Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Οσο αφοραΚυπρο υπαρχουν ορισμενοι αντιπροσωποι οι οποιοι δινουν αρκετα καλες τιμες αλλα . να σας δωσω και μερικες λεπτομερειες οσο αφορα καποια αντικειμενα που παραγγειλα και γνωριζω

Δασμος στο περιπου 4.5-6% αναλογα απ το μηχανημα
Μεταφορικα $400 (αεροπορικως, καυσιμα, μεταφορικα απ το εργοστασιο, παραδοση, εξοδα μεσαζοντων κτλπ) για 40κιλα περιπου. Μιλαμε για Κυπρο τωρα οπου το μηχανημα μονο μεσω αερα η θαλασσης μπορει να ερθει, σαφως στην Ελλαδα τα πραγματα θα ειναι καλυτερα
ΦΠΑ 15%

Επισης οσο αφορα εταιρεια που συνεργαζομε, τις προτεινομενες τιμες μου τις δινει οσο ειναι στη Αμερικη δεν μου λεει προτεινομενη για Ευρωπη τοσα αυτο ειναι επιλογη δικη μου

Μετα εχουμε εξοδα καταστηματος και υπαλληλων. Επειτα βλεπεις και την αναλογια πληθυσμου

Απ οτι ειδα πιο πανω ομως ο δασμος στην Ελλαδα ειναι 24% και επιπλεον εχετε και ΦΠΑ δλδ το καθαρο κερδος 40-60% αναλογα με την εταιρεια ( αυτο το 40-60 ισχυει παντου γιατι ασχολουμε χρονια με το μαρκεττινγκ) που εχει ο αντιπροσωπος παει κατευθειαν στους φορους αρα μπορω να καταλαβω γιατι πολλες φορες εχετε ψηλες τιμες

Το πιο πανω αφορουν αμερικη, για ευρωπη δεν εχω καμια πειρα οποταν μπορει να αλλαζουν τα πραγματα

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Μπορώ να προσθέσω ως πελάτης του Γ.Θ. στο παρελθόν οτι έχω και ιδιαίτερη αδυναμία στα Acoustic Zen καλώδια τα οποία θεωρώ κορυφαία . Είναι το καλύτερο ταίριασμα μακράν μεταξύ της πηγής μου και ενος ενισχυτή Jadis (συγκεκριμένα το interconnect Silver Reference mk2 το οποίο προμηθεύτηκα από το Music Lover) και μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε αντίπαλος, όπως και ευρύτερα ο συνδιασμός Silver Reference mk2 με CD και προενισχυτές/ενισχυτές όπου σχετίζονται λυχνίες. Κάποια στιγμή επί τη ευκαιρία θέλω να ακούσω τα Opera-Consonance Dopler (CD) και εναν ενισχυτή ολοκληρομένο με 300B (ή 2A3) αν θυμαμαι καλά για εναν φίλο ο οποίος αρέσκεται στον ήχο που έχω σπίτι μου και εμπιστεύεται τις επιλογές μου.
Επίσης και καθαρά για λόγους συμπάθειας και άψογου επαγγελματισμού / συμπεριφοράς και άποψης στον ήχο δεν μπορώ να παραλήψω και να μην επαινέσω τον αντιπρόσωπο της Conrad-Johnson την Golden Acoustics στο Γαλάτσι (από τον οποίο προμηθεύτηκα και έναν MV60SE καθώς και μεταξύ πολλών άλλων προϊόντων και τα αγαπημένα μου καλώδια ήχείων Cardas Golden Presence που θεωρώ καλύτερα και πιο σωστά στο σύστημά μου σε σύνολο απαιτούμενης διαφάνειας και refinement σε σχέση με τα Reference της ιδίας εταιρίας), όπως και μερικούς ακόμα αντιπροσώπους που αυτοδιαφημίζονται κάνοντας απλά εμπόριο με ανοικτό μυαλό και με αίσθηση μέτρου στο θράσος αρα κατ' επέκτασιν και μέλλον.

...και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Φιλε Deminio και εγω δυο silver reference εχω και ενα hologram ηχειων. Γενικα θεωρω οτι τα συγκεριμενα καλωδια εχουν πολυ υψηλο value for money. Με ποια καλωδια εχεις συγκρινει τα silver reference?

