Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Άλλη μια απογείωση του προβολέα

Κατέβασα σε HD τα:

Tears of the sun
Broken arrow
Dancing with wolves
National_Treasure
Timeline

Μέχρι στιγμής έβαλα υπότιτλους και συγχρόνισα μόνο το Tears of the sun.
Υπέροχη εικόνα και εκεί στα σκοτεινά με τους μαύρους μέσα στη ζούγκλα τη νύχτα είναι δοκιμασία για προβολέα.
Έπεται συνέχεια.

Μελίδης Μιχάλης said:
Κατέβασα σε HD τα:

Tears of the sun
Broken arrow
Dancing with wolves
National_Treasure
Timeline

Μέχρι στιγμής έβαλα υπότιτλους και συγχρόνισα μόνο το Tears of the sun.
Υπέροχη εικόνα και εκεί στα σκοτεινά με τους μαύρους μέσα στη ζούγκλα τη νύχτα είναι δοκιμασία για προβολέα.
Έπεται συνέχεια.

τα κατεβασες ολοκληρα ;;;;; :flipout: :flipout:

Φυσικά ολόκληρα.
Τι δηλ. μισές δουλειές θα κάνουμε;
Έχω και το Dump and dumper αλλά δεν συγχρονίζονται οι υπότιτλοι και θέλουν ένα ένα να μπουν. @#$%!@#

Re: Άλλη μια απογείωση του προβολέα

μακραν η καλυτερη για μενα σε εικονα ειναι το Chronicles of ridick. απιστευτη εικονα.

Απάντηση: ΤΟ DVD ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

Kiki μην το ψάχνεις , εδώ μας έχουν πετσοκομμένες στο κάδρο ταινίες και πολλές φορές με ήχο stereo για να μην πούμε για DTS Στην Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια έχουν καταργήσει τους υπότιτλούς άλλων χωρών.

οχι ...... στην Γερμανια εχουν καταργησει ΜΟΝΟ τους Ελληνικους !!!!!!! :slapface: :slapface:

αλλα εχουν τους : Τουρκικους Εβραικους Κροατικους Φινλανδικους Αγγλικους Ισπανικους Γαλικους Βοσνιους Τσεχικους και Ιταλικους !!!!!

Τι είναι HD?

Το ξέρω οτι η ερώτηση είναι γελοία και οτι γενικά δεν το έχω πολυψάξει το θέμα αλλά μιας και είμαι νέος στο χώρο του HD έχω να κανω μερικές ερωτησούλες.
Μόλις πήρα την Sony 32s2010 που είναι HD Ready και το Sony NS76H.

α) Υπάρχουν HD DVD που μπορώ να νοικιάσω σε video club? (ή στο μέλλον?)
β) Θα τα παίζει το σύστημά μου?
γ) Αν πάρω στο μέλλον blue-ray (λέμε τωρα) θα μπορώ να το συνδέσω στην tv με HDMI?
δ) Εχω ρυθμίσει το dvd player σε 720p και βλέπω στην tv απίστευτα καλή εικόνα με απλές ταινίες (εχω ενθουσιαστεί). Αυτό είναι HD?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Απάντηση: Τι είναι HD?

α. Δεν υπάρχουν αλλά θα υπάρξουν στο μέλλον.
β. Αν εννοείς η tv σου ... ΝΑΙ, αν εννοείς το DVD player σου... ΟΧΙ
γ. ΝΑΙ
δ. Οχι δεν είναι True HD. Εϊναι upscalling της SD ανάλυσης σε 720p.

Πήρα και το Riddick και πράγματι είναι καταπληκτική η εικόνα.
Καθώς επίσης τα Hellboy, Armagedon, The day after tomorrow, Harry potter 1, Kill Bill, Kingdom of heaven, Pirates of the caribean, TLOTR τριλογία, Timeline, Βroken arrow
Όλα είναι απόλαυση.
Άντε για προβολέα 1080 τώρα.

Απάντηση: HDDVD και Bluray ταινίες

Οχι ακομα Τασο. Υπαρχουν ομως καποιοι υβριδικοι τιτλοι DVD/HDVD.

Αν ομως εννοεις ταυτοχρονη εκδοση σε δυο φορμα, ναι! ΠΧ το MI III.

Ναι εννοώ ταυτόχρονη έκδοση και στα δύο φορμάτ.

Τότε αν είναι έτσι, πες μεθαύριο που θα κυκλοφορήσουν τα universal players με ποιό κριτήριο ρε παιδιά θα διαλέγουμε σε ποιό φορμάτ να αγοράσουμε την ταινία;

Μήπως τελικά είναι ηλίθιο με τον διαχωρισμό αυτό που έκαναν οι εταιρείες;:twoguns:

Re: Απάντηση: HDDVD και Bluray ταινίες

Τότε αν είναι έτσι, πες μεθαύριο που θα κυκλοφορήσουν τα universal players με ποιό κριτήριο ρε παιδιά θα διαλέγουμε σε ποιό φορμάτ να αγοράσουμε την ταινία;

Μήπως τελικά είναι ηλίθιο με τον διαχωρισμό αυτό που έκαναν οι εταιρείες;:twoguns:

Τελειως ιλιθιο γι αυτο και προσπαθησανε? να τα βρουνε πριν κατεβουνε στη μαχη για την επικρατηση..ειναι σιγουρο οτι τρεμουνε μη χασουνε αυτη τη μαχη...εχουνε κανει πολλα ονειρα και επενδυσεις.....

Η Παραμαουντ δεν εβγαλε ταινιες και στα 2 φορματ?

]

Μα, βασει του τι player εχεις αγορασει!:grinning-smiley-043

Είναι; :chinscratch:

Και τα δυο φορμα, παρομοιασε τα με 2 σκληρους δισκους πχ εναν quantum και εναν WD. Τα ιδια decoders δεχονται, την ιδια δουλεια κανουν.
Η διαφορα ειναι σημερα οτι οι πρωτοι τιτλοι σε hd-dvd εχουν καλυτερη εικονα λογω προσεκτικοτερου Mastering και καλυτερου αλγορυθμου συμπιεσης (VC-1). Τα BR τωρα σιγα σιγα αρχιζουν να χρησιμοποιουν καλους αλγορυθμους vc-1 και H264 ενω μεχρι σημερα χρησιμοποιουσαν το ξεπερασμενο mpeg-2.
Επισης οι συσκευες hd-dvd ειναι σημαντικα φθηνοτερες (περιπου στο μισο) απο τα BR, οποτε και αυτο παιζει τον ρολο του.
Ειδομεν...

Πάντως από οικονομικής απόψεως, έχουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Οι δίσκοι έχουν διαφορά στην τιμή κοντά 10 δολάρια. Με ποιο ακριβά ta HD. Στα μηχανήματα μάλλον οι περισσότεροι θα πάρουν universal όταν βγουν.
Το πρόβλημα όμως είναι αλλού.
Θα πάρει η μάζα τα καινούργια φορμά ή όχι;
Πιστεύω, ότι δύσκολα θα κατευθυνθούν στα νέα φορμά όταν το πολύ να έχουν 40 ίντσες οθόνη. Δεν βλέπουν την διαφορά.
Ο μόνος δρόμος που μένει στις εταιρείες είναι να βγάζουν τις πολύ καλές ταινίες ένα δύο μήνες νωρίτερα στα νέα φορμά και μετά σε DVD.
Αν ακολουθήσουν άλλα μονοπάτια, φοβάμαι ότι δεν θα περπατήσουν.

Re: Απάντηση: HDDVD και Bluray ταινίες

Και τα δυο φορμα, παρομοιασε τα με 2 σκληρους δισκους πχ εναν quantum και εναν WD. Τα ιδια decoders δεχονται, την ιδια δουλεια κανουν.
Η διαφορα ειναι σημερα οτι οι πρωτοι τιτλοι σε hd-dvd εχουν καλυτερη εικονα λογω προσεκτικοτερου Mastering και καλυτερου αλγορυθμου συμπιεσης (VC-1). Τα BR τωρα σιγα σιγα αρχιζουν να χρησιμοποιουν καλους αλγορυθμους vc-1 και H264 ενω μεχρι σημερα χρησιμοποιουσαν το ξεπερασμενο mpeg-2.
Επισης οι συσκευες hd-dvd ειναι σημαντικα φθηνοτερες (περιπου στο μισο) απο τα BR, οποτε και αυτο παιζει τον ρολο του.
Ειδομεν...

Αρα αν εξισωθουνε σε τιμες στο θεμα της τεχνολογιας ειναι ισοδυναμα αν και εφοσον υιοθετηθουνε οι καινουριοι codecs και στα ΒR?