαιρινη κουβεντουλα.

- Epson TW1000
- Jvc HD-1/RS-1
- Benq W10000
- Sony VW100 (Ruby)
- Optoma HD 81
- Panasonic PT AE1000
- Marantz Vp11s1
- Sharp XVZ 21000
- Benq W9000
- Sony VW50 (Pearl)
- Mitsubishi HC5000

Εαν ξεχασα καποιον 1080, ευχαριστως να τον προσθεσουμε στη λιστα.

:ernaehrung004:

Δεν τους εχω δει ολους. Απο οσους ομως εχω δει,
1. Marantz Vp11s1
2. Jvc HD-1/RS-1
3. Optoma HD 81

Εβαλα πρωτον τον Marantz ενδεχομενως επειδη ηταν η καλυτερη (και πρωτη) εικονα που ειχα δει.
Ruby, W9000, Mitsubishi, Sharp & Epson δεν ειχα την ευκαιρια να δω.

Απάντηση: Re: Το δικο μας top 3 ....

Δεν τους εχω δει ολους. Απο οσους ομως εχω δει,
1. Marantz Vp11s1
2. Jvc HD-1/RS-1
3. Optoma HD 81

Εβαλα πρωτον τον Marantz ενδεχομενως επειδη ηταν η καλυτερη (και πρωτη) εικονα που ειχα δει.
Ruby, W9000, Mitsubishi, Sharp & Epson δεν ειχα την ευκαιρια να δω.

Ντινε, πες μας και τι σου αρεσε καλυτερα στη εικονα σε σχεση μεταξυ τους.

Θα βοηθησει την κουβεντα ! :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Το δικο μας top 3 ....

JVC,
Sony, ( ποιον απο τους δυο ?, μηπως λεει το σαρπ ?)
Marantz

Πστ, αμα βαριοσαστε μη γραφετε καθολου ρε. Δεν εχει νοημα !

Τα δικά μου…(και μόνο από όσα έχω δει…)

Marantz Vp11s1
Jvc HD-1/RS-1
Benq W9000

(πολύ θα ήθελα να δω ον Sharp βεβαίως βεβαίως…)

…άντε αφού θέλεις και comments…

Ο Marantz έχει αυτό που δεν έχουν πολλοί ακριβοί προβολείς ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ… μου πήρε χρόνο για να το καταλάβω και κάποτε ρωταγα το Μπαμποη πως βλέπεις ρε φίλε…πλέον κουναω το κεφάλι στα φαντεζί… τηλεόραση βλέπω και με τη παλιά crt στο σπίτι…

Ο JVC σίγουρα όχι η πρώτη μου επιλογή, καλό το contrast αλλά (μεγάλο) ΑΛΛΑ… χρωματικά δε μου ταιριάζει, αίσθηση TV…μεγάλη TV μάλιστα… θέλω κάτι πιο ρομαντικό ;)

O BenQ σίγουρα δεν είναι Marantz… έλα ντε όμως που έχει αυτό το κινηματογραφικό που θέλω ;) και ο ρημάδις είναι βούτυρο στο ψωμί των calibrator θα τον φέρουν σωστό σε κάθε χώρο…

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Το δικο μας top 3 ....

Ντινε, πες μας και τι σου αρεσε καλυτερα στη εικονα σε σχεση μεταξυ τους.

Θα βοηθησει την κουβεντα ! :grinning-smiley-043

Δυσκολο, μιας και δεν τους εχω δει συνχρονως.

Εντυπωσιαστηκα απο την "ζωντανια" των χρωματων του Marantz, απο την ευκρινια & χρωματα του Optoma (τον ειχα δει διπλα-διπλα με Pearl).

Για τον Jvc λυπαμαι που θα το πω, αλλα ακομη δεν εχω αξιωθει να τον δω (εντος εδρας) σε 1080p, αφου στην παρουσιαση του, το μονο που δεν εβλεπα ηταν τι εδειχνε.

Τον κατατασσω δευτερο απο τα λιγα που θυμαμαι και μου αρεσαν πολυ (ευκρινεια, φωτεινοτητα, χρωμα - οχι σαν τον matantz)

Οχι, το θεμα ειναι καθαρα "videophile", οποτε ανεξαρτητου τιμης !

JVC,
Sony
Marantz

βάζω τον JVC στην πρώτη θέση γιατί μπορεί όπως λέει κι ο Γιώργος να μην έχει το απόλυτο κινηματογραφικό ύφος , έχει όμως αυτό το κάτι ( contrast) που τον κάνει να ξεχωρίζει. Ίσος σε κάποιους να μην αρέσει αυτό , είναι όμως εντυπωσιακός και ως γνωστόν όλα είναι θέμα εντύπωσης. Τους άλλους δυο δεν τους έχω δει και ψηφίζω με βάση αυτά που ακούω και μπορεί να είναι και λάθος.

Απο τους προβολείς που μπήκαν στην λίστα θα ψηφίσω ΜΟΝΟ όσους έχω δεί...δηλαδή τους:
- Epson TW1000
- Jvc HD-1/RS-1
- Sony VW100 (Ruby)
- Optoma HD 81
- Panasonic PT AE1000
- Marantz Vp11s1
- Benq W9000
- Sony VW50 (Pearl)

.....και το αποτέλεσμα είναι...
1) JVC HD-1
2) SONY VW100-RUBY
3) MARANTZ VP11S1

Σχόλια....
Ο JVC με κέρδισε με την μία ,λόγω του contrast ,με αποτέλεσμα να δίνει στα μάτια μου ,μιά εντελώς διαφορετική εικόνα απο τους υπόλοιπους, που τουλάχιστον στα δικά μου, ταιριάζει απόλυτα.Επίσης η φωτεινότητα του HD1 είναι υπέρ αρκετή γιά εμένα.Στο θέμα των χρωμάτων ο RUBY γιά εμένα είναι στην πρώτη θέση, όμως η διαφορά στο σημείο αυτό σε σχέση με τον JVC δεν είναι τέτοια που να ανατρέπει την τελική κατάταξη, υπέρ του, η ο παράγοντας αυτός σε σχέση με το contrast είναι σαφώς σε δεύτερο πλάνο.

- Jvc HD-1/RS-1
- Sharp XVZ 21000
- Sony VW100 (Ruby)

-O Jvc διοτι απλα ειναι μια γενια μπροστα απο τους υπολοιπους προβολεις λογω του native 1:15000 contrast που του προσφερει απιθανη δυναμικη περιοχη αλλα και διοτι ειναι ο πρωτος non-dlp digital projector που κοντραρει στα ισια τους καλυτερους dlp σε θεμα ευκρινειας-οξυτητας εικονας.
-Ο Sharp διοτι ειναι ο πρωτος dlp που κοιταει στα ματια τον JVC σε θεμα black level και εχει ενα εξαιρετικο CMS και της "Παναγιας τα ματια" σε ρυθμιστικα.
-Ο Ruby, διοτι ανοιξε τον δρομο για μηχανακια οπως ο JVC, και ακομα και σημερα το κοντραστ του τρωει για πλακα το 90% των ψηφιακων εκει εξω. Στα υπερ η πληθωρα ρυθμιστικων, η πολυ καλη κατασκευη και οι λαμπες Xenon (για ψυχολογικους λογους ;) ). Ξεχασα να προσθεσω το οτι παιζει καλυτερα SD DVD απο οποιονδηποτε προβολεα εχω δει, γιατι εχει μια ταση να κολακευει την εικονα, δινοντας της μια βελουδινη υφη (πω πω τι ειπε ο ανθρωπας :D )...

Last edited:
Δεν έχω δεί τον Epson TW1000 και τον Benq W9000.

Από τους υπόλοιπους....

1. JVC HD-1/RS-1
2. Sharp 21000
3. Sony VW100 (Ruby)

O JVC θεωρώ οτι είναι σε δική του κατηγορία... Άν κι έχει τα προβλήματά του, άλλαξε τα δεδομένα της βιντεοπροβολής. Προβολέας με contrast κάτω από 10000:1 δεν μπορεί πλέον να σταθεί δίπλα του.
Αδύνατο σημείο του το color decoding, είναι λίγο ψευτάκος στα χρώματά του, πολύ πουσαρισμένα σου θυμίζει LCD τηλεόραση αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί σχεδόν καθόλου στη θέαση ταινιών ενώ μου αρέσει πάρα πολύ όταν βλέπω τηλεοπτικό σήμα και slideshow φωτογραφιών.
Πολύ κακό, κι αυτό που με ενοχλεί, θεωρώ το γεγονός οτι δεν μπορείς ουσιαστικά να χρησιμοποιήσεις το Lens Shift χωρίς πρόβλημα.

Ο Sharp είναι - ίσως -ο καλύτερος DLP προβολέας που έχω δεί, με μιά επιφύλαξη για τον Marantz. Μιλάμε πάντα για εικόνα γιατί από ποιότητα κατασκευής ο Marantz είναι αλλού... Πολύ μπροστά. Όχι μόνο από τον Sharp, από οτιδήποτε ψηφιακό κυκλοφορεί.
Ο Sharp έχει καλό μαύρο και πολύ καλό φώς.
Το ελάττωμάτου είναι οτι και μαύρο και φώς ταυτόχρονα δεν μπορείς να έχεις. Ή το ένα ή το άλλο....
Για να είμαι σίγουρος θα ήθελα πολύ να τον δώ σε ταυτόχρονη θέαση με τον Marantz...

Ο Ruby έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της Xenon. Καταπληκτικά χρώματα.Ελλάτωμά του είναι το Brightness compression που δημιουργεί η αυτόματη ίριδα. Τέλεια συμπεριφορά φακού στη χρήση Lens Shift και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.