Με τα Cardas Golden Reference (τα οποία έχω), τα Audience Au24 (τα οποία είχα), Νirvana S-L, Nirvana S-X (! τα είχα και τα 2) τα Dual Connect (gold) , τα KCAG KIMBER, Cardas Neutral Reference (επωλήθει!). Το Silver Reference τα έχει όλα. Η αλήθεια είναι οτι ήταν φρικτός συνδιασμός με τα Pathos αλλά με Jadis και με Conrad και σχεδόν οτιδήποτε άλλο με λυχνίες είναι θεϊκά, ό ήχος έχει τα πάντα, τρομακτικά delicate και πενταδίαφανος με σωστά σώματα και αποσυμφόρηση μεσαιοχαμηλών μπερδεμάτων τα οποία μπορεί να πάσχει το σύστημά σας χωρίς να το αντιλαμβάνεσθε με την πρέπουσα σοβαρότητα, διατηρεί το floating και ύψος της εικόνας και την ρευστότητα που είχα και με τα Cardas G.Ref. προσθέτοντας τρομακτικά σύν στην διαφάνεια , τρομερή διαφορά στο precision του soundstage και στην εστιάση της εικόνας κάνοντας τον ήχο ακόμα πιο refined και ανοίγοντας το soundstage τρομακτικά πολύ σε βάθος και διαύγεια ! Με λίγα λόγια πολλά σκαλιά πάνω σε όλους τους τομείς. Θέλω να ακούσω τα Double Barrel (ηχείων απο Zen). Tώρα έχω τα Golden Pesence της Cardas τα οποία έφεραν το balance με τα Silver Reference εκεί που πρέπει να είναι (χαλκός ως υλικό στα καλώδια ηχείων και top ασημένια καλώδια είναι κάτι αξεπέραστο για μένα).

Ζητάω δείγμα από οίκο του εξωτερικού (Αμερική) για αξιολόγηση.
Το πληρώνω σε κανονική τιμή και στέλνω επιπλέον χρήματα για να γίνει η μεταφορά μέσω δικού του κωδικού (λόγω πολλών αποστολών, είχε μία διαφορά στην τιμή από τις Ελληνικές εταιρείες της τάξης του 55%).

Το τιμολόγιο κόβεται στα 1.000 ΔΟΛΑΡΙΑ.

Αντιγράφω από το χαρτί του τελωνείου:

Κ.ΕΦ.ΔΑΣΜ. (Κωδικός εφαρμογής δασμών): 100
ΚΩΔ. Χ. ΑΠΟΣΤ. (Κωδικός Χώρας Αποστολής): US
ΚΩΔ. Χ. ΚΑΤΑΓ. (Κωδικός Χώρας Καταγωγής) : US

ΑΞΙΑ ΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΕΑ : 788,25 !...

Αν το δολάριο έχει τιμή 1,50 για αγορά, γιατί το τελωνείο χρέωσε 788,25 και όχι 667 ?
Ήδη ξεκινάμε με μία διαφορά της τάξης του 15,36%...

Ενώ έχουν σταλθεί χρήματα για την μεταφορά και παράδοση έως το αεροδρόμιο, αντιγράφω από το τιμολόγιο της εταιρείας που είχε αναλάβει τη μεταφορά:

Πάγια έξοδά μας: 53,55
Έξοδα Διατακτικής : 29,75

Έχουμε λοιπόν ακόμα ένα 8,88% επιπλέον…

Αποδεικτικό είσπραξης Δ.Ε.Τ.Ε. (Δικαίωμα είσπραξης τελωνειακών εργασιών) : 5

Έχουμε ένα 0,66% επιπλέον…

Ασφάλιστρα (πηγαίνουν βάση του ποσού): 0,35
Έξοδα τελωνειακής εισόδου :4,76
Εργατικά Τ1 : 16,10
Εναπόθεση!!!! : 1,40

Έχουμε ένα 3% επιπλέον…

Αν την εκτελώνιση την είχε αναλάβει κάποιος τρίτος και όχι οι ίδιοι θα είχαμε επιπλέον:

Πληρωμή εκτελωνιστή: 120
Δικαίωμα εκτελωνισμού: 45
Δικαίωμα εταιρείας (το γραφείο που ανήκει ο εκτελωνιστής!!!): 40

Επιπλέον 26%...

Όλα τα παραπάνω είναι τιμές χωρίς ΦΠΑ, υποτίθεται ότι εκπίπτει ΑΛΛΑ έχει ήδη δοθεί ως εισαγωγή από 3η χώρα.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, από 1000$ (667 ) και καταλήξαμε στα 899,16 + ΦΠΑ…
Αν είχαμε χρησιμοποιήσει εκτελωνιστή θα είχαμε το ποσό των 1104,16 +ΦΠΑ…

Αν είχαμε ζητήσει και παράδοση στην πόρτα μας… καλά…

Άρα, πού είναι τα 667 ?... Είχαμε μία αύξηση στην εισαγωγή της τάξης του 25,82% προ ΦΠΑ και... εκτελωνιστή :-)

Αν θέλεις να είσαι νόμιμος ως επιχείρηση, πρέπει να τα καταβάλλεις όλα αυτά τα έξοδα, ελέγχεσαι.
Αν είσαι ιδιώτης, μπορείς να κάνεις τις «τσαπατσουλιές» σου…

:grinning-smiley-043 Καλέ μου φίλε επίτρεψε μου να σου διευκρινίσω ορισμένα θέματα για να μην μπαίνουμε όλοι στο ίδιο καζάνι. Επίσης θα κάνω και λίγο τον συνήγορο του διαόλου όσον αφόρα το Τελωνείο.
1)Το τιμολόγιο κόβεται στα 1.000 ΔΟΛΑΡΙΑ. Το τιμολόγιο σου αναγράφει ότι εσύ έχεις ήδη πληρώσει τον ναύλο [μεταφορά] άρα το συνολικό ποσό πρέπει [επιβάλλεται] να αναφέρεται σαν CIFValue.(Cost+Insurance+Freight).
Εάν ναι τότε πολύ κακώς σου χρέωσαν ασφάλιστρα και ναύλο στην άξια ΝΕΤ του τιμολογίου σου. (Αξία $ 1.000 + Ασφάλιστρα έπρεπε να σου χρεώσουν το 1 τοις χιλίοις, ήτοι $ 1 και όχι 0,35 + Ναύλος περίπου $ 170)
Εάν τα προσθέσεις και τα διαιρέσεις με το 1,50 βγαίνει η άξια που σου χρέωσαν τους δασμούς. Το λάθος είναι αποκλειστικά ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ
που δεν ανέφερε την λέξη CIF.

2)«Πάγια έξοδά μας: 53,55 » Όσον αφορά τα εργατικά, αποθηκευτικά κ.λπ. έξοδα της μεταφορικής εταιρείας, αυτά δυστυχώς έχει το ελεύθερο εμπόριο, κάτι που φυσικά διαφωνώ κάθετα μαζί τους διότι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Πόσο μάλλον high quality service.
Και τώρα το πιο σοβαρό από όλα: Ποιος σου είπε ότι:
2) «Αν την εκτελώνιση την είχε αναλάβει κάποιος τρίτος και όχι οι ίδιοι θα είχαμε επιπλέον:»
«Πληρωμή εκτελωνιστή: 120
Δικαίωμα εκτελωνισμού: 45
Δικαίωμα εταιρείας (το γραφείο που ανήκει ο εκτελωνιστής!!!): 40»

Α) Γνωρίζει κανείς ότι βάσει κοινοτικής νομοθεσίας η courierεταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν δικό τους εκτελωνιστή;;;;
Διότι πολύ απλά βάσει νόμου θα πρέπει να ασχολείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με εισαγωγές που είναι στο όνομα της εταιρείας και όπως όλοι γνωρίζουμε, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να γίνει. Άρα, ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ 1η
Β) Εάν τις πληροφορίες αυτές σου τις έδωσαν μέσα από την εταιρεία, τότε λένε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ για να πάρουν την ΔΟΥΛΕΙΑ από τον πελάτη ο οποίος δικαιολογημένα όταν ακούει όλα αυτά τα νούμερα, σκεφτεται και λέει: Προκειμένου να με γδύσουν οι κλέφτες οι εκτελωνιστές, δίνω την δουλειά στον courier. Άρα έχουμε συνειδητή συκοφαντική δυσφήμηση και παραπληροφόρηση τα οποία και τα 2 διώκονται. ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ 2η
3)«Προσοχή! Εργάζομαι σε εταιρεία που πουλάει μηχανήματα ήχου ;-)

Ας μην είμαστε «High» μόνο στα μηχανήματά μας, ας είμαστε και στη συμπεριφορά μας.»

Μια ερώτηση.
Εισαγωγές εσείς δεν κάνετε;;;; και εάν ναι, δεν χρησιμοποιείτε εκτελωνιστή;;;;
Πρέπει να γνωρίζεις ότι για έναν ευσυνείδητο επαγγελματία, υπάρχει ένα κατώτατο όριο αμοιβής, ένα ποσοστό επί της αξίας CIFγια εισαγωγές μεγάλης αξίας, αλλά και ένα ανώτατο πλαφόν αμοιβής.
Σημείωσε πως όλα αυτά –περί αμοιβών- που σου ανέφερα, είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ συμφωνημένα με τον πελάτη ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα βρεθεί προ εκπλήξεων.
Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο. Εάν θελήσεις οτιδήποτε, στείλε Ρ.Μ
-bye--bye-

Απλά τα συνολικά μεταφορικά της νταλίκας χρεώνονται σε κάθε τεμάχιο.:slapface::twoguns:

Ελπίζω να εννοείς από τον έμπορο ο οποίος δυστυχώς πρέπει να σε πληροφορήσω (for your information) πως όταν τον έστελνε η μάννα του σχολείο [ όπως λέει και το γνωστό άσμα] αυτός είχε τον νου του μόνο στα κορίτσια.
Πως έχεις λοιπόν τώρα την απαίτηση να σου χρεώσει τα σωστά μεταφορικά που αναλογούν στο τεμάχιο;;;; Εεεεεεεεε…………….απαιτητικότατε πελάτη;;;;;
(Ειρωνικό είναι το σχόλιο για να μην παρεξηγηθούμε)

Απάντηση: Re: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

:
Α) Γνωρίζει κανείς ότι βάσει κοινοτικής νομοθεσίας η courierεταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν δικό τους εκτελωνιστή;;;;
Διότι πολύ απλά βάσει νόμου θα πρέπει να ασχολείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με εισαγωγές που είναι στο όνομα της εταιρείας και όπως όλοι γνωρίζουμε, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να γίνει. Άρα, ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ 1η]

Σε παραπέμπουν σε "συνεργαζόμενο" εκτελωνιστή "δικό" τους.Εκτός εταιρίας.

Απάντηση: Re: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Μπορώ να προσθέσω ως πελάτης του Γ.Θ. στο παρελθόν οτι έχω και ιδιαίτερη αδυναμία στα Acoustic Zen καλώδια τα οποία θεωρώ κορυφαία . Είναι το καλύτερο ταίριασμα μακράν μεταξύ της πηγής μου και ενος ενισχυτή Jadis (συγκεκριμένα το interconnect Silver Reference mk2 το οποίο προμηθεύτηκα από το Music Lover) και μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε αντίπαλος, όπως και ευρύτερα ο συνδιασμός Silver Reference mk2 με CD και προενισχυτές/ενισχυτές όπου σχετίζονται λυχνίες. Κάποια στιγμή επί τη ευκαιρία θέλω να ακούσω τα Opera-Consonance Dopler (CD) και εναν ενισχυτή ολοκληρομένο με 300B (ή 2A3) αν θυμαμαι καλά για εναν φίλο ο οποίος αρέσκεται στον ήχο που έχω σπίτι μου και εμπιστεύεται τις επιλογές μου.
Επίσης και καθαρά για λόγους συμπάθειας και άψογου επαγγελματισμού / συμπεριφοράς και άποψης στον ήχο δεν μπορώ να παραλήψω και να μην επαινέσω τον αντιπρόσωπο της Conrad-Johnson την Golden Acoustics στο Γαλάτσι (από τον οποίο προμηθεύτηκα και έναν MV60SE καθώς και μεταξύ πολλών άλλων προϊόντων και τα αγαπημένα μου καλώδια ήχείων Cardas Golden Presence που θεωρώ καλύτερα και πιο σωστά στο σύστημά μου σε σύνολο απαιτούμενης διαφάνειας και refinement σε σχέση με τα Reference της ιδίας εταιρίας), όπως και μερικούς ακόμα αντιπροσώπους που αυτοδιαφημίζονται κάνοντας απλά εμπόριο με ανοικτό μυαλό και με αίσθηση μέτρου στο θράσος αρα κατ' επέκτασιν και μέλλον.

