Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

τοτε ... υπομονη...

μεχρι να δουλευουν σωστα τα αλλα...

δεν έχει μέλλον η samsung θες να πεις, όχι το bluray! διάβασε και το 1ο comment ...λέει πιο πολλά από το άρθρο

Actually, it's Samsung's outsourcing of their design to some Korean firm. Apparently they can't even start to patch it until a retail disc is in their hands, at best a week before street. Phillips is a clone of the Samsung decks, and LG uses the same firm (and has the same problems, but hardly anyone actually has the LG deck so no one notices)
Panasonic, Sony and the others appear to be far more in the loop

Posted by: shawn | Feb 9, 2008 12:35:46 AM

Wicky,
Out sourcing or not, BDA is still trying to encapsulate the market. The product should have been completed correctly before hitting the shelves... Blu-Ray is still in BETA and should have not been allowed to hit the market in it frail stages... BAd move. Profile 2.0 will leave customers hanging. I'm waiting for all of the sad excuses then...

Αv το BD είναι beta, όπως γράφει το πιο fanboy πιο πάνω , το HD-DVD με μεγαλύτερα προβλήματα πρέπει να είναι alpha.... οι ταινίες που δεν δούλευαν σε αυτό το format για διάφορους λόγους (στο xbox add-on απλά χαμός) είναι 10 φορές περισσότερες.

Και μην ξεχνάμε οτι το ps3 που έχουν οι πιο πολλοί, είναι ότι καλύτερο και φτηνότερο... 1080p από την αρχή, 24p, και γενικά ότι πιο ασφαλές για να μπει και αυτός που δεν θέλει να ρισκάρει τίποτα.

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Μα αν πουμε οτι υπήρχε 1 VHS ανα 10 κατοικους οταν εισήχθη το DVD,
και οτι το DVD εφτασε 2 χρόνια μετά στην αντίστοιχη αναλογία του VCR,

Αυτην την στιγμή υπάρχει ενα DVD ανα 2 κατοικους (μαζι με τα DVD στα PC, στα αυτοκίνητα, στις κονσόλες, στα Home Cinema systems, και σαν Standalone.

To VHS βεβαια δεν προσφέρεται για σύγκριση, γιατί με το ζόρι εκανε την δουλειά του. Το DVD αλλαξε τα δεδομένα και εφερε την better than broadcast ποιότητα στο σπίτι.

ΓΙΑΤΙ ο κανατα -ναλωτής να σπασει-σκασει λεφτούλια για να αλλάξει κάτι που:

>το χρυσοπλήρωσε,
>Ειναι φτηνό το Αγραφο,
>Αντιγραφεται ευκολα
>Ειναι ευκολο να το βρεις
>Αν βγεi αυτό που θέλει μνο σε HDM μπορεί να βρει απο τον χακερά κολλητό του (εχουμε γίνει ενας στους 5 πιά, κακα τα ψεματα) το SD DVD αντίγραφο! Τι γινόταν οταν δεν υπήρχε DVD-R? DivX CD δισκάκια! μην τρελαθώ...:bang:

Ειναι τόσο καταδικασμένα τα HDM αν δεν φτασουν σε τιμή τα DVD που δεν σκαω δραχμή γι αυτά! ΟΟΟΟΟχι τιποτα αλλό, αλλά ειδα τι επαθαν οι early adopters. :bang:

Κρίμα, που το φορμά που ταπείνωσε τις τιμές του χαντακώθηκε απο την απληστία των στουντιο..... Ισως οντως αυτό να ειναι το τέλος για τα HDM.
Θα τα φάει το Ιντερνετ.:BDBDG54:

Ηδη ανταλάσσω με κολλητους Dld HD μεσω εξωτερικών δίσκων.

ΤΙ ειναι το BluRay? :tdown: :7SFGSFG::dead::hanged:

Βρε πρωτομαστορα,

Κανα Standalone της προκοπής θα βγεί?

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ps3.

(να με κοροιδευουν οι φίλοι μου οτι χαζολογώ σε παιγνιομηχανη).

Εχω πρόβλημα με αυτό - δεν το θέλει και η γυναίκα μου.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ PS3.

Ενα κουτι με ενα caddy και ενα τηλεκοντρόλ ασύρματο.

Σε τιμή κατω των 200 Euro. Οπως αυτό που σκότωσανε οτι και καλά ειχε λίγο χώρο. Ενα τεθοιο θέλω.
Και να δουλευει το ιδιο αξιόπιστα με το DVD μου.

Υπάρχει??????

Σε HDDVD υπάρχει. Και πριν μου ξαναματαβγάλετε την WB μπρός (..τα) θα σας πώ οτι ηταν φτηνότερο των 200Euro πριν την 500ρα εκ.$ και τις 4/1/2008..

Last edited:

Συμφωνώ απόλυτα!

Το PlayStation 3 δεν είναι standalone player! Είναι παιχνιδομηχανή, η οποία τυχαίνει να "παίζει και ταινίες".

Που να μου το χάριζαν δεν θα το έβαζα στο σύστημά μου. Απλά, δεν κολλάει!

Σε HD-DVD κάνει 30 sec για loading, μερικά δισκάκια θέλουν βράσιμο και η τιμή έπεσε μόνο όταν είδαν πως το τέλος είναι θέμα μηνών...

Τώρα αν δεν σε αφήνουν να πάρεις ps3 πλήρωσε... δεν γίνεται να τα έχουμε όλα.
(για τον πολύ κόσμο βέβαια δεν είναι πρόβλημα να έχει 2 καλά μηχανήματα στην τιμή του ενώς, οπότε είμαστε ΟΚ)

Last edited:

Το BD είναι πολύ μεγαλύτερη πρόοδος σε σχέση με το dvd, από ότι ήταν το DVD σε σχέση με το video, γιαυτό και τώρα θα το αφήσουν πιο εύκολα.
(Το internet downloading ειναι για λίγους, και μάλιστα κυρίως για πειρατεία , δεν θα το κάνουν όλοι)

Last edited:

Το BD είναι πολύ μεγαλύτερη πρόοδος σε σχέση με το dvd, από ότι ήταν το DVD σε σχέση με το video, γιαυτό και τώρα θα το αφήσουν πιο εύκολα.

Αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό για τον πολύ κόσμο είσαι εκτός πραγματικότητας. Μακάρι να το έβλεπαν έτσι, αλλά...

Νομίζω οτι αυτά τα "κολλήματα" αρμόζουν σε άλλες εποχές και όχι στο 2008...

Ok, ίσως δεν το βλέπουν ακομα, αλλά και στην αρχή του dvd ο κόσμος δεν έβλεπε τεράστια διαφορά στις μέτριες crt-tv ...

Αλλά οι HD-TV σε συνδιασμό με τα dvd - scart που έχουν οι πιο πολλοί βοηθάνε πολύ ... όποιος βάλει ένα ps3 με BR εκεί, ίσως μείνει πραγματικά με το στόμα ανοιχτο.
(γιαυτό βλέπω να είναι θέμα χρόνου... μόλις πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές και ξεκαθαρίσει το τοπίο , μπορεί να γίνει χαμός)

Απάντηση: Re: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Βρε πρωτομαστορα,

Κανα Standalone της προκοπής θα βγεί?

κατι σε pioneer br-600/K θα βολευε?

ας ηταν και κατι παραπανω απο 200

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Στις προηγούμενες σελιδες γράφτηκαν κάποια μηνυματα που ειναι και το ρεζουμέ της όλης υπόθεσης.
Με 2% εισχώρηση στην παγκόσμια αγορά του HD μετα από ενάμιση χρονο , και με 0,2% στην ελληνική αγορα ( μπορει να λεω και πολύ) είναι αστείο να μιλαμε για σύντομη η ακομα και πιθανη επικράτηση του HD ενάντια του dvd.

Ετσι είναι πάντα στην αρχή κάθε νέου format , μέχρι να γίνει το μπάμ....

Το BD μέσα σε 3 μήνες πούλησε περισσότερο από ότι είχε πουλήσει όλο το προηγούμενο διάστημα !!!! οι ρυθμοί αυξάνονται συνέχεια και με την warner , το τέλος του HD-DVD και μείωσεις τιμών μπορούμε να δούμε τρομερά πράγματα προς το τέλος αυτού του χρόνου.

Μην γελιόμαστε. Για να υιοθετηθεί ένα format πρέπει να το υιοθετήσει ο πολύς κόσμος. Και για να γίνει αυτό πρέπει ο πολύς κόσμος (και η γιαγιά μου ακόμα δηλαδή, αν ζούσε) να δει τρομερές βελτιώσεις όχι μόνο στην ποιότητα αλλά και στην ευχρηστία.
Παράδειγμα:
Ο πολύς κόσμος πήγε σχετικά εύκολα από το βινύλιο στο CD γιατί είδε τρομερές διαφορές: Ευχρηστία, φορητότητα, αντοχή κλπ. Ας μην τα αναλύσουμε τώρα εδώ όλοι τα ξέρουμε.
Αντίθετα από το CD στο SACD ή στο DVD-audio δεν πήγε και δεν πρόκειται να πάει ποτέ γιατί ο πολύς κόσμος δεν βλέπει και δεν ακούει καμμία διαφορά. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα δύο αυτά format είναι κλάσεις ανώτερα από το κοινό CD. Θα ακούσει ποτέ κανείς καμμία διαφορά στο mini ολοκληρωμένο "στέρεο" των 300 από το Carrefour; Oχι βέβαια. Ούτε στο αυτοκίνητο, ούτε στο PC ούτε στο discman μπορεί ποτέ κανείς να ακούσει κάτι καλύτερο. Αρα δεν θα το πάρει. Οι 5 τρελλαμένοι που είμαστε εδώ μέσα και έχουμε αυτιά και συστήματα για να ακούσουμε την διαφορά δεν είμαστε αρκετοί για να καθιερώσουμε το SACD στην θέση του CD.
Ομοίως ο πολύς κόσμος πήγε από το VHS στο DVD γιατί είδε τρομερές διαφορές. Οχι ειδικά μόνο στην ποιότητα ήχου και εικόνας, αλλά και τον αποθηκευτικό χώρο σε ντουλάπια και ράφια να σκεφτεί κανείς όταν αντικαθιστά τις VHS κασέτες με DVD είναι αρκετός. Χώρια που το DVD δεν κινδυνεύει να σού το μασήσει το video, δεν χρειάζεται να το τυλίγεις στην αρχή για να το ξαναδείς κλπ. Τις διαφορές στην ποιότητα από το DVD στο Blu-Ray ή στο HD-DVD ποιός θα τις καταλάβει ακόμα και από αυτούς που έχουν FullHD τηλεόραση; Θα τις καταλάβει η θεία μου ή η γιαγιά μου; Χλωμό το κόβω...
Γιαυτό είμαι επιφυλακτικός για το αν θα επικρατήσει κανένα από τα δύο συστήματα ή μήπως παραμείνουμε τελικά στο DVD και έχουν κι αυτά μοίρα παρόμοια με του SACD και του DVD-audio στον ήχο.

Last edited:

αφου ηδη νοικιαζονται μπλου ρει στα βιντεοκλαμπ...

και πιστευω οτι σε και σε μια μεσαια τηλεοραση (που εχει αρχισει και παιρνει ο κοσμος θα φανει η διαφορα...) ετσι εγινε και με το VHS.

αν οι εταιρειες ''εξαφανισουν'' σιγα σιγα τα dvd την αλλη μερα ολοι θα τρεξουν...

εγω παλι πιστευω οτι το HD χρειαζεται πολλες ιντσες π.χ 70-80(λεγε με προβολι) για να το απολαυσεις.

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

αφου ηδη νοικιαζονται μπλου ρει στα βιντεοκλαμπ...

και πιστευω οτι σε και σε μια μεσαια τηλεοραση (που εχει αρχισει και παιρνει ο κοσμος θα φανει η διαφορα...) ετσι εγινε και με το VHS.

αν οι εταιρειες ''εξαφανισουν'' σιγα σιγα τα dvd την αλλη μερα ολοι θα τρεξουν...

Μιλάς για τις ελληνικές εταιρείες ?
Αυτές την βγάζουν φτηνά κυκλοφορόντας απαράδεκτα DVD με κομμένο κάδρο και ήχο στέρεο.

Τους έχεις ικανούς να επενδύσουν σε κάτι καλύτερο και κυρίως ακριβότερο ??

Χλωμό το βλέπω..

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

εγω παλι πιστευω οτι το HD χρειαζεται πολλες ιντσες π.χ 70-80(λεγε με προβολι) για να το απολαυσεις.

Αυτό είναι ένα από τα "κλειδιά" που θα σπρώξουν προς το HD:

Οι ίντσες που αγοράζει ο κόσμος, αυξάνονται εκθετικά τα τελευταία χρόνια, σαν να "ξύπνησαν" και άρχισαν να μεγαλώνουν, ενώ από πολύ παλιά μέχρι πρόσφατα ήταν σχεδόν στάσιμες γύρω στις 20-25" στις τηλεοράσεις και 12-15" στα PC, ή κάπου εκεί. Με ολοένα και μεγαλύτερες οθόνες στο ευρύ κοινό και ταυτόχρονα μεγαλύτερες αναλύσεις που συναντάει κανείς από παιχνιδομηχανές, κινητά, οθόνες pc έως τηλεοράσεις, αφενός μαθαίνει το μάτι να ξεχωρίζει και να αναζητά την υψηλή ευκρίνεια, οπότε θα την εκτιμήσει όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και αφετέρου με ένα μεγάλο πάνελ υψηλότερης ανάλυσης, θα γίνει εμφανής η διαφορά μεταξύ SD και HD. Επίσης, συνηθίζοντας στις πολλές ίντσες, γίνεται ολοένα και ευκολότερο να σκεφτεί κανείς τον προβολέα, ιδιαίτερα όταν θα έχει εδραιωθεί το HD.

Αλλά υπάρχει και άλλο ένα "κλειδί" που λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν μαζική εμπορική παραπλάνηση:
Οι περισσότερες οθόνες σήμερα είναι από HD-Ready έως Full HD και οι έξυπνοι μαγαζάτορες για να τις αναδείξουν (και όχι μόνο), τις συνδέουν με μηχανήματα που παίζουν HD υλικό.
Έτσι, όταν πάει η "θεία" ή ο "μπαμπάς" να αγοράσει επιτέλους μια καινούρια τηλεόραση μετά από 15 χρόνια, θα δεί μια πάρα πολύ καλή εικόνα, θα πειστεί για την ποιότητα και θα αγοράσει την τηλεόραση μαζί με ένα DVD-player των 50 ευρώ (...για οικονομία) νομίζοντας ότι αφού θα πάρει αυτή την οθόνη, θα βλέπει πλέον και αυτή την ποιότητα!
Αλλά όπως είπα και πιο πρίν, αυτό θα κάνει την μετάβαση στο HD ευκολότερη αργότερα, αφού θα χρειάζεται να αγοράσει μόνο ένα φθηνό player... και να συνεχίσει να νοικιάζει με τα ίδια χρήματα από το βιντεοκλάμπ.

Last edited: