Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Απάντηση: Re: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

.
Υπάρχουν και κάποιοι που καλύτερα να μη γράψω. Έτυχε σε φίλο να του σταλεί σφραγισμένος ενισχυτής μεγάλης Ευρωπαϊκής εταιρείας που κόστισε στο μαγαζί εδώ 2200 ευρώ. Η τιμή πώλησης του εδώ είναι 8500 χιλ. ευρώ.
Και το κατάλαβε γιατί είχε ξεχαστεί μέσα στη συσκευασία το τιμολογιο αγοράς.
Φυσικά το επέστρεψε και τους ξέχεσε.

..

επιβεβαιώνω το συγκεκριμένο γεγονός. και σίγουρα, δεν είναι το μόνο παράδειγμα ... στο χώρο του "hi end" τα πράγματα πολλές φορές ΔΕΝ είναι τόσο "hi" όσο φαίνονται ...

Re: Απάντηση: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός αντιπροσώπου και λόγω του ότι έχει τύχει να ''εισάγω'' για ιδιωτική χρήση μηχανήματα απο Αμερική να ενημερώσω ότι το Ελληνικό τελωνείο δυστηχώς όταν εισάγεις κάτι απο χώρα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης κοιτάζει απλά πως θα σε γδάρει, δηλ.
Στην export price που υπάρχει στο τιμολόγιο προσθέτουν τα μεταφορικά που αναγράφονται μετά στο γινόμενο προθέτουν 12% ή 13% εφ´'οσον είναι ηλεκτρονικά είδη και στην συνέχεια προσθέτουν 19% που είναι ο ΦΠΑ.
Δηλ. κάτι που έχει export price 10.000$ και 500$ μεταφορικά στο τελωνείο φορολογείται με 13% και γίνεται 11865$ + 19% ΦΠΑ σύνολο 14120$ στο κατάστημα δηλ. με την σημερινή ισοτιμία περίπου 9000.
Τώρα σε αυτά ο καθένας βάζει το κερδος του που πρέπει να υπολογίσει σε αυτό το ενοίκιο του, τα έξοδα διαφημίσεως, την ανταλλαγή που σίγουρα θα πρέπει να πάρει για ένα τόσο ακριβό μηχάνημα η την 'εκπτωση που πρέπει να κάνει στο μετροιτής, το ''μηνιάτικο του'' και τον φόρο που θα πρέπει να αποδώσει τέλος του έτους .
Άρα το μυστικό είναι να πείσουν και να ψωνίζουν σε διαφορετικές (χαμηλότερες) export prices απο αυτές της Αμερικής λόγω του ανώμαλου καθεστώτος που υπάρχει στο τελωνείο.
Άν το έχουν καταφέρει αυτό και συνεχίζουν και πουλάνε σε αυτές της τιμές τότε σίγουρα κάποιο λάκο έχει η φάβα και καλό θα είναι οι συγκεκριμένοι να μήν φωνάζουν για την πεσμένη αγορά αλλά να κοιτάξουν τις τιμές τους και την προστιθέμενη αξία που αυτή μπορούν να βάλουν στα προιόντα τους (όπως συμπεριφορά στον πελάτη, after sales support, καλύτερες ανταλλαγές, ευκολίες πλήρωμής μα χαμηλότερα επιτόκια κτλ)
Βέβαια τίποτα απο αυτά δεν ισχύει για τα προιόντα που προέρχονται απο την Ευρώπη και κάποιοι distibutor με μάλιστα fix τιμές και ευρωπαικά προιόντα σίγουρα έχουν το περιθώριο να μειώσουν τιμές ή να είναι πιο διαλλάκτικοί στις ανταλλαγές η στις εκπτώσεις (που δεν κάνουν) μιάς και τα περιθώρια τους είναι σημαντικά μεγαλύτερα.
Αλλά όπως μας έλεγαν και στο Πανεπιστήμιο ελεύθερη αγορά έχουμε ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει και να κρίνεται απο αυτό.

Φίλτατε, αυτά που αναφέρεις ορισμένοι αντιπρόσωποι τα έχουν για καραμέλα.
Με αυτό τον τρόπο πολλές φορές σε πείθουν να μην προχωρήσεις σε παραγγελία από το εξωτερικό.

Συμφωνώ με την όλη διαδικασία αλλά το παράξενο εδώ είναι το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει η τιμή των εισαγόμενων από Αμερική προϊόντων κατά το τελευταίο έτος.

Δηλαδή πέρση τα ίδια (και χειρότερα) δεν έπαιζαν με το τελωνείο?

Πώς γίνεται κάτι που έχει $1000 σταθερή τιμή τα τρία τελευταία χρόνια στην Αμερική,
Να έχει σταθερή τιμή 1000ε στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια?

Μια μόνο εταιρία (αν δεν κάνω λάθος η Mcintosh) έχει ανακοινώσει δημόσια (μικρές) αναπροσαρμογές τιμών.

Δεν είναι όλοι οι αντιπρόσωποι το ίδιο. Υπάρχουν κάποιοι που πουλάνε και σου δείχνουν όλα τους τα τιμολόγια. Πόσο δηλαδή τους στοίχισε το μηχάνημα και πόσο κερδίζουν Τιμιότατο και αληθινό παράδειγμα.

Υπάρχουν και κάποιοι που καλύτερα να μη γράψω. Έτυχε σε φίλο να του σταλεί σφραγισμένος ενισχυτής μεγάλης Ευρωπαϊκής εταιρείας που κόστισε στο μαγαζί εδώ 2200 ευρώ. Η τιμή πώλησης του εδώ είναι 8500 χιλ. ευρώ.

Άρα δεν είναι όλοι ίδιοι.

Το παράδειγμα του Περικλή είναι αληθινό.

Τη θυμάμαι αυτή την ιστορία.
Μου την είπε πρώτα ο Βαγγνικ και μετά επιβεβαίωσες κι εσύ...

Άρα δεν είναι όλοι ίδιοι.
Γιατί να μην το πείς? για ποιό λόγο κάνουμε την κουβέντα?Καλό είναι να μαθαίνουμε για να μπορούμε να ξεχωρίζουμετην ήρα απο το στάρι....:nounder:

Re: Απάντηση: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Καλά, και ο Symphonic Line κάθε χρόνο βάζει καπέλο στις τιμές του κάνοντας συνεχόμενες αλλαγές στα μοντέλα του (μκ1, μκ2, μκ3 ... μκ ν)
Και μιλάμε για αυξήσεις γερές.
Το κολπάκι γνωστό πλέον (αναφέρω την μάρκα αυτή γιατί έχω εμπειρία)
Αντίθετα, η B&W όσο καιρό παράγεται ένα μοντέλο δεν αυξάνει την τιμή του (αναφέρω την μάρκα αυτή γιατί έχω εμπειρία)
Η ουσία όμως είναι ότι πολλές φορές οι εδώ αντιπρόσωποι "εκτίθενται" απ τους προμηθευτές, αλλά και πολλές φορές γίνεται το αντίστροφο.
Τελικά, αυτό που λέει ο argi, ευτυχώς υπάρχει το ιντερνετ.
Μπορεί να γίνεται αυτό που λές αλλά ο Αλέκος δεν πουλά πιό ακριβα τα προϊόντα εδώ η τιμή είναι η 'ιδια με το site.....

Re: Απάντηση: Re: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Απλά έχω την απορία η εταιρεία στην Αγγλία το πουλά στον Αμερικάνο πιό φθηνά απο ότι στον Ελληνα????
ή ΣΤΟ ELLADA είναι πιό ακριβό το ενοίκιο!!!! και αυτό φταίει γιά όλα???

Aπο επισημα στοιχεια στην Ελλαδα πληρωνουμε τα ιδια προιοντα με τιμες υψηλοτερες 9% ως 56% απο τους υπολοιπους Ευρωπαιους.Οι πολυεθνικοι ομιλοι πωλουν στην Ελλαδα ακριβοτερα τα προιοντα τους απ οτι στις δυτικοευρωπαικες χωρες.Μιλαμε για καθαρο καθεστος ασυδοσιας.[/QUOTE]

Ναί αλλά η καθε μικροεταιρεία Ηι-Εnd στην Αγγλία δεν είναι και πολυεθνικός όμιλος??
πχ...sony???

Μα αν είσαι υπεύθυνος πωλήσεων σε μια πολυεθνική και πάρεις παραγγελία από αμέρικα για 10 χιλιάδες κομμάτια ενώ από την Ελλάδα θα πάρεις παραγγελία για 10 κομμάτια, λογικό δεν είναι να κάνεις πολύ καλύτερη τιμή στο αμέρικα;
Δε νομίζω να υπάρχει κανένας νόμος που να υπαγορεύει στις εταιρείες τις τιμές που θέλουν να δώσουν ειδικά όταν μιλάμε για high end προιόντα και όχι για είδη μαζικής κατανάλωσης.

Κι εγώ δουλεύω στις πωλήσεις μιας μεγάλης εταιρείας και κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Δεν μπορεί να δώσουμε ίδια τιμή στο Carrefour που παίρνει 2 φορτηγά τη μέρα με το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που παίρνει 2 πακετάκια.

Επίσης το δίκτυο διανομών δεν στοιχίζει πάντα ανάλογα με την απόσταση.
Μπορεί στον Άγγλο να στοιχίζει τα μισά λεφτά η μεταφορά προς Αμερική απ ότι προς την Ελλάδα. Ένα δίκτυο διανομής που διακινεί μεγάλες ποσότητες εξελίσσεται με τα χρόνια σε πιο οικονομικό με τις προσθήκες υποδομής.

Τι υποδομή να κάνεις για την διανομή στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς;

Ατυχές παράδειγμα....Carrefour και hi-end δεν έχουν σχέση...
κάπου έχεις μπερδέψει την Sony με την Kondo

Και γιά να τελειώνουμαι....
Το κάθε προϊόν απο την οποιαδήποτε εταιρεία πωλείται στον αντιπρόσωπο γύρω στη τιμή του 40 % απο την τιμή πώλησης..του προΙόντος.
Την εταιρεία δεν την ενδιαφέρει 'αν πουλά σε δολλάρια ή ευρώ ή άλλο νόμισμα γιατί κάνει την μετατροπή και ζητά την ανάλογη τιμή απο τον αγοραστή-αντίπρόσωπο..
Μάλλον κάτι δεν έχουμαι καταλάβει....
Και σε τελευταία ανάλυση
πώς γίνεται προΪόν που στοίχισε στον αντιπρόσωπο συνολικά πχ 500 ευρώ να το πουλά στην Ελλάδα 1500????

Ατυχές παράδειγμα....Carrefour και hi-end δεν έχουν σχέση...
κάπου έχεις μπερδέψει την Sony με την Kondo

Ατυχέστατη απάντηση.
Θα μπορούσες να γράψεις και για το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που ανέφερα και να με βγάλεις πιο μπερδεμένο.
Αδυνατώ να απαντήσω αλλιώς σε κάποιον που παίρνει δυο λέξεις από όλο το μήνυμα και βγάζει ένα αυθαίρετο συμπέρασμα για να πει την εξυπνάδα του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Φίλτατε, αυτά που αναφέρεις ορισμένοι αντιπρόσωποι τα έχουν για καραμέλα.
Με αυτό τον τρόπο πολλές φορές σε πείθουν να μην προχωρήσεις σε παραγγελία από το εξωτερικό.

Συμφωνώ με την όλη διαδικασία αλλά το παράξενο εδώ είναι το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει η τιμή των εισαγόμενων από Αμερική προϊόντων κατά το τελευταίο έτος.

Δηλαδή πέρση τα ίδια (και χειρότερα) δεν έπαιζαν με το τελωνείο?

Πώς γίνεται κάτι που έχει $1000 σταθερή τιμή τα τρία τελευταία χρόνια στην Αμερική,
Να έχει σταθερή τιμή 1000ε στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια?

Μια μόνο εταιρία (αν δεν κάνω λάθος η Mcintosh) έχει ανακοινώσει δημόσια (μικρές) αναπροσαρμογές τιμών.

Αγαπητέ συμφωνώ εν μέρει αλλά αυτή η απάντηση γιατί οι τιμές είναι σταθερές το τελευταίο χρόνο παρ'όλες τις διακυμάνσεις του δολαρίου μάλλον θα πρέπει να απαντηθεί απο την μοιραία συρίκνωση του πελατολογίου.
Δυστυχώς κάποιοι παλαιοί ''αντιπρόσωποι'' οι οποίοι έκανα περιουσίες κυριολεκτικά στην πλάτη των ''ψωνισμένων'' ήμων χομπίστων έδιωξαν πολύ κόσμο που πήγε να μπεί στο χόμπυ και ασιχτύρισε χάνοντας πολλά λεφτα κάθε φορά που άλλαζε χέρια μια εταιρια με αποτέλεσμα να το γυρίσουν στα consumer και είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι σε κάθε έκθεση έχοντας γίνει πλέον όλοι μας μια μεγάλη παρέα.
Αυτό δυστηχώς έχει παρασύρει και κάποιους καινούργιους αντιπροσώπους που και αυτοί με την σειρά τους εισπράτουν της αμαρτίες άλλων του παρελθόντος και προσπαθούν λανθασμένα κρατώντας τις ίδιες τιμές να βγάλουν μερικά απο τα σπασμένα (δάνεια,εφορίες κτλ) για να μην αναφέρω ότι ο καθένας πελάτης ζητάει ότι θέλει για το μεταχειρισμένο του.
Πρέπει και έμεις (οι πελάτες) να μπούμε στην λογική ότι το μηχάνημα που παίρνουμε δεν αποτελεί επένδυση και να είμαστε αποφασισμένοι να χάσουμε κάποια χρήματα απο αυτό όταν το πουλήσουμε.
Αυτή την λογική την έβλεπα χρόνια τώρα στα αυτοκίνητα λόγω δουλειάς αλλά αυτή οι αγορά σαν πιο ταχέως μεταβαλλόμενη έχει ωριμάσει πλέον, ας ελπίσουμε ότι θα έρθει και στο High-end για να αλλάξουνε λίγο τα πράγματα και να σοβαρευτούν οι εισαγωγείς ιδίως αυτοί που εισάγουν προιόντα όπως πρόειπα απο Ευρωπαικές χώρες χαμηλόνοντας τις τιμές και να πηγαίνουν για κέρδος απο την ποσότητα και όχι απο μεμονωμένους πελάτες γιατί τα πράγματα άλλαξαν.

Last edited:
Μα αν είσαι υπεύθυνος πωλήσεων σε μια πολυεθνική και πάρεις παραγγελία από αμέρικα για 10 χιλιάδες κομμάτια ενώ από την Ελλάδα θα πάρεις παραγγελία για 10 κομμάτια, λογικό δεν είναι να κάνεις πολύ καλύτερη τιμή στο αμέρικα;το hi end δεν είναι γάλα Νου...@ου γιά να κάνεις παραγγελία 10 χιλιάδες κομμάτια???

Δε νομίζω να υπάρχει κανένας νόμος που να υπαγορεύει στις εταιρείες τις τιμές που θέλουν να δώσουν ειδικά όταν μιλάμε για high end προιόντα και όχι για είδη μαζικής κατανάλωσης.[COLOR=Ουτε εγώ αλλά δυστυχώς για τις εταιρείες υπάρχει και η ενημέρωση μέσω internet....Φυσικά ο κάθε ένας πουλάει όσο θέλει...[/COLOR]

Κι εγώ δουλεύω στις πωλήσεις μιας μεγάλης εταιρείας και κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Δεν μπορεί να δώσουμε ίδια τιμή στο Carrefour που παίρνει 2 φορτηγά τη μέρα με το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που παίρνει 2 πακετάκια.Δεν υπάρχει μεγάλη εταιρεία στο HI-End που να έχει διαφορετική πωλητική στο θέμα τιμών...αλήθεια ξέρεις καμμία??? γιατί απλά δεν υπάρχουν μεγάλες εταιρείες.

