To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Card corruption σε rpi2 μονο με του πεταματου τροφοδοσία θα εχεις.

Στάλθηκε από το Mi-4c μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό δεν ισχύει γιατί με την ίδια τροφοδοσία είχα πρόβλημα corruption σε μια samsung 16αρα, ενώ με μια sandisk 8gb που έχω από τότε που την άλλαξα, δεν έχει κάνει κιχ...Αν ψάξεις αι σε διάφορα fora εκτός Ελλάδος, θα δείς συχνές αναφορές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλησπέρα, στο Rpi3 πως μπορούμε να βάλουμε wallpaper δικό μας?

Αυτό το επιλέγεις μέσα απο τα settings του skin που έχεις, δεν εξαρτάται απο το μηχανάκι.

Καλησπέρα στην παρέα . Αν και έιμαι στο ψάξιμο για ένα budget android tv box στα 50-60 καλοβλέπω να στήσω ένα raspberry pi3 mod β . Βασικό λόγος κυρίως η ενασχόληση και η εξικοίωση με το περιβάλλον linux που αν δεν κάνω λάθος τρέχει . Βλέπω σε ebay και κινεζομάγαζα αρκετό υλικο σαν περιφεριακά και mods . Θα ήθελα όποιος έχει χρόνο να μου απαντήσει , σύντομα έστω , στις παρακάτω απορίες

1. Απο που προμηθευομαι το board . Είναι όλα γνήσια ή κυκλοφορεί μαιμού όπως στο arduino ?
2. Το kodi με OSMC λειτουργεί ικανοποιητικά ?
3 . Το όλο πακέτο , σε σχέση με android box με S912 και 2 GB ram , πως συγκρίνεται ? KODi , browsing , youtube , torrents , μουσική , κανα παιχνιδάκι να περνάει η ώρα πως ανταποκρίνονται ? Έχει το σύστημα άμεση αποκρίση ή αργεί χαρακτηριστικά ? Ολα αυτά μεσω δικτύου θα παίξουν .
4. Support για εξωτερικό πληκτρολόγιο , ενδεχομένως ασύρματο (logiteck k400 μάλλον) υπάρχει ευκολα ?
5. Βλέπω πολλές θήκες πλαστικές με τρύπα για ανεμιστήρα . Λίγη δροσιά κακό δεν κάνει , είναι όμως απαραίτητος ο ανεμιστήρας ? Κάποια δοκιμασμένη πρόταση για θήκη ?

Θα ψάξω και το νήμα αλλά 220 σελίδες όσο ναναι πέφτουνε βαριές .
ευχαριστώ

Όλα γνήσια.
Ναι λειτουργεί μία χαρά χωρίς τα μικρό προβλήματα που έχουν κάποια addon σε android.
Δεν θα σου κάνω σύγκριση με android box. Youtube παίζει μία χαρά και τα στελνεις από pc ή android τηλ αν θες.
Browser δεν. Εκτός αν θες να στήσεις φουλ γραφικό περιβάλλον που το osmc δεν.
Παιχνίδια έχει καργα emulators και μάλιστα πλέων εδώ και καιρό τα έχεις μέσα από το kodi στο osmc. Μην περιμένεις παιχνίδια android. Δεν είναι android.
Μέσω δυκτιου παίζει τα πάντα αρκεί να το στήσεις σωστά.
Πληκτρολόγια μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα. Κάποια προβλήματα είχα με ασύρματα game χειριστήρια.
Το 3 ζεσταίνεται λίγο ειδικά σε ελληνικούς καλοκαιρινούς μήνες.

Απάντηση: Re: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Youtube παίζει μία χαρά και τα στελνεις από pc ή android τηλ αν θες.
Μέσω δυκτιου παίζει τα πάντα αρκεί να το στήσεις σωστά.
.

