Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

H άποψη της Paramount σχετικά με την υποστήριξη του HD-DVD:

Why Paramount switched to HD DVD

"Van Wynendaele says that the average lead time from box office to disc of a Hollywood title is just four months, and that includes a month or more for disc manufacturing, packaging and delivery. And that's a problem because..."In Blu-ray with interactive features four months is not enough. You can't do it. So what do you do then? Postpone the title? It cannot be done in the movie market anymore, so you end up releasing a very simple title into the market. This is what is happening in BD titles today. They don't have time to develop the advanced features."

Αν έλεγαν ότι πήραν λεφτά θα υπήρχε πρόβλημα και με το κόσμο , αλλά ίσως και με το νόμο... άλλα έλεγαν στην αρχή και εμένα μου φαίνεται είναι για γέλια ,όχι για να τους πάρεις σοβαρά.

Εδώ όμως έχουμε μια πραγματικά ξεκαρδιστική ανακοίνωση του HD-DVD camp ... :)
(για όσους δεν γνωρίζουν, να υπενθυμίσω ότι το HD-DVD πάει πιο άσχημα στην Ευρώπη από ότι Αμερική, και μέχρι τώρα μας είχαν συνηθίσει να δίνουν αριθμούς player χωρίς να μετράνε το ps3... να που τώρα το έβαλαν!!!
The European HD DVD Promotional Group has refused to back up claims that the next-generation optical disc format it's backing is the movie buff's favourite by revealing how many HD DVD players have been bought over here.

Register Hardware asked it this question because earlier this week the organisation announced that numbers garnered independently by local market watcher GfK showed that 3.8 HD DVD discs have been sold for every player purchased in the UK, France, Germany, Spain, Italy and the Benelux countries.

By contrast, only 0.6 Blu-ray Discs have been sold for every BD-capable player and console bought in those regions.
http://www.reghardware.co.uk/2007/11/14/euro_hddvd_sales_challenge/
http://www.amazon.com/tag/high defi...orum=Fx22T988YODHPUK&cdThread=Tx31D80ULDKHROP

Και κάτι από την TDK για την αγορά στα recordables... εδώ δεν υπάρχει πόλεμος.
TDK declares Blu-ray the HD winner
(DK says that Blu-ray is a sure-fire winner and that HD DVD will fail.)

In our recording media domain, there isn't much of a war going on. Today HD recording is 100 per cent in the hands of the BD-R/RE products. The format benefits of BD are undisputable indications that BD-R/RE will in fact be the only format that matters for high-definition recording. In our recordable market segment, capacity, data transfer rate and widest format support guarantees the winning position for BD-R/RE.

Readers couldn't really look anywhere else. If the Japanese domestic market is anything to measure the potential of HD video recording by, BD-R/RE recorders are setting the pace. By the time High Definition Video Recorders are launched in Europe, we expect these to be very mature 2nd or 3rd generation devices that have already proven themselves on the Japanese market. And TDK is a natural choice for any recording application.

TDK strongly believes that there will be one global winner: Blu-ray Disc!
http://www.tech.co.uk/home-entertai...res/tdk-declares-blu-ray-the-hd-winner?page=2

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Η "ξεκαρδιστική" ανακοίνωση που αναφέρεις μιλάει για τα λεγόμενα attach rates, δηλαδή το πόσα δισκάκια αγοράζει ο καταναλωτής που έχει το αντίστοιχο player. Και μπορεί εσένα να μη σε νοιάζουν, αλλά ενδιαφέρουν τα studio. Αν θυμάμαι καλά, η Warner έχει δηλώσει ότι στο τέλος του χρόνου το συγκεκριμένο νούμερο θα παίξει μεγάλο ρόλο στην αξιολόγηση της ουδέτερης στρατηγικής της.

Δεν διάβασες καλά παρότι το τόνισα αρκετά ... μάλλον εκεί σκοπεύουν και το έβγαλαν, στους βιαστικούς που δεν θα καταλάβουν τι γράφει.
Έχουν μετρήσει στο αριθμό των players και ΟΛΑ ΤΑ PS3 !!!!

Επίσης αρθήκαν να αναφέρουν τον αριθμό των δικών τους player που μέτρησε η έρευνα, γιατί θα βλέπαμε ότι οι πωλήσεις ταινιών Hd-DVD είναι κάτω από 25% του συνόλου.

ΥΓ
Θα έπρεπε πάντως να σε υποψιάσουν οι αριθμοί... πως βλέπεις τέτοιες μεγάλες διαφορές και δεν το ξανακοιτάς?

Last edited:

Μα δεν είναι περίεργοι αριθμοί. Ακριβώς από αυτά τα νούμερα επιβεβαιώνεται η άλλη μέτρηση που έβγαλε ότι μόλις το 20% των PS3 χρησιμοποιείται ως BD player. Το θεωρείς παράλογο;

Σχετικά με το όφελος των καταναλωτών, διαφωνώ με τον Cinemusic. Ο ανταγωνισμός των δύο format βοήθησε πολύ στο να πέσουν οι τιμές και να βελτιωθεί η ποιότητα. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει πλέον ένα προϊόν σε καλή τιμή και ποιότητα, η περαιτέρω συνέχιση του πολέμου λειτουργεί εις βάρος του HD γενικώς. Ακόμα και αν οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες από τα SACD & DVD-A, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι .

Λευτερη επέτρεψε μου να εξηγήσω τους λογους της άποψης μου και μετα μου λες εάν εξακολουθείς να διαφωνείς.

Πιστεύω πως η διαρκής κόντρα των δυο φορματ μονο όφελος φέρνει για τους εξής παρακατω λογους.
Εάν πχ στη παρούσα φαση επικρατούσε μονο το ένα φορματ , πιθανότατα να ειχαμε μια κοιλια σε ότι αφορά την ποιότητα και τις παροχές που παίρνουμε τωρα από κάθε νέο τιτλο HD.
Και αυτό γιατι δεν θα υπηρχε πλέον ο ανταγωνισμος που θα επέβαλε από ολους την προσπάθεια για κορυφαίους ποιοτικά τιτλους.
Φαντάζεσαι να μην υπηρχε HDDVD τον καιρο που βγηκε το BD;
Ακομα θα βλεπαμε upscale σε mpeg2.
Συνεπως η κοντρα μας ωφέλησε καθως τωρα το BD δινει και αυτό εξαιρετικούς τιτλους
Δεν μπορω να καταλαβω λοιπον γιατι η συνέχιση του πολεμου (όπως λες ) λειτουργεί εις βαρος του καταναλωτή.
Αυτην την περιοδο περιμένουμε το πρωτο οικονομικό universal HD player απο την LG και που όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και αλλοι κατασκευαστές.
Γιατι να χολοσκαω λοιπον για κάποιο από τα δυο;
Αυτοι που εχουν το άγχος είναι οι δημιουργοί των φορματ που στην προσπάθεια τους να μου πωλήσουν τα προϊόντα τους θα συνεχίσουν να μου προσφέρουν το καλύτερο ,στην καλύτερη τιμη.

ειναι σε βαρος του καταναλωτη διοτι εχω αρχισει και κοιταω το hd dvd tou xbox 360. κι αλλα λεφτα?

ασχετως που δεν εχω hdmi στο pc.

αληθεια δεν φτιαχνετε κανεναν οδηγο αν μπορειτε πως μπαινει αυτο κσι δουλευει κανονικα στον υπολογιστη?

(δουλευει ετσι?)

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Και αυτό γιατι δεν θα υπηρχε πλέον ο ανταγωνισμος που θα επέβαλε από ολους την προσπάθεια για κορυφαίους ποιοτικά τιτλους.
Φαντάζεσαι να μην υπηρχε HDDVD τον καιρο που βγηκε το BD;
Ακομα θα βλεπαμε upscale σε mpeg2.
Δεν έχεις υπολογήσει ότι σε κάθε format υπάρχουν πολλές εταιρίες, και από όλες αυτές μόνο η sony έχει "μετοχές" ώστε να πιεστεί και να έχει ισχύ αυτό που λες... αλλά ούτε καν αυτό δεν έχει γίνει στην πράξη.

Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ τους και όχι μεταξύ format … αν ήταν όλοι σε ένα ώστε να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους αλλά και ανταγωνισμό, θα βλέπαμε πιο γρήγορα την πρόοδο στο BD.
(το HD-DVD πιστεύω δεν μπορεί να πάει και πολύ παραπάνω λόγο specs και επειδή είχαν από την αρχή μεγάλη βοήθεια.)

----------

Και με την ευκαιρία , έχουμε 2 νέες κορυφαίες ταινίες για το BD και το HD γενικά που δεν είναι της Sony.
(μια που μιλάμε για animation, ίσως είναι ότι πιο κοντά στην τελειότητα έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα)

"In my recent Blu-ray review of 'Cars,' I raved about that disc's five-star video quality. It's a tough act to follow, but somehow 'Ratatouille' looks even better....
This is simply the best high-def presentation I've ever seen of an animated feature.
A direct digital-to-digital conversion, the transfer is as delicious as the greatest French feast you've ever had....
Simply put, the picture quality of this Blu-ray edition of 'Ratatouille' absolutely flawless.
http://hddb.net/reviews/1975
http://hddb.net/reviews/1980

ελληνικους υποτιτλους θα εχουν ;;;;;

αυτο μετραει για μενα πρωτα......

αλλιως θα κοιταμε μια δυο σκηνες θα λεμε αααα..... τι ωραια δειχνει !!..... και κλεισιμο ......

καλη η εικονα αλλα να καταλαβαινουμε και τι εργο βλεπουμε ....

εγω θα αγορασω το φορμα που θα εχει τις περισοτερες ταινιες με Ελληνικους υποτιτλους !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Και με την ευκαιρία , έχουμε 2 νέες κορυφαίες ταινίες για το BD και το HD γενικά που δεν είναι της Sony.
(μια που μιλάμε για animation, ίσως είναι ότι πιο κοντά στην τελειότητα έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα)

"In my recent Blu-ray review of 'Cars,' I raved about that disc's five-star video quality. It's a tough act to follow, but somehow 'Ratatouille' looks even better....

Άλλοι απολαμβάνουν και άλλοι απλως στέκονται στην βιτρίνα γλύφοντας την τζαμαρία.
Η ιστορία της ζωη σου Blizard-bye-

Ωραίος , τώρα που αποκάλυψες σε όλους τα κομπλεξάκια και το επίπεδό σου, κέρδισες την εκτήμηση των ομοίων σου.

Να υποθέσω ότι έχεις δει και στο HD-DVD πολλά τέτοια ε??? στο αξεπέραστο αυτό format.

Last edited:

Ρε blizard σορρυ κιόλας τα παίρνεις απ την Sony ? ? ?
Χαλάρωσε λίγο την υποστήριξη του bd...Είναι σπαστικο να διαβάζεις ενα thread και να έχεις έναν να λέει τα δικά του χωρις προσωπικη εμπειρία παρα μόνο όσα έχει διαβάσει...Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι και ξένα reviews ότι είναι και τα θεικα-ολοσωστα-αντικειμενικα reviews...Είναι εύκολο να κρύβεσαι πίσω από ένα nickname αλλα χαλάρωσε λίγο....

Σόρρυ για το offtopic αλλά είναι σπαστικό αυτο που συμβαίνει...:furious3:

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Χαλάρωσε λίγο την υποστήριξη του bd...Είναι σπαστικο να διαβάζεις ενα thread και να έχεις έναν να λέει τα δικά του χωρις προσωπικη εμπειρία παρα μόνο όσα έχει διαβάσει...Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι και ξένα reviews ότι είναι και τα θεικα-ολοσωστα-αντικειμενικα reviews...Είναι εύκολο να κρύβεσαι πίσω από ένα nickname αλλα χαλάρωσε λίγο....

Κούλαρε φίλε μου.
Θα τον συνηθίσεις με τον καιρό και θα γελάς μετά,όπως εμείς !!-bye-:operator::grinning-smiley-043
(που έχουμε και υποστηρίζουμε και τα δύο φορμά :BDGBGDB55:)

Αυτά που λέω είναι απλά πράγματα για ενημέρωση που μπορεί να τα βρει ο καθένας.

Να μην τα φοβάσαι και να μην σε ενοχλούν καθόλου γιατί είναι αλήθεια και μπορείς και ο ίδιος να τα επαληθεύσεις.
(όπως εσύ θα ενημέρωνες τον κόσμο αν ήξερες κάποια απλά πράγματα που δεν τα λένε οι άλλοι, έτσι κάνω και εγώ από σεβασμό στην λειτουργία ελεύθερου forum που το γράφουν οι χρήστες και όχι το αφεντικό ή η μάζα...)

Αν θές να φοβάσαι κάποιους, κάντο για τους "ειδικούς", τους ιδιοκτήτες περιοδικών και site, τους "reviewer" της πλάκας που τα βλέπουν όλα HD-DVD, τα άτομα με χαμηλό επίπεδο που νομίζουν ότι κάτι έγινε που έχουν αγοράσει 100 ταινίες και προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους αντί να την λένε όπως πρέπει σεμνά.

Να μην αρχίσουμε για τα nick ... γιατί εγώ ένα μόνο έχω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Αυτά που λέω είναι απλά πράγματα για ενημέρωση που μπορεί να τα βρεί ο καθένας.

Να μην τα φοβάσαι και να μην σε ενοχλούν καθόλου γιατί είναι αλήθεια και μπορείς και ο ίδιος να τα επαληθεύσεις.
(όπως εσύ θα εημέρωνες τον κόσμο αν ήξερες κάποια απλά πράγματα που δεν τα λένε οι άλλοι, έτσι κάνω και εγώ από σεβασμό στην λειτουργία ελέυθερου forum που το γράφουν οι χρήστες και όχι το αφεντικό...)

Αν θές να φοβάσαι κάποιους, κάντω για τους ειδικούς, τους ιδιοκτήτες περιοδικών και site τους "reviewer" της πλάκας που τα βλέπουν όλα HD-DVD, τα άτομα με χαμηλό επίπεδο που νομίζουν ότι κάτι έγινε που έχουν αγοράσει 100 ταινίες και προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους αντί να την λένε σεμνά.

Πρόσεχε γιατί το τραβάς πολύ..
Και επειδή εγώ δεν γράφω ούτε κρύβομαι πίσω από nicks, θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.
Πρόσεχε γιατί βλέπω να έρχεται...

Ούτε ξέρω βρε τι έχεις κάνει εσύ ή κάποιος άλλος ... εντελώς γενικά είναι όσα είπα και πιστεύω κοινή γνώση, γιατί σε πείραξε?
(η μήπως δεν υπάρχουν τέτοια άτομα που περιγράφω στον κόσμο?)

Να μην έχετε κανένα πρόβλημα με όσα αναφέρω και να μην με προσβάλετε … ας είναι υπέρ του BD.
Να έχετε πρόβλημα μόνο αν πω κάτι στραβό και λάθος, ή κάτι που δεν πρέπει.
(αυτό είναι βασικό για ένα forum που είναι ελεύθερο και θέλει να μείνει έτσι)

Last edited:

Αυτά που λέω είναι απλά πράγματα για ενημέρωση που μπορεί να τα βρει ο καθένας.

(όπως εσύ θα ενημέρωνες τον κόσμο αν ήξερες κάποια απλά πράγματα που δεν τα λένε οι άλλοι, έτσι κάνω και εγώ από σεβασμό στην λειτουργία ελεύθερου forum που το γράφουν οι χρήστες και όχι το αφεντικό ή η μάζα...)

Αν θές να φοβάσαι κάποιους, κάντο για τους "ειδικούς", τους ιδιοκτήτες περιοδικών και site, τους "reviewer" της πλάκας που τα βλέπουν όλα HD-DVD, τα άτομα με χαμηλό επίπεδο που νομίζουν ότι κάτι έγινε που έχουν αγοράσει 100 ταινίες και προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους αντί να την λένε όπως πρέπει σεμνά.

Για μισό, για να καταλάβω.

Κατηγορείς εσύ, εμάς, ότι εμείς κάνουμε προσπάθεια να παραπλανήσουμε τον κόσμο (god knows why...).

Και λες ότι ο κόσμος θα έπρεπε να εμπιστεύεται εσένα, που δηλωμένα δεν έχεις δει ούτε το ένα ούτε το άλλο ούτε καν σε 17" μόνιτορ, επειδή εσύ απλά αναπαραγάγεις τεχνικές προδιαγραφές και σχόλια που έγραψαν οι παραπάνω "reviewers", τους οποίους δηλώνεις ότι δεν εμπιστεύεσαι;!;

Σόρρυ, αλλά πραγματικά έχει καταντήσει αστείο!! :smile:

Για μισό, για να καταλάβω.

Κατηγορείς εσύ, εμάς, ότι εμείς κάνουμε προσπάθεια να παραπλανήσουμε τον κόσμο (god knows why...).

Και λες ότι ο κόσμος θα έπρεπε να εμπιστεύεται εσένα, που δηλωμένα δεν έχεις δει ούτε το ένα ούτε το άλλο ούτε καν σε 17" μόνιτορ, επειδή εσύ απλά αναπαραγάγεις τεχνικές προδιαγραφές και σχόλια που έγραψαν οι παραπάνω "reviewers", τους οποίους δηλώνεις ότι δεν εμπιστεύεσαι;!;

Σόρρυ, αλλά πραγματικά έχει καταντήσει αστείο!! :smile:
Μπορεί να είσαστε τέλειοι βρε φίλε και να έχετε 100% δίκιο... τι σας πειράζει να αναπαράγω τα στοιχεία που θέλω από το internet ???

Περιοδικό είναι εδώ που θα γράφετε εσείς σαν super ειδικοί και εμείς θα διαβάζουμε ? η μεταφέρεται γνώση και γνώμες ελευθέρα από παντού ???

Γιατί δεν κάνετε τα review σας την προσπάθεια να πείσετε τον κόσμο με όποιον τρόπο θέλετε, αλλά να αφήσετε και τις δικές μου αναφορές ? τι σας ενοχλούν?
Εγώ ποτέ δεν σας απαγόρεψα ούτε ενοχλήθηκα και ας λέτε ότι γουστάρετε για το κάθε format και την κάθε ταινία.

ΥΓ
Αστείο είναι, Οκ, αλλά να μην το χοντραίνετε με τις προσωπικές αναφορές παιδιά, όπως ο εξυπνάκιας πριν.

Τώρα εδώ που τα λέμε Δον Κιχώτηδες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα.

Ας τον αφήσουμε τον φίλο blizard λοιπόν ήσυχο να μάχεται υπερ το BD,αρκεί να μη ξαναπροσβάλλει κάποιον από εμάς με τα σχόλιά του..