Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

3 μέτρα bubblewrap και δεν μου άφησες ούτε μία στάλα στο σπίτι για να ησυχάσω λίγο από τη γυναίκα μου!
Άπαπαπαπαπα...

Άντε καλό στρώσιμο! :)

Ευχαριστώ για ολη τη βοηθεια να'σαι καλα.
Τα στρώνω τα άτιμα! Μέχρι και logbook κρατάω με τις ώρες (που 10 να ταν οι ώρες τους του στρωσίματος εννοώ).
Εχω συνδέσει προς το παρον ένα toshiba dvd για οταν ειμαι παρων και οταν λειπω κανω αυτο που μου ειπε ο Θ.Ζ. :συνδεω ενα ραδιο tivoli στην μπροστινη υποδοχη για ipod που εχει στην προσοψη και την κανω με ελαφρα πηδηματακια.
Αυτα μεχρι να αποφασισω για πικαπ και CD player αν και δεν θαταν ασχημος και ενας musicserver.
Παλι με βλεπω στην ξενιτια! Αλλα αυτη τη φορα θα παω προετοιμασμενος θα παρω και το bubblewrap μαζι!

Δυστυχως ο Ελληναρας ο αρπαχτακιας δεν φιλοτιμιεται με τιποτα .....
Να πω και το αλλο?Αγορασε ο εδω αντιπροσωπος 15 σιντια με κοστος 1800 δολλαρια το ενα και το πουλα 4500 ευρω ας πουμε .....αν τυχον γινουν αυξησεις της ταξεως του 30% και πας στο μαγαζι του (το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων)θα σου πει ...δυστυχως εγιναν αυξησεις στην αμερικη 30% και το μηχανημα πηρε και αυτο την αναλογη αυξηση(και ας εχει στοκ απο πριν 15 τεμαχια και εχοντας το αγορασει με την παλια τιμη)και ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι απο μας το εχουμε βιωσει αυτο!!!!!!
Οι πορτες ομως και δυστυχως πολλα μαγαζια εχουν κλεισει και ο παντα εξυπνος και μπεσαλης αντιπροσωπος που δεν ψαχνει την αρπαχτη και σεβεται τον πελατη του και καθε καταναλωτη ΚΑΡΑΔΩΚΕΙ και η πιτουλα θα παραμεινει σε αυτους που ξερουν πως θα την μοιρασουν σωστα....
Ξυπνηστε καποιοι και φερθειτε με επαγγελματισμο .......δεν ειναι μαλακας ο Ελληνας και μην ξεχνατε οτι αυτος σας ταιζει,,.....απο το μετρημενο υστερημα του που δεν το εκλεψε αλλα το δουλευει και πασχιζει γιαυτο!!!!!