...και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Με τα Cardas Golden Reference (τα οποία έχω), τα Audience Au24 (τα οποία είχα), Νirvana S-L, Nirvana S-X (! τα είχα και τα 2) τα Dual Connect (gold) , τα KCAG KIMBER, Cardas Neutral Reference (επωλήθει!). Το Silver Reference τα έχει όλα. Η αλήθεια είναι οτι ήταν φρικτός συνδιασμός με τα Pathos αλλά με Jadis και με Conrad και σχεδόν οτιδήποτε άλλο με λυχνίες είναι θεϊκά, ό ήχος έχει τα πάντα, τρομακτικά delicate και πενταδίαφανος με σωστά σώματα και αποσυμφόρηση μεσαιοχαμηλών μπερδεμάτων τα οποία μπορεί να πάσχει το σύστημά σας χωρίς να το αντιλαμβάνεσθε με την πρέπουσα σοβαρότητα, διατηρεί το floating και ύψος της εικόνας και την ρευστότητα που είχα και με τα Cardas G.Ref. προσθέτοντας τρομακτικά σύν στην διαφάνεια , τρομερή διαφορά στο precision του soundstage και στην εστιάση της εικόνας κάνοντας τον ήχο ακόμα πιο refined και ανοίγοντας το soundstage τρομακτικά πολύ σε βάθος και διαύγεια ! Με λίγα λόγια πολλά σκαλιά πάνω σε όλους τους τομείς. Θέλω να ακούσω τα Double Barrel (ηχείων απο Zen). Tώρα έχω τα Golden Pesence της Cardas τα οποία έφεραν το balance με τα Silver Reference εκεί που πρέπει να είναι (χαλκός ως υλικό στα καλώδια ηχείων και top ασημένια καλώδια είναι κάτι αξεπέραστο για μένα).

Φίλε Deminio, ευχαριστούμε πολύ γιά τις ηχητικές περιγραφές των παραπάνω παρελκομένων. Μακάρι έτσι κατατοπιστικά να έγραφαν όλοι. Πολύς κόσμος θα γλύτωνε από ανούσια (...και δραχμοβόρα) αγόρασε-πούλα. Τα σέβη μου :grinning-smiley-043

οι αντιπροπωποι σχεδον ολοι νομιζουν
1 οποιος κλαιγεται δεν εχει
2 νομιζουν οτι στην μυτη εχουμε περασμενο κοκαλο
3 νομιζουν οτι σπιτι μας δεν εχουμε ρευμα
4 δεν ξερουμε τι πραμα ειναι o pc
5 δεν μπορουμε να μαθουμε τις τιμες εκει εξω , και δεν μπορουμε και εμεις να αποκτησουμε μισοτιμης πραματα
6 το καλωδιο που μου πουλαγε ελληνας κλεφτρονι 2200
το φερνω απο την αμερικη με 1350 $ για εκπτωση εδω ουτε κουβεντα,
εκει το 1350 εγινε 1100
7 το ρευμα ο pc και το ιντερνετ βλαπτει σοβαρα τους βολεμενους εισαγωγεις

a. Ευχαριστώ τον Βασίλη Τσάκωνα για τα καλά του λόγια ! Τhanks for liking my mini review !

b. Καλό είναι με το που υπάρχει πρόβλημα στο τελωνείο να φεύγει και μια αγωγή κατευθείαν (δείτε το ως 'εξτρά κόστος', :) ). Τα προβλήματα συνήθως τα δημιουργούν οι ιδιωτικές μεγαλες εταιρίες . Σε αντίθεση η USPS-EMS που όσες φορές και εαν εκτελώνισα αντικείμενα (όχι απαραίτητα ήχου) από Αμερική , ανάδοχος των εργασιών ήταν οι Ταχυμεταφορές EΛΤΑ στίς οποίες εαν το αντικείμενο είναι προσωπικό τότε δεν σου επιβάλλει να φέρεις τον δικό σου εκτελωνιστή, ούτε σε χρεώνει με δικό της (90 Ευρώ) όπως όλες οι υπόλοιπες μεγάλες και γνωστές courrier αλλά ούτε και να επισκεφθείς εσύ για τον εκτελωνισμό.

c. Η μεγάλη απάτη των τελωνείων είναι ότι εαν δεν προσλάβεις εκτελωνιστή , εαν πας εσύ ο ίδιος να εκτελωνίσεις το αντικείμενο πληρώνεις 26-35 Ευρώ χαρτιά και λοιπά έξοδα τα οποία σε συνδιασμό με το τρέξιμο και τις αηδίες της Ελληνοφρένειας και το πέρα δώθε σε 5 γραφεία είναι πάνω-κάτω τα έξοδα του εκτελωνιστή.

d. Οσοι έμποροι (συνήθως άνω των 45-50 ετών) δεν συμβιβάζονται με την διαφορά δολλαρίου , θα το πώ όσο πιο ευγενικά , πιστεύω ότι θα δέχονται ολοένα και λιγότερες επισκέψεις στο μέλλον μιας που όλοι οι πιθανοί αγορασθές-γνωστοί-φίλοι προσωπικοί, 'ψυρίζουν' το internet σε Ευρώπη και Αμερική (μιας που ενα check στα reviews και στις τιμές είναι πανεύκολο και δωρεάν ....πλέον) ασχέτως εαν αυτό που σκέπτονται να αγοράσουν κοστίζει 2 ή 9 χιλιάδες ευρώ.

e. Επιτρέπεται να μπορεί να προμηθεύεται κάποιος factory-direct ή από άλλον Ευρωπαίο έμπορο το οποιοδήποτε προϊόν-μηχάνημα (ιδίως) και να του έρχεται σπίτι με όλα τα έξοδα και την εφορία όσο του το αφήνει εδώ ο έμπορος με πολύ ψήσιμο για έκπτωση ?

f. To θέμα των καλωδίων που προαναφέρει ο argi είναι το ηχηρότερο όλων. Παρα πολλές οι εταιρίες στην USA που σου στέλνουν ένα καλώδιο των 2500 δολλαρίων με 50 Ευρώ express και με τιμή πακέτου 100 Ευρώ ώς δήθεν μεταχειρισμένο ή από το e-bay ή ακόμα και με απόδειξη αγοράς 100 Ευρώ.
Eδώ οι διαφορές φθάνουν και το 50 τις εκατό από την τιμή αντιπροσωπίας.

g. Mini Τελωνειακό Ανέκδοτο: Aγοράζει ενας φίλος ενα κουτί πούρα από site της Αμερικής made in St.Domenicus (Αγ.Δομίνικο - όχι Κούβα). Μη γνωρίζοντας λεπτομέρειες, πάει στο τελωνείο να παραλάβει το πακέτο του αξίας 120$. Και πάω και εγώ μαζί. Και μας αρχίζει ένας μπακάλης τελωνειακός
μέγιστες σαχλαμάρες ότι που ξέρω εγώ ότι είναι από τον Αγ.Δομίνικο και μπορεί το κουτί να γράφει έτσι αλλά μπορεί να είναι από την Κούβα και φορολογείται : " Εκατό τις Εκατό επάνω η αξία του κουτιού σύν (!) ξυλοκατασκευή πολυτελείας (!) για το κουτί των πούρων (χεχε) σύν 150 Ευρώ
ανα κιλό μοικτού (!) βάρους -δηλαδή εαν το κουτί ζύγιζει 400 γραμμάρια σαν
ξυλοκατακευή πληρώνεις και 70 ευρώ για το κουτί !" ...!
Αποτέλεσμα...με το που αναφέρθηκαν όλα αυτά και πέρασε 1 ώρα κουβέντας καφενείου και κοπάνας του τελωνειακού από την ουσιαστική δουλειά του ,στο τέλος μας έκανε την χάρη να δεχθεί την αναγραφόμενη προέλευση στο κουτί (λες και μπορεί να πιστοποιήσει κάποιος από το Ελ. Βενιζέλος αν καπνίσει ένα από που είναι... - που όντως ήταν απο Αγ.Δομίνικο)!
Ημαρτον ! Ο δικηγόρος ας ακονίζει τα στυλό του στο μέλλον !

Last edited:
τι 50% ειπα
στο μοντελο εδω 2200
και στην αμερικη καινουργιο 800
ολα ευρω
να πω και το αλλο
απο τα πρωτα μαγαζια το 1980
αγορασε 100 χιλιαρικα καλωδιο ηχειων και πουλαγε 980 χιλιαδες
τι να λεμε
γελαμε μια φορα και 2 κλαιμε
αυτο βεβαια τοτε
τωρα με το ιντερνετ
αλλοι θα αρχισουν και να κλαινε και να αδυνατιζουν
οι χοντροπετσοι θα γινουν μοντελακια

να πω και το αλλο
γνωστη εταιρια πληρωνε προβολεα 500 ευρο
πουλαγε στα μαγαζια 1000
και το μαγαζι γυρω στα 2600-2700 στον πελατη

...Κάποτε ήταν κάποιος στην Ελλάδα που αγόραζε 1 , πούλαγε για 4 , αγόραζε άλλο 1 στόκ και τα υπόλοιπα τα έτρωγε ... Συμπέρασμα : Μην αγοράζετε από χονδρούς :) Φυσικά κάνω χιούμορ.... Τέλος πάντων , η αγορά στην Ελλάδα μάλλον δεν τραβάει πλέον τόσο φούσκωμα. Ασε που Κίνα 2008 αρχίζει και ανεβάζει ποιότητα και η δεδομένης ποιότητας και ήχου Ιαπωνία (=quality) έχουν πάρει σημαντικό μερίδιο από την αγορά και πολλοί πωλούν και factory direct σε τιμή/απόδοση άριστη σε κατηγορίες 1-3 χιλιάρικα. Ειλικρινά , παραπάνω δεν θα έδεινα για Κινέζικο μηχάνημα, μπορεί να κάνω και λάθος αλλά για Γιαπωνέζο SET μια τιμή της τάξεως 2-4.5 χιλιάρικα (3-5.000 USD $) είναι αποδεκτά ανάλογα πάντα των καλών reviews, της αναλογίας τιμής εδώ αντιπροσώπου και τον οίκο από τον οποίο προέρχονται. Αυτές ναι, είναι καλές αγορές σε αυτή την κατηγορία και με λογική ισοτιμία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Το δολάριο κατρακυλάει. Οι τιμές ???

Σε παραπέμπουν σε "συνεργαζόμενο" εκτελωνιστή "δικό" τους.Εκτός εταιρίας.
Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα και εμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.Μονο η Επιτροπη Ανταγωνισμου [οσο αυτη λειτουργει δικαια] εαν κανει ελεγχο στους "συνεργαζομενους" μπορει ευκολα να διαπιστωση πως ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι εισαγωγες-εξαγωγες τους ειναι με την ιδια εταιρεια.
Και να συμπληρωσω και κατι τελευταιο: Για να προλαβαινουν αυτες οι εταιρειες [DHL] να ετοιμαζουν τα χαρτια που χρειαζονται για τον εκτελωνισμο, χρησιμοποιουν καθε απογευμα και μεχρι αργα το βραδυ, κυριως φοιτητες, αντι πινακιου φακης εννοειτε, κατι το οποιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Παντως εαν χρειαστει καποιος απο το site μας οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με εισαγωγη οποιουδηποτε αντικειμενου, μπορει να ρωτηση οτιδηποτε. Χωρις καμμια υποχρεωση φυσικα, εννοειτε αυτο......

το αλλο με τον τοτο το ξερετε
ελληνες αντιπροσωποι
χα χα χα χα
που νομιζουν οτι σπιτι μας δεν εχουμε ρευμα και ιντερνετ και δεν μπορουμε να μαθουμε η να προμηθευτουμε πραματα απο εξω και φτηνοτερα
ερε πεινα και λουκετα που ερχονται

Δυστυχως ο Ελληναρας ο αρπαχτακιας δεν φιλοτιμιεται με τιποτα .....
Να πω και το αλλο?Αγορασε ο εδω αντιπροσωπος 15 σιντια με κοστος 1800 δολλαρια το ενα και το πουλα 4500 ευρω ας πουμε .....αν τυχον γινουν αυξησεις της ταξεως του 30% και πας στο μαγαζι του (το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων)θα σου πει ...δυστυχως εγιναν αυξησεις στην αμερικη 30% και το μηχανημα πηρε και αυτο την αναλογη αυξηση(και ας εχει στοκ απο πριν 15 τεμαχια και εχοντας το αγορασει με την παλια τιμη)και ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι απο μας το εχουμε βιωσει αυτο!!!!!!
Οι πορτες ομως και δυστυχως πολλα μαγαζια εχουν κλεισει και ο παντα εξυπνος και μπεσαλης αντιπροσωπος που δεν ψαχνει την αρπαχτη και σεβεται τον πελατη του και καθε καταναλωτη ΚΑΡΑΔΩΚΕΙ και η πιτουλα θα παραμεινει σε αυτους που ξερουν πως θα την μοιρασουν σωστα....
Ξυπνηστε καποιοι και φερθειτε με επαγγελματισμο .......δεν ειναι μαλακας ο Ελληνας και μην ξεχνατε οτι αυτος σας ταιζει,,.....απο το μετρημενο υστερημα του που δεν το εκλεψε αλλα το δουλευει και πασχιζει γιαυτο!!!!!

Να σας πω ενα προσφατο παραδειγμα που με αφορα:
Πηγα Λονδινο πρωι με την πρωτη πτηση της ΟΑ,πηρα μια αδεια βαλιτσα στην κυριολεξια σε διαστασεις χειραποσκευης,πηρα undergroung και λεωφορειο για βορειο Λονδινο οπου ειχα κανονισει και μου κρατησανε τον Naim Supernait χωρις ουτε καν να τους στειλω προκαταβολη!
Με ειδε ο Αγγλος και αφου με κερασε τα γνωστα τσαγια του λεω βγαλτο απο το κουτι και τυλιξε το μου! Το τυλιγει λοιπον σε bubblewrap(περιπου 3 μετρα τυλιγμα!) το βαζει στη samsonite μου λεει θες και καλωδιο,λεω ναι της Naim το Naim NACA5 και μου φτιαχνει 2χ4 μετρα με 8 επιχρυσες μπανανες.Η βαλιτσα εφτασε τα 15 κιλα.Συνολο 2350 λιρες ο ενισχυτης και 90 τα καλωδια με τις μπανανες,6 λιρες τα εισιτηρια για ολη την ημερα στο Λονδινο και 85 Ευρω τα εισιτηρια αλε ρετουρ με ΟΑ λογω δουλειας.Το κορυφαιο ειναι οτι προλαβα και γυρισα με την προτελευταια πτηση της ΟΑ και το βραδυ ημουν σπιτι μου.
ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ 3220 Ευρω!
Μονο ο ενισχυτης εδω κανει 3900 Ευρω!
Αλλα ειναι αυτο που λετε,λες και δεν εχουμε ιντερνετ,ή δεν εχουμε παει και προς τα εξω.
Το αλλο δε που λενε ειναι το εξης: A δε μου το ειπες!!! βρε μπορουσα να στο δωσω τοσο και γω αν μας τολεγες και αλλες μπουρδες.
Τελος παντων πηρα απο εδω μονο τα ΑTC SCM40 απο τον αψογο Θ.Ζ.Τα υπολοιπα δηλαδη CD και Phono απο "εκτος".

3 μέτρα bubblewrap και δεν μου άφησες ούτε μία στάλα στο σπίτι για να ησυχάσω λίγο από τη γυναίκα μου!
Άπαπαπαπαπα...

Άντε καλό στρώσιμο! :)

Αφου βρε λυση υπαρχει πια, το εχω ξανα αναφερει..Virtual Bubble Wrap....εχει σωσει την σχεση μου,aασε που ειναι και οικολογικο (αστην να σπαει virtual χιλιομετρα)
bandai-bubble-wrap-toy.jpg

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=29459&page=4