Επίσης το δίκτυο διανομών δεν στοιχίζει πάντα ανάλογα με την απόσταση.
Μπορεί στον Άγγλο να στοιχίζει τα μισά λεφτά η μεταφορά προς Αμερική απ ότι προς την Ελλάδα. Ένα δίκτυο διανομής που διακινεί μεγάλες ποσότητες εξελίσσεται με τα χρόνια σε πιο οικονομικό με τις προσθήκες υποδομής.
ποιες μεγάλες ποσότητες προϊόντων HI-End διακινούνται προς
Αμερική

Τι υποδομή να κάνεις για την διανομή στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς;
Απλά το πουλάς όσο γουστάρεις και έχεις πολλές δικαιλογίες για αυτό
Φιλικά

Γιώργο αν μαζευτούμε καμμιά 10αριά φίλοι και καθίσουμε να λέμε ιστορίες, ξέρεις πολύ καλά ότι θα μιλάμε μέχρι την επόμενη Πανσέληνο.

Ιστορίες πραγματικά για αγρίους. Λίγοι είναι οι αθώοι.

Αφού τα γνωρίζεις και εσύ.

Ζητάω δείγμα από οίκο του εξωτερικού (Αμερική) για αξιολόγηση.
Το πληρώνω σε κανονική τιμή και στέλνω επιπλέον χρήματα για να γίνει η μεταφορά μέσω δικού του κωδικού (λόγω πολλών αποστολών, είχε μία διαφορά στην τιμή από τις Ελληνικές εταιρείες της τάξης του 55%).

Το τιμολόγιο κόβεται στα 1.000 ΔΟΛΑΡΙΑ.

Αντιγράφω από το χαρτί του τελωνείου:

Κ.ΕΦ.ΔΑΣΜ. (Κωδικός εφαρμογής δασμών): 100
ΚΩΔ. Χ. ΑΠΟΣΤ. (Κωδικός Χώρας Αποστολής): US
ΚΩΔ. Χ. ΚΑΤΑΓ. (Κωδικός Χώρας Καταγωγής) : US

ΑΞΙΑ ΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΕΑ : 788,25 !...

Αν το δολάριο έχει τιμή 1,50 για αγορά, γιατί το τελωνείο χρέωσε 788,25 και όχι 667 ?
Ήδη ξεκινάμε με μία διαφορά της τάξης του 15,36%...

Ενώ έχουν σταλθεί χρήματα για την μεταφορά και παράδοση έως το αεροδρόμιο, αντιγράφω από το τιμολόγιο της εταιρείας που είχε αναλάβει τη μεταφορά:

Πάγια έξοδά μας: 53,55
Έξοδα Διατακτικής : 29,75

Έχουμε λοιπόν ακόμα ένα 8,88% επιπλέον…

Αποδεικτικό είσπραξης Δ.Ε.Τ.Ε. (Δικαίωμα είσπραξης τελωνειακών εργασιών) : 5

Έχουμε ένα 0,66% επιπλέον…

Ασφάλιστρα (πηγαίνουν βάση του ποσού): 0,35
Έξοδα τελωνειακής εισόδου :4,76
Εργατικά Τ1 : 16,10
Εναπόθεση!!!! : 1,40

Έχουμε ένα 3% επιπλέον…

Αν την εκτελώνιση την είχε αναλάβει κάποιος τρίτος και όχι οι ίδιοι θα είχαμε επιπλέον:

Πληρωμή εκτελωνιστή: 120
Δικαίωμα εκτελωνισμού: 45
Δικαίωμα εταιρείας (το γραφείο που ανήκει ο εκτελωνιστής!!!): 40

Επιπλέον 26%...