Χμ!!!! εδώ όντως υπάρχει πρόβλημα. Είναι συνήθης πρακτική να χρησιμοποιείται η τιμή αντικατάστασης για τιμολόγηση. Σκέψου αν είχε μείωση της τιμής τι θα γινόταν; θα έμπαινε μέσα; φυσικά και όχι, έμπορος είναι, για να κερδίσει την κάνει την δουλειά. Απο την άλλη ελεύθερη αγορά έχουμε, προσέχετε ούτε οι υπηρεσίες ούτε τα αγαθα αυτά είναι διατιμημένα.
Αγαπητέ rodos και εαν είχες κάποιο πρόβλημα (που απεύχομαι να σου συμβεί), που θα πάει το κόστος;
Σε έναν αντιπρόσωπο όμως υπάρχουν και κάποια άλλα κόστη που δεν βλέπω κανείς να υπολογίζει. 1. Κόστος αποθήκευσης και 2. Χρηματοοικονομικό κόστος. Ας μην πάμε σε άλλα που υπάρχουν όπως μηχανές αντικατάστασης, απορρόφησης μέρους του κόστους για άλλες μηχανές που είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ο αντιπροσωπος για να πάρει την συγκεκριμένη μηχανή που πουλάει καλά, τεχνικός και ανταλλακτικά (αχρείαστα να είναι).
Πως θα σας φαίνονταν να έκανε ο αντιπροσωπος εισαγωγή με τα δικά σας χρήματα και να περιμένατε κάνα 3μηνο και να έρχονταν ελαττωματική συσκευή και να αρχίσουν όλα τα συναφή (πάγμα που διακινδυνεύεις αγοράζοντας απο το internet!), ενώ όλα αυτά τα επωμίζεται ο αντιπρόσωπος, με το αζημίωτο βέβαια. Αγοράζοντας απο το internet αγοράζεις μόνο ένα προιόν που είναι πολύ πιθανόν να ανταποκρίνεται σε αυτά που ευαγγελίζεται (προδιαγραφές) μόνο θεωρητικά, εαν παρ ελπίδα αποδειχθεί ότι δεν είναι εντάξει τότε αρχιζει ο αγώνας νεύρων, κόστους και χρόνου. Ενώ ο αντιπροσωπος αυτά όλα στα έχει (ή θα έπρεπε να στα έχει) λυμένα, επαναλαμβάνω με το αζημίωτο βέβαια.
Αυτό όμως που επίσης δεν θίγει κανένας είναι γιατι οι αντιπροσωποι έχουν μαγαζιά στο Κολωνάκι και έτσι αναγκάζονται να έχουν τρύπες και δεν πάνε παραέξω να νοικιάσουν και φθηνότερα και σωστά μαγαζιά.

A. Πρώτη μάστιγα του χώρου του Hi-End στην Ελλάδα κατα την γνώμη μου είναι τα μεταχειρισμένα. Οταν πληρώνετε κάτι για καινούργιο να ελέγχετε οτι είναι καινούργιο, σφραγισμένο και όχι demo ή ξεσκονισμένο σε τιμή καινούργιου. Κοιτάξτε κλεφτά τους σειριακούς σε ράφια και used στοκ (όπου συνήθως είναι και αυτά σε rack) και εαν μετά από 2 εβδομάδες παραλάβετε το παλιό ως καινούργιο φέρτε το στο κεφάλι αυτού που σας το πούλησε έτσι απλά.

Β. Η κακή πληροφόρηση. Οταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα να αγοράσεις ένα προϊόν πρέπει υποχρεωτικά να μπείς στο site της εταιρίας και να ελέγξεις μήπως βγήκε κάποια νέα έκδοση/μοντέλο ώστε να μην πληρωσείς το τρέχον για καινούργιο εκτός και εαν είσαι σίγουρος ότι επιθυμείς με παρωπίδες το συγκεκριμένο μοντέλο. Δεν θα ακούσεις από τον έμπορο συχνα την φράση: Ναι, αν θέλετε ελάτε σε ενα μήνα να πάρετε το καινούργιο μοντέλο ή να το συγκρίνετε... θα έχει την ίδια τιμή με το παλιό , το οποίο θα πέσει κάποια ευρώ εν όψη νέου.

Γ. Η τιμολόγηση. Σίγουρα το κέρδος στο Hi-End είναι μεγάλο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στον α αντιπρόσωπο το x μοντέλο από Αμερική έχει τιμή USA πχ. 5000 Δολλάρια και ο εδώ το πουλάει 3600 ευρώ, ο β αντιπρόσωπος το αντίστοιχο 5000 δολλαρίων εισαγώμενο το πουλάει 5000 ευρώ και ο γ τα ανάλογα τα πουλά 6500 ευρώ. Το χειρότερο: πχ. Ιταλικό που πωλείται στην Αμερική 2500 δολλάρια εδώ έχει 2450 ευρώ , αυτό είναι αστείο. ΔΕΝ με ενδιαφέρει το γιατί ο ενας μπορεί και ο άλλος όχι δεν θα πλατιάσω κουβέντες που τείνουν στο άπειρο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό και θα προτιμήσω τον αντιπρόσωπο α ή β , φυσικά.

Δ. Στην Ελλάδα εαν δεν το έχουμε πάρει όλοι χαμπάρι , υπάρχει κρίση . Το Ζοugla.gr γράφει οτι τα δάνεια και οι κάρτες φθάνουν τα 110 ΔΙΣ ευρώ και όλοι βαράνε κανόνια στις τράπεζες. "Μεγάλος ο κίνδυνος οικογενειακής χρεοκοπίας για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που πλέον αναλώνουν μόνο για δόσεις πάνω από το 40% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Και αυτοί δεν είναι σε απελπιστική κατάσταση, όπως 30 χιλιάδες συμπολίτες μας, που οι δόσεις των κάθε είδους δανείων υπερβαίνουν το μηνιαίο εισόδημά τους." Σας πληροφορώ ότι πολλά αγαθά που πωλούνται σε ένα ποσοστό που πιστέυω ότι ανέρχεται στο 50% των αγορών, προέρχονται από κάρτες ή εκταμιεύσεις αυτών ή δανείων και όχι από το πλεόνασμα των αγοραστών.
Αποτέλεσμα , σιγά σιγά ο κόσμος δεν θα έχει πλεόνασμα ούτε καν πλασματικό (δάνειο) για να αγοράσει είδη πολυτελείας (ή και ανάγκης εαν θέλετε για τον ήχο, δεν διαφωνώ αν και πολύ προχωρημένο). Τα είδη πολυτελείας στην Ελλάδα ΔΕΝ αγοράζονται από ανάλογη μερίδα πλουσίων ή ευκατάστατων όπως κατα συνέπεια σε Γερμανία, Αγγλία και Ελβετία όπου και οι προβλέψεις είναι εύστοχες (γράφει μια εφημερίδα). Αγοράζονται σε ποσοστό εξαιρετικά μεγάλο από μικρομεσαίους δανειολήπτες (βλέπε ακριβά αυτοκίνητα και κοσμήματα και κατ επέκταση σε όλα τα 'ακρίβα') ή σε μεγάλο ποσοστό από μεσαίου εισοδήματος οικογένειες. Εαν προκύπτουν προβλήματα σε αυτές τις τάξεις τότε το καλύτερο θα είναι να γίνουν κάποια αντικείμενα πιο προσιτά αφού αφορούν αυτούς διαφορετικά το ξεσκονόπανο θα δουλέψει φούλ. http://www.zougla.gr/news.php?id=6197

Last edited:
Εγώ πάντως ξεκίνησα και σιγά σιγά επεκτείνομαι σε όλα τα προίοντα που καταναλώνω. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω και είμαι τυχερός που (ακόμα) μπορώ και απολαμβάνω "ειδικά" αγαθά. Δεν πρόκειται όμως να σταματήσω να ψάχνω το κάθε τι που αγοράζω γιατί εδώ υπάρχει μεγάλη απάτη.

Ειλικρινά κάντε το Internet τον καλύτερο σας φίλο και ψωνίζεται ότι μπορείται από εξωτερικό. Ρε να κλείσουν μέχρι να μάθουν ότι δεν μπορούν να δουλεύουν τον κόσμο. Έχω γίνει γραφικός και μιλάω σαν κάτι συνταξιούχους με μεταπολεμικό σύνδρομο στέρησης αλλά ειλικρινά αυτά που βλέπω καθημερινά (επαφές με πολλών ειδών προμηθευτές) είναι όχι θράσσος κι εγώ δεν ξέρω τι.

Να μην πω πόσο μας δουλεύουν εξ'όρισμού σε αυτή τη χώρα και πολλές πολυεθνικές με πολιτική να χρεώνουν εως 30% περισσότερο και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι.

