Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

γιατι προβεπεται να πωλουνται συντομα με 50-80 ευρω?

και να γεμισουν τα βιντεοκλμαμπ με χαι ντεφ ωστε ο κοσμος να αναγκαστει να αγορασει?

για τις βιντεοκασσετες πηρε χρονο παντως.

καλα η MS δεν δινει δεκαρα ποιος θα επικρατησει......

αρκει που και το στρατοπεδο του BR υιοθετησε το VC1.

και τοτε γιατι εδωσε 150εκ $ σε παραμαοθντ και dreamworks? (απ' οτι λεγεται...)

Ρε παλικάρια γιατί χολοσκάτε ?
450 Ευρώ κάνει το PS3 και 300 Ευρώ ενα HD-DVD. Θα γίνει κανείς μας πλουσιότερος ή φτωχότερος (πραγματικά) με τα χρήματα αυτά ? Ας αναλογιστούμε τι χρήματα πετάμε γύρω γύρω σε βλακείες..

Δηλαδή τι θα κάνουμε ? Αγοράζουμε (αγοράζετε :flipout:) μια τηλεόραση 2000-3000-4000 χιλιάρικα να την κάνουμε τι ; να βλέπουμε DVD ή το Mega ? Και για επιπλέον 300-400 ευρώ να χάνουμε τη μαγεία του HD ?

Εγώ παρότι η τηλεόραση μου είναι 1,5 χρονών και ξεπερασμένη σε σχέση με τα τωρινά μοντέλα πήρα το PS3 γιατί θεωρώ οτι πρέπει να την ευχαριστηθώ και να την χρησιμοποιήσω γιαυτό το οποίο είναι πραγματικά φτιαγμένη : να δείχνει HD (με τις όποιες δυνατότητες έχει). Εαν το φορμάτ πατώσει θα μου μείνει η παιχνιδομηχανη ο Media server, ο linux server και θα πάρω ένα HD-DVD drive (ή οτι άλλο κέρατο κερδίσει) και όλα καλά...

Παρτε κάτι εδώ και τώρα, απολαύστε το και εαν δεν είναι το φορμάτ που τελικά θα επικρατήσει δεν τρέχει και τίποτα ρε παιδιά , θα έχουμε κάνει απόσβεση με την ευχαρίστηση που θα έχουμε πάρει από το μηχάνημα αυτό...

ε ξερω κι εγω???
τα 150$ ειναι πασατεμπος για δαυτους.....Μαλλον το εκαναν για να εκνευρισουν τους αντιπαλους...
Μεσα δεν θα μπει παντως.....απο τα δικαιωματα και μονο....

Εκτος αν το εκανε για να βυθισει την Σονυ νωριτερα αν πραγματι πιστευουν οτι θα νικησουν.
Αν οι Σονακηδες αρχιζουν και εχουν τριγμους και στην μαχη της κονσολας που ειναι δικαιωματικα πρωτοι τοτε ισως να συμββαστουν μια ωρα αρχητερα.....

Από που αυτό ? αντίθετα πλέον βλέπουμε πολλές ταινίες AVC στο HD-DVD .

ΥΓ
Αν δεν έπαιρναν την paramount είχαν τελειώσει... φαινόταν, απλά ήταν τα πράγματα.

Last edited:

Η Sony έκανε το ps3 την καλύτερη κονσόλα και το BD το καλύτερο format

Οταν κανεις τετοιες δηλωσεις να λες διπλα "συμφωνα με την αποψη μου" γιατι δεν ειναι αντικειμενικα σωστα αυτα που λες αλλα προσωπικες αποψεις.-bye-

Οταν κανεις τετοιες δηλωσεις να λες διπλα "συμφωνα με την αποψη μου" γιατι δεν ειναι αντικειμενικα σωστα αυτα που λες αλλα προσωπικες αποψεις.-bye-
Δεν είναι άποψή μου... μιλάω για hardware και βγαίνει από τα specs , δηλώσεις ειδικών ,και σιγά-σιγά φαίνεται και από ταινίες-παιχνίδια στην πράξη.

Πχ στο μέλλον η διαφορά κόστους ανάμεσα σε hd-dvd και BD θα εξανεμιστεί, αλλά το Blu-ray θα παραμείνει καλύτερο και θα βγάζει όλο και καλύτερο αποτέλεσμα... το ίδιο και στις κονσόλες, εξάλειψη της διαφοράς κόστους και καλύτερη εκμετάλλευση του hardware.

Οπότε ακόμα και αν στην αρχή δεν γίνεται φανερό για διάφορους λόγους, στο μέλλον το ένα θα σπρώχνει το άλλο.

Last edited:

Πάμε έναν γύρο ακόμα λοιπόν.. :smile:

Να δούμε πότε θα ζαλιστούμε και θα πέσουμε κάτω..
Έβρισε κανείς και δεν κατάλαβα ? τι σε πείραξε ?
Για τον πόλεμο των format λέμε και βάλαμε μόλις λίγο και τις κονσόλες στην μέση , δεν είμαστε καν offtopic.

Ααν δεν έρθει κάποιος να χαρακτηρίσει και να πει την εξυπνάδα του, τι πρόβλημα ακριβώς υπάρχει?

Αν κατάλαβες ότι κάτι με πείραξε, κατάλαβες λάθος.

Το σχόλιό μου πήγαινε στο ότι η κουβέντα πηγαίνει κυκλικά, και απλά θα αρχίζαμε έναν κύκλο ακόμα στον οποίο απλά θα λέγαμε τα ίδια ξανά και ξανά.

