Το δικο μας top 3 ....

Για να λέμε και την αλήθεια σε όλους όσους μας διαβάζουν για πρώτη φορά, μόνο ένα συγκριτικό που δούνε τα δικά μου, σου, του μάτια, λέει την αλήθεια.
Ότι λοιπόν διαβάζετε να το περνάτε από κρησάρα.

Μα ακριβως αυτος ειναι ο λογος που ζητησα να αιτιολογηθει η καταταξη απο τον καθενα.........

Για να λέμε και την αλήθεια σε όλους όσους μας διαβάζουν για πρώτη φορά, μόνο ένα συγκριτικό που δούνε τα δικά μου, σου, του μάτια, λέει την αλήθεια.
Ότι λοιπόν διαβάζετε να το περνάτε από κρησάρα.

Αυτό εννοείται πάντα για όλα τα πράγματα.

Θεωρώ αδύνατον να ψηφίσει κάποιος χωρίς να έχει δει.

Εγω δεν έχω δει κανέναν από αυτούς, οπότε δεν ψηφίζω τίποτα!

Απάντηση: Re: Το δικο μας top 3 ....

Θεωρώ αδύνατον να ψηφίσει κάποιος χωρίς να έχει δει.

Εγω δεν έχω δει κανέναν από αυτούς, οπότε δεν ψηφίζω τίποτα!

Και πολυ καλα θεωρεις φιλος !

1)JVC HD1
2)Sharp 21000
3) Marantz VP11S1

-Για μένα ο JVC δεν θα έπρεπε να υπάρχει στην λίστα μαζί με τα υπόλοιπα. Τι να τα κάνω τα τέλεια χρώματα και τα σωστά (άραγε ποιά είναι τα σωστα με τα δεκάδες φίλτρα και τους φωτισμούς που χρησιμοποιούν στις ταινίες) και μόλις αρχίζουν τα σκοτεινά πλάνα να ψάχνω να κρύψω τις ανοικτό-γκρι μπάρες ή να ψάχνω το τηλεκοντρόλ να δω αν είμαι σωστός brightness/contrast; Αν δεν υπάρχει δυναμική περιοχή, contrast, ξεχάστε την τρισδιάστατη αίσθηση/εικόνα. Τέλος.

-Τα 2) και 3) τα έβαλα απλά για να τα βάλω επειδή είπαμε τα top 3. Εχω δει αρκετά από τα αναφερθέντα μηχανήματα δίπλα στον JVC και δεν με έχει συγκινήσει κανένα άλλο. Μπορεί να ακούγεται βαρύγδουπο, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Χρηστο, πες μας και την δικη σου βαθμολογια

Θα το κανω, απλα δεν εχω δει τον Sharp και φοβαμαι μηπως των αδικησω...:afro:

Αφαινως ειχα την εντυπωση οτι τον ειχες δει (θυμαμαι μου το ειχες πει), αφεταιρου ουτε εγω τους εχω δει ολους, βλεπε #4, οποτε ---> ακυρη η γνωμη μου.

- Epson TW1000
- Jvc HD-1/RS-1
- Benq W10000
- Sony VW100 (Ruby)
- Optoma HD 81
- Panasonic PT AE1000
- Marantz Vp11s1
- Sharp XVZ 21000
- Benq W9000
- Sony VW50 (Pearl)
- Mitsubishi HC5000

Τον sharp τον ειδα στο βερολινο και δεν ξερω καν αν ηταν το μοντελο παραγωγης. Επισης τον ειδα μονο για 10, 15 λεπτα με υλικο της εταιριας οποτε δεν θεωρω οτι μπορω να τον συγκρινω, εστω και απο μνημης .
Τα ιδια ισχυουν και για τον hc5000, Που τον ειδα κι αυτον κατω απο τις ιδιες συνθηκες με τον sharp.

Οποτε μενουν οι υπολοιποι της λιστας, που δοξα το θεο θεωρω οτι τους ειδα οπως ηθελα !

Ο βασικος παραγοντας ειναι η overall αισθηση που μου αφηνει καποιο μηχανημα, και αυτη δημιουργειται απο τα λιγοτερα μείον...

- Απο τους παραπανω λοιπον προβολεις της λιστας, θα διαλεξω σαν πρωτο το marantz vp11s1.
Ανεκαθεν δεν ημουν θιασωτης της μεγαλης φωτεινοτητας και ο λογος ειναι οτι μου "χαλαει" αρχικα την κινηματογραφικη αισθηση. Απο την αλλη βεβαια οταν τον ειχα πρωτο δει σε 125 ιντσες στα δικα μου ματια δεν ελλειπε φως.
Εντυπωσιακα "ακριβης" φακος , με ελαχιστη διαφορα στις ακρες και πολυ ωραια χρωματα. Πολυ καλες διαβαθμισεις by default με σωστη θερμοκρασια και overall μια πολυ ξεκουραστη και κατεμε κινηματογραφικη εικονα.
Στα πολυ + η ποιοτητα κατασκευης και η πληθωρα αναλογικων και ψηφιακων εισοδων. Στα μειον .......η τιμη του , αλλα ειπαμε δεν την υπολογιζουμε στην ψηφοφορια !

- Δευτερο θα βαλω τον panasonic.
Επισης ξεκουραστο και κινηματογραφικο προβολεα, με ωραια χρωματα και χωρις το θεμα της αυτοματης ιριδας του ρουμπι που με ενοχλησε πολυ. Τα χρωματα του ρουμπι δεν παιζονται και θα εβαζα αυτον δευτερο αν ειχε καλυτερη διαχειριση στην ιριδα και δεν γινοταν τοσο εντονο το ψευτοκοντραστ που παει να δωσει.
Ωραια κινηση (panasonic) , με καλο φακο ( τα διορθωμενα μοντελα ), αρκετα ευκρινη για τα δεδομενα των lcd και καλο μαυρο. Πολυ λιγα προβληματα ομοιμορφιας ( σε πατερν), και τρομερα ρυθμιστικα για τα δεδομενα των βιντεοπροβολεων.

- Για τριτο τωρα ειμαι μεταξυ των δυο benq. Και οι δυο εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα με μονη διαφορα το dmd.
Πολλες ευκολιες εγκαταστασης και χρησεις, με ρυθμιση σε ιριδα lens shift κτλ και με εικονα που με ικανοποιει στο 95 % των περιπτωσεων.
Μπορεις να φερεις το μηχανημα εκει που σου αρεσει χωρις ιδιαιτερη δυσκολια. Καλος φακος με λιγα θεματακια φωτεινοτητας , αλλα για μενα σε ανεκτα επιπεδα. Καλο contrast και φως που θα το εχεις πολυ καιρο εκει που το θες με τη χρηση της ιριδας.
"Χειριζομενα" χρωματα και καλο grayscale .
Τελικα απο τους δυο θα διαλεξω τον dc3 (10000), γιατι ποιος ειδες λιγο καλυτερο μαυρο και λιγο παραπανω κοντραστ και δεν του αρεσε !

Αυτα!

Τωρα γιατι δεν διαλεξα τους αλλους ειναι αλλο θεμα......

Υ.Γ. Με αυτα που ακουω και διαβαζω και με το λιγο που τον εχω δει, ισως αλλαζε το τριο μου αν ηταν και ο sharp μεσα.

Εγώ επειδή έχω δει μόνο τους Dila, pearl και optoma τους βάζω με αυτή ακριβώς τη σειρά και οι λόγοι δεν έχουν πολλά τεχνικά στοιχεία έχουν να κάνουν μόνο με την αίσθηση και την επιθυμία να ξαναδώ ταινία στον καθένα...
Αλλά θα ήθελα πολύ ν' ακούσω από τον Browser 2-3 πραγματάκια για τα οποία λείπουν αυτοί οι συγκεκριμένοι από την κατάταξη του. (Εάν θέλεις βέβαια...)

Ενα απο τα πιό χρήσιμα συμπεράσματα που βλέπω να βγαίνει, είναι ότι τελικά περί κολοκυθόπιττας......
Μπορώ να καταλάβω, απο την άλη ότι άσχετα με το τι λένε οι μετρήσεις, τα μάτια του κάθε ένα δεν καταλαβαίνουν απο τέτοια.Μπορεί π.χ ένας προβολέας να είναι τέλειος σε τεχνικά χαρακτηριστικά και να μην αρέσει σε κανέναν.Μπορεί πάλι να είναι μέτριος και να αρέσει σε πολλούς.Μπορεί να μην αρκεί η φωτεινότητα σε δύο θεατές και να αρκεί σε 10 η το αντίθετο.Μπορεί το contrast να σκοτώνει γιά κάποιους και για κάποιους να είναι εντελώς αδιάφορο,το ίδιο και η φωτεινότητα η το μαύρο.Μπορεί να αποδώσει ένα προβολικό κινηματογραφική εικόνα(αλήθεια τι ενοούμε και με πιό σημείο αναφοράς;)και ένα άλο τηλεοπτική..(και εδω τι ενοούμε και με πιό standar;)και άλλοι να σφάζονται υπέρ της μιάς η της άλης εκδοχής και άλλοι να χαλιώνται πολύ.
Πολλέ φορές τα βάζουμε με τις κρίσεις των περιοδικών, αλά αλήθεια, εμείς έχουμε κάποια άλα περισσότερο αντικειμενικά κρητήρια απο αυτούς;...δεν ξέρω, έχω αρχίσει και προβλιματίζομαι πολύ ,μιά και πιστεύω ότι τελικά κοινό σημείο αναφοράς δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, απλά γιατί δεν έχουμε όλοι τα ίδια μάτια.

Last edited:
Το σημειο αναφορας υπαρχει και δεν ειναι καθολου υποκειμενικο.

Το γνωριζει πολυ καλα ο Μανωλης , που αλλωστε ειναι και η δουλεια του αυτη.

By the book υπαρχει σημειο αναφορας. Αν θελει ο Μανωλης ας μας διαφωτισει !

Το υποκειμενικο , υπαρχει και παραυπαρχει, αλλα ερχετε μετα τις μετρησεις.

Η εικονα εχει το πολυ μεγαλο πλεονεκτημα να ειναι μπροστα στα ματια σου και να υπαρχει η δυνατοτητα σε καποιον να του υποδειχτουν καποια πραγματα εμφανεστατα. Δεν ειναι σαν τον ηχο που βλεπεις να γραφουν μυθιστορηματα για να περιγραψουν τον ηχο.
Βεβαια αν καποιος αδυνατει να τα δει ηθελημενα η ακουσια ειναι αλλο πραγμα !

Παντως η αναφορα πιστευω οτι υπαρχει !

Ενα απο τα πιό χρήσιμα συμπεράσματα που βλέπω να βγαίνει, είναι ότι τελικά περί κολοκυθόπιττας......
...........................

Επισης ενα αλλο ΠΟΛΥ χρησιμο συμπερασμα που βγαινει , ειναι το αν κοιταμε σαν videophile που λεει κι ο Τακης εναν προβολεα που πεφτει στα χερια μας, η σταματαμε με το που μας εντυπωσιασε κατι και δεν παμε παρακατω στα σημεια αναφορας !

Εγώ επειδή έχω δει μόνο τους Dila, pearl και optoma τους βάζω με αυτή ακριβώς τη σειρά και οι λόγοι δεν έχουν πολλά τεχνικά στοιχεία έχουν να κάνουν μόνο με την αίσθηση και την επιθυμία να ξαναδώ ταινία στον καθένα...
Αλλά θα ήθελα πολύ ν' ακούσω από τον Browser 2-3 πραγματάκια για τα οποία λείπουν αυτοί οι συγκεκριμένοι από την κατάταξη του. (Εάν θέλεις βέβαια...)

Zeb , στην παρουσα φαση θα προτιμησω να μην το κανω. Ας μεινει ετσι η κουβεντα . Καλα παει.
Αν την γυρισουμε στο "γιατι δεν", εχω μια σοβαρη υποψια οτι απο καθαρα χομπιστικη κουβεντα , θα καταλληξει στο ποιος την εχει μεγαλυτερη ! ( τη φωτεινοτητα ) -bye-

Το σημειο αναφορας υπαρχει και δεν ειναι καθολου υποκειμενικο.

Το γνωριζει πολυ καλα ο Μανωλης , που αλλωστε ειναι και η δουλεια του αυτη.

By the book υπαρχει σημειο αναφορας. Αν θελει ο Μανωλης ας μας διαφωτισει !

Το υποκειμενικο , υπαρχει και παραυπαρχει, αλλα ερχετε μετα τις μετρησεις.Η εικονα εχει το πολυ μεγαλο πλεονεκτημα να ειναι μπροστα στα ματια σου και να υπαρχει η δυνατοτητα σε καποιον να του υποδειχτουν καποια πραγματα εμφανεστατα. Δεν ειναι σαν τον ηχο που βλεπεις να γραφουν μυθιστορηματα για να περιγραψουν τον ηχο.
Βεβαια αν καποιος αδυνατει να τα δει ηθελημενα η ακουσια ειναι αλλο πραγμα !

Παντως η αναφορα πιστευω οτι υπαρχει !

Θα μου επιτρέψεις Χρήστο να πω, ότι πάρα πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες δεν επιρεάζεται απο τις μετρήσεις σχεδόν καθόλου.Τα μάτια σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν απο τέτοια.Εαν ας πούμε βάσει των μετρήσεων εγω θα πρέπει να βλέπω το Α αλά εμένα μου αρέσει να βλέπω το Α...τότε τον παράγοντα μέτρηση τον έχω βάλει εκτός, και ταυτόχρονα έχω αδειάσει τον προβολέα που σωστά βάσει ρυθμίσεων δείχνει Α ενώ παράλληλα έχω ανεβάσει τον υποδιέστερο προβολέα που δείχνει Α.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Θα μου επιτρέψεις Χρήστο να πω, ότι πάρα πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες δεν επιρεάζεται απο τις μετρήσεις σχεδόν καθόλου.Τα μάτια σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν απο τέτοια.Εαν ας πούμε βάσει των μετρήσεων εγω θα πρέπει να βλέπω το Α αλά εμένα μου αρέσει να βλέπω το Α...τότε τον παράγοντα μέτρηση τον έχω βάλει εκτός, και ταυτόχρονα έχω αδειάσει τον προβολέα που σωστά βάσει ρυθμίσεων δείχνει Α ενώ παράλληλα έχω ανεβάσει τον υποδιέστερο προβολέα που δείχνει Α.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Βεβαιως κι εγινες κατανοητος Γιαννη.

Θα πρεπει να κατανοησεις επισης , οτι οταν λεμε τη γνωμη μας για ενα μηχανημα (και δεν μιλαω για το συγκεκριμενο thread που εχει αλλο σκοπο , καθαρα προσωπικου γουστου κι επιλογης ), θα πρεπει να λεμε καθαρη αντικειμενικη γνωμη στα παιδια που μας διαβαζουν και θελουν να ενημερωθουν.
Τη γνωμη που ερχετε μετα απο τα οργανα κι οχι την υποκειμενικη μας, αν θα το αγοραζαμε δηλαδη. Εκει μπαινουν πολλοι παραγοντες, οπως η κολοκυθοπιτα που ανεφερες και η τσεπη θα προσθετα εγω.

Τωρα αν μαζευομαστε 5,10 ανθρωποι που καλως η κακως ασχολουμαστε λιγο παραπανω και καλουμαστε να μεταφερουμε σχολια για καποιο η καποια μηχανηματα , οφειλουμε, εφ'οσον μπορουμε και γνωριζουμε, να μεταφερουμε καθαρα αντικειμενικες -οσο γινεται- εντυπωσεις.
Σε αυτο δεν νομιζω να διαφωνεις.

Αυτο αλλωστε κανουμε εδω μεσα. Μεταφερουμε εντυπωσεις απο την πλευρα του καθαρου χομπιστα καταναλωτη. Ουτε εμποριο κανουμε ουτε μαγαζι εχουμε. (Βλεπεις τι γινεται γυρω γυρω....!)

Απλα πραγματα.
Οταν διαλεγουμε για να αγορασουμε ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ μας , κι αυτο προτεινουμε ολοι σε οποιον ρωταει την γνωμη μας για το τι θα αγορασει.Να δει μονος του.

Οταν κρινουμε-συγκρινουμε καποιο μηχανακι ομως , το κοιταμε by the book, οχι με το γουστο μας. Αυτο οφειλουμε να κανουμε !

Αν το πετυχαινουμε , ειναι αλλο καπελο.......

Βεβαιως κι εγινες κατανοητος Γιαννη.

Θα πρεπει να κατανοησεις επισης , οτι οταν λεμε τη γνωμη μας για ενα μηχανημα (και δεν μιλαω για το συγκεκριμενο thread που εχει αλλο σκοπο , καθαρα προσωπικου γουστου κι επιλογης ), θα πρεπει να λεμε καθαρη αντικειμενικη γνωμη στα παιδια που μας διαβαζουν και θελουν να ενημερωθουν.
Τη γνωμη που ερχετε μετα απο τα οργανα κι οχι την υποκειμενικη μας, αν θα το αγοραζαμε δηλαδη. Εκει μπαινουν πολλοι παραγοντες, οπως η κολοκυθοπιτα που ανεφερες και η τσεπη θα προσθετα εγω.

Τωρα αν μαζευομαστε 5,10 ανθρωποι που καλως η κακως ασχολουμαστε λιγο παραπανω και καλουμαστε να μεταφερουμε σχολια για καποιο η καποια μηχανηματα , οφειλουμε, εφ'οσον μπορουμε και γνωριζουμε, να μεταφερουμε καθαρα αντικειμενικες -οσο γινεται- εντυπωσεις.
Σε αυτο δεν νομιζω να διαφωνεις.

Αυτο αλλωστε κανουμε εδω μεσα. Μεταφερουμε εντυπωσεις απο την πλευρα του καθαρου χομπιστα καταναλωτη. Ουτε εμποριο κανουμε ουτε μαγαζι εχουμε. (Βλεπεις τι γινεται γυρω γυρω....!)

Απλα πραγματα.
Οταν διαλεγουμε για να αγορασουμε ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ μας , κι αυτο προτεινουμε ολοι σε οποιον ρωταει την γνωμη μας για το τι θα αγορασει.Να δει μονος του.

Οταν κρινουμε-συγκρινουμε καποιο μηχανακι ομως , το κοιταμε by the book, οχι με το γουστο μας. Αυτο οφειλουμε να κανουμε !

Αν το πετυχαινουμε , ειναι αλλο καπελο.......

Ωπα Χρήστο...πόσοι έχουν την δυνατότητα να δώσουν τέτοια γνώμη μετά απο μετρήσεις των ίδιων η απο ανάγνωση διαφόρων περιοδικών;....εγω ας πούμε κανέναν προβολέα απο αυτούς που ψήφισα δεν τον έχω μετρήσει.
Κατά τα άλα δεν διαφωνούμε.

Ωπα Χρήστο...πόσοι έχουν την δυνατότητα να δώσουν τέτοια γνώμη μετά απο μετρήσεις των ίδιων η απο ανάγνωση διαφόρων περιοδικών;....εγω ας πούμε κανέναν προβολέα απο αυτούς που ψήφισα δεν τον έχω μετρήσει.
Κατά τα άλα δεν διαφωνούμε.

Ακριβως. Αρα γιατι το εγραψες το ποστ 33?

Το θεμα ειναι καθαρα προσωπικου γουστου. "Το δικο μας top 3 ...."

Με μπερδεψες η ...μπερδευτηκα !!-bye-:grinning-smiley-043