Δεν πειράζει όμως αρκεί ο κόσμος να ξυπνήσει και να μην τους αφήνει να του τρώνε τα λεφτά.

Ουφ! Φανταστείτε να είχα πάρει τον Onkyo 905 από Ελλάδα τι θα έγραφα.

Καλά τα λέει ο Jargon. Αφού πετάμε και καμιά μάρκα λοιπόν, δίνω στεγνά τον Ελληνα αντιπρόσωπο με την καλύτερη προς στιγμής αναλογία ευρώ/δολλαρίου που διεπίστωσα ρωτώντας απλά τιμές και συγκρίνοντας στην περισυνή hi-end έκθεση. Εκτός των τιμών ,λοιπόν, που μέσω του Kharacoma έμαθα σήμερα και είναι προσιτές ή προτρέπουν την προμήθεια μιας δωδεκάδας swifer ξεσκονόπανων , πάρτε και τρία μηχανήματα της Audio Research στην Ελλάδα που οι τιμές τους είναι 'αναλογικές' (χεχε) : Αudio Research Reference 110 στην USA 9.995 USD , εδώ 8.000 Ευρώ και Pre-Reference το ίδιο, όπως και νέα μοντέλα VT115 εδώ περί των 4.800-5.000 Ευρώ. Δεν έχω αγοράσει κάτι ακόμα από την εταιρία αν και θα μπώ σε διαδικασίες μάλλον για εναν Ref110 τον χειμώνα ο οποίος μου ακούγεται εξαιρετικός στην κατηγορία push-pull >80Watt. Moυ κάνει εντύπωση πώς υπάρχει η λογικότατη για πέρισυ το χειμώνα διαφορά 20% ενώ σε κάποια άλλα περίπτερα οι τιμές ήταν έως και 20% πάνω αλλά και ...40% !
Επρεπε να το αναφέρω. Κάποιοι μεγάλοι σε ηλικία έμποροι ή μικροί σε ηλικία και συνάμα μυαλό δεν θέλουν να έχουν καλές σχέσεις με την αλήθεια, το internet και την Ελληνική κοτσομπολίστική πραγματικότητα. Κάποιοι που απλά βαδίζουν σε λογικές γραμμές δεν θέτουν σε κίνδυνο με σεισμόυς τους τζίρους των εταιριών τους.

Να μην πώ για καλύτερα για κάποιους οι οποίοι είχαν Ευρωπαϊκά μηχανήματα με τιμή σε ευρώ ακριβότερη από αυτή της Αμερικής (πχ εδώ 2500 ευρώ , Usa 2450 $ και made in Italy). Εαν η πολιτική των εταιριών που παράγει τα μηχανήματα προστάζει USA Retail price κατα πολύ φθηνότερη από την τιμή της Ευρώπης , τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη φίρμα . Γιατί δεν κάνουν το ίδιο 'έξυπνο' πολιτικό τρύκ και οι υπόλοιπες εταιρίες ?

Οσα χρήματα και να διαθέτω για το hi-end κάθε χρόνο , μα όσα, δεν μπαίνω πλεόν στην 'πρίζα' να πληρώσω χωρίς να ψάξω στο maximum εναλλακτικές λύσεις , σωστές τιμές και αντιπρόσωπο που δεν πουλάει demo για καινούργια !
Αυτά τα απεύχομαι σε όλους σας και δέχομαι ιδιαίτερη ευχαρίστηση να διαφημίζω ασταμάτητα (και ανεξαρτήτως των εταιριών που προτιμώ) όσους προσφέρουν απλά ποιότητα και τιμές.

Οταν κάποιος διαπιστώσει ότι και η τιμή είναι καλή και ο αντιπρόσωπος οκ , δεν υπάρχει πλεόν κανένας ενδιασμός ή χρονικό κόλλημα και το βήμα προς την αγορά των επιθυμητών προϊόντων είναι σίγουρο.

Last edited: