Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Πολύ γέλιο ! :grinning-smiley-043:flipout:
Τελικά η καλύτερη αγορά είναι το ps3 !!! :worshippy:
Τα κάνει όλα κ συμφέρει...

Το καημένο το hd-dvdάκι μου θα μου μείνει μόνο για dvd upscaling...:BDGBGDB55:

Το ότι μόνο το ps3 είναι future proof δεν είναι καλό.... Οι άλλες εταιρίες δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν. Γιατί κακά τα ψέματα πέφτει τόσο σπρώξιμο στο ps3 που οι άλλες εταιρίες παίρνουν τα @@@@ :ernaehrung004:

Τώρα αυτό μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

The war is not over yet. Αλλά εμένα δεν με νοιάζει. Ας είναι καλά οι σκληροί...:award:

Πάντως το θέμα χώρου μεγάλη απάτη... Έχω "αγοράσει" κάτι ταινίες 40 γίγα που η κυρίως ταινία είναι με το ζόρι 25 :bang:

Πολύ φρου φρου και αρώματα.

Το καλύτερο είναι το descent. Δεν ξέρω αν το έχετε αλλά οι άνθρωποι έχουν φτιάξει 2 διαφορετικά αρχεία. Ένα με κομεντέρι και ένα χωρίς. Δηλαδή η ταινία είναι κάτω από 20 γίγα και το δισκάκι ξεπερνάει τα 40 :bang:

Αφού εμείς που ασχολούμαστε με το άθλημα αυτό, όταν βγει κάτι καινούργιο πάμε κ το αγοράζουμε...ψέμματα είναι ???...όχι...άρα αν "αύριο" βγει κάτι άλλο που θα κάνει κάτι κ δεν θα είναι πχ το πσ3, τότε θα το πάρουμε...

Πήρα το hd-dvdάκι μου, τελικά θα πάει στα άγραφα...το καημένο...:bigcry:

Λες να πάει το πσ3 κ αυτό εκεί ? ίδωμεν...:BDBDG54:

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

αυτο το φαινομενο (ενα με κομεντερι και ενα χωρις) θα λυθει με το 1.1 και το PiP anyway.

λογικο ειναι...

Η μόνη future proof λύση είναι τελικά το htpc. Και δεν μπα να βγούν άλλα 10 φορμάτς... -bye-

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Αφού εμείς που ασχολούμαστε με το άθλημα αυτό, όταν βγει κάτι καινούργιο πάμε κ το αγοράζουμε...ψέμματα είναι ???...όχι...άρα αν "αύριο" βγει κάτι άλλο που θα κάνει κάτι κ δεν θα είναι πχ το πσ3, τότε θα το πάρουμε...

Πήρα το hd-dvdάκι μου, τελικά θα πάει στα άγραφα...το καημένο...:bigcry:

Λες να πάει το πσ3 κ αυτό εκεί ? ίδωμεν...:BDBDG54:

κανει τοσο καλο upscale? (πωλειται?:flipout:)

Δεν υπάρχει πραγματικά future proof λύση στην ψηφιακή τεχνολογία, ακόμα να το χωνέψετε;

Εδώ ο Dila μετά από ένα χρόνο θεωρείται ήδη ξεπερασμένος...

ε οχι και ξεπερασμενος...

τα καλυτερα ακουω... ακομα.

Πάντως το θέμα χώρου μεγάλη απάτη... Έχω "αγοράσει" κάτι ταινίες 40 γίγα που η κυρίως ταινία είναι με το ζόρι 25 :bang:

Πολύ φρου φρου και αρώματα.

Το καλύτερο είναι το descent. Δεν ξέρω αν το έχετε αλλά οι άνθρωποι έχουν φτιάξει 2 διαφορετικά αρχεία. Ένα με κομεντέρι και ένα χωρίς. Δηλαδή η ταινία είναι κάτω από 20 γίγα και το δισκάκι ξεπερνάει τα 40 :bang:

Και να πω πως δεν τα λέγαμε πριν απο μήνες οταν μας ζάλιζαν με τα specs του bd οι ανεμιστήρες ( fun boys στα ελληνικά) ...
Τα λέγαμε... και οχι μονο εμείς αλλα και πολλα αλλα σοβαρά sites σε ολο το κοσμο.

Παιδιά, υπάρχουν πολλές ταινίες σε 25 gb με mpeg2 κιόλας ... δεν είναι πρώτη φορά για να σας φαίνεται παράξενο.
(Η συγκεκριμένη ήταν του 2006 και λογικά φτιάχτηκε για BD-25 , σε bd-50 ίσως μπήκε τελευταία στιγμή.)

ΥΓ
Με την ευκαιρία παρακαλούνται οι red ανεμιστήρες να μην ξαναναφέρουν ότι τα παλιά BD-player δεν έχoυν δυνατότητα pip ... όπως είδαμε ,αν θέλουν κάνουν όλες τις ταινίες με ποιότητα-όγκο HD-DVD, και τις γράφουν 2 φορές . :)

Δεν χρειαζεται να εχεις εμπειρια απο ενα φορμα για να λες τις εντυπωσεις σου Δημητρη.

Υπαρχει και η χειροπρακτικη.

Για να προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα, ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα.

Κανείς δεν πιστεύω να αμφιβάλει ότι τα downloads είναι το μέλλον. Θα ήταν τουλάχιστον αφελής.

Αλλά, δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι κατάλληλα για εμάς τους "βαρεμένους", ειδικά για το κοντινό μέλλον.

Θεωρώ πιο πιθανό να είναι το αντίστοιχο των MP3 στη μουσική. Δηλαδή good enough για το 99% του κοινού, αλλά όχι για όλους.

Εξάλλου, αν μιλάμε για ποιότητα εικόνας επίπεδου HD DVD / BD, θέλουμε bitrate τουλάχιστον 25Mbps. Αυτό για να βγει (σε stream) θέλει ουσιαστικά τεχνολογία Fiber To The Home, η οποία αργεί... πολύ...

Εδώ το Triple Play που προσφέρουν κάποιοι ISPs είναι απαράδεκτο από ποιότητα με οποιαδήποτε standards, όχι για HD, αλλά ούτε καν ισοδύναμο με broadcast SD.

Τη στιγμή που σήμερα τα 13-14Mbit πραγματικής ταχύτητας είναι παρόντα (ακόμα και) στην Ελλάδα (forthnet) που πριν 2 χρόνια είχαμε με το ζόρι 1ΜBit και δεν φανταζόμασταν ότι θα φτάσουμε τα 10 ούτε σε 10 χρόνια (και ακόμα περισσότερο σε αυτό το κόστος), με λίγη φαντασία ή λίγη ανα-λογική, σε 5-6 χρόνια θα έχουμε ξεπεράσει online τα ΜBit που απαιτούνται για ίδια ποιότητα ή καλύτερη με αυτήν ενός Blu-ray.
Είναι πολύ πιθανό ακόμα, να έχουμε και ένα καλύτερο φορμάτ, που θα δώσει νέα ώθηση στην online ψυχαγωγία. Από 'κει και πέρα, ένα μηχάνημα που εκτός από το να δείχνει stream, θα κατεβάζει εντελώς αυτόματα τις ταινίες που επιλέγεις, με δυνατότητα διατήρησης στον 50 Terabyte δίσκο του, εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου. Θα μπορώ να φτιάξω μια μεγάλη συλλογή που θα παίζει άμεσα, μέσα από ένα ευχάριστο και εύχρηστο μενού, οτιδήποτε θελήσω να (ξανα)δώ με δυνατότητες συλλογής αγαπημένων σκηνών κλπ.

Η σύγκριση με τα mp3 δεν είναι ανάλογη, αφού αυτά έχουν υποδεέστερη έως απαράδεκτη ποιότητα για ένα μουσικόφιλο, σε αντίθεση με ένα online φορμά ίδιας ή καλύτερης ποιότητας ταινίας που θα υπάρξει σίγουρα στα επόμενα χρόνια.
(και τα τύπου mp3 βέβαια, θα αντικατασταθούν από τα μη-απωλεστικά φορμά συμπίεσης της μουσικής αφού οι χωρητικότητες των μνημών θα έχουν αυξηθεί εκθετικά).

Last edited:

Απο τοτε που αρχισα με τα HD to**e*ts με εχουν χάσει τα Video Club.

Ας μην ακουω για "Ελληνικά Δεδομένα" και λοιπά.

Ασε που ο'τι κατεβάζω να δω είναι HD.

Ποιός χ.ζει και τον εν λόγω πόλεμο. Τι με νοιαζει εμενα απο ποιά πηγή προηρθε το rip που βλέπω.

και να σκεφτήτε οτι εχω 2048. Τωρα πιά παραγγελνω και την 24ρα!

(να εχω εξερχόμενο να σας στελνω να μην με λέτε leecher!!!!! (ηδη εχω ratio σωστό)

Ας τα νομιμοποιήσουνε κιόλας, να μπορώ να τους πληρώνω και να κοιμάμαι ήσυχος.

Καλά τα downloads αλλά τυο εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον πού το βλέπετε ?

Ξεχνάτε τον βασικό παράγοντα ευκολίας που στηρίχτηκε και κυριάρχησε το DVD : Plug & Play..

Ο μέσος χρήστης (εγώ "κατεβάζω" εντάξει) πάντα θα θέλει την ευκολία του "βάζω το δισκάκι μου να δώ την ταινιούλα μου" και όχι να σετάρει και να κολλάει και....:twoguns::HTEHETH63:

Ας θέλει ο Μπίλυς να κάνει το μέλλον του ιντερνετικό.

ε, φίλε μου Δημήτρη, τότε στα αθάνατα DVD θα μείνει ο κοσμάκης.

Διότι δεν μπορώ να πιστέψω οτι κάποιος που δεν ειναι ψαγμένος θα κάτσει να αγοράσει 2 μηχανήματα, 1 για να παιζει σονυ - newline - warner και ενα για να παίζει paramount.

Αν οντως επιζητά ευκολία, τότε επιξητά αυτόματα και κόστος και δεν εχει όρεξη να κυνηγησει το HD.

Ναι, πήρε μια 50ρα πλάσμα για να εχει κάτι μεγάλο στο σαλόνι, (προβολι? τι ειναι αυτό? θελει και λάμπες???? ασε, αστα αυτά για τις καφετέριες) και την συνδεσε σε ενα upconverting DVD, και....ωωωωωωω.....τι ωραια που παίζειιιιιιι......

Ετσι ειναι ο καλοβολεψάκιας καταναλωτής.

Αφου οποτε μπαινει κοσμος στο σπιτι και βλέπει το ταπεινό μου σύστημα (με την 42ρα base line 720p της philips και το ψευτοSurround με το HTPC, και βγαζω την σκουπα να μαζεψω σαγόνια απο το πάτωμα...

Εδω δεν ΞΕΡΟΥΝ ακόμα την εικόνα που το DVD μπορεί να δώσει. ΤΩΡΑ με τις τηλεοράσεις των 32'' και πάνω την μαθαίνουνε.

Πότε θα μάθουν το HD? Οταν εμείς θα βλέπουμε 2160p3D????
Γι αυτό σας λέω. Ο κόσμος πάει με 2 ταχύτητες. Την δική μας και του απλού καταναλωτή. Και τα μπλέ, και τα δυο, ειναι χαμένα. Γιατί εμεις θέλουμε πιό πολλά απο αυτά που προσφέρουν, και οι υπόλοιποι αρκουνται σε λιγότερα....

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Καλά τα downloads αλλά τυο εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον πού το βλέπετε ?

Δεν το βλέπουμε, ελπίζουμε να το δούμε! :smile:

[Μια που το 'φερε η κουβέντα όμως, έχω ήδη κάνει κάτι τέτοιο (δοκιμαστικά) με τα Vista για χρήση μόνο με ένα τηλεκοντρόλ... που παίζουν σχεδόν τα πάντα...]

Ξεχνάτε τον βασικό παράγοντα ευκολίας που στηρίχτηκε και κυριάρχησε το DVD : Plug & Play..

Ο μέσος χρήστης (εγώ "κατεβάζω" εντάξει) πάντα θα θέλει την ευκολία του "βάζω το δισκάκι μου να δώ την ταινιούλα μου" και όχι να σετάρει και να κολλάει και....:twoguns::HTEHETH63:

Ας θέλει ο Μπίλυς να κάνει το μέλλον του ιντερνετικό.

Πιο μεγάλη ευκολία από μερικές μικρο-κινήσεις των ακροδακτύλων πάνω στα ευαίσθητα πλήκτρα ενός καλαίσθητου remote, ενός καθήμενου σε αναπαυτική πολυθρόνα? ;)
Η αντίθετη εικόνα: Βρές τη συγκεκριμένη ταινία στη DVDιέρα, Βγάλε απ' τη θήκη το Blu-ray, άνοιξε το πορτάκι, βάλε το Blu-ray στο πορτάκι (προσεκτικά αν δεν έχει πολύ φώς μη το ...μαγκώσει) κλείσε το πορτάκι, περίμενε να φορτώσει και αφού δεις την ταινία, άνοιξε το πορτάκι, βγάλε το Blu-ray, κλείσε το πορτάκι, ψάξε να βρείς που άφησες τη θήκη, βάλε το Blu-ray στη θήκη, ξαναβάλε το στη σωστή θέση (για να το ξαναβρείς) στη DVDιέρα... Και δεν ανέφερα καθόλου προβλήματα από: σκόνη δαχτυλιές και γκρατσουνιές πχ από τα παιδιά στο Blu-ray, σκόνη στον φακό και φθορές του μηχανισμού του player κλπ

(Είμαι και 'γώ αντι-Μπιλικός, αλλά ευελπιστώ σε ποιοτικότερες εταιρίες και τεχνολογίες...)