Το αστείο - πλέον γραφικό - είναι ότι πάντα εσύ επανεκκινείς τον κύκλο.

Βέβαια, φταίμε και εμείς που τσιμπάμε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Στα περί προβλήματος, θα πω απλά, ότι όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται.

Ο νοών, νοεί τω.

Αυτά από εμένα. Καλή επιτυχία στους λοιπούς συνομιλητές.

Το σχόλιό μου πήγαινε στο ότι η κουβέντα πηγαίνει κυκλικά, και απλά θα αρχίζαμε έναν κύκλο ακόμα στον οποίο απλά θα λέγαμε τα ίδια ξανά και ξανά.
Μα δεν κάνουμε κύκλο... δεν είχαμε καν αναφερθεί σε κονσόλες αν δεν κάνω λάθος σε σχέση με τον πόλεμο των format, εκτός από ένα "περίεργο" στατιστικό.

Τα υπόλοιπα σχόλιά σου είναι εντελώς περιττά και τα αφήνω.... ας μείνουμε στο θέμα για όποιον θέλει να προσθέσει κάτι και δεν τον κουράζει , χωρίς προσωπικά παρακαλώ.

Last edited:

Ρε παλικάρια γιατί χολοσκάτε ?
450 Ευρώ κάνει το PS3 και 300 Ευρώ ενα HD-DVD. Θα γίνει κανείς μας πλουσιότερος ή φτωχότερος (πραγματικά) με τα χρήματα αυτά ? Ας αναλογιστούμε τι χρήματα πετάμε γύρω γύρω σε βλακείες..

Δηλαδή τι θα κάνουμε ? Αγοράζουμε (αγοράζετε :flipout:) μια τηλεόραση 2000-3000-4000 χιλιάρικα να την κάνουμε τι ; να βλέπουμε DVD ή το Mega ? Και για επιπλέον 300-400 ευρώ να χάνουμε τη μαγεία του HD ?

Εγώ παρότι η τηλεόραση μου είναι 1,5 χρονών και ξεπερασμένη σε σχέση με τα τωρινά μοντέλα πήρα το PS3 γιατί θεωρώ οτι πρέπει να την ευχαριστηθώ και να την χρησιμοποιήσω γιαυτό το οποίο είναι πραγματικά φτιαγμένη : να δείχνει HD (με τις όποιες δυνατότητες έχει). Εαν το φορμάτ πατώσει θα μου μείνει η παιχνιδομηχανη ο Media server, ο linux server και θα πάρω ένα HD-DVD drive (ή οτι άλλο κέρατο κερδίσει) και όλα καλά...

Παρτε κάτι εδώ και τώρα, απολαύστε το και εαν δεν είναι το φορμάτ που τελικά θα επικρατήσει δεν τρέχει και τίποτα ρε παιδιά , θα έχουμε κάνει απόσβεση με την ευχαρίστηση που θα έχουμε πάρει από το μηχάνημα αυτό...

καλα τα λες αλλα κατσε πρωτα να υπαρχει ικανος αριθμος ταινιων στα video club (για παιγνιδια δεν ενδιαφερομαι)και μετα θα παρουμε.
να'σαι σιγουρος για αυτο.

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Ελα ντε…
Τι ζορι να τραβάει.
Δικαιώματα από το vc1 παίρνει , δεν είναι δημιουργός του HDDVD.
Ο δημιουργός είναι η Toshiba
Εντωμεταξύ μονο από την αρχη του ετους εχουν βγει σε BD με VC1 πανω από 80 τιτλοι ( μια χαρα για την μικρομαλακή ) ενώ στο ιδιο διάστημα εχουν βγει παλι σε BD με avc 120 τιτλοι.

Από την άλλη σε HDDVD από την αρχη του ετους σε avc εχουν βγει 23 τίτλοι.
Τι σημαίνει το παραπάνω;
Πως δεν υπαρχουν περιορισμοί στην επιλογη της κωδικοποίησης.
Όλα υποστηρίζουν , όλα.

Re: Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Εντωμεταξύ μονο από την αρχη του ετους εχουν βγει σε BD με VC1 πανω από 80 τιτλοι ( μια χαρα για την μικρομαλακή )
Σχεδόν όλοι όμως από μια εταιρία, την warner... που από την πρώτη σχεδόν στιγμή είχε VC1,
(Στα άλλα BD studio, τις πιο πολλές ταινίες είδα ότι έχουν βγάλει η lionsgate το BBC και ή disney που όμως έχει γυρίσει σε AVC πολύ καιρό... από 4 μόνο η κάθε μία. )

Οπότε δεν υπάρχει κάποια πραγματικά θετική εξέλιξη για την MS όσον αφορά το BD… και μάλιστα στο HD-DVD που κάποτε υπήρχε μόνο για δείγμα VC1, βλέπουμε ότι η paramount το άφησε τελευταία και άρχισε να βγάζει πλέον AVC.

ΥΓ
Γενικά τα πράγματα δεν δείχνει να πάνε πολύ προς το καλύτερο και φυσικά σε καμία περίπτωση το στρατόπεδο του Bluray δεν υιοθέτησε το Vc1.

Last edited:

Από που αυτό ? αντίθετα πλέον βλέπουμε πολλές ταινίες AVC στο HD-DVD .

ΥΓ
Αν δεν έπαιρναν την paramount είχαν τελειώσει... φαινόταν, απλά ήταν τα πράγματα.

Ποια ταινια εχεις δει σε HD-DVD σε AVC κωδικοποιηση?

Ρωταω για να δω αν σου αρεσε η υλοποιηση.