Όλα τα παραπάνω είναι τιμές χωρίς ΦΠΑ, υποτίθεται ότι εκπίπτει ΑΛΛΑ έχει ήδη δοθεί ως εισαγωγή από 3η χώρα.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, από 1000$ (667 ) και καταλήξαμε στα 899,16 + ΦΠΑ…
Αν είχαμε χρησιμοποιήσει εκτελωνιστή θα είχαμε το ποσό των 1104,16 +ΦΠΑ…

Αν είχαμε ζητήσει και παράδοση στην πόρτα μας… καλά…

Άρα, πού είναι τα 667 ?... Είχαμε μία αύξηση στην εισαγωγή της τάξης του 25,82% προ ΦΠΑ και... εκτελωνιστή :-)

Αν θέλεις να είσαι νόμιμος ως επιχείρηση, πρέπει να τα καταβάλλεις όλα αυτά τα έξοδα, ελέγχεσαι.
Αν είσαι ιδιώτης, μπορείς να κάνεις τις «τσαπατσουλιές» σου…

Last edited by a moderator:
Τι σημαίνει όλο αυτό το «σεντόνι»?

Η διαφορά τελικά ήταν (από τα 1000$) 10,09% .

Περαστικά μας…

Άρα, όποιος πουλάει σε μία τιμή γύρω στο 10% με 15% κάτω από την τιμή της Αμερικής (η οποία είναι χωρίς ΦΠΑ στα site, λόγω διαφορετικού, ανάλογα της πολιτείας) είναι τίμιος αντιπρόσωπος ή έστω μπορεί να ονομάζεται τίμιος.

Πολλές δικαιολογίες ακούστηκαν για τελωνεία που φταινε και μικρές ή μεγάλες ποσότητες παραγγελιών, μάλλον από ανθρώπους που εμπλέκονται στο κύκλωμα, αλλά η αλήθεια παραμένει μία. Στην Ελλάδα χρεώνουμε όσα θέλουμε και όποιος τσιμπήσει ! :damnyou:

Τις προάλλες είμαι σε γνωστό κατάστημα για ακρόαση και βλέπω μεταχειρισμένο ενισχυτή που με ενδιαφέρει.
Πόσο πάει, απολύτως μετρητοίς, ρωτάω.
Είναι καλομεταχειρισμένος . ΜΟΝΟ ΧΙΛΙΑ ΕΚΑΤΟΝ € (1100) μου λεει.
Μετά από λίγες μέρες ο ενισχυτής βρίσκεται σε αγγελία του μαγαζιού σε γνωστό περιοδικό προς ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ € (900).
Αυτό δεν είναι τίποτα. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ήδη έχω προσφορά από δύο άλλα μαγαζιά για ΧΙΛΙΑ ΕΚΑΤΟ € (1100) ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Επίσης κατά την διάρκεια της φθινοπωρινής έκθεσης η τιμή του Benchmark USB DAC1 ήταν 1300 €.
Σήμερα μετά από μεγάλη πτώση του δολαρίου σε σχέση με το Euro η τιμή παραμένει ή ίδια. Γιατί ?

Τρίτη περίπτωση όπου ενδιαφέρομαι για σετ CD Player και Ενισχυτή γνωστής «κολεγιακής» εταιρίας αξίας 2600 € που έχουν σαρώσει τις κριτικές. Το ενδιαφέρον μου αρχίζει από το Νοέμβριο του 2007. ¨Έχω επικοινωνήσει τουλάχιστον 15 φορές με τον αντιπρόσωπο και άλλα μαγαζιά που τον διαθέτουν για ακρόαση και μέχρι σήμερα έχω την ίδια απάντηση. «Δεν έχω μηχανάκια. Ότι έρχεται φεύγει αμέσως. Θα παραλάβω την επόμενη βδομάδα. Το V2 δεν έχει έρθει ακόμα. Θα σας πάρω όταν έρθουν.» :BDGBGDB55:

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποια (λίγα) μαγαζιά που ξεχωρίζουν αλλά δυστυχώς δεν πουλάνε όλες τις μάρκες.

Bart

Η διαφορά τελικά ήταν (από τα 1000$) 10,09%.
Η αύξηση είναι 25,82%. Συν ΦΠΑ, που όπως είχα γράψει αλλού τον προπληρώνεις, ενώ από την Ευρώπη όχι. Και υπολόγησε το τρέξιμο που έχει.
Αυτή όλη η διαδικασία φταίει για το ότι πάμπολλες αμερικανικές εταιρίες δεν έχουν αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.

Τρίτη περίπτωση όπου ενδιαφέρομαι για σετ CD Player και Ενισχυτή γνωστής «κολεγιακής» εταιρίας αξίας 2600 που έχουν σαρώσει τις κριτικές. Το ενδιαφέρον μου αρχίζει από το Νοέμβριο του 2007. ¨Έχω επικοινωνήσει τουλάχιστον 15 φορές με τον αντιπρόσωπο και άλλα μαγαζιά που τον διαθέτουν για ακρόαση και μέχρι σήμερα έχω την ίδια απάντηση. «Δεν έχω μηχανάκια. Ότι έρχεται φεύγει αμέσως. Θα παραλάβω την επόμενη βδομάδα. Το V2 δεν έχει έρθει ακόμα. Θα σας πάρω όταν έρθουν.»
Γιατί ο αντιπρόσωπος μάλλον δεν έχει δυνατότητα να κάνει την ελάχιστη παραγγελία που απαιτεί το εργοστάσιο. Και περιμένει να μαζέψει αρκετούς ενδιαφερόμενους για να τα φέρει.
Σας θυμίζω ακόμα ότι σε μια εισαγωγή υπάρχουν αρκετά πάγια έξοδα που δεν εξαρτώνται από την αξία της εισαγωγής. Σε μια μικρή εισαγωγή μπορεί να είναι σημαντικό ποσοστό της αξίας.

Τις προάλλες είμαι σε γνωστό κατάστημα για ακρόαση και βλέπω μεταχειρισμένο ενισχυτή που με ενδιαφέρει.
Πόσο πάει, απολύτως μετρητοίς, ρωτάω.
Είναι καλομεταχειρισμένος . ΜΟΝΟ ΧΙΛΙΑ ΕΚΑΤΟΝ (1100) μου λεει.
Μετά από λίγες μέρες ο ενισχυτής βρίσκεται σε αγγελία του μαγαζιού σε γνωστό περιοδικό προς ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ (900).
Αυτό δεν είναι τίποτα. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ήδη έχω προσφορά από δύο άλλα μαγαζιά για ΧΙΛΙΑ ΕΚΑΤΟ (1100) ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
Γι' αυτό κάνουμε έρευνα αγοράς!

Τι σημαίνει όλο αυτό το «σεντόνι»?

Η διαφορά τελικά ήταν (από τα 1000$) 10,09% .

Περαστικά μας…

Άρα, όποιος πουλάει σε μία τιμή γύρω στο 10% με 15% κάτω από την τιμή της Αμερικής (η οποία είναι χωρίς ΦΠΑ στα site, λόγω διαφορετικού, ανάλογα της πολιτείας) είναι τίμιος αντιπρόσωπος ή έστω μπορεί να ονομάζεται τίμιος.

Καλά τα λες μεν.
Μια παρατήρηση μόνο: Πώς γίνεται από να μην έχει πέσει η τιμή?

Δεν διαφωνώ ότι τα έξοδα είναι υπέρογκα. Αλλά έστω ένα 5-10% μείωση της τιμής κατά το τελευταίο έτος θα έπρεπε να έχουμε δεί. Δεν λέω να είχαμε πτώση 30% και 40% … έστω 10%.