Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Mωρε οτι και αν λεει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, μου φαινεται οτι η Σονυ παει για αλλη μια πατατα.
Και τα δυο φορματ εχουν την ιδια εικονα, τωρα που το hd-dvd θα γινει 50Gb (51?) θα εχουν και τον ιδιο χωρο,αρα..........................................
χαιρετα μου τον πλατανο. Ελληνικους υποτιτλους να βαλουν, και ειμαστε ετοιμοι........

Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Κάτσε να δούμε αν και πως θα γίνει ..
Και δεν είναι μόνο ο όγκος, αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και με εκδόσεις όπου τα extra θα είναι σε δεύτερο Hd-dvd, το πιο σημαντικό είναι το bandwidth-ταχύτητα-bitrate σε ένα encoding, και αυτό μάλλον δεν αλλάζει.

εγω βλεπω να φαγωνονται για λιγα χρονια ετσι.......και στο τελος να βγαλουν ενα νεο σουπερ φορμα με αναλυσεις 2Κ και να υποσχονται οτι αυτο θα μεινει....

Από ανάλυση λένε ότι το 1080p είναι πολύ κοντά στο max που μπορεί να καταλάβει το ανθρώπινο μάτι.. από εκεί και πάνω δεν ξεχωρίζει πρακτικά την διαφορά.

Οπότε αν κατάφερναν να δώσουν και πολύ καλή ποιότητα σε αυτή την ανάλυση, θα μιλάγαμε για πραγματικά συλλεκτική έκδοση που δεν ξεπερνιέται εύκολα.
(και θα είναι πραγματικά κρίμα να συμβιβαστούμε σε format με πιθανόν μικρότερες δυνατότητες απλά επειδή μας βγαίνει λίγο πιο φτηνά φέτος...)

Εδώ ένα άρθρο που αναφέρει την προτεινόμενη ιδανική απόσταση θέασης ανάλογα το μέγεθος της οθόνης, και ποια ανάλυση μπορεί να διακρίνει ο άνθρωπος από το συγκεκριμένο σημείο...
Βλέπω ότι έχει νόημα και το 1440p, αλλά για λίγες οριακές περιπτώσεις ... ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να διακρίνει κάτι επιπλέον σε εικόνα μεγαλύτερη από το 1080p, βάση της απόστασης θέασης.
http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/

ΥΓ
Οπότε για μελλοντικά format, ίσως έχουμε αυξημένα frames, ή τίποτα εντελώς νέο... αλλά και αυτά ίσως να δουλευθούν στα Blu-ray δισκάκια των 200GB.

Last edited:

αντε τωρα το μπλου ρει να βγαλει τριπλης στρωσης... να δουμε τι θα γινει...

Re: Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Mωρε οτι και αν λεει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, μου φαινεται οτι η Σονυ παει για αλλη μια πατατα.
Και τα δυο φορματ εχουν την ιδια εικονα, τωρα που το hd-dvd θα γινει 50Gb (51?) θα εχουν και τον ιδιο χωρο,αρα..........................................
χαιρετα μου τον πλατανο. Ελληνικους υποτιτλους να βαλουν, και ειμαστε ετοιμοι........

γιατι τοσο σιγουρο?

ιδια χωρητικοτητα ιδιο το ενα ιδιο το αλλο... ειπαμε οτι το HD DVD δεν ειναι κατωτερο του μπλου ρει. ιδιως αν αποκτησει τα 51 GB.

αλλα οχι και οτι ειναι σιογυρο οτι θα επικρατησει. εχει ξαναειπωθει. θα κερδισει οποιο πουλησει περισσοτερο. και το οτι το ΕΡ10 κανει λιγοτερο απο το πσ3 δε μου λεει κατι. (ψεματα... εκανε λιγοτερο απο το 60αρι τωρα με το 40αρι στα ισια ειναι).

αλλα και τα ακριβα hd dvd (δεν ξερω και τα μοντελα ακριβως το ΧΕ νομιζω... ειναι πιο ακριβα)

Από ανάλυση λένε ότι το 1080p είναι πολύ κοντά στο max που μπορεί να καταλάβει το ανθρώπινο μάτι.. από εκεί και πάνω δεν ξεχωρίζει πρακτικά την διαφορά.

Οπότε αν κατάφερναν να δώσουν και πολύ καλή ποιότητα σε αυτή την ανάλυση, θα μιλάγαμε για πραγματικά συλλεκτική έκδοση που δεν ξεπερνιέται εύκολα.

DejaVu.. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.. Α, ναι! Τα επιχειρήματα υπέρ του Audio CD πριν 20+ χρόνια..

Άλλο αξεπέραστο format..

Σαφώς, μέχρι που βγήκαν αντίστοιχης τεχνολογίας αναλογικά και αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τον όρο "ψηφιακίλα" στον ήχο.

DejaVu.. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.. Α, ναι! Τα επιχειρήματα υπέρ του Audio CD πριν 20+ χρόνια..

Άλλο αξεπέραστο format..
Σωστά, κάτι που μας φαίνεται τέλειο μια εποχή δεν είναι αργότερα ... γιαυτό και πρέπει να βλέπουμε λίγο μακρύτερα όταν επιλέγουμε format, ώστε να μην την πατήσουμε σαν πρωτάρες.

1)Σήμερα στο HD video"αγγίζουμε το τέλειο" τουλάχιστον από πλευράς ανάλυσης (1080p για μέχρι 100 ίντσες) όπως λέει το άρθρο που έβαλα πριν.
2)Και οι codecs είναι ικανοί να δώσουν πραγματικά τέλεια ποιότητα, αν είχαν απεριόριστο όγκο και bandwith ... αυτό λοιπόν είναι το μόνο που μας περιορίζει ουσιαστικά , ο περιορισμός των 30GB - 32 mbps του HD-dvd, ή των 50GB - 46mbps του BD !!!

Οπότε δεν μπορούμε να λέμε βρε παιδιά ότι το HD-DVD είναι «αρκετό» , «αξεπέραστο» σε ποιότητα ή ότι τα format είναι ίδια ... η ιστορία διδάσκει.

Last edited:

Κι εγώ σου λέω ότι αν επικρατήσει το BD, δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί τίποτα. Θα επαναπαυθούν στις δάφνες τους και για ανώτερες επιδόσεις όπως λες, θα περιμένουμε τη νέα τεχνολογία και το επόμενο φορμά.

Στο τέλος θα καταλήξουμε ότι το σέλιλοϊντ είναι αξεπέραστο και θα ψάχνουμε για φιλμ...

Κανενα μα κανενα bluray δεν χρησιμοποιεί bitrate ως 46mbps.
Επιτέλους αυτό το παραμύθι ας σταματήσει.
Τα μεγαλύτερα bitrate που εχω δει σε BD δεν ξεπερνούν τα 32 -35 mbps και αυτά αφορουν τίτλους της Disney και καποιος τελευταίους της Fox.
Η Sony χρησιμοποιεί ακομα χαμηλοτερα bitrate της τάξεως 20- 30 mbps.
Η διαφορά στην ποιότητα της εικόνας δεν επιτυγχάνετε από τα υψηλά bitrate αλλα από την καλη διαχείριση στα χαμηλα , πράμα που το επιτυγχάνει άριστα το VC1 και που υστερεί ακόμα το h264.
Παντως οι τελευταίοι άριστοι τιτλοι σε BD αλλα και σε HDDVD που χρησιμοποιούν h264 οφείλονται στη βελτίωση της απόδοσης του h264 στα χαμηλά bitrate

εγω ειδα 46 MBps μια φορα στο πσ3...

(ηταν μια ταινια που εβγαζε συνεχως 35-39-41 κ.λ.π. bitrate)

δε θυμαμαι καθολου.

θυμαμαι μονο μεγαλους αριθμους στο bitrate.

:grinning-smiley-043

Πεστους να πανε να αρμεξουν καμμια κατσικα γιατι απο απο ματι δε πανε καλα.....

(και θα είναι πραγματικά κρίμα να συμβιβαστούμε σε format με πιθανόν μικρότερες δυνατότητες απλά επειδή μας βγαίνει λίγο πιο φτηνά φέτος...)

Κριμα ειναι που συμβιβαζομαστε με τα καρασυμπιεσμενα φορμα αντι να στραφουμε τωρα που ηταν ευκαιρια σε αλλες πιο "ευρυχωρες" λυσεις......

Και τα 2 φορμα ειναι απαραδεκτα τεχνικα....οποτε γιατι να μην προτιμησουμε το φτηνοτερο???

ΥΓ
Οπότε για μελλοντικά format, ίσως έχουμε αυξημένα frames, ή τίποτα εντελώς νέο... αλλά και αυτά ίσως να δουλευθούν στα Blu-ray δισκάκια των 200GB.

Η στα HD-DVD των 400GB.... :damnyou:

Σωστά, κάτι που μας φαίνεται τέλειο μια εποχή δεν είναι αργότερα ... γιαυτό και πρέπει να βλέπουμε λίγο μακρύτερα όταν επιλέγουμε format, ώστε να μην την πατήσουμε σαν πρωτάρες.

Σωστα....μην το ξανακανουμε σαν το VHS-BETA-Video2000 που διαλεξαμε τον χειροτερο και τοσα χρονια υποφεραμε..... :FSGSFGS4:

Οπότε δεν μπορούμε να λέμε βρε παιδιά ότι το HD-DVD είναι «αρκετό» , «αξεπέραστο» σε ποιότητα ή ότι τα format είναι ίδια ... η ιστορία διδάσκει.

Ναι αλλα καποιοι δεν καταλαβαν τι διδασκει.... :grinning-smiley-043

Πεστους να πανε να αρμεξουν καμμια κατσικα γιατι απο απο ματι δε πανε καλα.....
Το έχεις ακούσει από κάπου αυτό ? έχεις κάποιο link ή είναι προσωπική εμπειρία?
Γιατί έχω ακούσει πολύ κόσμο να λέει ότι δεν βλέπει διαφορά ούτε από 720 σε 1080... αυτό που λες τώρα εσύ, όχι.

Και τα 2 φορμα ειναι απαραδεκτα τεχνικα....οποτε γιατι να μην προτιμησουμε το φτηνοτερο??
Κάποιοι επιμένουν ότι ακόμα και το bandwith του Hd-dvd είναι αρκετό για να δώσει άριστη εικόνα !!! κάποιοι σαν εσένα ότι θέλουμε πολύ περισσότερο και και από αυτό του BD για να δούμε κάτι πολύ καλό... ίσως η πραγματικότητα βρίσκετε στην μέση και το Blu-ray έχει αυτό ακριβώς που πρέπει. :)

Η στα HD-DVD των 400GB...
Δυστυχώς για όλους μας το HD-DVD δεν έχει μεγάλες δυνατότητες... μόνο μέχρι 60 μπορεί να πάει.

Το έχεις ακούσει από κάπου αυτό ? έχεις κάποιο link ή είναι προσωπική εμπειρία?
Γιατί έχω ακούσει πολύ κόσμο να λέει ότι δεν βλέπει διαφορά ούτε από 720 σε 1080... αυτό που λες τώρα εσύ, όχι.

προσωπική εμπειρία .....για την ακριβεια επαγγελματικη.

Και δεν μιλαω με links παρα μονο με οτι εχουν δει τα ματια μου.

Κάποιοι επιμένουν ότι ακόμα και το bandwith του Hd-dvd είναι αρκετό για να δώσει άριστη εικόνα !!! κάποιοι σαν εσένα ότι θέλουμε πολύ περισσότερο και και από αυτό του BD για να δούμε κάτι πολύ καλό... ίσως η πραγματικότητα βρίσκετε στην μέση και το Blu-ray έχει αυτό ακριβώς που πρέπει. :)

Οταν δεις καποια στιγμη τι συμπιεση τρωνε και τα 2 φορμα και τι διαφορα εχει η ασυμπιεστη εικονα πρωτογενης εικονα θα ξεχασεις ακομα και την λεξη BR.
Αν οχι απλα θασαι φανατικος.

Δυστυχώς για όλους μας το HD-DVD δεν έχει μεγάλες δυνατότητες... μόνο μέχρι 60 μπορεί να πάει.

:FSGSFGS4:

:grandpa:

Θυμασαι ποια ηταν;
Έβαλα στα γρήγορα μία από αυτές που έχω (final fantasy) και είναι σίγουρα μεγάλο μέρος της ταινίας πάνω από 28-30 mbps ... το όριο δηλαδή του HD-DVD.
Είδα μέχρι 39 στα 5 λεπτά που το έβαλα με τον μετρητή και έχει πολύ ψηλό μέσο όρο ... είναι φανερό ότι μόνο στο BD μπορεί να βγει έτσι.

Αλλά χάνουμε την ουσία όταν μιλάμε με όρους του σήμερα , λές και οι ταινίες αύριο δεν θα βελτιωθούν και δεν θα εκμεταλλευτούν καλύτερα το χώρο που τους δίνεται.

Και δεν μιλαω με links παρα μονο με οτι εχουν δει τα ματια μου.
Μπορείς να περιγράψεις στα γρήγορα από τι απόσταση είδες τι ακριβώς ? γιατί το άρθρο είναι πολύ συγκεκριμένο και αναφέρει συγκεκριμένους περιορισμούς που έχει το ανθρώπινο μάτι ανάλογα την απόσταση θέασης και θέλω να τα συγκρίνω.

Ρε παιδιά αρχίσαμε πάλι? Ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω. Τι μας νοιάζει αν κερδίσει ο ένας η ο άλλος ? Στο κάτω κάτω όποιος και να επικρατήσει δεν θα είναι για πολύ . Πάνε οι εποχές που παντρευόμασταν ένα format για 15 – 20 και βάλε χρόνια . Στην ψηφιακή εποχή τίποτα δεν κρατάει για πολύ . σε 2 – 3 χρόνια θα έχουμε και πάλι ανακατατάξεις . Δείτε τις τηλεοράσεις και τους προβολείς που για 30 χρόνια είχαμε τις κλασικές CRT με κατά καιρούς ελάχιστες βελτιώσεις και τους προβολείς επίσης CRT άντε και LCD με περιορισμένες δυνατότητες και με βελτιώσεις που έρχονταν κάθε 5 χρόνια και ξάφνου μέσα σε 6 μήνες έχουμε απαρχαιωμένο μηχάνημα . Το ίδιο θα συμβεί και στα δισκάκια . Μόλις καθιερωθεί κάποιο format μετά από 1 – 2 χρόνια και αφού πουλήσουν μια σεβαστεί ποσότητα συσκευών θα μας βάλουν και πάλι σε περιπέτειες . Γι αυτό είμαι πλέον σίγουρος 100%
Προς τι λοιπόν να σκάμε για τα συμφέροντα των άλλων?