Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Toshiba Announces Discontinuation of HD DVD Businesses (officially!)

Kαι η paramount στο blu-ray , με χαρά που έχουμε ένα format για το συμφέρον του καταναλωτή... βέβαια το δικό τους συμφέρον όταν έβαζαν στην τσέπη τα $$ είναι λίγο πιο πάνω.

Paramount Pictures Switches Back to Blu-ray
"We are pleased that the industry is moving to a single high-definition format, as we believe it is in the best interest of the consumer .As we look to (begin) releasing our titles on Blu-ray, we will monitor consumer adoption and determine our release plans accordingly."

Re: Toshiba Announces Discontinuation of HD DVD Businesses (officially!)

Blu-ray Player Sales Soar in UK
Posted February 21, 2008 06:19 AM by Josh

UK online retailers Play.com and Dixons.co.uk have both reported large spikes in Blu-ray player interest from their customers since Toshiba officially announced they would no longer be supporting the HD DVD format, effectively declaring Blu-ray the winner of the high definition format war. Dixons is reporting that searches for Blu-ray player are up 150%, while Play.com is reporting that Player sales the day of the announcement were up 700%.

deVere Forster, managing director at Dixons, commented, "This is good news for consumers as the availability of a single format will allow consumers to purchase the high definition Blu-ray format DVD player with every confidence and enjoy all the benefits that this fantastic format has to offer".

Stuart Rowe, Chief Operating Officer at Play.com remarked, "People have been waiting a long time to move into the Hi-Def era and now they have the confidence that this is going to be the format."

Consumers have been reluctant to purchase high definition movies during the format war for fear they would end up investing in a failed format. Now that a winner has been declared the winner, consumers are flocking to purchase movies and players on Blu-ray.

As much as the format war has been credited for lowering player prices and offering exclusive sales, it also had its part in keeping consumers away. With a winner declared, consumer adoption can adjust to the level it should have been at all along.

http://www.blu-ray.com/news/?id=1023

Πως μπορώ να φτιάξω Blu-Ray ταινίες?

Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανείς πως μπορεί κανείς να φτιάξει Blu-Ray ταινίες?

Έχω πάρει μια BD Camera και ένα BD Recorder,
και θέλω το υλικό μου να το γράψω και να το μοιράσω σε BD-R,
για να παίζει σε PS3 ή άλλους BluRay Palyer...

Μαζί με την κάμερα πήρα και ένα προγραμματάκι (Vegas 7.0),
με το οποίο μπορώ να κάνω μονταζ αλλά μετά δεν μπορώ να το γράψω σε δισκάκι...
Ως τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω τη Memory Stick στο PS3 και να δω τι τράβιξα.

Ευχαριστώ!

Re: Πως μπορώ να φτιάξω Blu-Ray ταινίες?

Εαν η camera σου γραφει σε AVCHD μπορεις να γραψεις 1 δισκακι data και θα παιξει μια χαρα στο PS3.

Το vegas για authoring είχε μαζί πάντα το dvd architech για ρίξε μια ματιά έκει..Πάντως αν δεν κάνω λάθος το 8 είναι που υποστηρίζει "πλήρως" blu ray...

Με το Studio της Pinnacle μπορείς να παίξεις σε 1080p.
Το θέμα είναι ότι θα χρειαστείς μια καραβιά μνήμη. Με λιγότερη από 4Gb δεν συζητάς για καλύτερο από SD και με λιγότερη από 2Gb δεν συζητάς καν για εγκατάσταση. :p

Με το Studio της Pinnacle μπορείς να παίξεις σε 1080p.
Το θέμα είναι ότι θα χρειαστείς μια καραβιά μνήμη. Με λιγότερη από 4Gb δεν συζητάς για καλύτερο από SD και με λιγότερη από 2Gb δεν συζητάς καν για εγκατάσταση. :p

Και φυσικά, windows 64bit (xp ή vista) για να ανγνωριζουν τα 4 GB! :2thumb22sup:

Re: Sony selling their Blu-Ray factory to Toshiba !!!

Το εργοστάσιο παραγωγής του Cell (που τον έχει αναπτύξει από κοινού με IBM, Toshiba) πουλάει, όχι εργοστάσιο παραγωγής Blu-ray. Αυτή η κίνηση ήταν προγραμματισμένη μήνες τώρα.

Το παρασκήνιο λέει πως ήταν απλώς μια "τράμπα".

Η Toshiba (Tokyo-Shibaura για να μην ξεχνιόμαστε), εταιρεία-γίγαντας σε άλλους βιομηχανικούς τομείς, ακόμα και βαριάς βιομηχανίας (ηλεκτρογεννήτριες, πίνακες, ναυτική ηλεκτρομηχανολογία, κλπ.) έχει πολύ ανεπτυγμένο τομέα κατασκευής υλικών πυρήνα για τις ηλεκτρονικές εφαρμογές (chips, transistors, πυκνωτές, αντιστάσεις, PCBs κλπ.), τα οποία πουλάει σε όποιον πελάτη της τα ζητήσει, συμπεριλαμβανομένων και των ανταγωνιστών της σε άλλους τομείς, όπως η Sony.

Ένα έτοιμο εργοστάσιο σαν αυτό που αγόρασε (στο οποίο, ας μην ξεχνιόμαστε ήταν ΚΑΙ η ίδια συμμέτοχος ανάπτυξης) σε τιμή ευκαιρίας, ίσως είναι μια καλή εμπορική πράξη, η οποία μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών του ομίλου.

Η "τράμπα", λοιπόν, μπορεί να περιελάμβανε την "καλή" τιμή του εργοστασίου έναντι της "απόσυρσης" του HD-DVD από το προσκήνιο. Μια χαρά μου φαίνεται (εμπορικά, τουλάχιστον) εμένα, εάν το βλέμμα της Toshiba στο μέλλον περιέχει όραμα μαζικής πώλησης υλικού προς άπαντας τους ενδιαφερόμενους.

Όσο για μας τους καταναλωτές, καλύτερα που συνέβη αυτό τώρα, κι όχι σε 5 χρόνια, όταν η αγορά θα είχε πλέον μοιραστεί ανάμεσα στα δυο φορμά και οι περισσότεροι θα είχαν ήδη δαπανήσει αρκετά χρήματα τόσο σε συσκευές όσο και σε δισκάκια.

Και για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, πόσοι από μας ίσως την έχουν ήδη πατήσει μπαίνοντας στον χορό του: "Ας έχω κι απ' τα δύο για να είμαι μέσα".

Ο υποφαινόμενος, παρ' όλο που αντιστεκόμουν σθεναρά μέχρι σήμερα, είχα ήδη κάνει το πρώτο βήμα προς αυτή την φιλοσοφία, έχοντας αγοράσει για τον υπολογιστή μου το Combo Drive (BD-R & HD-DVD ROM) της LG.

Πάλι καλά που η αλλαγή με πρόλαβε πριν αρχίσω να επενδύω σε δισκάκια και επειτραπέζιες συσκευές.

Τράμπα

Όπως έγραψα και στην κατηγορία Software > DVD > HD-DVD & Blu-ray

(http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=410670#post410670)

με αφορμή την αγορά εργοστασίου cell της Sony μάλλον πρόκειται περί "τράμπας".

Η Toshiba προσβλέπει στην - περαιτέρω - ανάπτυξη παραγωγής ηλεκτρονικού υλικού πυρήνα και το εργοστάσιο μάλλον το πήρε φτηνά, με αντίτιμο την απόσυρση του HD-DVD από την αγορά.

Re: ηρθε το τελος του πολεμου μεταξυ hd - br?

Φίλε Διονύση, δεν χρειάζονται HD κάμερες. Το φιλμ είναι ούτως ή άλλως .. HD, οπότε το τράνσφερ νέων ταινιών δεν διαφέρει πολύ από το τράνσφερ σε DVD :afro:

Έχεις απόλυτο δίκιο. Όλα τα φιλμ ταινιών μπορούν να γραφούν σε Blu ray μιας και είναι HD.
Γι αυτό που δεν ξέρω είναι ο ήχος! Το blu ray υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο με πολύ περισσότερη ηχητική πληροφορία από το DVD, αλλά για παλαιότερες ταινίες τι γίνεται?
Πιστεύω ότι τώρα που τέλειωσε ο πόλεμος, θα δουμε πολύ σύντομα players και ταινίες στην αγορά. Κατά το φθηνόπωρο θα πλημμυρίσει ο τόπος να το θυμηθείτε! Και με υπότιτλους!

sony dvd recorder RDR-HX750

Καλησπέρα,
Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ένα dv recorder της sony θα ήθελα κάποια γνώμη για το RDR-HX750. Δεν είναι και πολύ σχετική αλλά από ό,τι κατάλαβα είναι καλύτερο από το 650 της sony. Θα με ενδιέφερε γενικά κάποιο καλό μοντέλο που να υποστηρίζει και ελληνικούς υπότιτλους. Ευχαριστώ.

Re: Τράμπα

Όπως έγραψα και στην κατηγορία Software > DVD > HD-DVD & Blu-ray

(http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=410670#post410670)

με αφορμή την αγορά εργοστασίου cell της Sony μάλλον πρόκειται περί "τράμπας".

Η Toshiba προσβλέπει στην - περαιτέρω - ανάπτυξη παραγωγής ηλεκτρονικού υλικού πυρήνα και το εργοστάσιο μάλλον το πήρε φτηνά, με αντίτιμο την απόσυρση του HD-DVD από την αγορά.

+1

Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,
από ότι φαίνεται χρειάζετε πολύ περισσότερη δουλειά από ότι φανταζόμουνα
και έξτρα λογισμικό για να κάνώ αυτό που θέλω.
Ως τότε θα μαζέψω ΗΔ υλικό και βλέπουμε...

Μία ακόμα ερώτηση:
Έχω παρατηρήσει ότι ενώ σε σταθερά πλάνα η κάμερα σκοτώνει,
εάν αποφασίσεις να την κουνίσεις λίγο το αποτέλεσμα είναι να πάρεις μια εικόνα σπαστή με διακοπές.
Έτσι είναι όλες οι ΗΔ κάμερες ή δεν έχω κάνει σωστή ρύθμιση?

Πρόγραμμα που μετατρέπει ταινίες hddvd/ blu ray σε mkv αρχεία. Υπάρχει?

Καλησπέρα σας.

Ψάχνω να βρω ένα και μόνο πρόγραμμα που να μπορεί να μετατρέπει ταινίες hd-dvd / blu-ray σε mkv αρχεία υψηλής ευκρίνειας με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους.
Υπάρχει κάτι τέτοιο ή είναι ακόμα πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο?

Κάτι δηλαδή με ότι κάνουν κάποια προγράμματα που μετατρέπουν ταινίες dvd σε divx/xvid αρχεία.

Σας ευχαριστώ πολύ.