Πως τα κάνει αυτά; Υπαρχει κάποιος οδηγός;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Από android κανεις share και χρησιμοποιείς το yatse. Από windows με addon στον chrome. Send to kodi ή send to xbmc

Απάντηση: Re: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

1. Απο που προμηθευομαι το board . Είναι όλα γνήσια ή κυκλοφορεί μαιμού όπως στο arduino ?
Απο Ελλάδα ~42 , Κίνα ~36 . Η διαφορά δεν δικαιολογεί παραλαβή σε 3-4 βδομάδες, ούτε το ρίσκο επιστροφής του προιόντος. Προτίμησε ελλάδα.
Δεν γνωρίζω αν διαφέρουν. Λογικά όχι.

2. Το kodi με OSMC λειτουργεί ικανοποιητικά ?
Πολύ ικανοποιητικά.

3 . Το όλο πακέτο, σε σχέση με android box με S912 και 2 GB ram, πως συγκρίνεται?
KODi, παίζει kodi μια χαρά, με ανέλπιστα καλό κλειδωμα 23,976fps και γενικότερα εικόνα - με μικρή επιφύλαξη γιατί το δοκιμάζω ακόμα
browsing, δεν... μετριότατο σε σχέση ακόμα και με μια smart tv. πχ με rasbian os σε multitasking ακούγονται κλικς στον vlc
youtube, τα spec του rpi3 είναι για 90'ς. Τότε δεν είχε ανακαλυφθεί το youtube, οπότε απλά το ξεχνάς. Δεν το υποστηρίζει η adobe (flash), δεν εxει ικανή GPU. dead σε full screen.
torrents, δεν δοκίμασα αλλα δε βλέπω γιατί να υπάρξει πρόβλημα
μουσική, είναι καλύτερο απο android, αρκεί να στήσεις dedicated player (πχ moode) και να εξασφαλίσεις σωστή τροφοδοσία του
κανα παιχνιδάκι να περνάει η ώρα πως ανταποκρίνονται? Δεν είναι για παιγνίδια, εκτός αν είσαι ικανοποιημένος με αυτά του retropie (80'ς oυφάδικα).

Έχει το σύστημα άμεση αποκρίση ή αργεί χαρακτηριστικά?
20secs boot, πολύ καλή απόκριση σε dedicated kodi, dedicated moode, dedicated rasbian/ribreoffice ή για όλα μαζί multiboot με noobs ή berryboot.
Γενικά για desctop pc, ως τώρα δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ότι κάνει - θα ελεγα ακριβώς το αντίθετο. Είναι χρέπι για κάτι τέτοιο. Δεν θα το προτιμούσα.

Ολα αυτά μεσω δικτύου θα παίξουν.
Αν εννοείς απο wifi παίζει σωστά. Αν εννοείς απο nas δεν έχω δοκιμάσει αλλα φίλος που παίζει έτσι ταινίες δεν έχει κάποιο πρόβλημα

4. Support για εξωτερικό πληκτρολόγιο , ενδεχομένως ασύρματο (logiteck k400 μάλλον) υπάρχει ευκολα ?
Mε αυτό το keyboard παίζω. όλα καλά.

5. Βλέπω πολλές θήκες πλαστικές με τρύπα για ανεμιστήρα . Λίγη δροσιά κακό δεν κάνει , είναι όμως απαραίτητος ο ανεμιστήρας? Κάποια δοκιμασμένη πρόταση για θήκη?
Για τη χρήση που το θέλεις δεν χρειάζεται overclocking και δε νομίζω να ξεπεράσεις τις επιτρεπόμενες θερμοκρασίες. Βάλτου και ψύκτρα να είσαι ήσυχος. Όχι ανεμιστήρα, γιατί θα ακούγεται. Τα official κουτάκια είναι μια χαρά και συναρμολογούμενα (χωρίς βίδες), και σου επιτρέπουν να ανοίγεις το καπάκι εύκολα και γρήγορα για εξαερισμό (αν χρειαστεί).
Απο εκεί και πέρα να έχει υπόψιν σου ότι δεν έχει power on/off, που σημαίνει ότι ή το βγάζεις απο τη πρίζα, ή παίρνεις usb charging καλώδιο με έξτρα διακόπτη, ή σούκο με διακόπτη ή (το πιο προχώ) active usb hub/charger με διακόπτη

Θα ψάξω και το νήμα αλλά 220 σελίδες όσο ναναι πέφτουνε βαριές .
ευχαριστώ

Γενικά με κανα 80άρι παραπάνω πας σε mini pc / win10 και είσαι καλυμένος για όλα όσα ζητάς. Δεν αξίζει καν η σύγκριση.
Ακόμα και στην ενασχόληση με linux (με dual boot win10/linux os).

Επειδή βλέπω ότι μένουμε στην ίδια περιοχή, άμα έχεις όρεξη στείλε pm να το δεις και περιεργαστείς απο κοντά κανα ΣΚ, και αποφασίζεις ανάλογα.

Re: Απάντηση: Re: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Γενικά με κανα 80άρι παραπάνω πας σε mini pc / win10 και είσαι καλυμένος για όλα όσα ζητάς. Δεν αξίζει καν η σύγκριση.
Ακόμα και στην ενασχόληση με linux (με dual boot win10/linux os).

Επειδή βλέπω ότι μένουμε στην ίδια περιοχή, άμα έχεις όρεξη στείλε pm να το δεις και περιεργαστείς απο κοντά κανα ΣΚ, και αποφασίζεις ανάλογα.

Ευχαριστώ αλλά μάλλόν για αυτά που θέλω να κανω δεν βολευεί και τόσο . Απο την άλλη ένα win10 4G/32G βλέπω παίζει στα 150 . Και με 80 βρίσκω refurbished dual core 2GB ram που υπο προυποθέσεις μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν media/browsing κουτι . Θα το ψάξω καλύτερα . Ευχαριστώ

Από mac με chrome και το ίδιο addon. Iphone δεν θυμάμαι αλλά νομίζω θυμάμαι να γινεται

Εννοείται να έχετε βάλει και ρυθμίσει το addon youtube στο kodi

Last edited:
YouTube?
Νόμιζα να μπορείς απο Pi να βλέπεις τα MP3 που έχεις στο Mac.
YouTube βλέπεις απο Pi με το YouTube add on.
Εγώ δεν ξερω πως να ακούω τα MP3 που έχω στο Mac από το Pi.

Re: Απάντηση: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

YouTube?
Νόμιζα να μπορείς απο Pi να βλέπεις τα MP3 που έχεις στο Mac.
YouTube βλέπεις απο Pi με το YouTube add on.
Εγώ δεν ξερω πως να ακούω τα MP3 που έχω στο Mac από το Pi.

Πολύ απλά με το kodi πας στο Music, βάζεις τον δικτυακό φάκελο του mac που έχεις τα mP3 και τα παίζεις.

Εγώ λέω ότι μπορείς να στειλεις και ένα λινκ του youtube που έχεις ανοιχτό σε browser σε pc ή στο κινητό.

Και όχι απλά να τα βλέπεις μέσα στο addon του kodi.

Aλλαξα καρτα στo pi3 και περασα το OpenELEC 6.95.3 . Toυ εβαλα το tvaddons.ag αλλα δεν μου τρεχει το ΑliveGR (hellenic tv). Μου γραφει οτι δεν ειναι συμβατο.

Ξερει κανεις τι τρεχει; Υπαρχει αλλος τροπος να το περασω;

Aλλαξα καρτα στo pi3 και περασα το OpenELEC 6.95.3 . Toυ εβαλα το tvaddons.ag αλλα δεν μου τρεχει το ΑliveGR (hellenic tv). Μου γραφει οτι δεν ειναι συμβατο.

Ξερει κανεις τι τρεχει; Υπαρχει αλλος τροπος να το περασω;

Και ξαφνικα οπως ηταν σε αναμονη το πι, ετρεξε μια ενημερωση γενικη και ολα καλα...

παιδια openelec ή libreelec γιατι εχω μεινει λιγο πισω στις εξελιξεις...
το openelec σταματησε την αναπτυξη για rpi?

Δεν υπάρχει πια openelec , έχει σταματήσει η ανάπτυξη.
Librelec βάλε. Στην ουσία είναι σχεδόν η ίδια ομάδα από πίσω. Μάλιστα αν θέλεις βάλε την τελευταία με το kodi 17. Είναι πολλή σταθερή στο raspberry

Στάλθηκε από το E5823 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk