Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Έχει πέσει ;-)

Μη κοιτάζεται τις λιανικές των προϊόντων, οι πραγματικές τιμές πώλησης είναι άλλες (αναφέρομαι σε αρκετούς αντιπροσώπους, όχι σε όλους).

Επίσης, για τις αντιπροσωπείες που έχουν πληρωτέα τιμή και όχι λιανική στους τιμοκαταλόγους, υπάρχει διαφορά σε σχέση με την Αμερική.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει και ένα ακόμα «παιχνίδι» των Αμερικανών.

Λόγω πολύ δυνατού εμπορικού επιμελητηρίου, μπορεί το δολάριο να πέφτει στις 15-04-08 (παράδειγμα), έχουν όμως ήδη ειδοποιηθεί η κατασκευαστές (ειδικά οι «μεγάλοι» ) και ένα μήνα νωρίτερα, ίσως και δύο, αυξάνουν τις τιμές εξαγωγής των προϊόντων τους!
Έτσι, το δολάριο μπορεί να πέφτει, αυτοί έχουν το ίδιο κέρδος ;-}

Μπορεί να ακούγεται (διαβάζεται) εξωπραγματικό για εμάς, αλλά δυστυχώς απέχουμε πολύ από τέτοιες ενέργειες.

Το ρεζουμέ που έχω βγάλει προσωπικά από αυτή τη συζήτηση, είναι να αποφεύγω τα αμερικάνικα προϊόντα όσο μπορώ.
Προς το παρόν, μόνο έναν αντιπρόσωπο ξέρω που έχει πραγματικά φοβερή τιμολογιακή πολιτική στα αμερικάνικα.

Γιατί ο αντιπρόσωπος μάλλον δεν έχει δυνατότητα να κάνει την ελάχιστη παραγγελία που απαιτεί το εργοστάσιο. Και περιμένει να μαζέψει αρκετούς ενδιαφερόμενους για να τα φέρει.
Σας θυμίζω ακόμα ότι σε μια εισαγωγή υπάρχουν αρκετά πάγια έξοδα που δεν εξαρτώνται από την αξία της εισαγωγής. Σε μια μικρή εισαγωγή μπορεί να είναι σημαντικό ποσοστό της αξίας.

Τότε ο φοβερός αυτός αντιπρόσωπος γιατί δεν κρατάει ένα μηχανάκι για να έχει για ακρόαση ?

Για τον ιδιο αντιπρόσωπο ξέχασα να αναφέρω πριν το καλύτερο.

Σε μία τηλεφωνική επικοινωνία μαζι του απαντά ένας κύριος. "Το και Το" του λέω.
Και μου απαντά αφηνοντας με εμβρόντητο:
"Θελετε να πάρετε λίγο αργότερα γιατι το αφεντικό δεν είναι εδώ. Εγώ έχω το διπλανό μαγαζι και ήρθα να κρατάω τα τηλέφωνα" ............... :bang::bang::bang:

Περαστικά μας ! :BDGBGDB55:

Bart

Το ρεζουμέ που έχω βγάλει προσωπικά από αυτή τη συζήτηση, είναι να αποφεύγω τα αμερικάνικα προϊόντα όσο μπορώ.
Προς το παρόν, μόνο έναν αντιπρόσωπο ξέρω που έχει πραγματικά φοβερή τιμολογιακή πολιτική στα αμερικάνικα.

- Γιατί δεν αποκαλύπτεις τον αντιπρόσωπο με την "φοβερή τιμολογιακή πολιτική" ώστε να τον επαινέσουμε όλοι (και να τον προτιμήσουμε για τις αγορές μας)

- Σήμερα ρώτησα τιμή για ηχεία από την "άλλη άκρη του Ατλαντικού"...

... αποτέλεσμα;;;;;

... πριν ένα χρόνο τα πωλούσαν 800 ευρώ...
... σήμερα 850 ευρώ....

...εάν αναλογισθείς τις ισοτιμίες καταλήγεις σε φαιδρά αποτελέσματα...

.. και περιμένουν να ψωνίσουμε.......

Last edited:
Γιατί δε θέλω να φανεί ως διαφήμιση.
Είμαι διαχειριστής εδώ μέσα (και μάλιστα στη hi-fi) και η θέση μου είναι λεπτή, όπως καταλαβαίνεις...

"Λόγω πολύ δυνατού εμπορικού επιμελητηρίου, μπορεί το δολάριο να πέφτει στις 15-04-08 (παράδειγμα), έχουν όμως ήδη ειδοποιηθεί η κατασκευαστές (ειδικά οι «μεγάλοι» ) και ένα μήνα νωρίτερα, ίσως και δύο, αυξάνουν τις τιμές εξαγωγής των προϊόντων τους!
Έτσι, το δολάριο μπορεί να πέφτει, αυτοί έχουν το ίδιο κέρδος ;-}"

Αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα τους οδηγήσει σε συρρίκνωση και ενδεχόμενο λουκέτο...
Ο κόσμος πλέον δεν κοιμάται τόσο πολύ... όσο νομίζουνε.
Εξ' άλλου οι αμερικάνοι οικονομολόγοι είναι ξακουστοί για ξακουστές πατάτες...
Άρχισαν να μου θυμίζουνε τους παλιούς Άγγλους ευγενείς...
Τους οπόιους τώρα αγοράζει η πρώην "υπόδουλη" ινδική ΤΑΤΑ...

Πολλές δικαιολογίες ακούστηκαν για τελωνεία που φταινε και μικρές ή μεγάλες ποσότητες παραγγελιών, μάλλον από ανθρώπους που εμπλέκονται στο κύκλωμα, αλλά η αλήθεια παραμένει μία. Στην Ελλάδα χρεώνουμε όσα θέλουμε και όποιος τσιμπήσει ! :damnyou:

Τις προάλλες είμαι σε γνωστό κατάστημα για ακρόαση και βλέπω μεταχειρισμένο ενισχυτή που με ενδιαφέρει.
Πόσο πάει, απολύτως μετρητοίς, ρωτάω.
Είναι καλομεταχειρισμένος . ΜΟΝΟ ΧΙΛΙΑ ΕΚΑΤΟΝ (1100) μου λεει.
Μετά από λίγες μέρες ο ενισχυτής βρίσκεται σε αγγελία του μαγαζιού σε γνωστό περιοδικό προς ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ (900).
Αυτό δεν είναι τίποτα. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ήδη έχω προσφορά από δύο άλλα μαγαζιά για ΧΙΛΙΑ ΕΚΑΤΟ (1100) ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Επίσης κατά την διάρκεια της φθινοπωρινής έκθεσης η τιμή του Benchmark USB DAC1 ήταν 1300 .
Σήμερα μετά από μεγάλη πτώση του δολαρίου σε σχέση με το Euro η τιμή παραμένει ή ίδια. Γιατί ?

Τρίτη περίπτωση όπου ενδιαφέρομαι για σετ CD Player και Ενισχυτή γνωστής «κολεγιακής» εταιρίας αξίας 2600 που έχουν σαρώσει τις κριτικές. Το ενδιαφέρον μου αρχίζει από το Νοέμβριο του 2007. ¨Έχω επικοινωνήσει τουλάχιστον 15 φορές με τον αντιπρόσωπο και άλλα μαγαζιά που τον διαθέτουν για ακρόαση και μέχρι σήμερα έχω την ίδια απάντηση. «Δεν έχω μηχανάκια. Ότι έρχεται φεύγει αμέσως. Θα παραλάβω την επόμενη βδομάδα. Το V2 δεν έχει έρθει ακόμα. Θα σας πάρω όταν έρθουν.» :BDGBGDB55:

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποια (λίγα) μαγαζιά που ξεχωρίζουν αλλά δυστυχώς δεν πουλάνε όλες τις μάρκες.

Bart

Μην το ξαναπείς αυτό γιατί θα το μάθουν όλοι.....
Στην ΕΛΛΑΔΑ????? το ένα άλλο ένα και βάλε....και σε φιλική τιμή..πάντα

magnepan 3.6 ενα ηχειο που προσπαθουσα να πεισω τον εαυτο μου να αγορασει (Μ/Χ), παλι καλα που δεν το αγορασα...για τον ηχο του

αξια με μια προχειρη ματια στην Αμερικα
Price: $4,375 in Oak and Black Wood ($4,675 in Dark Cherry Wood)
το εχω βρει και φθηνοτερα

dollars ειναι... κοντα στα 3000 ευρα....ποσο εχει εδω;;;;

παντως δεν ειναι μονο η ισοτιμια που παιζει ρολο -
πχ aerial acoustics προτεινομενες τιμες απο το εργοστασιο - αλλες τιμες αμερικα αλλες ευρωπη -
και δυστυχως συμβαινει και σε περιοδικα
πχ nejm - us $159 europe 190 euro's

Attachments

και γιατι να μην γινει μια λιστα απο ιντερνετομαγαζα, εισαγωγεις, εξαγωγεις και φαρισαιους που εχουμε ολοι μας καλη εμπειρια?ουτος η αλλος στην τιμη κυριως κρινονται ολοι ας μην κρυβομαστε...γιατι πρεπει να φοβομαστε την καλη διαφημιση? οποιος δεν κανει καλα την δουλεια του υπαρχει και ο ΟΑΕΔ

το φορουμ εστι ανοιχτη παρεα και στην παρεα ολα λεγονται ας μην ντρεπομαστε

προσωπικα εχω βαρεθει να πλουτιζουν αλλοι απο την παρτι μου

Παντως θα ηταν πραγματικα καλο να γινει μια λιστα με internetομαγαζα και αντιπροσωπους ή καταστηματα εδω στην Ελλαδα που αξιζει τον κοπο να τους εμπιστευτει κανεις.
Γιατι οπως ειπε και ενας συνφορουμιτης πιο πριν εδω ειναι ενας χωρος ανοιχτος και δεν χρειαζεται να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.
Ετσι κι αλλιως υπαρχει παντα και ο ΟΑΕΔ... ( για οσους δεν ειναι και τοσο επαγγελματιες )

:SFGSFGSF: Συγχαρητήρια για το θέμα .

Η αλήθεια όπως την βλέπω εγώ και κάποιοι φίλοι μου είναι πολύ σκληρή για τον Ελληνικό χώρο.

Στην έκθεση φέτος είδα μηχανήματα τα οποία κοστίζουν και προέρχονται την Αμερική $1990 να πωλούνται εδώ 3000 Ευρώ !
Ο πελάτης ΔΕΝ είναι πλέον ο 'ίδιος' ούτε σε οικονομική άνεση ούτε σε ενημέρωση (ευτυχώς που υπάρχει το Internet) και οι απόψεις συζητούνται με ραγδέα ταχτύτητα προς βάρος της αγοράς. Ολοι γνωρίζουν οτι η λιανική τιμή ένος μηχανήματος hi-end πολλές φορές εμπεριέχει κέρδη ειδών πολυτελείας και ενός ποσοστού τουλάχιστον διπλάσιου της χονδρικής τιμής , για να μην πώ και τριπλάσιου σε ακριβότερα επίπεδα - είναι εν μέρη λογικό διότι ο κόσμος δεν αγοράζει και κάθε εβδομάδα καινούργια μηχανήματα όπως και το οτι η αγορά ,όπως και να το κάνουμε, είναι μικρή στην Ελλάδα. Ο κόσμος γνωρίζει ότι ο δασμός είναι 24% αυτή τη στιγμή, ότι τα μεταφορικά είναι ακριβά λόγω του βάρους, ότι εκτός του δασμού που πληρώνει ο έμπορος το κράτος εισπράττει και ΦΠΑ από τον πελάτη και σε όλα αυτά επιπροσθέτως ο έμπορος έχει να πληρώσει πάγια έξοδα, φόρο επι των κερδών και το κυρίοτερο... την υποχρέωση να εισάγει αρκετά προϊόντα τον χρόνο .

Τα περίεργα στην έκθεση όμως είναι τα εξείς: Κάποιος πολύ αγαπήτός έμπορος διαθέτει τα εξαιρετικά μηναχήματά του με τιμή USA στα $10.000 στην Ελληνική αγορά με τιμή 8.000 Ευρώ. Αυτός πώς μπόρεσε να συμβαδίσει με την πτώση δολλαρίου. Οι γνωστοί μου το συζητούν ακόμα και σκοπεύουν να αγοράσουν τα μηχανήματα μιας που η ανάλογη τιμή στην χώρα μας δεν χαρακτηρίζεται ώς 'ληστεία' από πολλούς. Μην ξεχνάτε ότι ένα μηχάνημα που κοστίζει 1999 δολλάρια και χαρακτηρίζεται best buy στην Αμερική , στα 3000 Ευρώ (δηλαδή περίπου 4300 δολλάρια) θα χαρακτηριζόταν ίσως και κλοπή στην χώρα του - αν μη τί άλλο τα Ευρωπαϊκά προϊόντα της ιδίας τιμής - κατηγορίας θα είναι καλύτερα ώς προς το value for money.
Επίσης κάποιος που εισάγει μηχανήματα από (made in) Ιταλια , ενώ η τιμή του προϊόντος στη Αμερική είναι $2800 στην Ελλάδα (και χωρίς φυσικά δασμούς και έξοδα εισαγωγής οι οποίοι εντός Ευρώπης δεν υπάρχουν ) αυτά κοστίζουν 2500 Ευρώ !!! (αστείο, δηλαδή περίπου $3800) και μην μου πείτε ότι διαφέρουν τα transformer και είναι ακριβότερα για 220V γιατί οι διαφορές είναι μικρές σε αυτή την κατηγορία τιμής και δεν ξεπερνούν τα 150 δολλάρια κόστος. Το ίδιο δυστυχώς διαπίστωσα σε Γαλλικά, Γερμανικά κ.α. μηχανήματα. Αυτό στην Ιταλία , στην Γερμανία ή στην Αγγλία φαίνεται ως λόγικό στην αγορά τους,στην Ελλάδα αυτό ο πελάτης το 'ψάχνει´και δεν του αρέσει καθόλου... σε αντίθεση με πχ. τους Αγγλους που δεν ενοχλούνται τόσο εαν το μήχάνημα προς αγορά κοστίζει 1000 λίρες στην χώρα τους και 1000 δολλάρια στα περιοδικά στην Αμερική. Εδώ ο πελάτης αυτής της κατηγορίας δυστυχώς δεν συμβιβάζεται και εκνευρίζεται μιας που οι οικονομικές απολαβές του και το κόστος διαβίωσης είναι δυσανάλογο σε σχέση με τους εργαζόμενους σε άλλες χώρες μιας που το προϊόν απευθύνεται σε αυτή την ίδια κατηγορία budget πελατών.

Το μέγα θέμα που προκύπτει είναι ότι με όλη αυτή την πτώση του δολλαρίου και την ευρύτερη εμπορική άνθιση μεταχειρισμένων και νέων μηχανημάτων στο Internet ο πελάτης παγώνει, σκέφτεται περισσότερο την τσέπη του σε σχέση με την επιθυμία του, περιμένει να ακούσει σωστότερες προς αυτόν -χωρίς συζήτηση και παρακάλια- τιμές εξ αρχής, αναζητά τιμές στο Internet και τελικά αγοράζει κυρίως καλώδια, used ή και καινούργιους ενισχυτές και ότι άλλο μπορεί να βρεί και να λειτουργεί στην Ευρώπη σε πολύ λογικότερες τιμές.
Κάποιοι μάλιστα retailers στην Αμερική έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν ενισχυτές στα 220V ή players, πικάπ, κεφαλές πικάπ, καλώδια, να βάζουν τα μηχανήματα αγγελία στο e-bay ή να στέλνουν μηχανήμα ώς μεταχειρισμένα ή δίθεν demo (!) ενώ ο πελάτης από Ευρώπη έχει συνεννοηθεί , αγοράζει μέσω e-bay ή κατ ιδίαν αφού έχει πληρώσει με κάποιο τρόπο την τιμή προσυνεννόησης η οποία μαζί με μεταφορικά είναι πολύ πιο συμφέρουσα από αυτή της αντιπροσωπίας ή της αρχικής τιμής που θα ακούσει εδώ - πληρώνοντας δασμούς σε αξία ενός εμπορικά μεταχειρισμένου ή "ανοιγμένου" μηχανήματος όπως αυτό εμφανίζεται (η μπορεί και να είναι) στο τελωνείο και προέρχεται ίσως και από ιδιώτες (βλέπε ebay).

Tέλος, αν και όλα τα μηχανήματα που αγοράζω τα προμηθεύομαι από τους Ελληνες retailers και αντιπροσώπους γιατί θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι είναι απολύτως καινούργια, διαπιστώνω εδώ και πολλά χρόνια το χειρότερο...στην Ελληνική αγορά κάποιοι προσπαθούν πάσι θυσία εαν δεν διαθέτουν στοκ και σφραγισμένο κάποιο μηχάνημα ή ηχείο να πουλήσουν τα δείγματά τους ώς ξεσκονισμένα ....καινούργια (φυσικά με την τιμή νέου προϊόντος και όχι ανοιγμένου και παιγμένου)! Κλείνοντας...με την διαφορά δολλαρίου στο 1.54 , δασμό 24% , φπα 20% , μεταφορικά, τράπεζες, εμβάσματα, τελωνειακοί, φορολογία επι των κερδών , έξοδα συντήρισης καταστημάτων , προσωπικό και αγορά με ολοένα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα και γκρίνιες ας προσπαθήσετε να πουλάτε σε τιμές οι οποίες θα ενδιαφέρουν και θα σας διαφημίσουν ολοένα και περισσότερο βάση των ιδιαιτεροτήτων της αγοράς στην χώρα σας. Τελικά η διαφήμιση από ευχαριστημένους πελάτες, οι καλές τιμές και ο καλός λόγος των πελατών σε αυτό τον χώρο είναι το πάν στην Ελλάδα.

Μην το ξαναπείς αυτό γιατί θα το μάθουν όλοι.....
Στην ΕΛΛΑΔΑ????? το ένα άλλο ένα και βάλε....και σε φιλική τιμή..πάντα
Χεχε, το οποιοδήποτε ακατανόμαστο DAC εαν λειτουργεί σε 110/220V με ένα διακόπτη από πίσω (και από όσο γνωρίζω λειτουργεί....)μπορεί να αγορασθεί από το internet . Θα σου έρθει 900 ευρώ στην πόρτα σου με μεταφορικά και τελωνείο κομπλέ με USPS-EMS. Δεν κάνω τον κακό...αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα 1300 είναι τιμή , είπαμε, που σε άλλες χώρες μπορεί να ακούγεται οκ, στην Ελλάδα ο πελάτης των χιλίων ταλαιπωριών και κατα αποτέλεσμα χιλιών απαιτήσεων έγινει πλεόν ο πιο καχύποπτος όλων και δοκιμάζει την τύχη του από το διαδύκτιο. Αυτό βλέπω.

Deminio, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σε καλωσορίσω στην παρέα μας!

Πριν από περίπου 3 χρόνια αγόρασα πλατό απευθείας από τον γερμανό κατασκευαστή και κέρδισα το 1/3 της τιμής που ζητούσε ο Έλληνας αντιπρόσωπος. Δεν θα αγοράσω ποτέ και τίποτα από τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά η συζήτηση που έκανα με τους τεχνικούς του εργοστασίου ήταν πραγματικά κατατοπιστική σε σχέση με τις αερολογίες που άκουσα εδώ…

Πριν από ένα εξάμηνο αγόρασα άλλο ευρωπαϊκό προϊόν από τον εδώ αντιπρόσωπο, και αυτό γιατί ο εδώ είχε διαφορά τιμής περίπου +30 ευρώ, τα οποία τα θεώρησα λογικότατα και ελαχίστη αποζημίωση για τις χρήσιμες συμβουλές του.

Το πρόβλημα σίγουρα το έχουν συγκεκριμένοι αντιπρόσωποι και μάλιστα με όλα τα μηχανάκια της αγοράς είτε είναι από Γερμανία είτε από Αμερική / Καναδά κ.ο.κ.

Τέλος, εξακολουθώ να θεωρώ παράλογο όπως έχω ξαναπεί και πιο πάνω, να έχουν μείνει σταθερές οι τιμές συγκεκριμένων προϊόντων εδώ και δύο χρόνια με την διαφορά της ισοτιμίας όπως έχει διαμορφωθεί.
Εάν ο αντιπρόσωπος πριν από 2 χρόνια είχε τιμή 1000ευρώ σήμερα θα έπρεπε να έχει 800ευρω.-
Πως τα κατάφερνε να το φέρνει 1000 τοτενες (που λέει ο κοσμάκης) εάν δεν τα καταφέρνει σήμερα να το φέρνει 800 ???
Και μην ξεχνάμε ότι ο αντιπρόσωπος δεν αγοράζει σε τιμή λιανικής! Το κέρδος του το έχει φιξάρει (και) ο κατασκευαστής σε πολλές περιπτώσεις.

Θα ηθελα να τονισω οτι ο Γιωργος Θεοφιλακος απο το Music Lover ειναι απο τους λιγους αντιπροσωπους που ξερω, που μετατρεπει το δολλαριο σε ευρω πραγματικα και οχι οπως του καπνισει με σκοπο το κερδος. Μαλιστα καποια προιοντα του μπορει να εχουν και τις καλυτερες τιμες παγκοσμιως.
Τετοια παραδειγματα νομιζω ειναι καλο να αναφερονται.

Re: Απάντηση: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Θα ηθελα να τονισω οτι ο Γιωργος Θεοφιλακος απο το Music Lover ειναι απο τους λιγους αντιπροσωπους που ξερω, που μετατρεπει το δολλαριο σε ευρω πραγματικα και οχι οπως του καπνισει με σκοπο το κερδος. Μαλιστα καποια προιοντα του μπορει να εχουν και τις καλυτερες τιμες παγκοσμιως.
Τετοια παραδειγματα νομιζω ειναι καλο να αναφερονται.

Μπορώ να προσθέσω ως πελάτης του Γ.Θ. στο παρελθόν οτι έχω και ιδιαίτερη αδυναμία στα Acoustic Zen καλώδια τα οποία θεωρώ κορυφαία . Είναι το καλύτερο ταίριασμα μακράν μεταξύ της πηγής μου και ενος ενισχυτή Jadis (συγκεκριμένα το interconnect Silver Reference mk2 το οποίο προμηθεύτηκα από το Music Lover) και μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε αντίπαλος, όπως και ευρύτερα ο συνδιασμός Silver Reference mk2 με CD και προενισχυτές/ενισχυτές όπου σχετίζονται λυχνίες. Κάποια στιγμή επί τη ευκαιρία θέλω να ακούσω τα Opera-Consonance Dopler (CD) και εναν ενισχυτή ολοκληρομένο με 300B (ή 2A3) αν θυμαμαι καλά για εναν φίλο ο οποίος αρέσκεται στον ήχο που έχω σπίτι μου και εμπιστεύεται τις επιλογές μου.
Επίσης και καθαρά για λόγους συμπάθειας και άψογου επαγγελματισμού / συμπεριφοράς και άποψης στον ήχο δεν μπορώ να παραλήψω και να μην επαινέσω τον αντιπρόσωπο της Conrad-Johnson την Golden Acoustics στο Γαλάτσι (από τον οποίο προμηθεύτηκα και έναν MV60SE καθώς και μεταξύ πολλών άλλων προϊόντων και τα αγαπημένα μου καλώδια ήχείων Cardas Golden Presence που θεωρώ καλύτερα και πιο σωστά στο σύστημά μου σε σύνολο απαιτούμενης διαφάνειας και refinement σε σχέση με τα Reference της ιδίας εταιρίας), όπως και μερικούς ακόμα αντιπροσώπους που αυτοδιαφημίζονται κάνοντας απλά εμπόριο με ανοικτό μυαλό και με αίσθηση μέτρου στο θράσος αρα κατ' επέκτασιν και μέλλον.

...και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Last edited: