Το DVD και τα Μυστικά του

Re: BLU RAY screenshots

μου φαίνεται τελείως ανούσιο να φωτογραφίζεις (με ότι μηχανή να ναι και ότι skills έχει ο καθένας) τις οθόνες από ταινίες.

εάν μιλάμε για screenshots ,τότε αυτά θα πρέπει να γίνουν image capture από κάποιο player / htpc.

υπαρχουν και τετοια στο λινκ

(αν και εδω που τα λεμε το αμερικανικο θρεντ μας καλυψε)

:flipout:

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς βλέπουμε εδώ, και τι έχει να κάνει με το Blue Ray / HD; Οι περισσότερες δεν είναι καν 1080x1920! Είναι κάτι σαν "μερικαί σκηναί του έργου" - ή σαν τις προθήκες με τις φωτογραφίες που είχαν κάποτε τα σινεμά;

Σε τι αναλυση?

Σε τι ανάλυση είναι γραμμένες οι ταινίες στα δισκάκια BLUE RAY? 1080i ή 1080p?
(στο DVD είναι 576i) Ψάχνοντας το ίντερνετ, όλοι εννοούν τι βγάζει το BD player, και όχι πως είναι γραμμένη η ταινία στο δίσκο! νομίζω ότι πρέπει να είναι σε 1080i γιατί αλλιώς δεν θα έπαιζε σε πολλά μέσα απεικόνισης! ίσως να κάνω και λάθος!

Απάντηση: Σε τι αναλυση?

Αναλόγως . Άλλα είναι σε P και άλλα σε I . Για παράδειγμα κάποια ντοκιμαντέρ που είναι γυρισμένα με HD camera είναι σε I . Οι κινηματογραφικές ταινίες όμως είναι σε P η έτσι ξέρω εγώ τουλάχιστόν

ολες οι ταινιες ειναι interlaced μετα τισ κανουν progressive
την αναλυση δεν τη καθοριζει το i η το p
εχουν βγει και blu με 1080i αλλα αν o scaler στο κανει p ειναι ακριβως το ιδιο..

Οχι ακριβως. Πλεον στα BlueRay το mastering γινεται προοδευτικά σε 1920X1080p 23.976 fps (ταινιες). Εξαιρεση ειναι τα ντοκιμαντέρ και οι συναυλιες που γυρίστηκαν με HD καμερες σε 1440Χ1080i ή 1920Χ1080i στα 50 ή 60 fields (μισο καρε) το δευτερολεπτο.

Ευχαριστώ Τάκη αυτό έψαχνα! οπότε περνάμε το σήμα από τον scaler μόνο για να το κάνει 75 Hz? όμως δίνουμε 1080p για να το επεξεργαστή δεύτερη φορά ο scaler, αυτό δεν είναι καλό!!! Εάν το κάνουμε pass through δεν θα δώσουμε 75Hz στον προτζέκτορα!!! Αυτό θέλει ψάξιμο!!!

Re: Απάντηση: Σε τι αναλυση?

Οχι ακριβως. Πλεον στα BlueRay το mastering γινεται προοδευτικά σε 1920X1080p 23.976 fps (ταινιες). Εξαιρεση ειναι τα ντοκιμαντέρ και οι συναυλιες που γυρίστηκαν με HD καμερες σε 1440Χ1080i ή 1920Χ1080i στα 50 ή 60 fields (μισο καρε) το δευτερολεπτο.

αυτη την εντυπωση ειχα κι εγω οτι δλδ τουλαχιστον οι ταινιες ειναι ολες 1080p24p

τωρα ορισμενα ντοκυμαντερ (π.χ. η πρωτη σειρα του HiTech) εγραφε 1080i

(α και η ευρωπαικη εκδοση του planet earth ειναι σε 1080i)

οι ταινιες ειναι ολες p ετσι?

Όπως λέει και ο Τάκης οι ταινίες είναι σε 1080p. τώρα μένει να δούμε πώς τροφοδοτούμε τον scaler!

Απάντηση: Re: Μια απορια

Τελικά Ok βρήκα μικρότερα Mkv και τα μετέτρεψα...Τώρα γράφω τα αρχεία έτσι όπως είναι σε DVD??ή μήπως θέλει και άλλη διαδικασία??(sorry αν γίνομαι κουραστικός...)

τα γραφεις σε δισκακι αλλα σαν DATA αρχεια !
οπως πχ, γραφεις σε DVD φωτος......
και παιζουν σε Πι Σι μονο ομως!

Re: Σε τι αναλυση?

Όσο αφορά τις ταινίες, οι οποίες στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι σε 1080p/23.976Hz, τροφοδοτούμε το scaler με ακριβώς αυτή την ανάλυση / refresh. Είναι δουλειά του scaler να κάνει την μετατροπή του refresh σε ακέραια κατά προτίμηση πολλαπλάσια. Αν την κάνει σωστά, και φυσικά υποστηρίζει ο προβολέας το παραχθέν refresh, θα έχουμε άψογη κίνηση. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι "περίεργο", π.χ. από 23.976Hz -> 75Hz, παρότι μπορεί να το υποστηρίζει ο scaler μας, η κίνηση που θα πάρουμε δεν θα είναι άψογη. Το πιο λογικό θα ήταν 23.976Hz -> 72Hz.

Εννοείτε ότι το παραπάνω έχει νόημα μόνο για προβολείς CRT - στους ψηφιακούς προβολείς την μετατροπή σε υψηλότερα refresh την κάνει ο ίδιος ο προβολέας, χωρίς παρέμβαση του χρήστη.

Re: Απάντηση: Σε τι αναλυση?

εχουν βγει και blu με 1080i αλλα αν o scaler στο κανει p ειναι ακριβως το ιδιο..

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Όσο καλά και να γίνει το deinterlacing, κάποια λεπτομέρεια χάνεται στις σκηνές με κίνηση.

μου φαίνεται τελείως ανούσιο να φωτογραφίζεις (με ότι μηχανή να ναι και ότι skills έχει ο καθένας) τις οθόνες από ταινίες.

εάν μιλάμε για screenshots ,τότε αυτά θα πρέπει να γίνουν image capture από κάποιο player / htpc.

ισως αν γινει θα ειναι πολυ χρησιμο
http://www.ps3fanboy.com/tag/screen-capture/

Paramaount-Universal blu ray-ελληνικα? region code?

εχουν πει τιποτα οι δυο εταιρειες σχετικα με αυτα τα θεματα?

για τα ελληνικα ποιος φερνει τις ταινιες αυτων των στουντιο στην Ελλαδα?

Re: Paramaount-Universal blu ray-ελληνικα? region code?

εχουν πει τιποτα οι δυο εταιρειες σχετικα με αυτα τα θεματα?

για τα ελληνικα ποιος φερνει τις ταινιες αυτων των στουντιο στην Ελλαδα?

Ελα ντέ..
Προς το παρον ας ειναι καλά τα Internet-μαγαζα και οι ματρόσκες..

Υπομονή τα πρώτα χρόνια είναι δύσκολα (καμμια φορά και τα επόμενα :flipout:)

Hi-Definition Reference Disc 2008

Το εχει δοκιμασει κανεις? το εχω βει στα γνωστα ιντερνετικα 'μαγαζια'
Λεει τα εξης:
Nfo: High definition reference disc for your hi-vision home theater. Footage compiled by Q-Tech Co. with thorough audio and visual checks for your home system. Check your own Blu-ray and HD DVD players, plasma and LCD displays, projectors, and other AV products with this reference disc.
Configure dark levels, color levels, movie resolution details through hi-vision camera footage during the video portion, then configure your audio system via 7.1 channel, Dolby Digital, dts, and linear PCM audio of new recordings from Kosuke Yamashita.