Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Κώστα HTPC είναι το PC που μπορεί να παίξει άνετα υλικό 1080p και διαθέτει τουλάχιστον μία επιπλέον DVI ή HDMI για να οδηγήσει προβολέα ή τηλεόραση. Η κάρτα ήχου δεν έχει τόση σημασία καθώς όποιος στήνει PC, το στήνει για να βλέπει ταινίες σε Η264, οι οποίες έχουν πάντα ήχο AC3 ή DTS. Με 20 ευρώ παίρνεις ένα USB>SPDIF μετατροπέα και στέλνεις το σήμα σε AV ενισχυτή. Τα υπόλοιπα είναι περιττές πολυτέλειες τις περισσότερες φορές. Και όταν μιλάμε για 500 ευρώ μιλάμε για low budget καταστάσεις..

Έχω δώσει ανυπολόγιστα λεφτά για αθόρυβη ψύξη τα τελευταία 9 χρόνια (πολύ πριν εμφανιστούν τα HTPC). Ο λόγος ήταν ότι δεν αντέχω το θόρυβο γιατί ο υπολογιστής μου δουλεύει συνέχεια λόγω δουλειάς.

Το πιο αθόρυβο PC που είχα ποτέ είναι αυτό που έχω τώρα με AMD dual core 6000 με την εργοστασιακή ψύκτρα (ας είναι καλά το cool & quiet). Νομίζεις ότι δεν λειτουργεί καν.

Το PC με το οποίο γράφω στο AVClub και δουλεύω, είναι ταυτόχρονα και HTPC και με αυτό οδηγώ τον προβολέα.

[Σόρρυ για το off topic]

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Πολυ σωστα τα λεει ο ανθρωπος. Απο την μια εχουμε ενα συστημα φθηνο στην σγορα με πολυ καλη ποιοτητα εικονας και φιλικοτητα για τον χρηστη και απο την αλλη την προσπαθεια της Sony να μας φορτωσει ενα συστημα που ειναι ακριβο , και μη ολοκληρωμενο (που ειναι τα BD Java menu?).
O άνθρωπος μιλάει για την προστασία, όχι για τα υπόλοιπα.

Το HD-DVD πιστέυω είναι μια πρόχειρη προσπάθεια και ένα φτηνό προϊόν, που δεν θα είχε κάτι κακό αν δεν μιλάγαμε για format που θα τρώμε στην μάπα για 10 χρόνια πχ.

Ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να έχει κρίση και να βλέπει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε λίγα χρόνια... είναι ευθηνή των εταιριών να συνεννοούνται και να φέρνουν ένα σωστό format για το καλό του χώρου και των καταναλωτών.
Εδώ όμως έχουμε με μια αρπαχτή από MS-Toshiba που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα πλεονέκτημα που έχει κάθε φτηνό προϊόν τον πρώτο καιρό για να μας το φορτώσουν αδιαφορόντας για τα υπόλοιπα ... ας ελπίσουμε ότι θα αποτύχουν και δεν θα γίνει αυτό αρχή για άλλες ανάλογες σε βάρος μας τακτικές.

ΥΓ
Καλά τα PC παιδιά ακόμα, αλλά όσο οι συσκευές και οι κονσόλες αποκτούν δυνατότητες HTPC , τόσο θα χάνουν έδαφος...

Last edited:

Λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν αντέχω άλλο:

ΑΡΠΑΧΤΗ είναι και των δύο στρατοπέδων για να ΤΣΑΚΩΣΟΥΝ ξανά όσα δεν μας πήραν τις δύο προηγούμενες φορές (με VHS και DVD).

Εγώ πάντως ψηφίζω άκυρο. Αν επικρατήσει κάποιο και κάνει ~100 ευρώ με δυνατότητα εγγραφής και δίσκο τότε θα το σκεφτώ..

Πάντως το PS3 για παιχνίδια καλό είναι
icon10.gif

Απάντηση: Blue ray - Hddvd ή Ps3 ???

Ο αυξημένος χρόνος εκκίνησης οφείλεται στο ότι όλα τα HD players είναι ουσιαστικά υπολογιστές και σηκώνουν λειτουργικό. Θα κάνουμε πολύ καιρό να δούμε σημαντική βελτίωση σε αυτό.

Επίσης, και τα bugs είναι κοινά σε όλα τα player, αλλού περισσότερα, αλλού λιγότερα. Είμαστε ακόμα σε φάση παιδικών ασθενειών. Ευτυχώς που υπάρχουν (όπου υπάρχουν) και τα firmware updates...

Εγώ πάντως δεν είμαι διατεθειμένος να τα δώσω σε HTPC. Έχω δει πολλές ταινές από το PC μου και συχνά χρειάζεται να ψαχουλεύω καν'α δεκάλεπτο μέχρι να πετύχω να δουλεύουν όλα (εικόνα, ήχος, υπότιτλοι) ρολόι. Δυο φορές, μάλιστα, δεν μπόρεσα να δω καν και άλλη μία το σύστημα κόλλησε τον προβολέα στη μέση της ταινίας. Και όλα αυτά μεταφέροντας υπολογιστές, ποντίκια και καλώδια και χωρίς τηλεχειρισμό. Thanks but no thanks! Έχω κατεβάσει κάμποσες ταινίες (που δε βρίσκω στο video club) και βαριέμαι τη διαδικασία να τις δω. Ειλικρινά, κάθε φορά που το σκέφτομαι προτιμώ να πάω στο video club!

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και τα νέα players HTPC είναι, με τις δικές τους αμαρτίες. Πάντως ακόμα δεν υφίσταται σύγκριση.

Ανοίγεις το Powerdvd, Open disk ή open movie on hard disk (ή κάπως έτσι τέλος πάντων) και παίζει η ταινία. Που είναι το δύσκολο? Εκτός αν μιλάμε για DVD με Upscaling, κλπ οπότε είμαστε εκτός θέματος.
Και φυσικά δεν θα πρέπει να έχουμε την απαίτηση το παλιό μας το PC να παίζει απροβλημάτιστα τα νέα formats. Να συγκρίνουμε ίδια πράγματα. Νέες τεχνολογίες με νέες τεχνολογίες.
Το HTPC είναι ο βασιλιάς για Multimedia και hometheater και μάλιστα από μία και μόνο συσκευή. Αλλάζει το HD format και δεν είναι τίποτα από τα 2 υπάρχοντα (blu-ray, HDDVD). Σκασίλα μου. Για μένα δεν αλλάζει τίποτα. Έχω μία συσκευή διαχρονική και ας γίνει ότι θέλει με τα νέα formats.... :worshippy:

Λευτερη πρεπει να εχεις χρονια να ασχοληθεις με HTPC..
Καταρχην ενα μοντερνο HTPC μπουταρει πιο γρηγορα απο ενα πχ Toshiba XE1 (που θεωρειται γρηγορο) και υποστηριζει απο μαμα 1080p24fps και ολα τα νεα φορμα ηχου. Φυσικα παιζει οποιοδηποτε φορμα υπαρχει στο πλανητη και παραμενει benchmark ποιοτητας στη εικονα (γι αυτο το βαλαμε ως reference player στο Test Room)...
Θελει μια ελαχιστη επαφη με υπολογιστες αλλα οχι τιποτα εξωτικο δα!
Τελος off topic

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Λευτερη πρεπει να εχεις χρονια να ασχοληθεις με HTPC..
Καταρχην ενα μοντερνο HTPC μπουταρει πιο γρηγορα απο ενα πχ Toshiba XE1 (που θεωρειται γρηγορο) και υποστηριζει απο μαμα 1080p24fps και ολα τα νεα φορμα ηχου. Φυσικα παιζει οποιοδηποτε φορμα υπαρχει στο πλανητη και παραμενει benchmark ποιοτητας στη εικονα (γι αυτο το βαλαμε ως reference player στο Test Room)...
Θελει μια ελαχιστη επαφη με υπολογιστες αλλα οχι τιποτα εξωτικο δα!
Τελος off topic

Αφού και εγώ πείστηκα, πρέπει να έχει δίκιο ο Τάκης (θα τα πετάξω όλα :Banane0:)

Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Καλημερα σε ολους.τι εννοει ρε παιδια γιατι δε ξερω και καλα αγγλικα.

Ευχαριστω.Μου αρεσε πολυ η απαντηση.

Και επειδή τέτοιες γκάφες δεν επιτρέπονται ούτε στον πρόεδρο, ιδού συνέντευξή του στο Hollywood reporter:

Sony CEO Howard Stringer (...) saying (...) that the Sony-developed next-generation disc format has "the momentum and the scale" to ultimately triumph over rival HD DVD.
"I think Blu-ray is just a better format," Stringer said. "Our partners are with Blu-ray Disc because, first of all, we have greater security, which Fox is particularly good at. Disney thinks it's a better picture. And the sheer amount of bandwidth on the disc gives directors and beyond all kinds of future opportunity, including director's cuts and who knows what 3-D capabilities will be down the road."
"I think that's why Steven Spielberg held out his own product from going to HD DVD. Ultimately, if you're passionate about movies, which these DVD collectors are, Blu-ray is the best answer. I think that is true, and we see that in the blogging environment. It isn't the cheaper format, but it is the better format. (...) We're comfortable with the situation at the moment."

Τα bold δικά μου. Θα έλεγα "χωρίς σχόλια", αλλά δεν αντέχω να μην θεωρήσω εκπληκτικό το επιχείρημα "είναι το καλύτερο format, επειδή το είπαν οι bloggers"! :flipout:

Re: Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Και επειδή τέτοιες γκάφες δεν επιτρέπονται ούτε στον πρόεδρο, ιδού συνέντευξή του στο Hollywood reporter:

Sony CEO Howard Stringer (...) saying (...) that the Sony-developed next-generation disc format has "the momentum and the scale" to ultimately triumph over rival HD DVD.
"I think Blu-ray is just a better format," Stringer said. "Our partners are with Blu-ray Disc because, first of all, we have greater security, which Fox is particularly good at. Disney thinks it's a better picture. And the sheer amount of bandwidth on the disc gives directors and beyond all kinds of future opportunity, including director's cuts and who knows what 3-D capabilities will be down the road."
"I think that's why Steven Spielberg held out his own product from going to HD DVD. Ultimately, if you're passionate about movies, which these DVD collectors are, Blu-ray is the best answer. I think that is true, and we see that in the blogging environment. It isn't the cheaper format, but it is the better format. (...) We're comfortable with the situation at the moment."

Τα bold δικά μου. Θα έλεγα "χωρίς σχόλια", αλλά δεν αντέχω να μην θεωρήσω εκπληκτικό το επιχείρημα "είναι το καλύτερο format, επειδή το είπαν οι bloggers"! :flipout:

Θα πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος ή πολυ ασχετος (ή και τα 2) για να κάνει τέτοιες δηλώσεις... :flipout:

Τελος πάντων ευτυχώς που το PS3 μπορεί να γινει μια καλή παιχνιδομηχανή ενα Linux-PC και ένας καλος media server... :AFADF0:

Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Δεν είπε σε καμία περίπτωση τέτοιο πράγμα ... αλλά ότι ΠΙΣΤΕΥΕΙ πως για τους πραγματικούς fan του είδους μετράει ο όγκος ώστε να βγαίνουν όσο καλύτερες εκδόσεις και δεν συμβιβάζονται εύκολα ... και αυτό επιβεβαιώνεται κατά την γνώμη του από την απόφαση του Spielberg αλλά και από τα blogs.

Έβαλες και bold το “Think” , στην πρόταση που λέει ότι η Disney θεωρεί καλύτερη την ποιότητα που βγάζει το BR ?? :)
(δεν ανταποκρίνεται ούτε αυτό σε ότι είπε ο άνθρωπος.)

Για διαβάστε το με πιο normal bold, και πέστε μου αν μπορείτε ακόμα να διακρίνετε την ίδια απελπισία.

"I think Blu-ray is just a better format," Stringer said.
"Our partners are with Blu-ray Disc because, first of all, we have greater security, which Fox is particularly good at. Disney thinks it's a better picture.
And the sheer amount of bandwidth on the disc gives directors and beyond all kinds of future opportunity, including director's cuts and who knows what 3-D capabilities will be down the road."

"I think that's why Steven Spielberg held out his own product from going to HD DVD.

Ultimately, if you're passionate about movies, which these DVD collectors are, Blu-ray is the best answer.
I ΤΗΙΝΚ THATS TRUE, and we see that in the blogging environment.

It isn't the cheaper format, but it is the better format. (...) We're comfortable with the situation at the moment.".
.

Last edited:
Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Δεν ηξερα οτι ο Howard Stringer ξερει Ελληνικα και γραφει και στο φορουμ μας!:worshippy:
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
Mιλαω για τον blizard για οποιον δεν καταλαβε.:flipout:

Μα το ξεκαθάρισα ότι τα bold είναι δικά μου. Και να σου εξηγήσω κιόλας γιατί τα τόνισα:
1. Ως πρώτιστο πλεονέκτημα θεωρεί το security - δηλαδή αυτό που εμείς αντιπαθούμε. Αυτό σε εμένα εξηγεί ξεκάθαρα αν η Sony βάζει σε προτεραιότητα τον πελάτη (εμένα) ή το studio.
2. Η χρήση του ρήματος "thinks" στην φράση για τη Disney, αντί να πει, λόγου χάρη "Disney supports it for its better picture", δείχνει ότι κρατάει πισινή, διότι, όπως έχουμε πει τόσες φορές και εδώ, αυτό δεν ισχύει.
3. Το ίδιο ισχύει για το "I think that's true".
4. Η αναφορά στα blogs είναι αρκετά ατυχής, όταν είναι γνωστό πως στο συγκεκριμένο θέμα οι υστερικές τσιρίδες των φανατικών (και των δύο στρατοπέδων) έχουν καλύψει την ουσιαστική κριτική. Και είναι κρίμα αυτή η συμπεριφορά (viral marketing το λένε οι υφιστάμενοί του) να ενθαρρύνεται.
5. Ο συνδυασμός του "I think that's true" με την παραπάνω αναφορά στην ίδια πρόταση συνιστά για μένα κλασσική περίπτωση υπεκφυγής. Αν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Sony να ψάχνει την επιβεβαίωση των λόγων του στα blogs!

Μα το ξεκαθάρισα ότι τα bold είναι δικά μου. Και να σου εξηγήσω κιόλας γιατί τα τόνισα:
1. Ως πρώτιστο πλεονέκτημα θεωρεί το security - δηλαδή αυτό που εμείς αντιπαθούμε. Αυτό σε εμένα εξηγεί ξεκάθαρα αν η Sony βάζει σε προτεραιότητα τον πελάτη (εμένα) ή το studio.

Μα ο ανθρωπος δεν ειπε κατι που δεν ειναι γνωστο .
Και οι πετρες γνωριζουν πως ενας απο τους βασικους λογους που η Fox πχ , επέλεξε BD είναι οι εγγυήσεις για τα κλειδώματα αυτου του φορματ.
Ειναι γελοίο να υποστηρίζουμε πως επέλεξαν αποκλειστικά λογω της ποιότητας που προσφέρουν ( που την ήξεραν άλλωστε ).
Αν υπηρχε σημερα BETA-HD που εξασφάλιζε ακομα καλύτερα κλειδώματα να είστε σίγουροι πως θα ειχε την ιδια αποδοχή από καποια στούντιο ( ευτυχώς όχι από όλα )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Αφού και εγώ πείστηκα, πρέπει να έχει δίκιο ο Τάκης (θα τα πετάξω όλα :Banane0:)
Πες μας όμως που θα τα πετάξεις να ξέρουμε .:flipout:

Re: Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Η χρήση του ρήματος "thinks" στην φράση για τη Disney, αντί να πει, λόγου χάρη "Disney supports it for its better picture", δείχνει ότι κρατάει πισινή, διότι, όπως έχουμε πει τόσες φορές και εδώ, αυτό δεν ισχύει.
Μα ήθελε να αναφέρει τι πιστεύει η disney για το format, "thinks", και όχι τι λέει αυτός ... όπως το γράφεις θα είχε εντελώς διαφορετικό νόημα.
Και το ότι η Disney επέλεξε BD για την καλύτερη ποιότητα όπως αυτή πιστέυει ,λέει πολλά.

To ρήμα "think" το χρησιμοποιεί σε όλες τις φράσεις του ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει "πισινή" όπως νομίζεις , όποτε και από αυτό φαίνεται ότι όλα όσα ανέφερες είναι άκυρα.
Για να επαληθεύσεις 100% ότι δεν κρατάει καμιά πισινή για το καλύτερο format, κοίτα λίγο πιο κάτω που ξαναλέει τα ίδια χωρίς το "think" που σε μπερδεύει.
It isn't the cheaper format, but it is the better format

ΥΓ
Και το παραπάνω είναι αλήθεια, ότι και να γουστάρουμε να λέμε εμείς στο forum… όποιος ξέρει τι δυνατότητες δίνουν ο όγκος και η ταχύτητα σε ένα encoding ξέρουν και ποιο είναι το καλύτερο σε βάθος χρόνου.

Last edited: